Overzicht Japan rondreizen van Djoser

Rondreis Japan

Tijdens al onze rondreizen door Japan bezoek je de indrukwekkende steden Tokyo, Kyoto en Osaka. Op de twee- en drieweekse reizen is er ook ruimte voor de natuur, zoals op de berg Koyasan. Op reis naar het zuiden van Japan, over Honshu en Kyushu, bezoek je daarnaast de Aso-vulkaan, Hiroshima en Nagasaki. Je maakt op alle reizen kennis met de moderne Japanse samenleving, die in scherp contrast staat met de eeuwenoude cultuur en de rijke tradities. We reizen grotendeels per trein en Shinkansen door het bergachtige landschap en overnachten in hotels en een typisch Japanse ‘shukubo’, een tempelovernachting. Er zijn diverse excursies inbegrepen, zoals naar de oude hoofdsteden Kamakura en Nara. De reizen worden begeleid door een Nederlandse reisbegeleider.

Het is tevens mogelijk de culturele hoogtepunten op Honshu te combineren met de indrukwekkende natuur van Hokkaido in het noorden van Japan.

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Japan

De rondreizen door Japan van Djoser maken het mogelijk om de highlights van Japan in een comfortabel tempo te ontdekken. Je bezoekt op al onze reizen de indrukwekkende hoofdstad Tokyo, dat ligt op het grootste eiland van Japan ‘Honshu’. Hier kom je in aanraking met de bijzondere Japanse sfeer. Er is een sterke dynamiek tussen westerse invloeden en de Aziatische cultuur. Dit maakt Tokyo een zeer interessante stad.

Ten westen van Tokyo is het bergachtig, hier liggen de Japanse Alpen en het historische Takayama. Kyoto ligt ten zuiden van Tokyo, deze stad vol tempels wordt gezien als een van de mooiste steden in Japan. Osaka is een enerverende stad, vol winkels en restaurants. De rondreis Japan 2 weken bezoekt ook nog het mooie Shirakawago. De rondreis Japan 3 weken gaat verder naar Hiroshima, een blijvende herinnering aan de tweede wereldoorlog. Via de enorme vulkaan ‘Aso’ zakt de reis af naar het zuiden. Op het eiland ‘Kyushu’ bezoek je gezellige arbeidersstad Nagasaki. Ben je op zoek naar natuur, dan is de Japanreis met Hokkaido de ideale combinatie van cultuur en indrukwekkende natuurgebieden. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale Family-reizen.

Landinformatie Japan

 • Hoofdstad: Tokyo
 • Andere bekende steden in Japan: Kyoto, Osaka, Hiroshima en Nagasaki
 • Inwoners: 125 miljoen
 • Taal: Japans
 • Munteenheid: Yen
 • Beste reistijd: voor- en najaar
 • Tijdsverschil: In Japan kennen ze geen zomertijd. In onze zomertijd is het daardoor altijd 7 uur later en in onze wintertijd altijd 8 uur later.
 • Oppervlakte: 377.975 km2
 • Geografie: Japan bestaat uit 6.852 eilanden waarvan en ongeveer 260 bewoond zijn. De bekendste eilanden zijn (van noord naar zuid) Sapporo, Honshu, Shikoku, Kyushu en de eilanden van Okinawa. De totale lengte van Japan is 3.008km. De meeste eilanden worden gekenmerkt door bergketens, vulkanen, meren en bossen.


Wat is de beste reistijd voor Japan?

De beste reistijd voor Japan zijn het voor- en het najaar, de maanden maart en april en oktober en november. Lees er hier meer over.

De mooiste bezienswaardigheden in Japan

Japan is een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld, dat zal je van veel mensen horen die er geweest zijn. Het is een uniek land met unieke bewoners die hun eigen kijk hebben op het leven, sociale interactie en schoonheid. Een land vol bezienswaardigheden en kleine verwonderingen die je hele leven bij je zullen blijven.

Metropool Tokyo

Shibuya crossing Tokyo Japan DjoserOm te zeggen dat Tokyo hét hoogtepunt is van Japan is wellicht nog een understatement. Deze enorme stad (in de agglomeratie wonen meer dan 35 miljoen mensen) bestaat uit meerdere steden met elk een heel eigen karakter. Zo vind je bijvoorbeeld in Harajuku de hipste boetiekjes, in Shibuya de allerlaatste modetrends en in Akihabara de laatste (en oudste!) elektronische snufjes, games en mangacafés.

Naast de vele leuke winkels vind je in Tokyo een grote hoeveelheid mooie parken en tuinen, musea en indrukwekkende tempels. Uiteraard kan een bezoek aan de vismarkt Tsukiji niet ontbreken, tonijn wordt hier gesneden met messen van meer dan een meter lang en alles wat er in de zee zwemt of kruipt is te vinden in een van de honderden stalletjes.

Tempelstad Kyoto

Gouden Tempel Kinkaku-ji Kyoto Japan DjoserNaast Tokyo is Kyoto een van de absolute hoogtepunten van Japan. De stad is een stuk kleiner en bij een eerste aankomst op het station zie je aan de stad niet meteen waar alle lofzangen over gaan. Hoewel het station zelf een architectonisch hoogstandje is vallen voornamelijk de lage rijen van gebouwen op. Kijk je even wat verder dan ontdek je ineens de charme van de stad.

In het centrum vind je chique winkels en chique shoppers en gezellige straatjes met restaurants. Het Kyoto waar iedereen voor komt vind je echter aan de randen van de stad. Vooral in het oosten en noorden van de stad vind je aan de voet van de bergen prachtige tempels, eeuwen oude wandelpaden en bamboebossen. Je kunt in Kyoto ook goed fietsen.

