Overzicht Armenië rondreizen van Djoser

Rondreis Armenië

Het oudste Christelijke land ter wereld staat bol van ontdekkingen. Van de levendige hoofdstad Jerevan, met zijn terrassen en leuke winkelstraten, tot de desolate berglandschappen waarin je een paar van 's wereld mooiste kloosters en kerken vindt. Maar we maken tijdens de groepsreis naar Armenië ook kennis met de eeuwenoude gastvrijheid van de Armenen, vol tradities en heerlijke maaltijden.

Reviews Armenië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Twee totaal verschillende landen. Verrassende kloosters in een wondermooie achtergrond van de kaukasus. Met lange hobbelige busritten die steeds weer een belevenis waren.

  8,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • Een prachtige, afwisselende reis door 2 bijzondere landen. De recente geschiedenis komt dichtbij. Prachtige natuur, mooie bloemen, hoge bergen en 2 heel verschillende hoofdsteden. Armenië en Georgië hebben veel te bieden aan nieuwsgierige reizigers die tegen een stootje kunnen.

  9,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • Geweldige reis, intensief programma, zicht gekregen op de cultuur en historie van beide landen en de belangrijke rol van het orthodoxe geloof hierin. Het woeste landschap van de Kaukasus naast glooiende hellingen maakte elke hobbelende busrit tot een belevenis! Dank ook aan onze reisbegeleidster!

  9,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • Een 10 geef ik nooit maar deze reis komt er erg dicht bij. De plaatselijke gidsen waren goed, maar vooral door de enorme inzet en steun (hoogtevrees) van H.S, is het een pracht reis geworden. Zelfs als ze aan het einde van de reis zegt, dat ze ons zal missen, geloof ik haar. Dank H.S. voor alles

  9,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Armenië

Djoser biedt diverse reizen naar Armenië aan. Zo kun je een een 15-daagse reis door Armenië & Georgië maken. Tijdens de reizen door Armenië laten we je de hoogtepunten zien van dit prachtige land.

Goed verzorgde reizen naar Armenië
We overnachten tijdens de groepsreis Armenië in middenklasse hotels inclusief ontbijt. Wanneer we overnachten in de steden zitten we op loopafstand van het centrum en in de dorpen zitten we in kleinschalige rustieke hotels die perfect in de omgeving passen. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Er is gaat een Nederlandse reisbegeleiding de gehele reis mee om je het echte Armenië te laten zien.

Waarom Djoser?
De reizen naar Armenië zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Armenië te laten leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Armenië reis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.


Landinformatie Armenië

 • Hoofdstad: Jerevan
 • Andere bekende steden: Etsjmiadzin, Dilijan en Goris
 • Inwoners: 3 miljoen
 • Taal: Armeens
 • Munteenheid: Armeense dram
 • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: Het is in Armenië 3 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 29.800 km²
 • Geografie: Armenië ligt in de Kaukasus, een gebergte op de grens van Europa en Azië. Het land grenst niet aan zee. Er ligt wel een groot meer, het Sevanmeer, dat 1400 km² groot is en 99 meter diep.

Beste reistijd Armenië

De beste periode om te reizen naar Armenië is tijdens het voorjaar, de zomer en het najaar. In Armenië heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In de nachten koelt het erg af. Het is daarom verstandig om op een reis naar Armenië ook wat warme kleding mee te nemen. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C.

Bezienswaardigheden Armenië

Armenië is een prachtig land dat nog niet door velen is ontdekt. Tijdens een Armenië reis ontdek je de perfecte afwisseling tussen natuur en geschiedenis die in het land te vinden is. Een aantal Zijderoutes lopen door deze regio en hebben een grote invloed gehad op de geschiedenis. Geografisch gezien hoort de stad bij Azië, maar op culture aspecten is het meer Europees. Het land is nog puur en geweldig om te bezoeken.

Historische invloeden

Armenië kerk DjoserDe Zijderoute heeft een grote invloed gehad op hoe Armenië vandaag de dag is, wanneer het gaat over de cultuur en de geschiedenis. In de tweede eeuw voor Christus was de Zijderoute een populaire handelsroute tussen het oude China en de westerse wereld.  De Zijderoute zorgde er ook voor dat verschillende culturen met elkaar in contact kwamen. Er werd daardoor niet alleen gehandeld in goederen, ook verscheidende ideeën over religie en filosofie werden uitgewisseld. Daarnaast was Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst erkende.

Kunstig Jerevan

Jeravan Armenië Djoser782 voor Christus is de stad Jerevan gesticht waardoor het één van de oudste steden ter wereld is. Aan het begin van de 20ste eeuw is de stad volledig herbouw in Sovjetstijl. Het is fantastisch om te struinen door de smalle straatjes, te verdwalen en op verborgen pleintjes terecht te komen.  Mocht je een stadswandeling maken, breng dan zeker een bezoekje aan het vrijheidspark waar je het beeld van ‘Moeder Armenië’ kunt zien en je een fraai uitzicht hebt over de gehele stad. Ook het Republieksplein de opera en de Cascade; een beeldenpark zijn de moeite waard. De kunstliefhebber is in Jerevan aan het goede adres. In de weekeinde zijn er verschillende interessante ‘vintage’ rommelmarkten waar schilderen, antiek, edelstenen, sieraden en nog vele andere tweedehands producten te vinden zijn.

Klooster Khor Virap

Het kloostercomplex Khor Virap vlak bij de Turks-Armeense grens, met de heilige berg Ararat prominent op de achtergrond.  Khor Virap betekent diepe put in het Armeens. De naam is erg toepasselijk omdat de kerk is gebouwd boven op een put waar de verlichter St. Gregorius 13 jaar gevangen werd gehouden door Koning Tiridatus. De put van St Gregorius vind je links achter in het kapelletje als je het complex binnen komt. Via een steile ijzeren trap kom je op de bodem van de put. Toen de koning ziek werd en niemand hem kon helpen heeft hij uiteindelijk de hulp van St. Greogorius gevraagd. St. Gregorius genas hem en uit dankbaarheid bekeerde de koning zijn land in 301 n. Chr. tot het christendom.

Prachtige natuur

Natuur Armenië DjoserDe wegen in Armenië voeren u door de uitgestrekte hoogvlakten van de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat. Af en toe is er een glimp te zien van de prachtig besneeuwde bergtop. Maar Armenië bevat meer dan dat, snelstromende rivieren, watervallen en meren ontbreken ook zeker niet. Het Sevanmeer is het grootste meer van Armenië en ligt op 1914 meter hoogte, onder invloed van het zonlicht lijkt het water continue van kleur te veranderen. Dit geeft een fascinerend schouwspel.

Reisblog Armenië

Bekijk alle reisblogs over Armenië