Djoser, met oog voor de wereld

Djoser, met oog voor de wereld

35 jaar geleden introduceerde Djoser de andere manier van reizen met een reis naar Egypte. Het land van de farao’s is altijd de specialiteit van het huis gebleven, tegenwoordig bestrijkt het programma alle continenten. We organiseren meer dan tweehonderd verschillende reizen naar zo’n honderd landen. Nog altijd voor die reizigers van het eerste uur en ook voor hun kinderen.
 

 

 

De andere manier van reizen

‘De andere manier van reizen’ is voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Over vervoer en verblijf hoef je je geen zorgen te maken, dat is prima geregeld. Onze deskundige en enthousiaste reisbegeleiding staat voor je klaar én je hebt de vrijheid om er zelf op uit te trekken.

Zo heb je alle gelegenheid om kennis te maken met andere landschappen en culturen.

Wie reizen er mee?

Petra JordanieDjoserreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is meestal 8, het maximum 20, bij sommige reizen 22. Je bent nooit verplicht met de groep mee te gaan; trek je er op een goed moment liever alleen op uit, dan is dat ook prima.

We verwachten een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen; in de landen waar wij reizen is niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren kan het reizen juist verrassender maken.

De meeste reizigers komen uit de leeftijdsgroep van 20 tot 50 jaar, maar een hogere of lagere leeftijd hoeft zeker geen bezwaar te zijn. Minstens één van de reizigers moet wel 18 jaar zijn en de minimum leeftijd is 12.

De Djoser Familyreizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van 6 tot en met 20 jaar.

Alleen op reis

Groep DjoserOok als je alleen reist ben je bij Djoser aan het juiste adres. Boek je een kamer op indeling, dan deel je een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daar niet extra voor te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. Wie wil, kan al voor vertrek in contact komen met medereizigers via 'Mijn Djoser'. Je kunt ons altijd bellen als je graag wilt weten of er meer alleenreizenden zijn.

Daarom Djoser

 • 35 jaar ervaring
 • Veel individuele vrijheid
 • Veelal Nederlandse reisbegeleiding
 • Verrassende routes
 • Alleenreizenden op indeling zonder extra kosten
 • Deskundige vertegenwoordiging ter plaatse
 • Vervoer goed geregeld
 • Comfortabele hotels
 • Gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen

Comfortabel naar je bestemming

Je vluchten moeten natuurlijk goed geregeld zijn. Daarom werkt Djoser samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Djoser werkt hoofdzakelijk samen met KLM, Lufthansa, United Airlines, Singapore Airlines en Emirates; maatschappijen met een uitstekende reputatie als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en service.

Sfeervol overnachten

Bhanwar Vilas Palace hotel IndiaOnze overnachtingsadressen zijn zorgvuldig gekozen. Met hun gunstige ligging, leuke sfeer of extra voorzieningen zoals een zwembad, voegen ze iets extra’s toe aan de reis. Hotels met een typisch lokaal karakter tref je bijvoorbeeld in India, waar we verschillende voormalige paleisjes hebben geselecteerd. In Afrika overnacht je nu en dan in sfeervolle lodges op prachtige plekken.

Voor sommigen is er geen betere manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de nationale parken in Alaska of Tanzania te ervaren dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld. Ook een safari in zuidelijk Afrika beleef je nog intenser als je ’s nachts de dieren rond je tent hoort snuffelen.

Vervoer ter plaatse

Djoser heeft al het vervoer in het land van bestemming van tevoren geregeld. We reizen met onze eigen bus, vaak voorzien van airconditioning, van plaats naar plaats. Bij een leuke markt of een mooi dorpje kunnen we altijd stoppen om de benen te strekken en even rond te kijken. Een land ervaar je tenslotte niet alleen door de raampjes van een bus. Eenmaal ter plaatse maak je gebruik van lokaal vervoer; in een riksja of caleche maak je deel uit van het leven op straat. In verschillende landen reizen we met een nachttrein of per boot. In die gevallen reis je terwijl je slaapt. 

Binnenlandse vluchten

Sommige afstanden leggen we per vliegtuig af. Zo vliegen we comfortabel van Kathmandu terug naar Delhi en van de Victoriawatervallen naar Johannesburg in plaats van twee volle dagen in de bus of truck door te brengen. Ook in Maleisië en grote landen zoals Argentinië, Brazilië en Australië maak je met Djoser gebruik van een tijdbesparende binnenlandse vlucht.

Safaritruck

Voor de meeste kampeerreizen in Afrika zetten we speciaal voor dit doel gebouwde safaritrucks in. Het zijn grote, degelijke trucks die prima opgewassen zijn tegen de vaak onverharde wegen. Ze hebben comfortabele stoelen en je zit hoog dus je hebt altijd goed zicht.

Spectaculair

 • Treinreis naar Machu Picchu in PeruUitzicht over Machu Picchu
 • Sledehondentocht in Fins Lapland en de VS
 • Per vlot de Dunajecrivier afzakken in Polen
 • Per korjaal tot diep in de binnenlanden van Suriname
 • Het hoogste treintraject ter wereld: over de Tibetaanse hoogvlakte (de China/Tibetreis)
 • Op een kameel door de woestijn van India

Enthousiaste reisbegeleiding

Djoser is trots op zijn team van reisbegeleiders. En terecht, gemiddeld worden zij door onze reizigers met een 8,6 gewaardeerd. Wie met ons gereisd heeft, weet dat zij onze reizen met hun ervaring en deskundigheid een grote meerwaarde geven. Onze reisbegeleiders zijn Nederlandstalig; een heel enkele keer krijg je een Engelstalige reisbegeleider, maar dan staat dit duidelijk vermeld bij de specifieke omschrijving van de reis op de website. Velen werken al jaren voor Djoser en kennen heel wat reizen op hun duimpje. Waar je goed kunt wandelen, wat de beste restaurantjes zijn of hoe je ergens moet komen: onze reisbegeleiders staan je graag met raad en daad terzijde.

Ondertussen regelen ze op de achtergrond dat je reis soepel verloopt, én staan ze paraat bij onverwachte gebeurtenissen. Ze zijn geen gidsen die je aan de hand meenemen langs de bezienswaardigheden, maar delen hun kennis en liefde voor het land met je.

De lokale vertegenwoordiger

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Die kent zijn eigen land vanzelfsprekend op z’n duimpje en weet daardoor altijd iets speciaals toe te voegen. Daarnaast regelt hij lang van tevoren hotel- en busreserveringen. De lokale agent behartigt tevens de zaken van Djoser ter plaatse en houdt contact met de reisbegeleider, zodat wij je in geval van nood altijd snel met raad en daad kunnen bijstaan.

Duurzaam toerisme

Mannen IndonesiëBij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen. Lees er hier meer over.

UNICEF

Als Djoser-reiziger kun je écht het verschil maken voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Iedereen die een reis boekt bij Djoser, kan 3 of 5 euro doneren aan UNICEF. Aan het einde van het jaar verdubbelt Djoser het totaalbedrag. Op die manier steunen we samen hulpprogramma’s voor kinderen op onze reisbestemmingen. Dit jaar gaat het geld naar projecten in Mongolië. Kijk voor meer informatie op djoser.nl/unicef.

Het Djoserteam

Bij Djoser Nederland en België werken in totaal 35 enthousiaste mensen er keihard aan om jouw reis de ervaring van je leven te maken. Ver weg of iets dichterbij, bij Djoser zit je altijd goed! Heb je vragen? Mail naar info@djoser.nl of bel: 0715126400. Onze belgische klanten kunnen mailen naar info@djoser.be of bellen naar 092230069. Je kunt ook chatten met onze medewerkers. 

Op bezoek bij Djoser

Kantoor DjoserBezoek je Djoser, in hartje Leiden, dan word je ontvangen in een historische omgeving. Ons kantoor is gevestigd in ‘het Gulden Vlies’, aan Breestraat 125. Aan weerszijden van de monumentale hal liggen de stijlkamers met onze reiswinkel en de ontvangstruimte waar je tijdens informatiedagen reisverslagen kunt lezen bij een lekker kopje koffie of thee. In de laat-middeleeuwse kelder vertonen we onze dvd-presentaties.

Voorwaarden

Een geslaagde reis begint met goede informatie vooraf. Hier lees je wat er verder nog bij komt kijken: hoe boek je een reis, wat krijg je voor vertrek thuisgestuurd en wat zijn (naast de algemene ANVR-Reisvoorwaarden) de belangrijkste voorwaarden.

Djoser in België

Steeds meer Belgen ontdekken reizen 'Met oog voor de wereld'. Woon je in België, dan kun je bij het Djoser-kantoor in Gent terecht. Lees hier meer over Djoser in België.

Terug naar boven