Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Spanje

Maak een mooie 12-daagse rondreis met Djoser in Zuid-Spanje en ontdek de bijzondere provincie Andalusië, met de prachtige steden Sevilla, Cordoba en Granada. Deze steden zijn rijk aan sfeervolle pleintjes en historische gebouwen. Gedurende de groepsreis worden deze afgewisseld met de prachtige natuur van de Sierra Nevada.

Lees meer >

Alle rondreizen Spanje:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Wanneer naar Spanje
De zomers zijn in Spanje zeer droog en warm, vooral in het zuiden. De temperatuur kan dan wel oplopen tot boven de 40 graden! In de winter kan het in de bergen flink sneeuwen. Gedurende het hele jaar is het klimaat prima voor een rondreis om het prachtige Spanje te verkennen. Andalusië is ook zeer geschikt voor wandelliefhebbers. Djoser organiseert dan ook diverse wandelreizen in Spanje.

Goed verzorgde rondreizen
Reis je met Djoser, dan verblijf je in goede middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen sanitair. Het ontbijt is inclusief. Tijdens de rondreis door Spanje breng je een bezoek aan alle hoogtepunten van Andalusië. We vliegen rechtstreeks naar Malaga met Transavia. We maken ter plaatse gebruik van onze eigen comfortabele bus. Deze is voorzien van airconditioning. Gedurende de groepsreis door Spanje zal er een ervaren en enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider met ons meereizen.

Waarom Djoser?
De rondreis naar Spanje is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Spanje te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Wij laten je tijdens deze groepsreis door Spanje je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Spanje je de moeite waard vindt om te bezoeken. Na deze rondreis door Spanje heb je alle hoogtepunten van Andalusië bezocht.

Blog rondreis Spanje

Een glaasje sherry in Jerez

Een bijzonder verhaal ligt ten grondslag aan de wereldwijde bekendheid...

Lees meer >

Reviews rondreis Spanje: 9,0

Ondanks enkele dagen regen, een prachtige reis met veel cult...
Ondanks enkele dagen regen, een prachtige reis met veel cultuur en landschap en prima begeleiding.

Naam: Gerard S.
Cijfer: 9

Spanje en Portugal: Tapas en port

Portugal heeft karakteristieke wijnsoorten, waaronder vinho verde, dão, zoete likeurwijnen en rosévariëteiten. Maar het bekendst zijn de met alcohol versterkte wijnen als madeira, van het gelijknamige eiland, en port uit het noorden van Portugal. De toegevoegde alcohol dient om het gistingsproces te stoppen zodra het gewenste suikergehalte is bereikt. Aan de oever van de Douro liggen, tegenover het centrum van Porto, de portkelders van Vila Nova de Gaia. Hier zie je ook de karakteristieke zeilschepen liggen die traditioneel in het voorjaar de vaten naar de kelders vervoerden.

In Spanje is een koel glas fino of manzanilla niet compleet zonder tapas, de hartige hapjes die bij de late middag horen. Tapa betekent dekseltje en duidt op het oude gebruik het glas af te dekken met een schoteltje olijven of amandelen, om vliegen uit het drankje te weren. Tegenwoordig is de keus zo groot dat je met tapas de honger tot het late diner of zelfs tot het ontbijt prima kunt stillen. Het assortiment is afhankelijk van de bar, maar tapas kunnen variëren van de nog steeds populaire noten en olijven tot salades, tortilla’s, ham, worst en een eindeloze variatie aan vis, waaronder inktvisringen. Heb je je favoriet gevonden dan kun je ook dubbele porties bestellen: ‘raciones’.
 

Laatst bekeken

Er zijn geen laatst bekeken reizen.