Overzicht Mongolië rondreizen van Djoser

Rondreis Mongolië

We bezoeken het intrigerende Mongolië tijdens de 23-daagse Transsiberië Express. Het uitgestrekte Mongolië biedt schitterende vergezichten, zoals de bijzondere Orkhon-vallei en in de enorme Gobi-woestijn. In de hoofdstad Ulaanbaatar vind je mooie kloosters en musea. We slapen tijdens deze reis ook in een traditionele Mongoolse ger.

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Mongolië

Goed verzorgde rondreizen
Met Djoser overnacht je tijdens de reis door Mongolië in goede middenklasse hotels waarvan de tweepersoonskamers voorzien zijn van eigen sanitair. Daarnaast verblijven we in sfeervolle nomadententen. Tijdens de kampeerovernachtingen zijn de maaltijden inbegrepen. Ook de entreegelden van de nationale parken zijn inbegrepen. We reizen met kleine busjes, voorzien van vier wiel aandrijving, door Mongolië. Tijdens de reis met de Transsiberië Express slaap je in de trein in 4-persoons coupes.

Waarom Djoser
Djoser verzorgt een complete en gevarieerde rondreis door Mongolië. Er zal een ervaren reisbegeleider met ons meereizen en een lokale gids zal ons van alles vertellen over Mongolië. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Je bepaalt zelf tijdens de groepsreis welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Met Djoser maak je kennis met de bijzondere gastvrijheid van de Mongolen.

Landinformatie Mongolië

 • Hoofdstad: Ulaanbaatar
 • Inwoners: 2,9 miljoen
 • Taal: Mongools
 • Munteenheid: Mongoolse tugrik
 • Beste reistijd: juli tot en met september
 • Tijdsverschil: In het westen van Mongolië is het 6 uur later dan in Nederland, en in het midden en oosten van Mongolië is het 7 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 1,5 miljoen km²
 • Geografie: Met 1,9 inwoners per vierkante kilometer is Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Ongeveer de helft van de inwoners woont in de steden, maar veel andere Mongolen leven als nomaden en reizen met hun vee van plaats tot plaats, naar plaatsen waar er voedsel te vinden is.

Beste reistijd Mongolië

Mongolië ligt in Azië en kent een extreem klimaat. Het heeft een strenge winter waarin het stevig kan vriezen. In de Gobi woestijn is het warm. In de zomermaanden is het in Mongolië aangenaam warm en ligt de temperatuur tussen de 16 en 28 graden. In deze periode is de kans op neerslag wel het grootst.

Bezienswaardigheden Mongolië

Mongolië is een land van grote uitersten. Met uitgestrekte steppen, droge woestijnen, een levendige hoofdstad en een rijke cultuur is het geweldige bestemming die nog niet veel mensen als vakantieland ontdekt hebben.

De grote Dzjenghis Kahn

Dzjenghis Kahn MongoliëDe eerste officiële Mongoolse staat ontstond in 1206 toen de krijgsheer Genghis Kahn de verschillende nomadenstammen verenigde. Jaren later bleek hij daarin zo succesvol dat het bezette gebied  zich uitstrekte van de stille oceaan tot het huidige Polen en Hongarije. Tijdens zijn veldtochten verwekte Genghis Kahn zoveel nakomelingen in de landen die hij veroverde, dat op dit moment een half procent van alle mannen ter wereld  direct naar hem is terug te leiden zijn. Dat zijn er een slordige 17 miljoen!

Adembenemende natuur

Man te paard Mongolië DjoserDe uitgestrekte en verlaten natuur in Mongolië biedt vergezichten die je niet snel vergeet. Onderweg naar onze bestemmingen doorkruisen we eindeloze vlaktes waarbij je je de enige bezoeker in het land waant. Af en toe komen we nomaden tegen met wat stuks vee, maar dat zijn eilandjes in een oeverloze zee van ruige vlakten en natuurschoon. Deze verlaten landschappen zijn een heerlijke afwisseling op de krioelende metropolen en overvolle stranden die andere populaire bestemmingen vaak aanbieden.

Gandan Khiid

De Gandan Khiid is het grootste klooster in de hoofdstad Ulaanbaatar. Dit prachtige bouwwerk is een van de weinige Boeddhistische kloosters die de communistische periode van Mongolië ongeschonden overleefd hebben. Onder het communistische regime werden alle uitingen van religie verboden, en zijn vele kloosters vernietigt en duizenden monniken vermoord. Dit klooster werd gespaard als voorbeeld voor de culturele achtergrond en geschiedenis van het land. Tijdens de communistische jaren had het gebouw alleen een symbolische functie en mocht het boeddhisme er niet beoefend worden. Pas sinds 1990, na  de val van het communisme, is de tempel weer volledig in gebruik. Tegenwoordig wonen er zo’n 600 monniken in het complex.

De Mongoolse cultuur

Mongools Musicus DjoserIn Mongolië spreekt de bevolking veel verschillende talen en dialecten. De taal die gezien wordt als het officiële Mongools, heeft overeenkomsten met onder andere het Turks en het Koreaans. Het is moeilijk te zeggen hoe oud de taal precies is, maar daardoor is wel duidelijk dat deze taal misschien wel tienduizenden jaren oud is. Veel ouder dus dan de oorspronkelijke stamtalen uit Europa. Ook de nomadische levensstijl die duizenden jaren lang hetzelfde bleef, is pas recent begonnen met  veranderen. Tot ver in de 20e eeuw leefde het overgrote deel van de Mongolen een nomadenbestaan. Met de economische terugval die die het gevallen communistische regime achterliet, werd die ontwikkeling een halt toegeroepen. Veel mensen trokken juist weer terug naar het achterland omdat in de steden geen werk was. Tegenwoordig gaat de ontwikkeling weer hard vooruit en is ongeveer een derde van de bevolking nog nomade, de rest woont in of nabij de hoofdstad.

Terug naar boven

Reviews Mongolië reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Een geweldige reis

  10,0 (Transsiberië Express, 23 dagen)

  10,0
 • Fantastische reis. Zoveel steden, verschillende landschappen en culturen. Grandioze reisleider. Een reis om nooit meer te vergeten.

  9,0 (Transsiberië Express, 23 dagen)

  9,0
 • Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar elk bijzonder op z'n eigen manier. - de treinreis: schoon, bijzonder, gezellig. - Mongolië: prachtig land, mooie plekken, lekker (vegetarisch!) eten, meer dan basis accommodatie. En een geweldige en enthousiaste reisleider (Wim). Doen!

  9,0 (Transsiberië Express, 23 dagen)

  9,0
 • Een zeer afwisselende reis door historisch zeer interessant gebied: mooie steden in Rusland, een avontuurlijke (bus)rondreis in Mongolië en tot slot een korte impressie van China (Beijing). En dat allemaal met de transsiberie express, een mooie treinreis waarin je ontspannen een grote afstand aflegt.

  8,0 (Transsiberië Express, 23 dagen)

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Terug naar boven