Overzicht Namibie rondreizen van Djoser

Rondreis Namibië

Op Namibië rondreis bezoeken we onder andere Windhoek, het indrukwekkende Etosha wildpark, de Sossusvlei met duin 45 in de ruige Namibische woestijn, Fish river Canyon, Swakopmund en Palmwag. Een uniek ‘woestijnland’ waarin prachtige natuur afgewisseld wordt met interessante culturen van de verschillende lokale volkeren.

Reviews Namibie reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een waanzinnige reis! Veel gezien en gedaan met voor mij de hoogtepunten Sossusvlei, Deadvlei, Dune 45 en Fish River Canyon. En uiteraard de wildlife in Etosha. Allemaal geweldig geregeld door onze fantastische en lieve reisleidster Jacqueline. Het reizen met haar was echt een feest!! Dankbaar!

  10,0

  Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis

 • Wat zijn we weer een ervaring rijker. Ontzettend mooi land en vriendelijke mensen. Je valt van de ene verbazing in de andere tijdens de verschillende gamedrives. En de hele reis werd begeleid door een geweldige reisbegeleider.

  10,0

  Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis

 • Onvergetelijke reis. Prima georganiseerd deskundige reisbegeleiding. Complimenten aan Djoser

  10,0

  Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis

 • Een reis vol superlatieven. De ene excursie/gamedrive is nog mooier dan de andere. Reisschema zit perfect in elkaar. Prachtig warm weer zelfs in Swakopmund! Een uitstekende reisleiding in de vorm van Reneé en super chauffeur Johanes en daarbij ontzettend veel wilde dieren gezien. ONVERGETELIJKE REIS

  10,0

  Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Namibië

We bieden verschillende Namibië reizen aan. Naast de 21-daagse Namibië reis kun je ook kiezen voor een 24-daagse groepsreis naar Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen. Hierin heb je nog de keus uit een kampeerreis of een rondreis waar je overnacht in een lodge/hotel.

Goed verzorgde rondreizen
We reizen Namibië door in een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen en glazen schuiframen. Tijdens de kampeer reis Namibië overnachten we in ruime koepeltentjes. Je hoeft, behalve je slaapzak, zelf geen kampeerspullen mee te nemen, deze regelen wij voor je. Op het kampeerterrein vind je goede sanitaire voorzieningen, voorzien van warme douches. Daarnaast zal er regelmatig een zwembad aanwezig zijn waar je terecht kunt voor een verkoelende duik. Voor een boodschap kun je terecht in de kampwinkel. Op de hotelreis slaap je in hotels en lodges. In de steden zijn deze accommodaties centraal gelegen en in de natuur liggen zij op de mooiste plekjes.

Waarom Djoser?
Bij Djoser zijn alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen en de entreegelden voor de nationale parken inbegrepen. Bij de hotel reizen Namibië zijn maaltijden in de Okavangodelta en entreegelden voor de nationale parken inbegrepen. Wij hebben een compleet programma van de Fishriver Canyon tot de Epupawatervallen. Er reist een enthousiaste ervaren reisbegeleider met ons mee én een kok die ons van heerlijke maaltijden voorziet. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken tijdens een Namibië rondreis. Wij zoeken de mooiste routes uit en regelen goede faciliteiten onderweg.

Landinformatie Namibië

 • Hoofdstad: Windhoek
 • Andere bekende plaatsen: Swakopmund, Twyfelfontein en Walvisbaai
 • Inwoners: 2,2 miljoen
 • Taal: onder andere Engels en Afrikaans
 • Munteenheid: Namibische dollar
 • Beste reistijd: half maart tot half april en oktober tot half december
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze wintertijd is het er 1 uur later.
 • Oppervlakte: 825.000 km²
 • Geografie: Namibië ligt in het zuidwesten van Afrika, net ten noorden van Zuid-Afrika. Een groot deel van het land bestaat uit woestijn. In deze woestijn groeien bijna geen planten en valt zeer weinig regen: gemiddeld 10 tot 80 millimeter per jaar. Echter, er zijn regelmatig zelfs periodes van 4 of 5 jaar zonder regen.

Beste reistijd Namibië

In onze wintermaanden is het zomer in Namibië en vice versa. In de winter is het nog aangenaam qua temperatuur en is het er overdag tussen de 15-20 graden. Januari is de warmste maand en dan kan het er 35 graden worden. In onze zomermaanden is het aan te raden om warme kleding mee te nemen en een slaapzak, het kan in de woestijn namelijk erg afkoelen. Een Namibië rondreis is in principe het hele jaar door mogelijk.

Bezienswaardigheden Namibië

Namibië ligt in zuidelijk Afrika en is ongekend prachtig. Het land is nog puur aan cultuur en authentieke gewoontes. Neem bijvoorbeeld het Himbavolk of de uitgestrekte Kalahari woestijn waar je ervaart wat vrijheid is. Dat Namibië ook een kolonie is geweest van Duitsland is af en toe nog goed te zien, vooral in de hoofdstad Windhoek.

Windhoek

Kerk Windhouk Namibië DjoserMidden in Namibië ligt Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hoewel de stad de hoofdstad is, is het een kleine stad gelegen in een heuvelachtig gebied met rondom warmwaterbronnen. Windhoek is het centrum van de economie in Namibië. De hoofdkantoren van alle belangrijke en grote bedrijven van Namibië, zijn gevestigd in Windhoek. De stad is relaxt. In de grote straten tref je hier en daar nog wat Duitse gebouwen, maar de Afrikaanse sfeer is ook goed te proeven. Verdwalen zal je niet snel in de stad. Het echte centrum bestaat eigenlijk maar uit twee straten. De Independence Avenue en de Robert Mugabe Avenue. Op de Robert Mugabe Avenue vind je de Christus Kirche. Deze kerk zie je vaak terug op foto’s van de stad.

Kalahari

Luipaard Kalahari Namibië DjoserTen zuidoosten van Windhoek ligt de uitgestrekte Kalahariwoestijn. Deze strekt zich uit over een gebied van 900.000 vierkante kilometer. Een woestijn is vaak een uitgedroogde zandvlakte, maar in de Kalahariwoestijn kan soms heel wat regen vallen waardoor de droge vlaktes veranderen in natte en groene gebieden. De kleurrijke zandduinen zijn met de goede lichtinvallen zeer fotogeniek. De woestijn is een leefgebied voor veel wild. Antilopen als de oryx, springbok en koedoe, maar ook luipaarden en cheeta’s voelen zich hier veilig. Onder begeleiding kun je een gamedrive maken in de woestijn waar je alle ins en outs te weten komt over het woestijnleven. Een must see tijdens je Namibië reis.Sossusvlei

Namib-Naukluft National Park Namibië Sossusvlei DjoserIn het Namib-Naukluft National Park in Namibië ligt de wereldberoemde Sossusvlei. Deze klei vallei wordt omringd door hoge rode zandduinen die zich goed lenen voor het schieten van prachtige plaatjes. Door meerdere overstromingen van de Tsauchab rivier heeft de vallei zich zo gevormd als die nu is. De vallei overstroomt nog steeds weleens, wat zorgt voor blijvende veranderingen.Himba

Himba dame Namibië DjoserWil je de Namibische sfeer echt goed proeven verdiep je dan in de wereld van de Himba’s. De Himba’s zijn een bevolkingsgroep die leeft in het noordwesten van Namibië. Hoewel de cultuur van de Himba’s erg oud is en niet meer van deze tijd, leven er nog ongeveer 6000 Himba’s in Namibië. Himba’s leven als nomaden. Zij volgen hun vee en trekken door gebieden heen, geen vaste woonplaats dus. Omdat ze hun vee volgen wonen ze op erg afgelegen plekken. Het uiterlijk van een Himba is erg belangrijk. Ze smeren hun huid in met modder als bescherming tegen de zon en hun haren smeren ze vol met geitenvet en kleurstoffen. Daarnaast geeft het uiterlijk ook een status aan. Getrouwde vrouwen dragen meestal een kroontje van geitenvel en ongetrouwde vrouwen hebben vaak een klein gebogen staartje op hun hoofd.

Eetgewoontes

Koken NamibiëVleesliefhebbers die niet vies zijn van een ander soort stukje vlees dan een runderbiefstuk zitten in Namibië goed. De Namibaanse keuken heeft een rijke keuze aan wild zoals springbok, struisvogel en koedoe. Deze gerechten worden vaak gezamenlijk bereid op de ‘braai’: een barbecue, maar is ook gewoon heel gezellig. Mocht je zin hebben in een traditionele maaltijd die Namibiërs zelf ook eten, dan krijg je bijvoorbeeld miliepad, magangosoep, lam, vis of geit. Klaargemaakt in een gietijzeren pot die boven het vuur wordt gehangen: ‘potjie’. Ook erg populair en overal te koop is biltong. Dit is rauw vlees dat gedroogd en gepekeld is. Soms kan je de Duitse invloeden letterlijk nog proeven zo vind je gerechten op menukaarten als Bratwurst en Apfelstrudel. Ontdek de eetgewoontes zelf tijdens een van onze Namibië reizen.

Reisblog Namibie

Bekijk alle reisblogs over Namibie