Overzicht Botswana rondreizen van Djoser

Rondreis Botswana

Tijdens de rondreis door Botswana bezoek je o.a. de Victoriawatervallen, de Okavangodelta en Chobe NP. Safari, een woord dat beelden oproept van de uitgestrekte Afrikaanse wildernis, kuddes olifanten en knapperende kampvuren bij het gehuil van hyena’s in de donkere nacht. Deze safari tussen woestijn en moeras toont je die beelden in het echt èn helpt je de ‘big five’ voor je lens te krijgen.

Reviews Botswana reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • We hebben genoten van een prachtige reis met heel veel hoogtepunten! De reisleider Manda en chauffeur Siza waren heel sympathiek en we ontvingen veel informatie over het land en de cultuur. Er was een heel fijne groepssfeer.

  8,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

 • Aaneenschakeling van hoogtepunten. Hotel/lodges zijn prima. Truck zonder airco of geluidsinstallatie is bij 40°plus wel een aandachtspunt. Reisleiding Manda en Siza waren voortreffelijk. Goede mix tussen wildlife en leefwijzen. Heb als toerist ook oog voor het harde leven en geef steun aan inwoners

  8,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

 • Bij aankomst in Windhoek zei de gids:” This is not a holiday. This is an adventure”. Een avontuur is het geworden. Wat hebben we met elkaar genoten van de natuur, de dieren, het eten en de prachtige locaties waar we verbleven. Een rechtstreeks vlucht op Windhoek maakt deze reis zeker een 10.

  8,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

 • Prachtige reis, zeer afwisselend wat betreft natuur en cultuur waarbij je kan observeren en ervaren. Een aanrader voor iedere reiziger die gevarieerd geïnspireerd en geprikkeld wil worden!

  9,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Botswana

Goed verzorgde rondreizen
Boek je een rondreis bij Djoser, dan logeer je in goede middenklasse hotels. Overnachten we in de stad, dan ligt de accommodatie vaak centraal. Maar we zullen ook verblijven in een tent tijdens de kampeerreis. Wij zoeken de mooiste plekjes om te overnachten voor je uit, zo beleef je samen met ons een unieke ervaring! Diverse maaltijden zijn op deze reis inbegrepen. Er reist een ervaren reisbegeleider met ons mee.

Waarom Djoser
Tijdens de Botswana reis maken we onder andere een excursie naar Kaap de Goed Hoop. De entreegelden van de nationale parken zijn inclusief. Wij zoeken de mooiste routes voor je uit en regelen goede verzorging onderweg. Je bent vrij te bepalen welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Botswana

 • Hoofdstad: Gaborone
 • Andere bekende steden in Botswana: Maun en Francistown
 • Inwoners: 2,2 miljoen
 • Taal: Engels en Tswana
 • Munteenheid: Botswaanse pula
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Botswana. Tijdens onze wintertijd is het in Botswana 1 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 582.000 km2
 • Geografie: In Botswana eindigt de rivier de Okavango, op een zeer bijzondere manier. Deze rivier eindigt namelijk niet in een andere rivier, een meer of een zee, zoals gebruikelijk is, maar midden in de woestijn; een zogenaamde binnendelta. Het is de grootste binnendelta ter wereld.

Beste reistijd Botswana

Botswana ligt in Zuid-Afrika, op het zuidelijk halfrond. Het is daarom het gehele jaar aangenaam om een Botswana rondreis te maken. Januari is daar de warmste dag van het jaar en juli de koudste. Precies het tegengestelde van het Nederlandse klimaat. In de winter is de temperatuur nog aangenaam, namelijk tussen de 15-20 graden. In de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Tussen de periode november en maart is het regenseizoen in Botswana. Ga je in de winterperiode een groepsreis door Botswana maken, neem dan ook wat warme kleding mee!

Bezienswaardigheden in Botswana

Gelegen in Afrika en omgeven door de landen Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zambia en Namibië, ligt het land Botswana. In het oosten van het land zijn de savannes en steppes te vinden en het overige deel van het land wordt ingenomen door de Kalahari woestijn. Botswana biedt ongelooflijk veel safarimogelijkheden en een prachtige flora en fauna. Veel bezienswaardigheden mogen absoluut niet gemist worden tijdens je Botswana reis! Hieronder volgt een overzicht van de bezienswaardigheden.

Stad Maun: mix van moderniteit en traditie

De toerisme hoofdstad van Botswana is een mengeling van moderniteit en traditie. Aan de ene kant van de straat staan allerlei kleine, traditionele hutjes, maar daar tegenover staan grote moderne gebouwen. De laatste jaren is Maun uitgegroeid tot een toeristisch centrum met veel kleine winkelcentra, lodges en hotels. Maar daarnaast is een eeuwenoude traditie van de stammenbevolking terug te zien: de lokale bevolking komt met hun vee naar de stad om deze vervolgens te verkopen. Een leuke gewaarwording om te zien!

Chobe Nationaal Park

Chobe nationaal park BotswanaEén van de grootste concentraties wild van het continent Afrika wordt vertegenwoordigt in het Chobe Nationaal Park, met een aantal uitzonderingen zoals de neushoorn. Vooral olifanten zijn er veelvuldig aanwezig. Het enorme gebied is niet omheind, waardoor de wilde dieren genoeg bewegingsruimte hebben. Daarnaast is het Chobe Nationaal Park de beste plek om vogels te kijken, vooral in de omgeving van de rivieren in het park.

Moerasgebied Okavango Delta

De Okavango Delta is met 15.000 km2 het grootste moerasgebied ter wereld en bestaat onder andere uit savanne, grasvlaktes, rivieren, bebossing en riet-, papyrus en lelievelden. De Okavango Delta is erg belangrijk voor de bewoners van Botswana, want het is de enige watervoorziening in de Kalahari woestijn. Het gebied bestaat uit een gigantische dierenwereld. Je kunt er schildpadden, giraffen, krokodillen, nijlpaarden, olifanten, buffels, leeuwen en nog veel meer wilde dieren spotten! Vooral de wilde sitatoenga en lechwe antilopen zijn zeer zeldzaam. Een must tijdens je Botswana reis!

Traditionele eetgewoontes

Pap is één van de meest voorkomende hoofdbestanddelen van de maaltijd. Pap wordt traditioneel gemaakt van gierst of sorghumgierst, maar steeds vaker wordt het vervangen door geïmporteerde maismaaltijden. De lokale bewoners van de afgelegen gebieden verbouwen hun eigen gewassen. Zij vullen hun maaltijden aan met onder andere moroma, een ondergrondse knol en wilde paddenstoelen.