Nicaragua

Rondreis Nicaragua

Tijdens de rondreis door Nicaragua bezoek je onder andere Isla Ometepe, Leon, Granada en de Corn-eilanden. Dit nog relatief weinig bezochte land in Midden Amerika heeft veel te bieden: meren, vulkanen, koloniale stadjes, hagelwitte stranden en ongerepte eilandjes. Zoals Isla Ometepe in het meer van Nicaragua of de Corn-eilanden, een snorkel- en duikparadijs.

Lees meer

Meer over Nicaragua

Alle hoogtepunten van Nicaragua

Bekijk alle hoogtepunten van Nicaragua

Je kunt een 19-daagse rondreis Nicaragua & Costa Rica boeken met Djoser of een groepsreis van Guatemala-stad naar San Jose in 21 dagen. Tijdens deze laatstgenoemde rondreis bezoek je ook Costa Rica en Nicaragua.

Goed verzorgde rondreizen
We verblijven in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen sanitair. De hotels zijn uitgezocht op karakter en uitstraling en zijn vaak centraal gelegen. Bij sommige accommodaties zal er ook een zwembad aanwezig zijn met daarbij een mooie tuin. Kies je voor de groepsreis Costa Rica & Nicaragua, dan zullen we ook een keer overnachten in comfortabele tenten midden in de natuur! Een onvergetelijke belevenis!

Waarom Djoser
Gedurende de groepsreis zal er een enthousiaste en ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider met ons meereizen. De rondreis naar Nicaragua is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Nicaragua te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Tijdens de groepsreis door Nicaragua laten we je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Nicaragua en Mexico je de moeite waard vindt om te bezoeken. Een aantal excursies is bij de groepsreis inbegrepen.

Terug naar boven

Landinformatie Nicaragua

Landinformatie Nicaragua

 • Hoofdstad: Managua
 • Andere bekende steden: Granada, San Jorge en León
 • Inwoners: 6 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Nicaraguaanse córdoba
 • Beste reistijd: november tot en met maart
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Nicaragua 7 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 8 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 130.000 km²
 • Geografie: Nicaragua ligt in Centraal-Amerika, ingeklemd tussen Guatemala, Costa Rica, de Stille Oceaan en de Caribische Zee. In het land ligt het Meer van Nicaragua. Dit meer is zo groot dat de overkant niet zichtbaar is, en in het meer leeft de enige soort haai die in zoet water leeft.
   

Terug naar boven

Beste reistijd Nicaragua

Beste reistijd Nicaragua

Nicaragua kent 3 tropische klimaten. Dit komt door de hoogteverschillen in het land. De temperatuur ligt gemiddeld het hele jaar door rond de 30 graden. In de zomermaanden kan het er flink regenen. De natuur is dan wel ontzettend mooi groen. ’s Avonds wordt het niet kouder dan 15 graden. Je kunt dus het gehele jaar door je groepsreis boeken naar Nicaragua.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

Prachtige reis door twee hele mooie landen. Zo veel gezien e...
Prachtige reis door twee hele mooie landen. Zo veel gezien en gedaan. Alles onder enthousiaste begeleiding van Harold. Gelukkig viel de regen op de goede momenten: 's avonds/nachts of tijdens het eten. Houd er rekening mee dat pinnen in Costa Rica soms lastig is. Neem voldoende dollars mee!

Roy V. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser