Paaseiland

Rondreis Paaseiland

Het bijzondere Paaseiland is vanwege de bijzondere compleet geïsoleerde ligging al meer dan een bezoek waard! Tijdens een bezoek duiken we in het mysterieuze geschiedenis van dit eiland. De Moai-beelden die overal over het eiland verspreid staan, verwijzen naar een eeuwenoude cultuur waar nog veel aspecten onbekend zijn. De beelden zijn niet willekeurig geplaatst; er is wel degelijk sprake van verschillende ceremoniële centra. Orongo, Ahu Aviki, Rano Raraku en het prachtige strand van Anakena.

Lees meer

Meer over Paaseiland

Hoogtepunten van Paaseiland

Ontdek alle hoogtepunten van Paaseiland

Goed verzorgde rondreizen

Tijdens je verblijf op Paaseiland overnacht je in een comfortabel 4 sterren hotel, centraal gelegen in het stadje. Het ontbijt is inclusief ontbijt. Paaseiland is maar 17mk2 waardoor alles goed zelf is te lopen of te regelen met openbaar vervoer of de fiets. Er is Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en ook worden lokale gidsen ingezet om je het echte Chili te laten zien.

Waarom Djoser?

De rondreis naar Chili is erop gericht je optimaal te laten genieten en ook het echte Paaseiland te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Chili/Paaseiland rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Paaseiland je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Paaseiland

Landinformatie Paaseiland

  • Hoofdstad: Hanga Roa
  • Inwoners: 5800
  • Taal: Spaans en Rapa Nui
  • Munteenheid: Chileense peso
  • Beste reistijd: het hele jaar
  • Tijdsverschil: Op Paaseiland is het 7 uur vroeger dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 164 km²
  • Geografie: Paaseiland is een van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Het dichtstbijzijnde bewoonde eiland ligt er ruim 2000 kilometer vandaan, en Chili, waar Paaseiland onderdeel van is, is ongeveer 4000 kilometer van Paaseiland verwijderd. Het eiland is op Eerste Paasdag 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.
     

Terug naar boven

Beste reistijd Paaseiland

Beste reistijd Paaseiland

In Chili is het zomer tijdens onze wintermaanden, namelijk van december tot en met februari. Dit is dan ook de beste reisperiode voor zonaanbidders. Op Paaseiland heerst een subtropisch klimaat, met een vrij constante warme temperatuur. De koelste maanden zijn onze zomermaanden waarin het nog altijd tussen de 15 en 22 graden is. Januari en februari zijn juist de warmste maanden. Hou wel altijd rekening met wat koude wind.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Paaseiland

Bezienswaardigheden en Paaseiland

Beelden Paaseiland ChiliHet mysterieuze Paaseiland, wat op tweede Paasdag is ontdekt, ligt maar liefst 3700 kilometer van de Chileense kust af. Het is een bergachtig eiland in het midden van de Stille Oceaan, vol met vulkanen, groene heuvels, bossen en witte stranden. Maar het is natuurlijk het bekendst vanwege de mysterieuze Moai-beelden, de uit vulkanisch gesteente uitgehakte koppen van soms wel 20 meter hoog. Er zijn meer dan 600 van deze beelden te vinden, afgemaakte en onafgemaakte, wat verwijst naar een abrupt einde van de oude beschaving op dit eiland. Je vindt ze over het hele eiland. In het binnenland ligt een groot kratermeer vol met riet. Verder liggen over het eiland verspreid traditionele dorpjes.


>Rondreizen Chili

Terug naar boven

Klantwaardering

8,8

Zeer mooie reis. Vooral Bolivia heeft mij verrast. Wat een m...
Zeer mooie reis. Vooral Bolivia heeft mij verrast. Wat een mooi en afwisselend landschap en een vriendelijke bevolking. Paaseiland maakte alle verwachtingen waar. Zorg wel voor een goede voorbereiding: het is een zware reis door de hoogte, de vele vliegtuiguren en de lange busreis.

M.M.G. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser