Overzicht Mongolië rondreizen van Djoser

Rondreis Mongolië

Het uitgestrekte en zeer dunbevolkte Mongolië biedt schitterende vergezichten en het gevoel even ver van de bewoonde wereld te zijn. Hoge bergen met sneeuw worden afgewisseld door diepe dalen met woeste rivieren. Het is een land van contrasten; zo wordt het weelderige groen van de bijzondere Orkhon-vallei afgewisseld door de enorme oranje zandduinen van de Gobi-woestijn. In de hoofdstad Ulaanbaatar zien we mooie kloosters en musea en geheel in de traditie van het land slapen we tijdens deze reis in traditionele Mongoolse gers.

Reviews Mongolië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wij hebben een geweldige rondreis door Mongolië gehad. Alles was top geregeld. Mongolië heeft een diepe indruk op mij achter gelaten.

  9,0

  Rondreis Mongolië, 16 dagen

 • De twee dagen in Terkhiin Tsagaan Nuur waren geweldig. Een echte aanrader.

  9,0

  Rondreis Mongolië, 16 dagen

 • Dat we een eigen bus tot onze beschikking hadden was erg fijn. Wij hebben veel van het land gezien en het was werkelijk prachtig!

  8,5

  Rondreis Mongolië, 16 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Mongolië

Goed verzorgde rondreizen
Met Djoser overnacht je tijdens de Mongolië rondreis in de hoofdstad in een goed middenklasse hotel waarvan de tweepersoonskamers voorzien zijn van eigen sanitair. De rest van de Mongolië rondreis verblijven we in sfeervolle nomadententen, die in Mongolië 'gers' worden genoemd. Tijdens deze kampeerovernachtingen zijn de maaltijden inbegrepen. Reis Mongolië door met kleine busjes, voorzien van vierwielaandrijving.

Waarom Djoser
Djoser verzorgt een complete en gevarieerde Mongolië rondreis. Er zal een ervaren reisbegeleider met ons meereizen en een lokale gids zal ons van alles vertellen over Mongolië. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Je bepaalt zelf tijdens de groepsreis welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens de Mongolië rondreis maak je kennis met de bijzondere gastvrijheid van de Mongolen.

Landinformatie Mongolië

 • Hoofdstad: Ulaanbaatar
 • Inwoners: 3,4 miljoen
 • Taal: Mongools
 • Munteenheid: Mongoolse tugrik
 • Beste reistijd: juli tot en met september
 • Tijdsverschil: In het westen van Mongolië is het 6 uur later dan in Nederland, en in het midden en oosten van Mongolië is het 7 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 1,5 miljoen km²
 • Geografie: Met 1,9 inwoners per vierkante kilometer is Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Ongeveer de helft van de inwoners woont in de steden, maar veel andere Mongolen leven als nomaden en reizen met hun vee van plaats tot plaats, naar plaatsen waar er voedsel te vinden is.

Beste reistijd Mongolië

Mongolië ligt in Azië en kent een extreem klimaat. Het heeft een strenge winter waarin het stevig kan vriezen. In de Gobi woestijn is het warm. In de zomermaanden is het in Mongolië aangenaam warm en ligt de temperatuur tussen de 16 en 28 graden. In deze periode is de kans op neerslag wel het grootst.

Bezienswaardigheden Mongolië

Mongolië is een land van grote uitersten. Met uitgestrekte steppen, droge woestijnen, een levendige hoofdstad en een rijke cultuur is het een geweldige bestemming die nog niet veel mensen als vakantieland ontdekt hebben.

De grote Dzjenghis Kahn

Dzjenghis Kahn MongoliëDe eerste officiële Mongoolse staat ontstond in 1206 toen de krijgsheer Genghis Kahn de verschillende nomadenstammen verenigde. Jaren later bleek hij daarin zo succesvol dat het bezette gebied  zich uitstrekte van de stille oceaan tot het huidige Polen en Hongarije. Tijdens zijn veldtochten verwekte Genghis Kahn zoveel nakomelingen in de landen die hij veroverde, dat op dit moment een half procent van alle mannen ter wereld  direct naar hem is terug te leiden zijn. Dat zijn er een slordige 17 miljoen!

Adembenemende natuur

mongolië rondreisDe uitgestrekte en verlaten natuur in Mongolië biedt vergezichten die je niet snel vergeet. Onderweg naar onze bestemmingen doorkruisen we eindeloze vlaktes waarbij je je de enige bezoeker in het land waant. Af en toe komen we nomaden tegen met wat stuks vee, maar dat zijn eilandjes in een oeverloze zee van ruige vlakten en natuurschoon. Deze verlaten landschappen zijn een heerlijke afwisseling op de krioelende metropolen en overvolle stranden die andere populaire bestemmingen vaak aanbieden.

Gandan Khiid

De Gandan Khiid is het grootste klooster in de hoofdstad Ulaanbaatar. Dit prachtige bouwwerk is een van de weinige Boeddhistische kloosters die de communistische periode van Mongolië ongeschonden overleefd hebben. Onder het communistische regime werden alle uitingen van religie verboden, en zijn vele kloosters vernietigt en duizenden monniken vermoord. Dit klooster werd gespaard als voorbeeld voor de culturele achtergrond en geschiedenis van het land. Tijdens de communistische jaren had het gebouw alleen een symbolische functie en mocht het boeddhisme er niet beoefend worden. Pas sinds 1990, na  de val van het communisme, is de tempel weer volledig in gebruik. Tegenwoordig wonen er zo’n 600 monniken in het complex.

De Mongoolse cultuur

Mongools Musicus DjoserIn Mongolië spreekt de bevolking veel verschillende talen en dialecten. De taal die gezien wordt als het officiële Mongools, heeft overeenkomsten met onder andere het Turks en het Koreaans. Het is moeilijk te zeggen hoe oud de taal precies is, maar daardoor is wel duidelijk dat deze taal misschien wel tienduizenden jaren oud is. Veel ouder dus dan de oorspronkelijke stamtalen uit Europa. Ook de nomadische levensstijl die duizenden jaren lang hetzelfde bleef, is pas recent begonnen met  veranderen. Tot ver in de 20e eeuw leefde het overgrote deel van de Mongolen een nomadenbestaan. Met de economische terugval die die het gevallen communistische regime achterliet, werd die ontwikkeling een halt toegeroepen. Veel mensen trokken juist weer terug naar het achterland omdat in de steden geen werk was. Tegenwoordig gaat de ontwikkeling weer hard vooruit en is ongeveer een derde van de bevolking nog nomade, de rest woont in of nabij de hoofdstad.

Reisblog Mongolië

Bekijk alle reisblogs over Mongolië