Overzicht Georgië rondreizen van Djoser

Rondreis Georgië

Het weinig bekende Georgië bezoeken we op de 15-daagse rondreis Armenië & Georgië. De oude dorpjes ademen geschiedenis en in de hoofdstad Tbilisi vind je verschillende volkeren met hun eigen kerken, synagogen en moskeeën. Ook typische Sovjetarchitectuur behoord tot het straatbeeld. Op de vruchtbare heuvels van de regio Kagetië worden al sinds jaar en dag druiven geteeld en de wijn is dan ook wereld beroemd.

Reviews Georgië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Azerbeidzjan, Georgië en Armenië, drie landen met een eeuwenoude cultuur, een bewogen geschiedenis en een overvloed aan cultuurschatten. De oosterse pracht van Azerbeidzjan, het heerlijke eten, de overweldigende schoonheid van de Kaukasus en het mooi gedragen verdriet van Armenië: ademloos mooi.

  8,0

  Rondreis Azerbeidzjan, Armenië en Georgië, 21 dagen

 • De reis voldeed volledig aan onze verwachtingen en was qua inspanning voor ons als actieve 70-ers goed te doen.

  10,0

  Rondreis Azerbeidzjan, Armenië en Georgië, 21 dagen

 • Fantastische reis, een aanrader om eens iets anders dan anders te zien. Ondanks de vele kloosters in het programma, bleef er voldoende variatie. Prachtige natuur! Verrassende keuken met heerlijk eten. Enthousiaste reisbegeleider, geweldige groep.

  9,0

  Rondreis Azerbeidzjan, Armenië en Georgië, 21 dagen

 • Als je weer thuis bent, besef je pas wat voor een interessante reis dit is. De recente geschiedenis is op de achtergrond aanwezig in een eeuwenoud decor met kerkjes, kloosters, prachtige natuur en levendige, moderne hoofdsteden.

  8,0

  Rondreis Azerbeidzjan, Armenië en Georgië, 21 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Georgië

Het weinig bekende Georgië bezoeken we op de 16-daagse rondreis Armenië & Georgië. De oude dorpjes ademen geschiedenis en in de hoofdstad Tbilisi vind je verschillende volkeren met hun eigen kerken, synagogen en moskeeën. Ook typische Sovjetarchitectuur behoord tot het straatbeeld. Op de vruchtbare heuvels van de regio Kagetië worden al sinds jaar en dag druiven geteeld en de wijn is dan ook wereld beroemd. Georgië leent zich ook uitstekend voor een mooie wandelvakantie.

Landinformatie Georgië

 • Hoofdstad: Tbilisi
 • Andere bekende steden: Kutaisi, Telavi en Gori
 • Inwoners: 5 miljoen
 • Taal: Georgisch
 • Munteenheid: Georgische lari
 • Beste reistijd: april, mei en september
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Georgië 3 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 70.000 km²
 • Geografie: Georgië ligt in de Kaukasus, een gebergte ingeklemd tussen Rusland en Turkije op de grens van Europa en Azië. Het is een klein land met enorme verschillen: in het westen ligt de kust van de Zwarte Zee, terwijl in het noorden en het zuiden veel hoge bergen zijn, waaronder een aantal boven de 5000 meter.

Beste reistijd Georgië

Armenië en Georgië horen bij de Kaukasus-landen. Het Kaukasusgebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden is de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. In beide landen heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af.

Bezienswaardigheden Georgië

Mtskheta en de Gergetikathedraal

Mtskheta en de Gergetikathedraal Georgië DjoserMtskheta bestaat al meer dan 3000 jaar, in de 4e eeuw voor Christus was deze stad al bekend bij de Grieken. Van de 3de tot de 5de eeuw was Mtkheta de hoofdstad van Kaukasisch Iberië en tot de 12 eeuw was hier het centrum van de Georgische kerk gevestigd. De Gergetikathedraal, uit de 11e eeuw, is de belangrijkste reden voor een bezoek aan Mtskheta. De kathedraal vormt het religieuze centrum van Georgië en is bovendien opgenomen de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de grote Sveti Tskhoveli-kerk is bijzonder sfeervol en indrukwekkend. Volgens de overlevering zou hier de mantel van Christus zijn begraven. Op een heuveltop boven Mtskheta ligt het klooster Jvari. Alleen voor het uitzicht zou je eigenlijk al naar deze plek moeten gaan. Maar Jvari heeft meer te bieden en haar plaats op de UNESCO-lijst getuigt hiervan.

Gelati klooster

Gelati klooster Georgië DjoserHet Gelati kloostercomplex , waarvan de belangrijkste gebouwen werden opgetrokken tussen de 12de en 17de eeuw, is een goed bewaard gebleven complex, met prachtige mozaïeken en muurschilderingen. De kathedraal en het klooster van Gelati vertegenwoordigen de bloei van de middeleeuwse architectuur in Georgië, tijdens de regeerperioden van Koning David IV “de Bouwer” (1089-1125) en Koningin Tamar (1184-1213). De vele fresco’s stammen uit de 17de eeuw. Het hele klooster is omgeven door een stenen muur met de oorspronkelijke toegangspoort in het zuiden. Onder deze poort ligt de graftombe van koning David de Bouwer, hij wilde dat zoveel mogelijk mensen over hem heen zouden lopen.

Vardzia

Vardzia Georgië DjoserGrottenstad Vardzia, gelegen in het zuiden van Georgië, ligt op een strategische plaats in een bergachtig landschap. De kronkelige weg ernaar toe, vanaf de stad Akhaltsikhe, is al bijzonder mooi en wordt alleen nog maar fraaier als ineens aan de andere kant van de rivier, hoog in de rotsen, Vardzia te zien is. Vardzia is eigenlijk geen echte stad, maar een uitgebreid kloostercomplex. Halverwege de 12e eeuw is begonnen met het uithakken van de eerste grotten om plaats te bieden aan Georgisch-orthodoxe monniken. Tijdens de heerschappij van koningin Tamar werd de belangrijkste grottenkerk voltooid: de Kerk van de Ontslapenis. Deze kerk is uitgehouwen in de rotsen en met bakstenen verstevigd en is zo’n 9 meter hoog. Binnenin de kerk vertellen fresco’s het verhaal van Jezus’ leven en worden koningin Tamar en haar voorganger koning Giorgi III geëerd.

De natuur in Georgië

Bergen natuur Georgië DjoserNatuur en landschap in Georgië zijn prachtig. Binnen het relatief kleine gebied komen alle typen natuurlandschappen voor (behalve het tropische) met daarin een veelheid aan planten- en diersoorten. Je kunt hier zowel bergen van meer dan 5000 meter vinden in het noorden van het land als tussen de palmbomen op het strand liggen in het westen of door de woestijnsteppe lopen in het oosten van het land. Het is logisch dat al deze variatie in het klimaat wordt weerspiegeld in de enorme rijke flora en fauna, een derde van het land is nog bedekt met bos, verder vind je er veel citrusvruchten, bamboe, lianen, appel en druiven gaarden. Hier tussendoor vliegen en lopen adelaars, bruine beren, herten en wolven, kortom een onontdekt paradijs.

Tbilsi

De hoofdstad van Georgië heeft veel bijzondere natuurlijke warme zwavelbronnen, waar Tbilisi haar naam aan te danken heeft. Rondom de bronnen zijn verschillende badhuizen te vinden die nog steeds in gebruik zijn. Ook zijn er veel bijzondere historische gebouwen te vinden in Tbilisi waaronder de Sionikikathedraal, uit de 7de eeuw, in de historische wijk Kala. Tbilisi kent prachtige botanische tuinen. Officieel de ‘Koninklijke tuinen’. Ze beslaan 161 hectare en hier groeien meer dan 4.500 verschillende plantensoorten. De tuinen bestaan al lang; in 1671 werden ze voor het eerst beschreven door de Franse reiziger Jean Chardin. Maar de tuinen zijn waarschijnlijk al in 1625 aangelegd. Tblisi heeft een kasteel die boven de hele stad uittorent alsof hij nog steeds op de stad let. Maar het fijnst aan Tbilisi is toch wel om gewoon door de straatje te dwalen en te genieten van de unieke cultuur die hier heerst. Loop sowieso ook even langs de Dry Bridge Market voor wat oude Sovjet memorabilia! Ook net buiten de stad is genoeg te doen. Zo kun je heel vet raften als het seizoen goed is.

Gudauri

Het ski resort Gudauri is het belangrijkste en beroemdste skiresort van Georgië. Voor Skiën en snowboarden is er 57 km van hellingen beschikbaar. Het winter sport gebied ligt tussen 1,990 and 3,279 meter. Gudauri is a zeer populair resort, het betoverd bezoekers met zijn schoonheid en uitzichten over de Kaukasus en de vlaktes eronder. De vele kleuren en de heerlijke atmosfeer maken het een mooie stop tijdens de reis.

Kutaisi

Kutaisi Georgië DjoserKutaisi is gelegen aan de rivier de Rioni en is de belangrijkste bestemming in midden Georgië. Na Tbilisi is Kutaisi de grootste stad van het land. De ruïnes van de Bagrati-kathedraal zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De kathedraal werd in de eerste jaren van de 11e eeuw gebouwd door koning Bagrat III. De kathedraal werd verwoest door Ottomaanse troepen in de 17e eeuw. Nadat de kathedraal deels gerestaureerd was werd hij samen met het Gelatiklooster door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet.

Reisblog Georgië

Bekijk alle reisblogs over Georgië