De Japanse keuken

Sushi Japan DjoserHet Japanse eten is vaak het eerste element van de Japanse cultuur waardoor mensen met dit fascinerende land in aanraking mee komen. Meestal bestaat de eerste Japanse hap uit sushi, maar ook udon noodles zijn vaak al wel bekend. De Japanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en is uitgeroepen tot werelderfgoed. De enorme diversiteit aan gerechten en het gebruik van bijzondere ingrediënten maken het eten uniek.

Van sushi en sashimi tot Kobe beef en van eeuwenoude recepten en stalletjes op straat tot moderne hoogstandjes in chique restaurants, in Japan vind je het allemaal. Japan is bij uitstek een culinair land, hier ligt dan ook niet voor niks de stad met de meeste Michelin sterren ter wereld: Tokyo!

Openbaar vervoer Japan

Japan trein DjoserHet openbaar vervoer in Japan staat bekend om haar punctualiteit. Treinen en metro’s vertrekken vrijwel altijd stipt op tijd en komen ook weer stipt op tijd aan. Daarnaast valt op hoe schoon de stations en vervoermiddelen zijn, je zal, net als vrijwel overal in Japan, geen zwerfvuil of kauwgom op de grond vinden. In de treinen en metro’s heerst rust.

Bellen is meestal verboden en zeker ’s ochtends zie je scholieren en zakenlui slapen tijdens de vaak lange rit naar school of werk. Zakenmannen lezen staand de laatste manga's. Spoorpersoneel dat je in een volle trein duwt en schoonmakers met witte handschoenen die de door hun schoongemaakte trein uitzwaaien maken een al unieke ervaring nog bijzonderder.

Tempels Japan

Zilveren tempel Ginkaku-ji Kyoto Japan DjoserDat Japan veel tempels heeft is wel bekend. Alleen al in Kyoto zijn er 1.600 Boeddhistische en 400 Shintoïstische tempels. Tempels kunnen midden in de stad staan in grote parken zoals de Meiji tempel in Tokyo of diep in de bossen zoals de tempels op de berg Koyasan. Soms vindt je bij een tempel een Zen-tuin, opgebouwd uit niets anders dan grind en steen. Een plek van meditatie en zelfreflectie. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Ryōan tempel in Kyoto.

Voor elke smaak is er wel een tempel, van de populaire ‘Gouden’ tempel Kinkaku en de enorme Todai tempel in Nara tot een klein tempeltje ingebouwd tussen kantoorgebouwen in een drukke straat.

Japanse parken en tuinen

Shinjuku tuin Tokyo Japan DjoserVeel parken en tuinen in Japan liggen als groene oases in de drukke steden en zijn fijne plekken om de hectiek van de stad even achter je te laten. De stadse geluiden verstillen en het uitzicht veranderd van mensen en gebouwen in waterpartijen, bloemen en mooie vergezichten. Parken zijn vaak onderdeel van een tempelcomplex, maar kunnen ook als los park opgezet zijn.

Zen tuin Kyoto Japan DjoserTuinen horen vaak oorspronkelijk bij het huis van een rijke koopman of iemand van adel. De Japanse tuinen en parken zijn wereldberoemd en met recht. Je vindt in Japan de mooiste voorbeelden van bijvoorbeeld Zen-tuinen, ‘shakkei’ (geleend landschap) tuinen en uitgestrekte parken vol botanische wondertjes. Sommige tuinen en parken worden drukbezocht, maar vele hebben maar weinig bezoekers. Op deze rustige plekken kun je ongestoord genieten van een meegebrachte lunch, zoals een zogenaamde bento box. Een trommeltje met daarin onder andere reis en vaak vis en groente.

De kersenbloesem (sakura)

Kersenbloesem bomen park Nara Japan DjoserDe kersenbloesem is één van de Japanse hoogtepunten die iedereen kent. Van half maart tot eind april trekt de bloesem van zuid naar noord over de vier grootste eilanden van Japan: Shikoku, Kyushu, Honshu en Hokkaido. De start van de bloesem wordt door vele facetten bepaald, onder andere door de gemiddelde wintertemperatuur, het weer (temperatuur, veel wind en regen of niet) en de hoogte van de locatie. In Tokyo en Kyoto ligt het hoogtepunt van de bloesem gemiddeld genomen rond eind maart. Lees hier meer over de kersenbloesem.

Terug naar boven

Reviews Japan reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Het was een heel mooie reis met een leuke groep en een uitstekende reisbegeleidster. We hebben veel gezien en gedaan en veel gelopen. Kleine suggestie: we hebben de berg Fuji toch wel gemist. Ik zou dat als een optionele excursie in het programma opnemen.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Reis: 10. Hotels: 8. Reisbegeleiding Juliette 10+. Geweldige reis met toppie reisbegeleidster

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Een bijna complete reis, jammer dat er geen georganiseerde dagtrip vanuit Tokyo naar Nikko in het programma opgenomen is .

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Een heel mooie reis! Deze reis biedt leuke afwisseling tussen de drukke steden en de dorpjes in de bergen. Het slapen in een tempel was ook heel bijzonder. Het is wel een hele drukke reis met weinig rustmomenten. Het reizen met openbaar vervoer is leuk en gemakkelijk om te doen.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Een korte, maar leuke reis naar Japan met genoeg tijd voor d...
Een korte, maar leuke reis naar Japan met genoeg tijd voor de drie steden die we bezocht hebben.

Piet H. - 9,0
Terug naar boven
/