Overzicht Kenia rondreizen van Djoser

Rondreis Kenia

Tijdens de kampeer en hotel/lodge rondreizen in Kenia bezoek je o.a. Nairobi, Mount Kenya, Masai Mara, Lake Nakuru, Baringomeer, Naivashameer en Nyahuru watervallen. Tijdens de gamedrives maak je grote kans de Big Five te spotten. We eindigen diverse reizen aan het strand waar je kunt genieten van het prachtige witte zand, azuurblauw water en adembenemende koraalriffen.

Reviews Kenia reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Jambo, Een geweldig, afwisselende mooie reis gemaakt met een fijne groep. Goed verzorgd, we hebben de big-five gezien zoals gehoopt, tevens ook de trek van zebras en gnoes. Accommodaties waren zeer afwisselend van een goed niveau. De reisbegeleidster Marleen is een echte topper. HAKUNA MATATA

  9,0

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

 • Wat was het een geweldige reis! Eerst Kenia en Tanzania en als afsluiter een aantal dagen op Zanzibar. Het was zo’n mooie afwisselende reis! Veel dieren en natuur gezien (ook de big-5!) en overal in de dorpen stonden lachende en zwaaiende mensen langs de kant van de weg. Hakuna Matata. Top reis!

  9,0

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

 • Fantastische reis, heel goed verzorgd!

  9,0

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

 • De big 5 gezien en nog heel veel meer waarbij voor ons de hoogtepunten waren: de wandelsafari, het bezoek aan de Pokot, de Serengeti en nog veel meer. We hebben heel erg geboft met onze reisbegeleider Eveline!!! Doordat we aan veel excursies deelnamen werd het wel een heel vol vermoeiend programma.

  8,0

  Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Kenia

Tijdens de kampeer en hotel/lodge rondreizen in Kenia bezoek je o.a. Nairobi, Mount Kenya, Masai Mara, Lake Nakuru, Baringomeer, Naivashameer en Nyahuru watervallen. We eindigen de reis in Nyali Beach waar je kunt genieten van het prachtige witte strand, azuurblauw water en adembenemende koraalriffen. Djoser biedt diverse rondreizen naar Kenia, denk bijvoorbeeld aan hotel combinatiereis door Kenia, Tanzania & Zanzibar. Ook is er een 21-daagse reis Kenia, Tanzania & Zanzibar voor gezinnen met Djoser Family.

Goed verzorgde rondreizen 
Reis Kenia door met een comfortabele bus. We overnachten in verschillende sfeervolle accommodaties zoals in lodges, hotels en tented camps. Voorzien van sanitaire voorzieningen. Onze Nederlandse ervaren reisbegeleiders zullen je alles vertellen over Kenia.

Waarom Djoser
De rondreizen naar Kenia zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Kenia te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Kenia rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Kenia je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Kenia

 • Hoofdstad: Nairobi
 • Andere bekende steden: Nakuru, Kisumu en Mombasa
 • Inwoners: 33,8 miljoen
 • Taal: Engels en Swahili
 • Munteenheid: Keniaanse shilling
 • Beste reistijd: augustus, september en december tot en met februari
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later, en tijdens onze wintertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 592.000 km²
 • Geografie: In Kenia ligt de op één na hoogste berg van Afrika, Mount Kenya. Deze berg is 5199 meter hoog en de omgeving van deze berg is zeer vruchtbaar. Er worden hier dan ook zeer veel gewassen verbouwd.

Beste reistijd Kenia

Kenia kent diverse klimaatsoorten. Er is een tropisch klimaat in het zuidwesten en een tropisch moessonklimaat in het binnenland. De gemiddelde temperatuur ligt gemiddeld het hele jaar door rond de 24 graden maximaal. De minimum temperatuur is gemiddeld 11 graden. Tijdens onze zomermaanden valt er de minste neerslag evenals in januari en februari. De beste reistijd voor een groepsreis Kenia is december tot en met februari, maar ook daar buiten kun je prima in reizen in Kenia. Het voor- en het najaar zijn relatief natte periodes.

Bezienswaardigheden Kenia

Kenia staat bekend om de duizend verschillende wilde dieren die voorkomen in de vele wildparken. Kenia was één van de eerste Afrikaanse landen waar de eerste safari werd ondernomen. Door de grote hoogteverschillen in Kenia is er een zeer afwisselend landschap: bossen, met sneeuw bedekte bergen, zoetwatermeren, woestijn, eindeloze vlaktes, savannes en de ruige Rift Valley. Op de verschillende landschappen zijn tal van schitterende bezienswaardigheden, zoals de Menengai-krater. Vooral de bevolking die zeer vriendelijk, gastvrij en hulpvaardig is, zorgen voor een onvergetelijke Kenia reis.

Nairobi

Nairobi stadshuis kenia Nairobi is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Kenia. De stad heeft zijn naam te danken aan Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent. In Nairobi staat wekelijks de kleurrijke Masai-markt, waar je allerlei producten van de Masai stam kunt kopen als drums, kleding, houten handwerk en sieraden. Toeristen die meer interesse hebben in de geschiedenis en de cultuur van Kenia, kunnen het Nairobi National museum bezoeken. Dit museum ligt op slechts 10 minuten van het centrum. Het museum werd geopend in 1910 en sindsdien vind je hier een aantal zeer interessante voorwerpen uit de geschiedenis van Kenia.
Andere bezienswaardigheden van Nairobi die je absoluut niet mag missen tijdens een Kenia reis zijn onder andere het Millan Memorial Libary, het spoorwegmuseum en de Jamia Moskee.

Masai Mara

Kenia Masai MaraGelegen in het zuidwesten van Kenia ligt natuurreservaat Masai Mara. Het reservaat is ruim 1700 km2 groot en een grote attractie voor toeristen die graag de massale seizoenstrek van de gnoes en zebra’s aanschouwen. De Gnoes bevinden zich in de regentijd op de vlakten van de Serengeti. Als de regentijd voorbij is trekken de dieren geleidelijk naar het noorden.
Het uitgestrekte landschap bestaat voornamelijk uit grasvlakten met daarop acacia’s en rivierbos. Door het gebied stromen twee belangrijke rivieren: de Talek en de beroemde Mara.

Nakuru

Nakurumeer KeniaNakuru is de hoofdstad van de Keniaanse provincie Bonde la Ufa, gelegen in het westen van het land. Het is de vierde grootste stad van Kenia en dankt zijn naam aan de Masai.
In de buurt van de stad Nakuru ligt het Lake Nakuru National Park dat bekend staat om de grote groepen flamingo’s die deze plek als thuishaven hebben beschouwd. Daarnaast kent het park vele andere vogelsoorten waaronder pelikanen. In dit nationaal park ligt ook de Menengai-krater.

Zoetwatermeer Naivasha

Navaha meer Kenia NijlpaardenHet Naivashameer is één van de grootste zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het meer staat bekend om flora en fauna, de papyrusplanten, grasweiden en het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vogelliefhebbers zullen verrast staan van ruim 350 verschillende vogelsoorten rondom het meer. Rondom het meer groeien tal van acacia bomen zoals de gele koortsbomen die als schuilplaats dienen tegen de felle zon.

Het plaatsje Naivasha, vlakbij het meer, is een populaire bestemming voor toeristen. Vanuit deze plaats zijn er tal van bezienswaardigheden die gemakkelijk bereikbaar zijn, zoals het Longonot Nationaal Park, Green Craterlake en de vulkaan Mount Longonot. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een Kenia rondreis.

Reisblog Kenia

Bekijk alle reisblogs over Kenia