Oman

Rondreis Oman

Op een rondreis door Oman word je overal hartelijk welkom geheten door de gastvrije bevolking met koffie en dadels. Je bezoekt o.a. Muscat, Al Sawadi en Nizwat. In dit land op het oostelijke puntje van het Arabisch Schiereiland, hebben sultansfamilies nog altijd het heft in handen. We bezoeken Oman in combinatie met het emiraat Dubai. Beide landen bieden volop afwisseling: moderne kosmopolitische steden, kleine bergdorpjes, eeuwenoude forten, absolute stilte in de woestijn, schitterende zonsondergangen, woeste bergen, nauwe kloven, groene oases en heerlijke stranden.

Lees meer

Meer over Oman

Bekijk alle hoogtepunten van Oman

Alle hoogtepunten van Oman

Boek bij Djoser een 12-daagse rondreis Oman & Dubai.
 

Goed verzorgde rondreizen
Boek je de Oman groepsreis bij Djoser, dan overnacht je in comfortabele hotels. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair en meestal is er airconditioning aanwezig. De hotels zijn centraal gelegen. Alle hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt. We reizen in een comfortabele bus die voorzien is van airco. In de woestijn reizen we met een terreinwagen. Doordat we met een eigen bus rijden, is het onderweg mogelijk om diverse foto stops te maken en bijvoorbeeld een marktje te bezoeken.

Waarom Djoser
De rondreis door Oman met Djoser heeft korte reisafstanden en een goede infrastructuur. Er reist een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleiding met ons mee, daarnaast zal er een lokale Engelssprekende gids ons van alles vertellen over Oman. Er is een aantal excursies bij de reis inbegrepen. Je bepaalt zelf welke excursies je tijdens de groepsreis in Oman de moeite waard vindt om te bezoeken. Wij stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg.

Terug naar boven

Landinformatie Oman

Landinformatie Oman

 • Hoofdstad: Muscat
 • Andere bekende locaties: Wahibawoestijn en Nizwa
 • Inwoners: 4,5 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: Omaanse rial
 • Beste reistijd: november tot en met maart
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Oman 3 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 310.000 km²
 • Geografie: Oman ligt in het zuidoosten van het Arabisch Schiereiland en grenst aan Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Een grote woestijnvlakte neemt het grootste deel van het land in beslag, maar in het noorden en zuidoosten liggen wat bergen, en in die regio’s liggen ook de meeste steden van het land.
   

Terug naar boven

Beste reistijd Oman

Beste reistijd Oman

Gedurende het hele jaar is het warm weer in Oman. Oman kent een woestijnklimaat wat betekent dat het een zeer warme zomer heeft maar ook zachte winters. Het is er dan overdag tussen de 25-30 graden. Terwijl het zomers boven de 40 graden kan worden. Een voordeel is dat veel bezienswaardigheden, supermarkten, winkelcentra en restaurants voorzien zijn van airconditioning.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Oman

Bezienswaardigheden Oman

Oman staat bekend als een land met een lange historie en van zijn mooie ligging op het Arabische schiereiland. Er zijn berggebieden, rotsformaties en woestijngebieden. In Oman leven nog verschillende stammen volgens eeuwenoude tradities. De kust van Oman is ideaal voor duiken, snorkelen of om een boottocht te maken zo kan je naar dolfijnen en schildpadden kijken naast en  vele kleurrijke vissen en koraalriffen. Een andere trekpleister van Oman zijn de vele forten en natuurlijk Muscat.

>Rondreis-Oman/

Muscat
De grote Moskee Muscat OmanDe hoofdstad van Oman bezit prachtige bezienswaardigheden, stranden, goede restaurants en geweldige winkels. Maar Muscat is nog niet zo bekend bij toeristen als bijvoorbeeld het nabij gelegen Dubai. Hierdoor is Muscat een stuk rustiger maar toch zeer indrukwekkend. Zo kun je je in Muscat vergapen aan vele moskeeën, forten uit de Portugese tijd zoals Al Jalali en Al Mirani, de lokale vismarkt, de lokale souk en natuurlijk de stadspoort de mooie Muscatgate. Moderne gebouwen vind je hier ook zoals de winkelcentra waar ze alles verkopen en de paleizen van de sultan.

Woestijn
Wadi Bani Khalid woestijnoase Oman DjoserRas al Hadd, wat aan de kust ligt midden in de woestijn is de ideale broedplaats voor de groene zeeschildpad en één van de belangrijkste nestelgebieden voor deze soort. Elk jaar komen er gemiddeld 30.000 schildpadden op het strand aan. Twee schildpadseizoenen zijn prachtig op deze stranden, het eierlegseizoen en een seizoen later het uitkomen, om de kleintjes te zien. De Wahibawoestijn is een prachtig plaatjesboek woestijn met goudgele zandduinen. Daarin ligt de Wadi Bani Khalid. Eén van de typerende eigenschappen van deze wadi zijn grotten zoals de ondergrondse kamer van het sultanaat. Verder heb je er nog de waterbronnen, deze zijn een lust voor het oog.

Nizwa
Nizwa fort Oman DjoserDe Souk in Nizwa is één van de meest belangrijke in het land. Nizwa staat bovendien bekend om de  beste zilveren juwelen van het land. Op de Arabische markt is vrijwel alles te koop; van vlees, vis, groenten, fruit tot kruiden, goud- en zilverwerk. Bovendien zijn de mensen hier erg bedreven in het maken van Khanjar, kromme dolken, die kenmerkend zijn aan hun stijl en patronen. Heel bijzonder is Falaj Daris, dit is het grootste ondergrondse aquaduct van Oman en tevens de levensonderhouder van Nizwa. Dit aquaduct heeft een plaats op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het fort in Nizwa werd eeuwen geleden gebouwd door Imam Sultan Bin Saif Al Ya'rubi, en is Oman's meest bezochte nationale monument.

 

Terug naar boven

Klantwaardering

9,0

Oman:interessant. Landschap: eentonig, kale rotsen, lege vla...
Oman:interessant. Landschap: eentonig, kale rotsen, lege vlaktes. Steden: modern / authentiek. Niet ongezellig. Goede winkels en horeca. Uitstekend wegennet. Prachtige zandwoestijn. In Dubai weet je niet wat je ziet! New York was al leuk, maar dit..! Mensen: vriendelijk.

Anton B. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser