Overzicht Peru rondreizen van Djoser

Rondreis Peru

Tijdens de rondreis door Peru bezoek je o.a. Nasca, Arequipa, Titicaca, Cusco en Machu Picchu. Peru is in de eerste plaats het land van de Inca’s, maar biedt daarnaast ook koloniale steden en bovenal indrukwekkende natuur. Je maakt kennis met mysteries als de Nascalijnen en de Incastad Machu Picchu. De diversiteit maakt Peru tot een van de boeiendste landen in Zuid-Amerika. Optioneel kun je de Inca Trail boeken. We reizen Peru aan met KLM.

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Peru

Ontdek het bijzondere Peru
Bij Djoser kan je kiezen uit drie verschillende rondreizen waarmee je het prachtige Peru verkent. Naast een rondreis uitsluitend door Peru zijn er ook combinatiereizen waarin je een bezoek aan Peru combineert met Ecuador en Galapagoseilanden of Bolivia. Bij de 24-daagse reis Peru met Amazone sluiten we de reis af met twee overnachtingen in de jungle.

Tijdens de rondreizen van Djoser worden de highlights van Peru in een aangenaam tempo verkend. We reizen Peru door met een eigen bus, zodat we kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden en kunnen uitstappen voor een van de prachtige uitzichten. Per regionale trein reis je naar Machu Picchu en maak je kennis met de lokale bevolking. Een prachtige rit, die je een andere interessante kant van Peru laat zien.

We bezoeken tijdens de rondreizen door Peru niet alleen de kustgebieden met hun karakteristieke woestijnen, prachtige stranden en vruchtbare valleien, maar ook de hooglanden en tropische jungle. Een Peru reis is eveneens te combineren met een bezoek aan het mooie Ecuador of Bolivia. In Bolivia slaan we uiteraard de zoutvlakte bij Uyuni en de 3.000 tot 4.000 meter hoge Altiplano niet over.

Alles goed verzorgd
Welke rondreis je ook boekt, je overnacht in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. Deze zijn vaak kleinschalig, met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. In sommige hotels is geen verwarming aanwezig, omdat verwarming in deze gebieden nog een relatieve luxe is. Wel zijn er genoeg warme dekens. Een eigen douche en toilet is vrijwel altijd aanwezig.

Unieke reizen van Djoser
Op een Peru rondreis laten je optimaal genieten van de rijke cultuur en spectaculaire natuur. Wij hebben de mooiste routes uitgestippeld en zorgen altijd voor goede faciliteiten onderweg. Zo ontdek je alle hoogtepunten van Peru op een ontspannen manier!

Landinformatie Peru

 • Hoofdstad: Lima
 • Andere bekende steden in Peru: Pisco, Arequipa, Puno, Cusco
 • Inwoners: 30,7 miljoen
 • Taal: Spaans, Quechua en Aymara
 • Munteenheid: Sol
 • Tijdsverschil: In Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 1.285.216 km2
 • Geografie: Peru heeft een zeer diverse geografie. Het westen van het land ligt aan de Grote Oceaan. Dit gebied bestaat uit steen- en zandwoestijn. In het oosten van het land ligt de jungle van de Amazone, een warm tropisch gebied. Daartussen ligt de Andes en (hoog) vlaktes met hoge bergen en uitgestrekte gebieden.

Beste reistijd Peru

Het klimaat in Peru is wisselend per gebied. Op de hoogvlaktes kan het koud worden, terwijl het kwik en de luchtvochtigheid aardig stijgen in de tropische jungle. Ook al ligt Peru ongeveer op dezelfde breedtegraad als Hawaï, de gemiddelde temperatuur is door de hoogte over het algemeen lager dan je zou verwachten. De regentijd in beide landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om een rondreis te boeken, aangezien de natuur in de regentijd prachtig tot bloei komt.

Tijdens de groepsreis door Peru en Ecuador verrast het weer je altijd. In Ecuador kom je namelijk alle mogelijke weertypen tegen. Van vochtige, tropische jungles tot eeuwige sneeuw op de pieken van de Andes. De regentijd in Ecuador loopt van oktober tot april.

Bezienswaardigheden Peru

Peru is een van de indrukwekkendste landen van Zuid-Amerika. Een land van eeuwenoude culturen, vriendelijke bevolking, heerlijk eten en indrukwekkende en diverse landschappen. Een aantal bezienswaardigheden van het bijzondere Peru rondreis op een rij.

