Overzicht Oezbekistan rondreizen van Djoser

Rondreis Oezbekistan

Oezbekistan vormde ooit het hart van de Zijderoute tussen de Middellandse Zee en China. De steden aan deze legendarische handelsweg ontwikkelden zich tot schatkamer van de wereld. Na het einde van de Sovjetoverheersing kwamen de culturele rijkdommen van Oezbekistan langzaam uit de vergetelheid.

Reviews Oezbekistan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een fantastische reis de combinatie cultuur en natuur sprak ons zeer aan, het was vooral verwonderen, gevarieerd en heel erg bijzonder! Met onze goede en zorgzame reisleider Daniel verliep de reis vlekkeloos.

  10,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Geweldige reis goed georganiseerd uitstekend begeleid. Mooi, leuke interessante extra's. Gids was zeer behulpzaam. In een woord onbeschrijflijk interessant en prachtig.

  10,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Fascinerende reis met veel cultuur, fantastische landschappen en vooral een goede reisleider en lokale gidsen. Minder fijn was lange afstanden overbruggen in de bus over slechte wegen in Oezbekistan door deels saaie lanschappen. Er rijdt inmiddels een trein over het deel van het afgelegde traject.

  7,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Wat een bijzondere reis! Een nieuwe wereld van oude handelssteden langs de zijderoute met fantastische architectuur wordt in de reis gecombineerd met prachtige natuur en mooie wandelingen. Deze combinatie is goud! Ik heb 22 dagen genoten.

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Oezbekistan

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de rondreizen door Oezbekistan overnachten we in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen sanitair. We verblijven op de Zijderoute o.a. in een yurtkamp in de woestijn. Een unieke ervaring! Tijdens de groepsreis door Oezbekistan brengen we ook een bezoek aan het romantische Samarkand, de ‘parel van de Zijderoute’.

Waarom Djoser
Een groepsreis naar Oezbekistan is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Oezbekistan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Oezbekistan rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Oezbekistan je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Oezbekistan

 • Hoofdstad: Tasjkent
 • Andere bekende steden in Oezbekistan: Boechara, Samarkand en Nukus
 • Inwoners: 29,2 miljoen
 • Taal: Oezbeeks
 • Munteenheid: Oezbeekse sum
 • Tijdsverschil: In de winter is het in Oezbekistan 4 uur later dan in Nederland, in de zomer is het er 3 uur later.
 • Oppervlakte: 447.500 km2
 • Geografie: Het Centraal-Aziatische land Oezbekistan is, samen met Liechtenstein, een van de enige twee landen ter wereld waarvandaan men twee grenzen moet oversteken om een zee te bereiken.

Beste reistijd Oezbekistan

In Oezbekistan vind je voornamelijk woestijn met enkele oases. Een woestijnklimaat kenmerkt zicht door de koude winters en hete zomers. De temperatuur kan in de zomer flink oplopen. In de winter en lente kan er wat regen vallen.

Bezienswaardigheden in Oezbekistan


Oezbekistan is dé perfect mix. Er zijn moderne steden met oude binnensteden zoals Samarkand en ervaar totale rust en stilte in de immense woestijn. Oezbekistan is een prachtig land dat alle ingrediënten heeft voor een avontuurlijk en indrukwekkende reis.

Boechara

Boechara was vroeger de heilige plaats van Centraal-Azië. De stad kent een ruig verleden van oorlogen en bezettingen van alle kanten. Toch is er veel in stand gebleven van toen. In de stad kun je talloze religieuze gebouwen bezoeken, maar één van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken is toch wel het beklimmen van de Kalyanminaret, ofwel de ‘toren des doods’. De toren is 45 meter hoog en overal vanuit de stad te zien. De Kalyanminaret roept de moslims op tot bidden. Na het beklimmen van de wenteltrap met 104 treden heb je een prachtig uitzicht over de blauwe ronde daken van de stad.

Samarkand

Samarkand staat bekend als een van de hoogte punten van de Zijderoute. Het is een van de mooiste steden van Oezbekistan. De stad is rijk aan prachtig versierde koepels en minaretten belegd met mozaïek.  Ga zeker even kijken op het Registanplein. Het plein wordt omring door grote madrassa’s, zeer indrukwekkend. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig maar een zeer romantisch plekje van de stad is de begraafplaats Sjahi-Zinda. De begraafplaats beslaat een groot gebied en telt vele kleurrijke koepeltjes.

Landschap

Het grootste deel van het land bestaat uit woestijn. Nu zie je misschien één grote zandberg voor je, maar er is meer dan dat. In Oezbekistan zijn er verschillende soorten zand. In de Kyzylkumwoestijn, in het westen, vind je bijvoorbeeld rood zand. De twee grootste rivieren in het land zijn de Amu Darja en de Syr Darja lopen over de hele lengte van het land. Ze beginnen op de hoge toppen in het oosten. In Oezbekistan vind je ook de grootste vallei van heel Centraal-Azië: de Ferganavallei. Deze is 170 kilometer breed en 300 kilometer lang. Meer dan alleen zand dus.

Mannen en vrouwen

Ieder land heeft zijn eigen gewoontes, zo ook Oezbekistan. Wanneer mannen elkaar bijvoorbeeld begroeten brengen zij hun hand naar hun hart na het schudden van elkaars hand. Vrouwen daarin tegen geven elkaar een vriendelijk klopje op de rug. Wat betreft kleding zijn vrouwen vaak gekleed in bonte zijde jurken met een kleurige broek. Hun hoofd bedekken ze meestal met een gebloemde hoofddoek. De traditionele kleding voor mannen zijn lange, kleurige jassen met daaronder wijde broeken waarvan de onderkant is wegstopt in hun hoge laarzen. 

Reisblog Oezbekistan

Bekijk alle reisblogs over Oezbekistan