ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis Spanje

In Zuid-Spanje reis je in twee weken door de bijzondere provincie Andalusië, met Sevilla, Cordoba en Granada. Deze steden zijn rijk aan sfeervolle pleintjes en historische gebouwen. Gedurende de reis worden deze afgewisseld met de prachtige natuur van de Sierra Nevada .

Kies een rondreis:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Slapen tegenover het Alhambra

Op reis in Spanje verblijven we in leuke, kleinschalige hotels. In Gra...

Lees meer >

Reviews, gem. 8,7

Fijne goed geregelde reis! Vooral de vrijheid was zeer bela...
Fijne goed geregelde reis! Vooral de vrijheid was zeer belang rijk, volgend jaar Italië.

Naam: Mia V.
Cijfer: 8

Spanje en Portugal: Tapas en port

Portugal heeft karakteristieke wijnsoorten, waaronder vinho verde, dão, zoete likeurwijnen en rosévariëteiten. Maar het bekendst zijn de met alcohol versterkte wijnen als madeira, van het gelijknamige eiland, en port uit het noorden van Portugal. De toegevoegde alcohol dient om het gistingsproces te stoppen zodra het gewenste suikergehalte is bereikt. Aan de oever van de Douro liggen, tegenover het centrum van Porto, de portkelders van Vila Nova de Gaia. Hier zie je ook de karakteristieke zeilschepen liggen die traditioneel in het voorjaar de vaten naar de kelders vervoerden.

In Spanje is een koel glas fino of manzanilla niet compleet zonder tapas, de hartige hapjes die bij de late middag horen. Tapa betekent dekseltje en duidt op het oude gebruik het glas af te dekken met een schoteltje olijven of amandelen, om vliegen uit het drankje te weren. Tegenwoordig is de keus zo groot dat je met tapas de honger tot het late diner of zelfs tot het ontbijt prima kunt stillen. Het assortiment is afhankelijk van de bar, maar tapas kunnen variëren van de nog steeds populaire noten en olijven tot salades, tortilla’s, ham, worst en een eindeloze variatie aan vis, waaronder inktvisringen. Heb je je favoriet gevonden dan kun je ook dubbele porties bestellen: ‘raciones’.