Namibie

Rondreis Namibië

Tijdens de 22-daagse rondreis door Namibië bezoeken we o.a. Windhoek, het indrukwekkende Etosha wildpark, Sossusvlei met duin 45 in de ruige Namibische woestijn, Fish river Canyon, Lüderitz, Swakopmund en de Epupa watervallen. Een uniek ‘woestijnland’ waarin prachtige natuur afgewisseld wordt met interessante culturen van de verschillende lokale volkeren.

Lees meer

Meer over Namibie

Alle hoogtepunten van Namibië

Bekijk alle hoogtepunten van Namibië

Naast de 22-daagse rondreis door Namibië kun je ook kiezen voor een 24-daagse groepsreis naar Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen. Hierin heb je nog de keus uit een kampeerreis of een rondreis waar je overnacht in een lodge/hotel.

Goed verzorgde rondreizen
We zullen tijdens de kampeer groepsreis in Namibië overnachten in ruime koepeltentjes. Je hoeft, behalve je slaapzak, zelf geen kampeerspullen mee te nemen, deze regelen wij voor je.  Op het kampeerterrein vind je goede sanitaire voorzieningen, voorzien van warme douches. Daarnaast zal er regelmatig een zwembad aanwezig zijn waar je terecht kunt voor een verkoelende duik. Voor een boodschap kun je terecht in de kampwinkel. Op de hotelreis slaap je in hotels en lodges. In de steden zijn deze accommodaties centraal gelegen en in de natuur liggen zij op de mooiste plekjes.

Waarom Djoser?
Bij Djoser zijn alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen en de entreegelden voor de nationale parken t.w.v. € 495,- inbegrepen. Bij de hotelreis zijn maaltijden in de Okavangodelta en entreegelden voor de nationale parken t.w.v. € 265,- inbegrepen. Wij hebben een compleet programma van de Fishriver Canyon tot de Epupawatervallen. Er reist een enthousiaste ervaren reisbegeleider met ons mee én een kok die ons van heerlijke maaltijden voorziet. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Wij zoeken de mooiste routes uit en regelen goede faciliteiten onderweg.

Terug naar boven

Landinformatie Namibië

Landinformatie Namibië

Hoofdstad: Windhoek
Andere bekende plaatsen: Swakopmund, Twyfelfontein en Walvisbaai
Inwoners: 2,2 miljoen
Taal: onder andere Engels en Afrikaans
Munteenheid: Namibische dollar
Beste reistijd: half maart tot half april en oktober tot half december
Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze wintertijd is het er 1 uur later.
Oppervlakte: 825.000 km²
Geografie: Namibië ligt in het zuidwesten van Afrika, net ten noorden van Zuid-Afrika. Een groot deel van het land bestaat uit woestijn. In deze woestijn groeien bijna geen planten en valt zeer weinig regen: gemiddeld 10 tot 80 millimeter per jaar. Echter, er zijn regelmatig zelfs periodes van 4 of 5 jaar zonder regen.
 

Terug naar boven

Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

In onze wintermaanden is het zomer in Namibië en vice versa. In de winter is het nog aangenaam qua temperatuur en is het er overdag tussen de 15-20 graden. Januari is de warmste maand en dan kan het er 35 graden worden. In onze zomermaanden is het aan te raden om warme kleding mee te nemen en een slaapzak, het kan in de woestijn namelijk erg afkoelen

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Namibië

Bezienswaardigheden Namibië

Namibië ligt in zuidelijk Afrika en is ongekend prachtig. Het land is nog puur aan cultuur en authentieke gewoontes. Neem bijvoorbeeld  het Himbavolk of de uitgestrekte Kalahari woestijn waar je ervaart wat vrijheid is. Dat Namibië ook een kolonie is geweest van Duitsland is af en toe nog goed te zien, vooral in de hoofdstad Windhoek.

Windhoek
Kerk WindhoekMidden in Namibië ligt Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hoewel de stad de hoofdstad is, is het een kleine stad gelegen in een heuvelachtig gebied met rondom warmwaterbronnen. Windhoek is het centrum van de economie in Namibië. De hoofdkantoren van alle belangrijke en grote bedrijven van Namibië, zijn gevestigd in Windhoek. De stad is relaxt. In de grote straten tref je hier en daar nog wat Duitse gebouwen, maar de Afrikaanse sfeer is ook goed te proeven. Verdwalen zal je niet snel in de stad. Het echte centrum bestaat eigenlijk maar uit twee straten. De Independence Avenue en de Robert Mugabe Avenue. Op de Robert Mugabe Avenue vind je de Christus Kirche. Deze kerk zie je vaak terug op foto’s van de stad.

Kalahari
Luipaard NamibiëTen zuidoosten van Windhoek ligt de uitgestrekte Kalahariwoestijn. Deze strekt zich uit over een gebied van 900.000 vierkante kilometer. Een woestijn is vaak een uitgedroogde zandvlakte, maar in de Kalahariwoestijn kan soms heel wat regen vallen waardoor de droge vlaktes veranderen in natte en groene gebieden. De kleurrijke zandduinen zijn met de goede lichtinvallen zeer fotogeniek. De woestijn is een leefgebied voor veel wild. Antilopen als de oryx, springbok en koedoe, maar ook luipaarden en cheeta’s voelen zich hier veilig. Onder begeleiding kun je een gamedrive maken in de woestijn waar je alle ins en outs te weten komt over het woestijnleven. 

Sossusvlei
Namibië Dune 24 Sossus valleiIn het Namib-Naukluft National Park in Namibië ligt de wereldberoemde Sossusvlei. Deze klei vallei wordt omringd door hoge rode zandduinen die zich goed lenen voor het schieten van prachtige plaatjes. Door meerdere overstromingen van de Tsauchab rivier heeft de vallei zich zo gevormd als die nu is. De vallei overstroomt nog steeds weleens, wat zorgt voor blijvende veranderingen.

Himba

Djoser - Namibie - Kaokoveld - HimbaWil je de Namibische sfeer echt goed proeven verdiep je dan in de wereld van de Himba’s. De Himba’s zijn een bevolkingsgroep die leeft in het noordwesten van Namibië. Hoewel de cultuur van de Himba’s erg oud is en niet meer van deze tijd, leven er nog ongeveer 6000 Himba’s in Namibië. Himba’s leven als nomaden. Zij volgen hun vee en trekken door gebieden heen, geen vaste woonplaats dus. Omdat ze hun vee volgen wonen ze op erg afgelegen plekken. Het uiterlijk van een Himba is erg belangrijk. Ze smeren hun huid in met modder als bescherming tegen de zon en hun haren smeren ze vol met geitenvet en kleurstoffen. Daarnaast geeft het uiterlijk ook een status aan. Getrouwde vrouwen dragen meestal een kroontje van geitenvel en ongetrouwde vrouwen hebben vaak een klein gebogen staartje op hun hoofd.

Eetgewoontes
Namibië man Himba vuur Vleesliefhebbers die niet vies zijn van een ander soort stukje vlees dan een runderbiefstuk zitten in Namibië goed. De Namibaanse keuken heeft een rijke keuze aan wild zoals springbok, struisvogel en koedoe. Deze gerechten worden vaak gezamenlijk bereid op de ‘braai’: een barbecue, maar is ook gewoon heel gezellig. Mocht je zin hebben in een traditionele maaltijd die Namibiërs zelf ook eten, dan krijg je bijvoorbeeld miliepad, magangosoep, lam, vis of geit. Klaargemaakt in een gietijzeren pot die boven het vuur wordt gehangen: ‘potjie’. Ook erg populair en overal te koop is biltong. Dit is rauw vlees dat gedroogd en gepekeld is. Soms kan je de Duitse invloeden letterlijk nog proeven zo vind je gerechten op menukaarten als Bratwurst en Apfelstrudel.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,8

Namibië is een prachtig land. Wij hebben ontzettend veel moo...
Namibië is een prachtig land. Wij hebben ontzettend veel mooie natuur gezien. De nationale parken hebben erg veel indruk op mij gemaakt. Veel wilde beesten en geweldige uitzichten.

Leendert V. - 9,5
Terug naar boven
Chat met Djoser