Armenië

Rondreis Armenië

Armenië, een land met een aantrekkelijk landschap van bergen, hoogvlaktes en kolkende rivieren gaat er prat op de vermeende bakermat van het christendom te zijn.

Wankelend op bergtoppen herinneren imposante kastelen, kloosters en eeuwenoude stenen kruizen aan een glorieus mysterieus verleden.

Lees meer

Meer over Armenië

Hoogtepunten van Armenië

Alle hoogtepunten van Armenië

Djoser biedt diverse rondreizen naar Armenië aan. Zo kun je een ook een 16-daagse rondreis door Armenië & Georgië maken. Beide rondreizen starten in de Armeense hoofdstad Jerevan. Tijdens deze rondreis naar Armenië laten we je de hoogtepunten zien van dit prachtige land.

Beste reistijd Armenië?
De beste reisperiode is tijdens het voorjaar, de zomer en het najaar. In Armenië heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In de nachten koelt het erg af. Het is daarom verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten tijdens de rondreis Armenië in middenklasse hotels inclusief ontbijt. Wanneer we overnachten in de steden zitten we op loopafstand van het centrum en in de dorpen zitten we in kleinschalige rustieke hotels die perfect in de omgeving passen. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Er is gaat een Nederlandse reisbegeleiding de gehele reis mee om je het echte Armenië te laten zien.

Waarom Djoser?
De rondreis naar Armenië is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Armenië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis Armenië laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Armenië

Landinformatie Armenië

 • Hoofdstad: Jerevan
 • Andere bekende steden: Etsjmiadzin, Dilijan en Goris
 • Inwoners: 3 miljoen
 • Taal: Armeens
 • Munteenheid: Armeense dram
 • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: Het is in Armenië 3 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 29.800 km²
 • Geografie: Armenië ligt in de Kaukasus, een gebergte op de grens van Europa en Azië. Het land grenst niet aan zee. Er ligt wel een groot meer, het Sevanmeer, dat 1400 km² groot is en 99 meter diep.
   

Terug naar boven

Beste reistijd Armenië

Beste reistijd Armenië

De beste reisperiode is tijdens het voorjaar, de zomer en het najaar. In Armenië heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In de nachten koelt het erg af. Het is daarom verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Armenië

Bezienswaardigheden Armenië

Bezienswaardigheden Armenië
Armenië is een prachtig land dat nog niet door velen is ontdekt. Er is een perfecte afwisseling tussen natuur en geschiedenis in het land te vinden. Een aantal  Zijderoutes lopen door deze regio en hebben een grote invloed gehad op de geschiedenis.  Geografisch gezien hoort de stad bij Azië, maar op culture aspecten is het meer Europees. Het land is nog puur en geweldig om te bezoeken.

Historische invloeden
Geghard klooster ArmeniëDe Zijderoute heeft een grote invloed gehad op hoe Armenië vandaag de dag is, wanneer het gaat over de cultuur en de geschiedenis. In de tweede eeuw voor Christus was de Zijderoute een populaire handelsroute tussen het oude China en de westerse wereld.  De Zijderoute zorgde er ook voor dat verschillende culturen met elkaar in contact kwamen. Er werd daardoor niet alleen gehandeld in goederen, ook verscheidende ideeën over religie en filosofie werden uitgewisseld. Daarnaast was Armenië het eerste land dat het Christelijk als officiële godsdienst erkende.

Kunstig Jerevan
Jerevan Armenië782 voor Christus is de stad Jerevan gesticht waardoor het één van de oudste steden ter wereld is. Aan het begin van de 20ste eeuw is de stad volledig herbouw in Sovjetstijl. Het is fantastisch om te struinen door de smalle straatjes, te verdwalen en op verborgen pleintjes terecht te komen.  Mocht je een stadswandeling maken, breng dan zeker een bezoekje aan het vrijheidspark waar je het beeld van ‘Moeder Armenië’ kunt zien en je een fraai uitzicht hebt over de gehele stad. Ook het Republieksplein de opera en de Cascade; een beeldenpark zijn de moeite waard. De kunstliefhebber is in Jerevan aan het goede adres. In de weekeinde zijn er verschillende interessante ‘vintage’ rommelmarkten waar schilderen, antiek, edelstenen, sieraden en nog vele andere tweedehands producten te vinden zijn.

Klooster Khor Virap
Het kloostercomplex Khor Virap vlak bij de Turks-Armeense grens, met de heilige berg Ararat prominent op de achtergrond.  Khor Virap betekent diepe put in het Armeens. De naam is erg toepasselijk omdat de kerk is gebouwd boven op een put waar de verlichter St. Gregorius 13 jaar gevangen werd gehouden door Koning Tiridatus. De put van St Gregorius vind je links achter in het kapelletje als je het complex binnen komt. Via een steile ijzeren trap kom je op de bodem van de put. Toen de koning ziek werd en niemand hem kon helpen heeft hij uiteindelijk de hulp van St. Greogorius gevraagd. St. Gregorius genas hem en uit dankbaarheid bekeerde de koning zijn land in 301 n. Chr. tot het christendom.

Prachtige natuur
Natuur ArmeniëDe wegen in Armenië voeren u door de uitgestrekte hoogvlakten van de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat. Af en toe is er een glimp te zien van de prachtig besneeuwde bergtop. Maar Armenië bevat meer dan dat, snelstromende rivieren, watervallen en meren ontbreken ook zeker niet. Het Sevanmeer is het grootste meer van Armenië en ligt op 1914 meter hoogte, onder invloed van het zonlicht lijkt het water continue van kleur te veranderen. Dit geeft een fascinerend schouwspel.

> Rondreizen Armenië
 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

Zeer interessante reis door mooie landen met een leuke groep...
Zeer interessante reis door mooie landen met een leuke groep onder uitstekende leiding.

Wupke V. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser