Overzicht Kirgizie rondreizen van Djoser

Rondreis Kirgizië

Kirgizië biedt een veelheid aan fraaie natuur, rust en ruimte. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt.

De Barskoon vallei is een schitterende vallei waar je een heerlijke wandeling kunt maken, watervallen kunt bezoeken en een monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin, kunt bezichtigen.
Karakol, met haar typisch Russische uitstraling in de vorm van lage houten huizen en enkele Russisch-orthodoxe kerken is een bezoek meer dan waard. We bezoeken Kirgizië op de Zijderoute.

Reviews Kirgizie reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een fantastische reis de combinatie cultuur en natuur sprak ons zeer aan, het was vooral verwonderen, gevarieerd en heel erg bijzonder! Met onze goede en zorgzame reisleider Daniel verliep de reis vlekkeloos.

  10,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Geweldige reis goed georganiseerd uitstekend begeleid. Mooi, leuke interessante extra's. Gids was zeer behulpzaam. In een woord onbeschrijflijk interessant en prachtig.

  10,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Fascinerende reis met veel cultuur, fantastische landschappen en vooral een goede reisleider en lokale gidsen. Minder fijn was lange afstanden overbruggen in de bus over slechte wegen in Oezbekistan door deels saaie lanschappen. Er rijdt inmiddels een trein over het deel van het afgelegde traject.

  7,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Wat een bijzondere reis! Een nieuwe wereld van oude handelssteden langs de zijderoute met fantastische architectuur wordt in de reis gecombineerd met prachtige natuur en mooie wandelingen. Deze combinatie is goud! Ik heb 22 dagen genoten.

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Kirgizië

Kirgizië biedt een veelheid aan fraaie natuur, rust en ruimte. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt.

De Barskoon vallei is een schitterende vallei waar je een heerlijke wandeling kunt maken, watervallen kunt bezoeken en een monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin, kunt bezichtigen. Karakol, met haar typisch Russische uitstraling in de vorm van lage houten huizen en enkele Russisch-orthodoxe kerken is een bezoek meer dan waard. We bezoeken Kirgizië op de Zijderoute.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Landinformatie Kirgizië

 • Hoofdstad: Bishkek
 • Andere bekende plaatsen: Osh en Achiktash
 • Inwoners: 6 miljoen
 • Taal: Kirgizisch en Russisch
 • Munteenheid: Kirgizische som
 • Beste reistijd: april, mei, september en oktober
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Kirgizië 5 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 4 uur later.
 • Oppervlakte: 200.000 km²
 • Geografie: Kirgizië is een zeer bergachtig land in Centraal-Azië. Het Tien Shangebergte beslaat ongeveer 80 procent van het hele land, en daardoor heeft het land de bijnaam ‘het Zwitserland van Centraal-Azië’ gekregen. De hoogste bergen liggen op de grens met China. Het hoogste punt van het land, de Jengish Chokusu (7439 meter) is de meest noordelijke berg van boven de 7000 meter ter wereld.

Beste reistijd Kirgizië

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.

De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.

Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.

Reisblog Kirgizie

Bekijk alle reisblogs over Kirgizie