Bekijk de Rondreis Roemenië & Moldavië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Roemenië & Moldavië 15 dagen

Vanaf € 1.695,-

We maken een reis door Roemenië en Moldavië, waarbij we tijdens het eerste deel met name onze tanden zetten in de tot de verbeeldingsprekende regio's Transsylvanië en het niet officieel erkende Transnistrië. We maken een ware reis door de tijd en zien - naast de overweldigende natuur - vele overblijfselen van allerhande overheersers. Uiteraard kunnen wij ons ook tegoed doen aan heerlijke Moldavische wijn, echter laten wij de bekendste drank uit Transsylvanië aan ons voorbij gaan.

Daarom Djoser

 • Maak kennis met het megalomane Parlementspaleis van Boekarest
 • Bezoek de historische citadel van graaf Dracula
 • Reis door de indrukwekkende Karpaten
 • Excursie naar Kasteel-Bran 
 • Bezoek aan het bijzondere Orhei Vechi-openluchtmuseum
 • Ontmoeting met een monnik in het Noul Neamt klooster
 • Ontdek het mysterieuze autonome Transnistrië
 • Bezoek aan de grootste wijnkelder van Europa: Cricova
 • Comfortabele hotels met ontbijt

Route en kaart

Routekaart Rondreis Roemenië & Moldavië, 15 dagen
 1. Amsterdam - Boekarest
 2. Boekarest, bezoek Parlementspaleis - Dracula’s Poenari Citadel - rit over de Transkarpatische weg - Sibiu
 3. Sibiu
 4. Sibiu - Kasteel Bran - Brasov
 5. Brasov, stadstour en wandeling door het Bucegi-gebergte
 6. Brasov - Viscri - Sighisoara
 7. Sighisoara
 8. Sighisoara - Surdesti kerk - Sighetul Marmatiei
 9. Sighetul Marmatiei - Sapanta - Barsana klooster - Bogdan Voca kerk - Leud kerk - Moldovita
 10. Moldovita, kloosters van Bukovina, Moldovita, Sucevita en Voronet
 11. Moldovita - Soroca (Moldavië)
 12. Soroca, bezoek aan het fort - Curchi klooster - Oud Orhei
 13. Oud Orhei - Cricova - Tiraspol
 14. Tiraspol - Bender fort - Noul Neamt-klooster - Chisinau
 15. Chisinau - Amsterdam

Reisbeschrijving

Boekarest, de Karpaten en de citadel van Dracula

Dag 1 Amsterdam – Boekarest
Dag 2 Boekarest, het Parlementspaleis – Dracula’s Poenari Citadel – rit over de Transkarpatische
weg – Sibiu
Dag 3 Sibiu

Uitzicht over RoemeniëNa aankomst op de eerste dag is er voldoende tijd om samen te eten en kennis te maken met de groep, de reisbegeleider en de Roemeense keuken. We maken het deze eerste avond nog niet te laat, want de volgende morgen beginnen we direct met een goed gevuld programma. Zodra we ontbeten hebben, bezoeken we het Parlementspaleis van Boekarest, dat met een oppervlakte van maar liefst 365.000 vierkante meter het grootste gebouw is van Europa! Ook in de rest van de wereld zijn er niet veel andere bouwwerken die hier aan kunnen tippen, alleen het Potala paleis in Lhasa en het Pentagon in de Verenigde Staten zijn groter. Over de smaak van de inrichting kun je discussiëren, echter is de buitenkant van het bouwwerk op z’n zachtst gezegd megalomaan indrukwekkend.

We stappen in de bus en reizen verder het land in naar de Karpaten. Bovenop een bergrug in dit gebergte treffen wij de ruïne van een ander bijzonder Roemeens bouwwerk: het Poenari kasteel. Dit in verval geraakte kasteel was naar het schijnt de woning van Vlad de Spietser (volgens overlevering spietste hij zijn vijanden – de Bojaren - aan grote palen), wellicht beter bekend als de bloeddorstige graaf Dracula…Om de kasteelruïne te bezoeken moet je 1500 traptreden omhoog klimmen. Wellicht schuilt er toch een kern van waarheid in het verhaal van Dracula, voor iemand die de gedaante van een vleermuis kan aannemen is het immers eenvoudiger het kasteel te betreden!

Tijdens de rit over de Transkarpatsiche weg genieten we van een grandioos uitzicht. In het zuiden van Transsylvanië, aan de voet van de Zevenburgse Alpen, ligt Sibiu, waar we een dag ter vrije besteding hebben om de middeleeuwse binnenstad te verkennen met haar prachtige 15e- en 19e-eeuwse huizen aan de diverse gezellige pleinen. Ook het Brukenthalmuseum, met werken van onder andere de oude en jonge Pieter Breughel en Jan van Eyck, is de moeite zeker meer dan waard.


Het onofficiële kasteel van Dracula, Brasov en een wandeling door het Bucegi-gebergte

Dag 4 Sibiu – Kasteel Bran – Brasov
Dag 5 Brasov stadstour en wandeling door het Bucegi-gebergte
Dag 6 Brasov – Viscri – Sighisoara

Bran kasteel in RoemeniëKasteel Bran staat bekend als het kasteel van Dracula. Waar de eerder bezochte Poenari Citadel wel degelijk aan de bloeddorstige heerser Vlad Dracula kan worden gelinkt, is dat bij Bran niet het geval. Lokaal wordt dit echter wel het kasteel van Dracula genoemd - misschien weten de inwoners van Bran iets dat niet in de geschiedenisboeken terecht is gekomen? De lokale middenstand speelt hier in ieder geval handig op in, want voor Dracula-gerelateerde souvenirs ben je hier aan het goede adres! Los van de verhalen rondom ’s werelds bekendste vampier, is de geschiedenis van dit prachtig bewaard gebleven kasteel ook zeker interessant! In de vroege 13-eeuw plaatsten ridders van de Teutoonse orde een houten fort op de plaats van het huidige kasteel. Enkele tientallen jaren later echter, werd dit vernietigd door de Mongoolse hordes. In de late 14e-eeuw werd er begonnen aan de bouw van het huidige kasteel en door de jaren heen, heeft het zich ontwikkeld tot hoe het er nu uit ziet. Het resultaat is een kasteel zoals je ze exact kent uit boeken en films. Door het uiterlijk van het bouwwerk, de geschiedenis, geheime gangen en de ligging…heeft het kasteel, Dracula ook eigenlijk helemaal niet nodig om bijzonder te zijn.

Na Bran, rijden we door naar Brasov. Het meest kenmerkende gebouw van deze stad is de gotische 'Zwarte kerk', zogenoemd vanwege het door een grote brand veroorzaakte zwartgeblakerde exterieur. Wandel zeker ook even naar binnen om de bijzondere collectie Turkse wandtapijten te bekijken. Wanneer we de stad onderzocht hebben, gaan we op pad naar het Bucegi-gebergte om daar een wandeling te maken door de overweldigende natuur. In het gebergte zijn zeer bijzondere rotsformaties te vinden!


Sighisoara, kerken en kloosters

Dag 7 Sighisoara
Dag 8 Sighisoara – Surdesti kerk - Sighetul Marmatiei
Dag 9 Sighetul Marmatiei – Sapanta – Barsana klooster – Bogdan Voca kerk – Leud kerk –
Moldovita
Dag 10 Moldovita, kloosters van Bukovina, Moldovita, Sucevita, Voronet

Sighisoara binnenstadIn Sighisoara hebben we wat tijd ter vrije besteding, zodat de reizigers die daar behoefte aan hebben wat kunnen bijkomen van de bergwandeling. De door de Saksen gestichte stad heeft echter bijzonder veel te bieden, waardoor er zeker genoeg te zien en beleven valt! Wat dacht je van de bijzondere klokkentoren die over de stad uitkijkt? Of de diverse bontgekleurde huisjes? Het is een heerlijke stad om rond te dwalen.

We nemen afscheid van het gemoedelijke Sighisoara en reizen verder naar het noorden van Roemenië. Onderweg stoppen we bij de houten kerk van Surdesti, een Grieks-Katholieke kerk geweid aan de aartsengelen Michaël en Gabriël. De buitenkant heeft een uniek uiterlijk en de iconen die binnen te vinden zijn, geven een uniek kijkje in de cultuur van de Sisesti-commune. Na een bezoek aan de kerk, reizen we verder naar Sighetul Marmatiei.

Deze stad in het uiterste noorden van het land, was oorspronkelijk Hongaars en behoort pas sinds de Eerste Wereldoorlog tot Roemenië. Het centrum van de stad is Habsburg/Hongaars en beschikt over een groot centraal plein, waaraan de Sint Carolus Borromeus-kerk gelegen is. We hebben niet heel lang de tijd in deze stad, want de volgende dag gaan we en route naar Moldovita langs diverse kerken en het Barsana klooster. Ook vanuit Moldovita bezoeken we nog een aantal bijzondere kloosters, waaronder Sucevita en Voronet.


Moldavië

Dag 11 Moldovita – Soroca (Moldova)
Dag 12 Soroca, bezoek aan het fort – Curchi klooster – Oud Orhei

We zijn lang onderweg van Moldovita in Roemenië naar Soroca in Moldavië. Uiteraard pauzeren we onderweg een aantal keer en kunnen we het landschap tijdens de rit goed in ons opnemen.

Curchi klooster in MoldaviëSoroca heeft een hele geschiedenis achter de rug en deze invloeden zijn nog goed zichtbaar in het straatbeeld. Moldavië was vroeger een vorstendom dat in de 14e-eeuw gesticht werd door Dragos de Maramures, met de opdracht het koninkrijk Hongarije tegen de Tartaren te beschermen. Tot 1991 viel Moldavië onder het Sovjetbewind. Deze invloeden zijn nog goed zichtbaar in de stad. Een middeleeuwse burcht, welke ongeschonden is gebleven, heeft een belangrijke rol gespeeld in het gevecht tegen de Turken. Een overblijfsel en een herdenking aan deze roemrijke historie is het monument 'Candle of gratitude'.


Transnistrië

Dag 13 Oud Orhei – Cricova – Tiraspol
Dag 14 Tiraspol – Bender Fort – Noul Neamt-klooster – Chisinau
Dag 15 Chisinau – Amsterdam

Moldavië’s bekendse archeologische openluchtmuseum, Orheiul Vechi is een bezoek meer dan waard. Het complex heeft een eigenzinnig karakter en, zoals de rest van het land, is ook dit cultureel erfgoed omringd door een schilderachtig landschap. In het complex vinden we een bijzonder klooster dat zich in een grot bevindt, uitgehouwen in kalkstenen rotsen, dat dateert uit de 13e-eeuw. Vandaag de dag wordt het klooster bewoond door een eigenzinnige monnik die hier als kluizenaar leeft. Aan de andere kant van het museum vind je oude ruïnes van een van de forten van de Geto-Daciërs. Te midden van het Moldavische platteland overnachten we in het middeleeuwse dorpje Butuceni. Tussen dit typisch Moldavische landschap bevindt zich een karakteristiek 19e-eeuws landbouwhuisje. Waan je even in de schoenen van de lokale bevolking en breng een bezoek aan deze bezienswaardigheid, dat is opengesteld als museum.

Wijnkelder in MoldaviëZeker interessant is een bezoek aan de gigantische wijnkelder van Cricova. Eén van de meest populaire wijnkelders van Moldavië, met een grote collectie exclusieve wijnen. Het netwerk van tunnels is 120km lang en veel van de beroemden der aarde hebben hier hun wijnen opgeslagen: Angela Merkel, Jose Manuel Barroso en Vladimir Poetin bijvoorbeeld. Nu we toch in de buurt zijn van Transnistrië, mag een bezoek aan de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek niet ontbreken. Het land wordt door geen enkel ander land ter wereld erkend en hoort officieel bij Moldavië. De republiek is gevestigd aan de linkeroever van de Dniester-rivier en heeft een eigen communistisch karakter. De hoofdstad Tiraspol wordt ook wel gezien als het grootste Sovjet openluchtmuseum. Enorme gebouwen in Sovjet-stijl rondom grote pleinen en Sovjet-symbolen zijn te bezichtigen in deze stad.

Noul Neamt kloosterVoordat we terugreizen naar Chisinau brengen we nog een bezoek aan één bijzondere plek: het Noul Neamt-klooster. Het klooster wordt bewoond door monniken die zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Het religieuze centrum opende zijn deuren halverwege de 19e-eeuw en fungeerde tijdens de Sovjet Unie als ziekenhuis. Vandaag de dag leven hier zo'n 50 monniken. Een van hen leidt ons rond en vertelt uitgebreid over het leven op deze bijzondere plek. Optioneel kunnen we nog het familie wijnhuis van Asconi bezoeken. Een rondleiding en wijnproeverij zijn hier zeker de moeite waard. Het kleine familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wijn-exporterend bedrijf, maar heeft zijn knusse charme zeker niet verloren.

Vanuit de Moldavische hoofdstad vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Vertrekdata 2023

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
26 apr - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
10 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Bezoek aan het Parlementspaleis van Boekarest
 • Rit over de Transkarpatische weg 
 • Verken de historische steden van Roemenië
 • Wandeling door het Bucegi-gerbergte
 • Excrusie Barsana klooster
 • Bezoek aan Bogdan Voca kerk
 • Excursie naar kloosters van Bukovina
 • Excursie naar Moldovita klooster
 • Stadswandeling Chisinau o.l.v. lokale Engelssprekende gids
 • Excursie Comrat
 • Excursie Cricova
 • Bezoek Clisova Noua
 • Onderweg naar Butuceni bezoeken we Orhei Vechi
 • Bezoek fort van Soroca
 • Stadstour Tiraspol
 • Bezoek Bender fort
 • Bezoek Noul Neamt-klooster

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij twee of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Boekarest en verlengen in Chisinau is mét accommodatie bij te boeken. Hier verblijf je in een middenklasse hotel op basis van logies. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs van een éénpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen.We verblijven op sommige plaatsen in kleinschalige accommodaties, terwijl in de grotere steden de Russische stijl domineert.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Boekarest Hotel Ibis City Centre
Sibiu My Continental Hotel
Brasov Hotel Kolping
Sighisoara Hotel Central Park
Sighetul Marmatiei Hotel Gradina Morii
Soroca Hotel Central Soroca
Oud Orhei Codru Complex
Tiraspol Hotel Russia
Chisinau Hotel Dacia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Hotelkamer Centraal Europa
 • Hotel Ibis Krakau kamer Polen Centraal Europa

  De hotelkamers voldoen aan alle moderne standaarden.

 • Tiraspol Russia Ontbijt Moldavie

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Tiraspol Russia Twin Slaapkamer Moldavie

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Chisinau Dacia Restaurant Moldavie
 • Chisinau hotel Dacia Slaapkamer Moldavie

  In Chisinau verblijven we in een hotel in de oude Sovjet-stijl.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  09:55 - 11:45

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Boekarest

  Vertrek

  15:40 - 18:15

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Chisinau - Wenen

  Vertrek

  13:30 - 14:10

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  17:20 - 19:15

Tijdverschil: In Roemenië en Moldavië is het 1 uur later. 
 

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van airconditioning en verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Austrian Airlines vliegtuig
 • Djoser moldavië busvervoer
 • Moldavië Djoser busvervoer

  We reizen in een comfortabele touringcar met airconditioning.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Bezoek aan het Parlementspaleis van Boekarest
 • Rit over de Transkarpatische weg 
 • Verken de historische steden van Roemenië
 • Wandeling door het Bucegi-gerbergte
 • Excrusie Barsana klooster
 • Bezoek aan Bogdan Voca kerk
 • Excursie naar kloosters van Bukovina
 • Excursie naar Moldovita klooster
 • Stadswandeling Chisinau o.l.v. lokale Engelssprekende gids
 • Excursie Comrat
 • Excursie Cricova
 • Bezoek Clisova Noua
 • Onderweg naar Butuceni bezoeken we Orhei Vechi
 • Bezoek fort van Soroca
 • Stadstour Tiraspol
 • Bezoek Bender fort
 • Bezoek Noul Neamt-klooster

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag de wijnkelders in Moldavië ontdekken, terwijl de ander liever meer tijd in een van de vele kerken of klooster door zou willen brengen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Transsylvanië en Transnistrië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan het Parlementspaleis in Boekarest
 • Excursie naar de Poenari Citadel van Vlad de Spietser (a.k.a. Dracula)
 • Stadstour door Brsov
 • Wandeling door het Bucegi-gebergte
 • Excursie naar de Surdesti en Bogdan kerken
 • Bezoek aan de kloosters van Barsana, Bukovina, Moldovina, Sucevita en Voronet
 • Stadswandeling Chisinau o.l.v. lokale Engelssprekende gids, die je o.a. meeneemt naar dé hoofdstraat Stefan cel Mare, de Centrale kathedraal, het Parlementsgebouw en de gang van de literaire klassiekers in het stadspark.
 • Excursie vanuit Chisinau naar Gagaoezië en Comrat waar een overwegend Turkse bevolking woont.
 • Excursie Cricova, de bekendste wijnkelder van Moldavië.
 • Bezoek Clisova Noua, in een van de straatjes in dit dorp ligt een klein museum, waar een zestal dames iedere dag druk kleding en kleden aan het weven zijn.
 • Bezoek aan het openluchtmuseum Orhei Vechi en de dorpen Butuceni en Tribujeni.
 • Bezoek het fort van Soroca en de zigeunergemeenschap.
 • Bezoek aan Transnistrië waarbij tijdens een stadstour van Tiraspol het monument van Lenin, Suvorov en Ekaterina II wordt bezocht.
 • Bezoek aan het Bender fort net over de grens met Transnistrië.
 • Bezoek aan het Noul Neamt-klooster. Dit klooster wordt bewoond door monniken die zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Optioneel bezoek familie wijnhuis van Asconi. Het kleine familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wijn-exporterend bedrijf, maar heeft zijn knusse charme zeker niet verloren.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Moldavië. Een Nederlandse identiteitskaart is niet geldig voor deze reis.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor Moldavië is geen visum nodig
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Roemenië wordt betaald met de Lei en in Moldavië wordt er betaald met de Moldavische Leu. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in de grote plaatsen.
Contant: euro’s.
Creditcards worden door grotere banken geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Naast restaurants met de bekende Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraalwater is vrijwel overal verkrijgbaar.

Bezoek ook de lokale restaurants, de zogenaamde stolovnayas waren voorheen de staatsrestaurants, waar je een goedkope maaltijd kon krijgen. Inmiddels zijn deze niet meer in het bezit van de staat, maar de goedkope en lokale maaltijden worden nog steeds geserveerd. Probeer bijvoorbeeld bietensoep - borsh, gevulde pannenkoekjes - blini, of gevulde deegwaar - piroshka.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging in Boekarest en verlengen in Chisinau is mét accommodatie bij te boeken. Hier verblijf je in een middenklasse hotel op basis van logies. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs van een éénpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In deze landen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Maak kennis met onze reisbegeleiders.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser?

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. We verblijven op sommige plaatsen in kleinschalige accommodaties, terwijl in de grotere steden de Russische stijl domineert.

Hoe reizen we door Roemenië en Moldavië?

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van airconditioning en verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Is het ontbijt inclusief?

Ja, ontbijt is bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie.

Gaat er een Nederlandse of lokale reisbegeleider mee?

De gehele reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider.

Wat is de beste reistijd?

Voor een reis door deze landen is eigenlijk de hele periode van april tot oktober geschikt. Wij voeren de reis alleen in deze periode uit. In het voorjaar is het vanwege de temperaturen ideaal om te reizen, daarnaast is de kleurrijke natuur dan op haar mooist. In de zomer zijn de dagen langer en de avonden heel aangenaam.

Heb ik een visum nodig?

Voor zowel Roemenië al Moldavië is geen visum nodig.

Kan ik makkelijk pinnen onderweg?

In veel plaatsen die we bezoeken zijn pinautomaten aanwezig. Het is altijd verstandig om een bedrag aan contante Euro's mee te nemen.

Wat is het voltage in deze landen?

De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

Hoe groot zijn de groepen?

Het reisgezelschap bestaat uit gemiddeld 16 personen, het maximum is 22.

Is er wifi in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, soms wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes in de grotere steden wifi te ontvangen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video