Finland

Rondreis Finland

In Finland verblijven we in Lapland, een uitgestrekt en ruig gebied dat grotendeels boven de poolcirkel ligt. Trek er met je eigen sledehondenteam op uit om de schitterende omgeving te verkennen en maak kennis met de boeiende cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking. Of bezoek dit indrukwekkend gebied als onderdeel van een reis door Scandinavië.

Lees meer

Meer over Finland

Alle hoogtepunten van FInland

Ontdek alle hoogtepunten van Finland

In Finland verblijven we in Lapland, een uitgestrekt en ruig gebied dat grotendeels boven de poolcirkel ligt. Trek er op rondreis met je eigen sledehondenteam op uit om de schitterende omgeving te verkennen en maak kennis met de boeiende cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking. Of bezoek dit indrukwekkend gebied als onderdeel van een reis door Scandinavië.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten meestal in comfortabele middenklasse accommodaties met eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een sauna. Enkele hotels zijn karakteristiek. Zo overnachten we in Repvag in een omgebouwde visserswerf. Vanuit je stoel gemaakt van drijfhout kijk je hier uit op de fjord. In Andenes overnachten we in bungalows met twee slaapkamers en gedeeld sanitair per bungalow. We reizen door Scandinavië met een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. Omdat de bus tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. Op het traject van Narvik naar Abisko reizen we met de trein. Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider om je het echte Lapland te laten zien.

Waarom Djoser?
De rondreis door Noorwegen, Zweden en Finland is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Lapland te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Lapland rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Finland

Landinformatie Finland

 • Hoofdstad: Helsinki
 • Andere bekende steden: Turku, Espoo en Rovaniemi
 • Inwoners: 5,5 miljoen
 • Taal: Fins en Zweeds
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: maart en augustus
 • Tijdsverschil: Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 338.000 km²
 • Geografie: Finland heeft als bijnaam “het land van de duizend meren”, maar deze bijnaam is incorrect. Finland heeft namelijk veel meer dan duizend meren: het zijn er ongeveer 188.000. In het noorden van Finland ligt de regio Lapland, waar de Sami leven: een volk dat als nomaden leeft en veelal rendieren houdt.
   

Terug naar boven

Beste reistijd Finland

Beste reistijd Finland

Dankzij de Warme Golfstroom is het klimaat voor de gebieden die we boven de poolcirkel bezoeken toch vrij mild. Zeker als je bedenkt dat dit gebied op dezelfde hoogte ligt als Groenland en Alaska. Vergeleken met Nederland is het echter een stuk frisser en wisselvalliger. Neem daarom warme kleding en een regenjas mee. De Scandinavische dagen zijn in de zomer lang! Dit komt door de middernachtzon, een natuurverschijnsel waarbij de zon gedurende 24 uur of meer niet onder gaat in het gebied boven de poolcirkel. Daarom is de zomer ook de beste reistijd. In de winter is het een groot gedeelte van het seizoen ook overdag onder het vriespunt.

Terug naar boven

Klantwaardering

9,0

De reis was geweldig. Wij hadden een leuke groep en een goed...
De reis was geweldig. Wij hadden een leuke groep en een goede reisbegeleider met veel goede tips!

Timo K. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser