Overzicht Taiwan rondreizen van Djoser

Rondreis Taiwan

Op onze 15-daagse rondreis door Taiwan reizen we het hele eiland rond en bezoeken we bijzondere steden en leuke dorpjes en ervaar je diversiteit van de prachtige landschappen die Taiwan te bieden heeft. Taiwan is een verrassende bestemming en ideaal voor een korte rondreis. Een afwisselende groepsreis met zowel cultuur als natuur!

Reviews Taiwan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,1

 • Mijn 21e reis met Djoser. Taiwan is een mooie gevarieerde en veilige bestemming. Cultuur en natuur wisselden elkaar af. Vriendelijke mensen, lekker eten. Wim, Jimmy en Ivan waren top. Het programma van dag 6 in Yilan dat i.p.v. de Tarokokloof kwam mag geschrapt worden.

  9,0

  Rondreis Taiwan, 17 dagen

 • De reis was prachtig met een goede afwisseling van cultuur en natuur. De NL reisleider was zeer goed en informatief over o.a. de geschiedenis van Taiwan. De Taiwanese reisleider was goed en humoristisch. Het was jammer dat door de aardbeving de wandeling door de Taroko kloof niet door kon gaan.

  9,0

  Rondreis Taiwan, 17 dagen

 • Een afwisselende rondreis. Taiwan is een mooi contrast tussen moderne architectuur in de grote steden en oude boeddhistische bouwwerken. Daarnaast is er veel natuur. De rechtstreekse KLM vlucht is een lange zit maar bespaard wel overstap tijd.

  7,0

  Rondreis Taiwan, 17 dagen

 • Mooie reis. Taiwan is een mix van Japanse, Chinese en Amerikaanse cultuur wat tot uiting komt in de diversiteit aan tempels, musea en bezienswaardigheden.

  7,0

  Rondreis Taiwan, 17 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Taiwan

Tijdens de reizen naar Taiwan overnachten we in middenklasse hotels van goede kwaliteit. De hotels zijn mooi gelegen en er zijn bezienswaardigheden in de buurt. Een aantal hotels beschikt over een zwembad. Er reist een ervaren, enthousiaste en deskundige Nederlandssprekende reisbegeleider én een kundige lokale gids met ons mee. We reizen met een comfortable bus en er is een mooie boottocht op Sun Moon Lake bij de reis inbegrepen.

Daarom met Djoser naar Taiwan
De Taiwan reis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Taiwan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een groepsreis Taiwan laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je tijdens je Taiwan reis de moeite waard vindt om te bezoeken. Ontdek met Djoser bijvoorbeeld wat de Nederlandse VOC op Taiwan heeft nagelaten.

Landinformatie Taiwan

 • Hoofdstad: Taipei
 • Andere bekende steden in Taiwan: Hualien, Chihpen, Kenting en Tainan
 • Inwoners: 23 miljoen
 • Taal: Mandarijn
 • Munteenheid: New Taiwan Dollar
 • Beste reistijd: oktober en november
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Taiwan 6 uur later, tijdens onze wintertijd 7 uur.
 • Oppervlakte: 35.980 km2
 • Geografie: Taiwan bestaat grotendeels uit één eiland. De overige eilanden zijn klein en beslaan minder dan 1% van het oppervlakte van het land. Van noord naar zuid ligt een grote bergrug waarvan de hoogste bergen tot ongeveer 4000 meter hoog zijn. De zeestraat 'Straat van Taiwan' scheidt Taiwan en China.


Beste reistijd Taiwan

Taiwan heef een subtropisch klimaat. In het land zijn geen grote klimaatverschillen tijdens de verschillende seizoenen en ook de verschillende regio's hebben geen grote temperatuur of neerslagverschillen. In de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Wil je in het voor- of najaar reizen naar Taiwan? Dat kan prima, maar zorg dan dat je een warme trui of een jas bij je hebt voor in de avond. De meeste neerslag valt in de periode van juni tot en met augustus.


Bezienswaardigheden Taiwan

Historisch of modern? Drukke steden of rustgevende natuur? In Taiwan hoef je hier geen keuze tussen te maken, het eiland heeft het namelijk beide in overvloed. Naast het moderne Taipei is het eiland rijk aan geschiedenis en kent het prachtige natuurgebieden. Bij een Taiwan groepsreis zijn de volgende bezienswaardigheden zeker de moeite waard.


Taipei

taiwan reisMet 2,5 miljoen inwoners is Taipei de grootste stad van Taiwan, en tevens ook de hoofdstad. De stad kent hypermoderne wijken, maar ook de oude Chinese cultuur is goed te proeven. Neem bijvoorbeeld het Chiang Kai-shek Memorial plein. De oude Chinese architectuur komt hier nog heel duidelijk naar voren.

In heel Taiwan zijn er veel avondmarkten, maar de indrukwekkendste vind je in Taipei. Raohe Street Night Market staat bekend om de drukke maar toch nog steeds gezellig sfeer. Je kunt er terecht voor sieraden en antiek, maar het is ook geen probleem als je hier naar toe gaat met een lege maag want je kunt er heerlijke Chinese delicatessen eten. Je kunt de markt ook goed combineren met een bezoek aan de de Ciyou-tempel in Songshan. Een prachtige oude tempel, die ‘s avonds oplicht in het kaarslicht.

Nederlandse wortels in Tainan

Tainan Matsu Tempel Taiwan DjoserIn 1624 streken de Hollanders hier neer om handel te drijven met China en Japan. Na 40 jaar zijn de Hollanders verdreven omdat zij te hoge belastingen invoerden. Je vindt er diverse gebouwen met een Nederlandse oorsprong, zoals het Fort Zeelandia. Bijna 200 jaar is Tainan de hoofdstad geweest van Taiwan. De stad zit vol met geschiedenis, religie en bijzondere tempels. Tainan staat ook wel bekend als ‘de stad met de duizend tempels’.

De Confucius Tempel is het meest belangrijk en door velen gezien als het mooiste historische gebouw van heel Taiwan. In totaal zijn er ongeveer 300 tempels in alle soorten en maten.

Taroko kloof

Taroko kloof Taiwan DjoseerDiepe klove, hoge bergen en ruige kliffen vind je in het oosten van Taiwan. Eén van de hoogtepunten van de regio is de Taroko kloof, ook wel Tailuge. De kloof is een sprookje voor natuurliefhebbers en bevindt zich in het Taroko nationaal park. Met 19 kilometer lang blijf je je elke keer verbazen over wilde watervallen, glinsterende rivieren, puntige rotsen en prachtige uitzichtpunten. 

De meesten die de Taroko kloof aandoen brengen een bezoek aan de Tunnel of Nine Turns, de Swallow Grotto en de Eternal Spring Shrine. We maken een wandeling door de kloof op onze reis door Taiwan.

Veel vogels

Taiwan mag dan een klein eiland zijn, het is rijk aan prachtige natuur wat een fijn thuis creëert  voor vele diersoorten. Opmerkelijk is het aantal verschillende soorten vogels die er leven. Het eiland telt zo’n 460 verschillende vogelsoorten waaronder vogels die overal te vinden zijn, maar ook zeer zeldzame die alleen in Taiwan leven. Bijvoorbeeld de Swinhoe- en Mikado fazanten.

In de steden zal je niet veel bijzondere vogels tegen komen, maar zodra je de bergen opzoekt zijn ze in grote getalen aanwezig.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake fiets Taiwan DjoserHet bekendste meer van Taiwan is het Sun Moon Lake. Het meer ligt prachtig in een bergachtige omgeving vol bos. Elk seizoen zorgt voor verschillende, prachtige uitzichten en volgens de Taiwanezen heeft het Sun Moon Lake maar liefst acht seizoenen! Je kunt op het meer mooie boottochten maken (inbegrepen op onze Taiwan-reis).
Ook ligt er een ontspannen fietsroute langs een groot deel van het meer.

Reisblog Taiwan

Bekijk alle reisblogs over Taiwan