Overzicht Tunesië rondreizen van Djoser

Rondreis Tunesië

Op reis in Tunesië bezoek je Tunis, Carthago, Kairouan, Sbeitla, Tozeur, Chott el Jerid en Sfax. Bij Djoser heeft Tunesië veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Ontdek er antieke handelssteden, maak een spectaculaire jeeptocht, zwerf rond over drukke soeks en steek de zoutvlakte van Chott el Djerid over. Bijzonder is een overnachting in een grot.

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Tunesië

Ontdek antieke handelssteden, maak een spectaculaire jeeptocht, zwerf rond over drukke soeks en steek de zoutvlakte van Chott el Djerid over. In twaalf dagen zie je de culturele hoogtepunten, ontdek je onverwachte natuur en leg je contact met de vriendelijk plaatselijke bevolking. Bij Djoser heeft Tunesië veel meer te bieden dan zon, zee en strand.

Goed verzorgde reizen

In Tunesië maken we gebruik van gunstig gelegen middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van douche/toilet. In Matamata overnachten we in een authentieke ondergrondse accommodatie met eenvoudige, gedeelde voorzieningen.

Klimaat Tunesië

Tunesië is een relatief klein land, maar heeft toch zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken: de kuststrook in het noorden en oosten van het land, groenere berg- en landbouwgebieden in het westen en midden en natuurlijk de Sahara in het zuiden.
De zomers in Tunesië zijn warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar ligt de temperatuur in Tunis rond 20°C. De beste reistijd is tijdens het voor- en najaar.

Waarom Djoser?

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe ‘vrijheid-blijheid’ houdt in dat de reisdagen, de woestijntocht en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief, zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Tunesië immers het beste kennen.

Landinformatie Tunesië

•    Hoofdstad: Tunis
•    Andere bekende steden in Tunesië; Dougga, Kairouan, Sfax en Hammamet
•    Inwoners: 11,5 miljoen
•    Taal: Arabisch
•    Munteenheid: Tunesische dinar
•    Beste reistijd: Terwijl het in het zuiden eigenlijk nooit regent, moet je tijdens de winter, van oktober tot april, in het noorden rekening houden met koele dagen en buien. De beste, maar ook meteen drukste tijd om Tunesië te bezoeken is in de zomer, van mei tot september.
•    Tijdsverschil: Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Tunesië in de winter, in de zomer is het er één uur vroeger dan bij ons.
•    Oppervlakte: 163.610 km²
•    Geografie: Tunesië, officieel de Republiek Tunesië, is een land in Noord-Afrika grenzend aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee. Het behoort tot de Maghreblanden, waartoe ook Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië worden gerekend

Beste reistijd Tunesië

Tunesië is een relatief klein land, maar heeft toch zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken: de kuststrook in het noorden en oosten van het land, groenere berg- en landbouwgebieden in het westen en midden en natuurlijk de Sahara in het zuiden.

De zomers in Tunesië zijn warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar ligt de temperatuur in Tunis rond 20°C.De beste reistijd is tijdens het voor- en najaar.Bezienswaardigheden Tunesië

Tunis

Direct na deIlluminated clock tower, Tunis, Tunesie landing in Tunis, ervaar je de gezellige Noord-Afrikaanse drukte op straat. We verkennen de volgende dag de medina van Tunis. In de levendige souks is van alles te koop. Het Bardomuseum is gevestigd in het voormalige buitenverblijf van de Bey, een machtige gouverneur, die regeerde als een autonome vorst. Alleen het pand is daarom al de moeite van een bezoek waard. Binnen zie je prachtig bewaarde mozaïekvloeren uit onder andere de antieke stad Dougga, een plek die we later tijdens de reis bezoeken.
 

Dougga

Dougga ruins, TunesieDe historische stad Thugga (beter bekend als Dougga) werd waarschijnlijk in de 4e eeuw v.Chr. gesticht. Later groeide de stad uit tot een belangrijke handelsstad van Carthago. In 46 v.Chr. wordt de stad door de Romeinen veroverd.
 

Lizard Rouge

Lizzard Rouge, train, TunisSahara Tunesië Onder voorbehoud van de dienstregeling is het mogelijk om deze ochtend deel te nemen aan een treinrit met de ‘Lizard Rouge’. Vanuit Metlaoui volgt deze trein een spectaculair traject door de kloof van Selja. Op sommige uitzichtpunten wordt kort gestopt. Via een weg die de zoutvlakte doorsnijdt reizen af naar Douz, ook wel 'de poort van de woestijn' genaamd. Douz is een oase met een half miljoen palmbomen van origine een nomadendorp waar diverse ambachten worden uitgeoefend. Wie wil kan vanuit Douz een tochtje per kameel door de zandduinen van de Sahara maken.
 

Marhala Matmata Tunesie

Matmata

De desolate omgeving van Matmata is bekend geworden door de opnames van de Star Wars films en enkele ondergrondse grotwoningen. Sommige daarvan worden nog bewoond. Op weg naar Tatouine zien we verschillende oude ksour, versterkte opslagplaatsen die later ook door Berbers werden bewoond. De meeste zijn inmiddels in verval geraakt, maar de ksar Ouled Soltane is opvallend goed bewaard gebleven. In de namiddag bereiken we de woestijnstad Tataouine.
 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

  • Kosteloos omboeken
  • 100% terugbetaling bij annulering
  • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
  • ANVR- en SGR garantie
  • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
  • Goede lokale vertegenwoordiging
  • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
  • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
  • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Terug naar boven