Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan

Tijdens de 16-daagse rondreis door Oezbekistan staat je een aangename verrassing te wachten van prachtige overblijfselen uit de eeuwenoude geschiedenis en schitterende architectuur. Een groepsreis die geschikt is voor iedereen die van avontuur en historie houdt.

Oezbekistan vormde ooit het hart van de Zijderoute tussen de Middellandse Zee en China. De steden aan deze legendarische handelsweg ontwikkelden zich tot schatkamer van de wereld. Na het einde van de Sovjetoverheersing kwamen de culturele rijkdommen van Oezbekistan langzaam uit de vergetelheid.

Lees meer

Meer over Oezbekistan

Hoogtepunten Oezbekistan

Ontdek de hoogtepunten van Oezbekistan

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de rondreis door Oezbekistan overnachten we in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen sanitair. We zullen ook 2 nachten verblijven in een yurtkamp in de woestijn. Een unieke ervaring! Ook op de Zijderoute slaap je enkele dagen in een yurt. In de trein slaap je in een meerpersoonscoupe’s. Tijdens de groepsreis door Oezbekistan brengen we ook een bezoek aan het romantische Samarkand, de ‘parel van de Zijderoute’.

Waarom Djoser
Gedurende de 16-daagse groepsreis zal er een ervaren en enthousiaste reisbegeleider met ons meereizen. De groepsreis naar Oezbekistan is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Oezbekistan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Oezbekistan rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Oezbekistan je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Oezbekistan

Landinformatie Oezbekistan

  • Hoofdstad: Tasjkent
  • Andere bekende steden in Oezbekistan: Boechara, Samarkand en Nukus
  • Inwoners: 29,2 miljoen
  • Taal: Oezbeeks
  • Munteenheid: Oezbeekse sum
  • Tijdsverschil: In de winter is het in Oezbekistan 4 uur later dan in Nederland, in de zomer is het er 3 uur later.
  • Oppervlakte: 447.500 km2
  • Geografie: Het Centraal-Aziatische land Oezbekistan is, samen met Liechtenstein, een van de enige twee landen ter wereld waarvandaan men twee grenzen moet oversteken om een zee te bereiken.

Terug naar boven

Beste reistijd Oezbekistan

Beste reistijd Oezbekistan

In Oezbekistan vind je voornamelijk woestijn met enkele oases. Een woestijnklimaat kenmerkt zicht door de koude winters en hete zomers. De temperatuur kan in de zomer flink oplopen. In de winter en lente kan er wat regen vallen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Oezbekistan

Bezienswaardigheden in Oezbekistan

Bezienswaardigheden Oezbekistan
Oezbekistan is dé perfect mix. Er zijn moderne steden met oude binnensteden zoals Samarkand en ervaar totale rust en stilte in de immense woestijn. Oezbekistan is een prachtig land dat alle ingrediënten heeft voor een avontuurlijk en indrukwekkende reis.

Boechara
Boechara Ark OezbekistanBoechara was vroeger de heilige plaats van Centraal-Azië. De stad kent een ruig verleden van oorlogen en bezettingen van alle kanten. Toch is er veel in stand gebleven van toen. In de stad kun je talloze religieuze gebouwen bezoeken, maar één van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken is toch wel het beklimmen van de Kalyanminarte, ofwel de ‘toren des doods’. De toren is 45 meter hoog en overal vanuit de stad te zien. De Kalyanminarte roept de moslims op tot bidden. Na het beklimmen van de wenteltrap met 104 treden heb je een prachtig uitzicht over de blauwe ronde daken van de stad.

Samarkand
Plein Registan Samarkand OezbekistanSamarkand staat bekend als een van de hoogte punten van de Zijderoute. Het is een van de mooiste steden van Oezbekistan. De stad is rijk aan prachtig versierde koepels en minaretten belegd met mozaïek.  Ga zeker even kijken op het Registanplein. Het plein wordt omring door grote madrassa’s, zeer indrukwekkend. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig maar een zeer romantisch plekje van de stad is de begraafplaats Sjahi-Zinda. De begraafplaats beslaat een groot gebied en telt vele kleurrijke koepeltjes.

Landschap
Het grootste deel van het land bestaat uit woestijn. Nu zie je misschien één grote zandberg voor je, maar er is meer dan dat. In Oezbekistan zijn er verschillende soorten zand. In de Kyzylkumwoestijn, in het westen, vind je bijvoorbeeld rood zand. De twee grootste rivieren in het land zijn de Amu Darja en de Syr Darja lopen over de hele lengte van het land. Ze beginnen op de hoge toppen in het oosten. In Oezbekistan vind je ook de grootste vallei van heel Centraal-Azië: de Ferganavallei. Deze is 170 kilometer breed en 300 kilometer lang. Meer dan alleen zand dus.

Mannen en vrouwen
Bevolking OezbekistanIeder land heeft zijn eigen gewoontes, zo ook Oezbekistan. Wanneer mannen elkaar bijvoorbeeld begroeten brengen zij hun hand naar hun hart na het schudden van elkaars hand. Vrouwen daarin tegen geven elkaar een vriendelijk klopje op de rug. Wat betreft kleding zijn vrouwen vaak gekleed in bonte zijde jurken met een kleurige broek. Hun hoofd bedekken ze meestal met een gebloemde hoofddoek. De traditionele kleding voor mannen zijn lange, kleurige jassen met daaronder wijde broeken waarvan de onderkant is wegstopt in hun hoge laarzen. 


 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

Het is een erg speciale ervaring om met de hele groep in een...
Het is een erg speciale ervaring om met de hele groep in een Yurt te overnachten. Zeker een ervaring om niet te vergeten.

Roy A. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser