Overzicht Madagascar rondreizen van Djoser

Rondreis Madagaskar

Madagaskar heeft zich los van het Afrikaanse continent ontwikkeld en beschikt over een unieke flora en fauna. Dit zien we op de 24-daagse rondreis door Madagascar onder andere terug in de prachtige nationale parken van Périnet, Ranomafana, Isalo en Tsingy de Bemaraha. Wandelend in het spectaculaire regenwoud kun je op zoek naar bijzondere dieren, lemuren en prachtige planten. De thermale baden van Antsirabe lenen zich voor een ontspannen uurtje. Bij Djoser kun je ook een 24-daagse rondreis naar Madagaskar & Mauritius boeken.

Reviews Madagascar reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Deze reis was intensief, uitdagend en confronterend, maar ook ontzettend leerzaam en heel bijzonder. Het zijn lange reisdagen en ook zeker niet met de meest comfortabele vervoersmiddelen. Onderweg zie je wel veel, en de beschermde natuur is prachtig. Heel tevreden met Jacqueline als reisbegeleider!

  7,0

  Rondreis Madagaskar, 24 dagen

 • Onze reis naar Madagaskar had de naam "reis" echt verdient. Het was geen vakantie! Een reis naar een ander wereld. Zowel wat dieren als bevolking betreft. De Lemuren waren goed te zien en we konden mooie foto's maken. Voor de rest is er eigenlijk geen fauna. De bevolking is er erg arm. Mooie reis!

  8,0

  Rondreis Madagaskar, 24 dagen

 • Een voortreffelijke reis, die je de paar hick-ups snel laat vergeten, en verder een grandioze reisleidster voor wie Madagascar een vuurdoop was. Van harte aanbevolen; geldt ook voor de lokale counterpartner. Ga op weg met Djoser naar de lemuren, baobabs, Tsingy, en de Indri's! Mora, Mora!

  9,0

  Rondreis Madagaskar, 24 dagen

 • Dit is een prachtige reis voor iedereen die van de natuur houdt en oog heeft voor het dagdagelijkse leven van de mensen. Het prachtige is dat je van hoogtepunt naar het hoogtepunt gaat, maar dat het onderweg ook één hoogtepunt is door de mooie landschappen en dorpjes onderweg.

  9,0

  Rondreis Madagaskar, 24 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Madagascar

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de Madagaskar rondreis overnachten we in goede sfeervolle middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair. De accommodatie ligt meestal op loopafstand van de binnensteden. We maken gebruik van een eigen comfortabele bus. Er reist een ervaren en enthousiaste Nederlandse reisbegeleider met ons mee. Een absolute meerwaarde aan de Madagascar reizen. 

Waarom Djoser?
Met de groepsreis Madagaskar maken we een boottocht op de Pangalanes en brengen we een bezoek aan de grote en kleine Tsingy. Daarnaast hebben we 3 tijdbesparende binnenlandse vluchten zodat je optimaal van je vakantiedagen en rondreis kunt genieten. Wij zoeken de mooiste routes uit en regelen goede verzorging onderweg. Op onze Madagascar reizen ben je vrij om te bepalen welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Madagaskar

 • Hoofdstad: Antananarivo
 • Andere bekende steden: Morondava, Miandrivazo, Toamasina
 • Inwoners: 23,8 miljoen
 • Taal: Frans
 • Munteenheid: Malagassische ariary
 • Beste reistijd: mei tot en met september
 • Tijdsverschil: Tijdens de zomertijd is het 1 uur later in Madagaskar, en tijdens de wintertijd is het er 2 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 587.000 km²
 • Geografie: Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld, en het grootste eiland van Afrika. Ongeveer 110 miljoen jaar geleden is het eiland afgescheiden van het vasteland van Afrika, en in de tussentijd hebben zich er vele dier- en plantensoorten ontwikkeld die nergens anders ter wereld voorkomen.


Beste reistijd Madagaskar

Madagaskar is gelegen op het zuidelijk halfrond en kent daarom geen herfst, winter, lente en zomer. Madagaskar heeft wel een droog en een nat seizoen (moesson). Gedurende het gehele jaar is het er tropisch warm en is het van november t/m april gemiddeld 26 graden. In de zomermaanden is het daar rond de 20 graden. Kortom, een aangenaam klimaat om een Madagaskar rondreis te maken.


Bezienswaardigheden Madagaskar

Madagaskar ligt ten oosten van Mozambique en is het op drie na grootste eiland ter wereld. Het is een uniek eilland wat betreft flora en fauna, omdat het zich gescheiden van het Afrikaanse continent heeft ontwikkeld. Madagaskar is lange tijd onderdeel geweest van het Franse protectoraat en werd door de nazi’s gezien als het ideale deportatieoord voor Europese joden. Dit plan is nooit uitgevoerd en een klein deel van de bevolking bestaat dan ook maar uit nakomelingen van migranten. Het land is relatief dunbevolkt en kent dan ook nog vele ongerepte landschappen met bijzondere vegetatie. Enkele hoogtepunten van een reis door Madagaskar zijn de nationale parken Tsingy de Bemaraha, Isalo en Ranomafana. Vergaap je tijdens de Madagaskar reizen aan de spectaculaire natuur en maak kennis met de kleurrijke bevolking!

Karakteristiek Antananarivo

Markt Antananarivo MadagascarDe hoofdstad van Madagaskar, Antananarivo, staat onder haar inwoners ook bekend als Tana. Alle Madagaskar reizen beginnen hier. De stad is gebouwd op twaalf heuvels die worden verbonden door middel van brede trappen, op een maximale hoogte van zo’n 1450 meter boven de zeespiegel. Antananarivo is uitermate geschikt om doorheen te dwalen en zo de karakteristieke wijkjes te ontdekken, met de vele kerken, steegjes, pleinen en lokale markten. Wanneer je door de stad loopt, zal je merken dat er zowel Afrikaanse als Aziatische en Franse koloniale invloeden te zien zijn. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn de ruïnes van de Rova, een versterkt koninklijk complex uit de tijd van het Imerina-koninkrijk. Daarnaast zijn ook het Andafiavaratrapaleis, het Ambatondrafandranatribunaal en de Andohalokathedraal de moeite waard om te bezoeken tijdens je rondreis Madagascar. 

Tsingy de Bemaraha

Tsingy de Bemaraha MadagascarHet nationale park Tsingy de Bemaraha is wereldwijd bekend vanwege het geërodeerde karstlandschap en kalksteenhooglanden en staat sinds 1990 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park dankt haar naam aan deze karstmassieven, die door de Malagassiërs tsingys genoemd worden. Tussen de karstpieken en kalksteennaalden vind je tropische wouden, mangrovebossen en verschillende meren. Dit bijzondere ecosysteem vormt het leefgebied van veel verschillende endemische planten en dieren, waaronder de zeldzame en bedreigde lemuren en pantserkameleons. Vanuit Tsingy de Bemaraha is het iconische Allée des Baobabs bovendien goed te bereiken. Dit is een groep van 800 jaar oude baobabbomen langs de Route Nationale 8. Zeker bij zonsondergang is dit een indrukwekkend schouwspel! Een hoogtepunt tijdens je rondreis M,adagascar. 


Ranomafana

Lamure MdagascarHet gebied nabij het dorp Ranomafana is sinds de ontdekking van bijzondere diersoorten in 1991 een nationaal park. Sinds 2007 staat het bovendien als onderdeel van de Atsinananaregenwouden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De naam Ranomafana betekent ‘heet water’ en verwijst naar de heetwaterbronnen bij het dorp. Het nationaal park Ranomafana wordt gekenmerkt door verschillende soorten tropisch regenwoud, doorsneden door de kolkende Namoronarivier. Deze rivier mondt uit in de kletterende Andriamamovokawaterval in het park. Tijdens de madagascar rondreis kun je verschillende wandelingen maken door het park, waarbij je op zoek gaat naar de bijzondere dieren die hier leven. Er komen 12 soorten lemuren voor, waaronder de zeldzame gouden bamboelemuur, mangoesten, reptielachtigen, en veel soorten endemische vogels en vlinders.


Treinreis naar Manakara

Treinrit MadagascarManakara is een klein stadje dat gelegen is aan de Indische Oceaan en door de Manakararivier in twee gedeeltes wordt gesplitst. Het reizen naar dit stadje is door middel van een treinreis, die begint in de bergen bij Sahambavy en door tropisch regenwoud naar de oostkust voert over de Fianarantsoa – Côte Est spoorlijn, de enige spoorlijn op het eiland. Onderweg rijden we langs rijstterrassen, roodlemen dorpjes, door bergachtig regenwoud en stoppen we bij 18 dorpjes. Een leuke ervaring tijdens de Madagaskar reizen! Manakara zelf bestaat uit het koloniale gedeelte Manakara Be ten oosten van de rivier en het drukkere centrum Tanambao ten westen van de rivier. Onder leiding van Gustav Eiffel werd er een brug over de rivier gebouwd, maar deze is inmiddels grotendeels ingestort. Het stadje is bovendien gelegen aan het Canal des Pangalanes, dat een stelsel van meren, lagunes en rivier is en wordt omringd door kleine dorpjes.


Isalo en Périnet

Kameleon MadgascarHet Isalo nationaal park heeft als bijnaam ‘het Colorado van Madagaskar’, vanwege haar door erosie ontstane zandsteenformaties, de diepe kloven en de graslanden. Het Isalogebergte strekt zich uit over zo’n 100 km van noord naar zuid. Bekende gebieden in het park zijn de Canyon des Singes of apenkloof en de Piscine Naturelle in het dal van de Namazarivier. In de apenkloof vindt je verschillende soorten lemuren, zoals de ringstaartmaki. De grootste lemurensoort – de zeldzame indri – leeft echter in het Périnetreservaat nabij Antananarivo. Het dier is relatief makkelijk te spotten, vanwege hun harde en indringende ‘roep’. Naast de indri leven er nog meer lemurensoorten, enorme Parsonskameleons en vele soorten vogels. Bij de Madagascar rondreis kun je tijdens een nachtsafari op zoek gaan naar nachtdieren, zoals de muislemuur!

Anakao

Île Sainte-Marie madagascarTijdens de groepsreis Madagascar stappen we op een boot en stranden met de groep te zuid-westen van Madagaskar nabij het dorpje Anakao. Een van de grootste Vezo-vissersdorpen van het land. Het domein van Longo Vezo strekt zich uit over 6 hectare tuinen met endemische flora, langs een 250 meter lang wit zandstrand. Daar zijn tiental bungalows gebouwd om de leefbaarheid in zo'n natuur te benadrukken. Het eiland Nosy Ve is op korte afstand te bereiken. Hier leven vele tropische vogels. Een paar uur rijden van Anakao ligt het Tsimanampetsotsa National Park, het leefgebied van de ringstaartmaki’s, kameleons, schildpadden en flamingo’s. 

Een Madagaskar rondreis is een stap in een wereld vol unieke ervaringen.

Reisblog Madagascar

Bekijk alle reisblogs over Madagascar