Machu Picchu

Machu Picchu Peru DjoserHet absolute hoogtepunt van Peru is de Inca-stad Machu Picchu. Gelegen op een hoogte van 2.400 meter maakt dit een van de meest indrukwekkende ruïnes ter wereld. De stad is ongeveer 600 jaar oud en is 100 jaar bewoond geweest, tot aan de Spaanse verovering van het gebied. Machu Picchu is een absolute ‘must see’ bij elke Peru reis. Tijdens de 21-daagse reis Peru is het ook mogelijk om deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu.
 


Peruaanse keuken

Eten Peru DjoserDe heerlijke Peruaanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld. De traditionele Inca-keuken is beïnvloed door o.a. Spaanse, Italiaanse, Duitse, Chinese, Japanse en West-Afrikaanse gerechten. Peru is een groot land en elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Een Peru reis is dan ook een culinaire ontdekkingstocht!


Nascalijnen

Nazca lijnen (internet)In een desolate woestijn liggen de mysterieuze Nascalijnen. Dit zijn lijnen op de woestijnbodem die allerlei figuren vormen, zoals een aap, een spin en een kolibrie. Het is niet bekend hoe de figuren zijn gemaakt en of ze een functie of betekenis hebben. Je kunt enkele figuren zien vanaf een toren, maar je ziet ze pas echt goed door een vlucht te maken over de Nascalijnen.Cusco

Cusco plaza de armas Peru DjoserDe Inca’s noemden Cusco de ‘Navel van de wereld'. Veel gebouwen zijn op de oude Inca muren gebouwd en het is nog altijd een mysterie hoe ze de grote stenen zo perfect op elkaar hebben gekregen. Cusco is een gezellige stad vol restaurants, bars, winkels en koloniale gebouwen. De levendige ‘Plaza de Armas’ is een hoogtepunt in Cusco.


Titicaca meer

Titicaca meer Puno Peru DjoserHet grootste meer van Zuid-Amerika ligt op 3.812 meter hoogte op de grens van Peru en Bolivia en staat bekend als het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. Het meer is omgeven door hoge Andestoppen en in het meer vind je mediterraans aandoende rotseilanden en de Uros-indianen die wonen op het water op  zelfgemaakte drijvende rieteilanden.
Colca Cañon

Colca Canyon Condor Peru DjoserEen van de diepste kloven ter wereld ligt in Peru en is dubbel zo diep als de Grand Canyon in Amerika! Als je op het uitzichtpunt Cruz del Condor, aan de rand van het canyon staat, zweven de condors dicht langs je heen. Zeer indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van drie meter bereiken.

Lees hier het magazine-artikel over diverse hoogtepunten in Peru!

Terug naar boven

Reviews Peru reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Prachtige reis met veel hoogtepunten zoals de woenstijn met oase: sandboarden, Titicacameer en Machu Picchu!! Ook rainbowmountain gedaan buiten het programma was zwaar maar prachtig. De reis is vermoeiend door lange reisdagen en de hoogte. Door een leuke lieve groep merk je dat niet. Bedankt!!

  9,0 (Rondreis Peru, 21 dagen)

  9,0
 • Fantastische rondreis die ons voerde van de woestijnkust naar het ongerepte Andes gebergte met prachtige excursies onderweg. Een volgeladen reis met uitstekende begeleiding, waarin alles tot in de puntjes was verzorgd in een prachtig land met zeer vriendelijke mensen.

  10,0 (Rondreis Peru, 21 dagen)

  10,0
 • Vond het een mooie reis vol hoogtepunten en met heel leuke reisleider. De reis is wel pittig door soms lange reisdagen en vooral de grote hoogteverschillen. Ga vooral ook de 4-daagse Inca trail doen, die is de moeite waard! Maar informeer jezelf wel goed hierover voor een goede voorbereiding!

  8,0 (Rondreis Peru, 21 dagen)

  8,0
 • De reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wereldsstad Lima,de natuurpracht van de Islas Ballestas, de magische Nascalijnen, overweldigende bergritten, het uitgestrekte Titicacameer, de Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu. De groep was zo plezant en Maaike een top reisleidster. Allen bedankt!

  10,0 (Rondreis Peru, 21 dagen)

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

Prachtige reis met veel hoogtepunten zoals de woenstijn met...
Prachtige reis met veel hoogtepunten zoals de woenstijn met oase: sandboarden, Titicacameer en Machu Picchu!! Ook rainbowmountain gedaan buiten het programma was zwaar maar prachtig. De reis is vermoeiend door lange reisdagen en de hoogte. Door een leuke lieve groep merk je dat niet. Bedankt!!

Jennifer D. - 9,0
Terug naar boven