Overzicht Griekenland rondreizen van Djoser

Rondreis Griekenland

Tijdens een groepsreis Griekenland bezoek je op de Peloponnesos o.a. Athene, Delphi, Ioannina, Olympia, Sparta en Nafplion en kun je de belangrijkste overblijfselen van de Griekse oudheid bezoeken. Ook worden er diverse mooie eilanden bezocht. Het is mogelijk de reis te verlengen in Athene of op het mooie eiland Kreta.

Reviews Griekenland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • We hebben enorm genoten van de rondreis in Griekenland. Wat een geweldige reisleidster, die Therese. Werkelijk alles wat een ontdekkingsreis mooi kan maken heeft Djoser voor elkaar gekregen door een goede selectie van de bezienswaardigheden, afgewisseld met geweldige wandelingen in de natuur.

  9,0

  Rondreis Griekenland, 18 dagen

 • Heel mooie reis, goed tempo en daarom ook heel veel gezien. Een dagje extra hier of daar zou gerust mogen. We hadden zeer goede chauffeurs die de groep heel beheerst door het Griekse (ei-)land voerden. Goede plaatselijke gidsen die alle oudheden heel bevattelijk uitlegden en een topreisleider!!

  10,0

  Rondreis Griekenland, 18 dagen

 • Prachtige reis gehad! Enkele kanttekeningen: Bezoek Athene was erg kort: een dag langer (om de twee grote musea te kunnen doen). Wat Kreta betreft: een overnachting in Heraklion zou fijn zijn om Knossos en bijbehorend museum te kunnen doen…. Er blijft dan voldoende tijd voor Chania.

  8,0

  Rondreis Griekenland, 18 dagen

 • Fantastische reis. Veel gereisd maar daardoor ook veel gezien. De reisleidster Sylvia zorgde dat alle faciliteiten goed geregeld werden, zodat wij ons geen zorgen hoefden te maken. Echt een vakantiegevoel dus!

  8,0

  Rondreis Griekenland, 18 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Griekenland

Tijdens de rondreis door Griekenland bezoek je op de Peloponnesos o.a. Athene, Delphi, Ioannina, Olympia, Sparta en Nafplion en kun je de belangrijkste overblijfselen van de Griekse oudheid bezoeken. Het is mogelijk de reis te verlengen in Athene of op het mooie eiland Kreta.

Met Djoser kun je een 9-daagse, een 14-daagse en 18-daagse reis Griekenland maken. Afhankelijk van de gekozen Griekenland reis bezoek je op de Peloponnesos o.a. Athene, Delphi, Ioannina, Olympia, Sparta en Nafplion en kun je de belangrijkste overblijfselen van de Griekse oudheid bezoeken. Het is mogelijk om de reis te verlengen in Athene of op het mooie eiland Kreta. Een groepsreis Griekenland is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Goed verzorgde rondreizen 
Reis Griekenland door met Djoser per comfortable bus en boot. We overnachten op het vaste land in middenklasse familiehotels die centraal gelegen zijn. Op de eilanden zullen we op loopafstand van de haven overnachten. Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Onze Nederlandse reisbegeleiders zullen je alles vertellen over Griekenland.

Waarom Djoser
Een groepsrondreis Griekenland is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Griekenland te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Griekenland rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Griekenland je de moeite waard vindt om te bezoeken. Een Griekenland reis is inclusief boottochten tussen de eilanden.

Landinformatie Griekenland

 • Hoofdstad: Athene
 • Andere bekende steden: Nafplion, Delphi en Heraklion
 • Inwoners: 10,7 miljoen
 • Taal: Grieks
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: mei, juni en september
 • Tijdsverschil: In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 132.000 km²
 • Geografie: Griekenland ligt in het zuiden van het Balkan-schiereiland. Naast het vasteland bestaat het ook uit ongeveer 1200 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Deze eilanden vormen ongeveer 20 procent van het totale oppervlak van Griekenland.

Beste reistijd Griekenland

Griekenland kent een mediterraan klimaat en heeft warme droge zomers. Tot oktober kun je genieten van heerlijke temperaturen. Ook in de lente kan het er aangenaam warm worden. Op de Griekse eilanden is het vaak warmer dan op het vaste land.

Bezienswaardigheden Griekenland

Bij Griekenland denkt men snel aan de prachtige eilanden die het land te bieden heeft, groot gelijk want deze zijn ook fantastisch. Maar het vaste land is ook de moeite waard. Naast de indrukwekkend stad Athene, die rijk is aan geschiedenis, zijn de plaatsjes Pylos en Nafplion ook erg mooi. Reis Griekenland door voor een perfecte combinatie van archelogische sites, schitterende kustlijnen en heerlijk eten. De volgende bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een Griekenland rondreis:

Het Nationaal archeologisch museum in Athene

Als je in Athene bent, moet je eigenlijk wel een bezoekje brengen aan het Nationaal archeologisch museum. In het museum liggen de oudste archeologische ‘schatten’ van de Oudgriekse kunst. Het gebouw op zich is al een bezichtig. Het is gebouwd in authentieke Griekse bouwstijl, vooral te herkennen aan de grote zuilen die aan de voorkant te zien zijn. Het museum is een van de belangrijkste van de wereld en geeft je een goed beeld van de rijke geschiedenis van Griekenland.

Acropolis

Acropolis Athene Griekenland DjoserHet hoogtepunt van de stad is de Acropolis, letterlijk en figuurlijk. Deze historische bezienswaardigheid ligt 80 meter boven de stad en was vanaf 1.100 voor Christus het huis van de godin Athene. Een bezoekje aan de Acropolis kun je niet overslaan wanneer je in Athene bent. Hoewel het een toeristentrekker is, is het zeer de moeite waard. We bezoeken deze dan ook tijdens elke Griekenland reis. Na het beklimmen van wat trappen bereik je de top en loop je tussen de enorme zuilen door. Er waait meestal een verkoelende wind.

Met de voetjes van de vloer

Het kan bijna niet anders dan dat je wel eens een filmpje hebt gezien van blije dansende Grieken. Deze vrolijke aparte dans heet de Sirtaki. Grieken houden ontzettend veel van dansen en zien elk feest als de perfecte gelegenheid om te dansen tot diep in de nacht. De Grieken hechten veel waarde aan de dans, het geeft ze een gevoel van samen zijn en gezelligheid. De dans kan verschillen per regio.

Santorini

Santorini Griekenland DjoserEén van de bijzonderste eilanden van de Griekse Cycladen is toch wel Santorini. Het eiland is ontstaan door meerdere vulkaanuitbarstingen. Wanneer je aankomt varen zie je uit de zee opeens steile donkere rotswanden opkomen. Door de vulkaanuitbarstingen is het eiland beetje bij beetje steeds hoger komen te liggen. Inmiddels ligt het eiland op 300m hoogte. De westelijke kant van het eiland bestaat vooral uit steile rotsen. De oostelijke kant is wat vlakker waardoor er mooie stranden en kleine baaitjes zijn. De spierwitte huisje, strak blauw lucht en de donkere vulkanische bodem zijn heel fotogeniek.

Pylos

Pylos Griekenland DjoserPylos ligt in de regio Peloponnesos en is een rustig kustplaatsje. Het heeft een gezellige haven waar je heerlijk op een terrasje aan de waterkant kunt genieten van hoe de vissersbootjes af en aan voeren. Het is ook erg interessant om een bezoekje te brengen aan de vesting die vlak bij Methoni ligt. Deze grote vesting is in de dertiende eeuw gebouwd door de Venetianen. De Turken bouwden later in het midden van de vesting een groot Turks bad.

Reisblog Griekenland

Bekijk alle reisblogs over Griekenland

/