El Salvador

Rondreis El Salvador

El Salvador heeft prachtige dorpjes met wit gepleisterde kerken, meestal gebouwd door de Spanjaarden rond 1700. De hobbelige keienstraatjes maken het plaatje compleet. Het meer lago Suchitlan vormt een kruispunt waar jaarlijks vele soorten trekvogels passeren. Je kunt hier een wandeling maken naar een waterval langs bijzondere geologische rotsformaties.

Lees meer

Meer over El Salvador

Hoogtepunten El Salvador

Ontdek de hoogtepunten van El Salvador

Midden-Amerika kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens de natte maanden is de natuur op zijn mooist! In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling.

Waarom Djoser?
De rondreis door Midden Amerika is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Midden Amerika te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis Midden Amerika laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Landinformatie El Salvador

Landinformatie El Salvador

  • Hoofdstad: San Salvador
  • Andere bekende steden in El Salvador: Colón, San Martin en Suchitoto
  • Inwoners: 6,1 miljoen
  • Taal: Spaans
  • Munteenheid: Amerikaanse dollar
  • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in El Salvador 7 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 8 uur vroeger.
  • Oppervlakte: 21.000 miljoen km2
  • Geografie: El Salvador ligt in Midden-Amerika, en is ingeklemd tussen Guatemala, Honduras en de Stille Oceaan. Het land ligt in de ‘Ring Of Fire’, een gebied rondom de Stille Oceaan waar veel vulkanen te vinden zijn. In El Salvador liggen er 20, waarvan er 2 nog altijd actief zijn.

Terug naar boven

Beste reistijd El Salvador

Beste reistijd El Salvador

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder de 15°C.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden El Salvador

Bezienswaardigheden in El Salvador

Honduras en El Salvador zijn gelegen tussen Guatemala en Nicaragua. Beide landen zijn tot 1821 kolonies geweest van Spanje, om vervolgens een aantal jaar deel uit te maken van de Verenigde Staten. Honduras was als ‘bananenrepubliek’ in de jaren ’20 de grootste bananenexporteur ter wereld, maar is inmiddels één van de armste landen van Midden- en Zuid-Amerika. Allebei de landen zijn nog geen drukke toeristische bestemming en staan met name bekend om de mooie natuur, vriendelijke mensen en mooie stadjes. Er is dus genoeg te ontdekken in deze relatief onbekende landen!

Mayastad Copán
djoser rondreizen honduras copanCopán is gelegen in een spectaculair heuvellandschap vlakbij de grens met Guatemala en was vroeger een stad binnen de Mayabeschaving. De overblijfselen van deze stad liggen op ongeveer een kilometer van het huidige stadje en laten de ruïnes van één van de machtigste Mayasteden in het gebied zien. Met name de unieke hiërogliefentrap en de indrukwekkende stellae – of stenen pilaren – zijn een bijzondere bezienswaardigheid. Deze trap bevat ruim 2000 hiërogliefen, verdeeld over de 30 meter hoge trap, die de geschiedenis van de dynastie beschrijft. Deze stad is pas in de 19e eeuw herontdekt, omdat het volledig overwoekerd was door jungle. Het huidige Copán is voornamelijk een rustig bergdorpje, met een karakteristiek centrum. Vanuit Copán heb je ook de mogelijkheid om enkele andere excursies te ondernemen. Het gebied is uitermate geschikt voor wandelingen en daarnaast kun je excursies maken naar de Aguas Calientes – de warmwaterrivier – of naar Macaw Mountain, waar een koffieplantage en vogelpark bij gelegen zijn.

Koloniaal Suchitoto en Lago Suchitlán
Djoser rondreizen honduras el salvador suchitotoIn contrast met deze Maya-overblijfselen, staat het prachtige Spaanse koloniale stadje Suchitoto bekend om de wit gepleisterde kerk op het plein, dat centraal in de stad gelegen is. Het stadje bestaat grotendeels uit hobbelige keienstraatjes, die het stadje met haar koloniale gebouwen extra sfeer geven. Aan het plein tegenover de kathedraal tref je ’s middags vaak vrouwen die er het nationale gerecht van El Salvador – de pupusa, een gevulde tortilla – klaarmaken. Suchitoto heeft een fantastisch uitzicht over het Lago Suchitlán en is dan ook onze uitvalsbasis voor een excursie naar dit stuwmeer. De afmetingen van het meer zijn sterk afhankelijk van het seizoen, als gevolg van de wisselende regenval. Het meer staat bekend om de vele trekvogels die er ieder jaar passeren en tijdens een boottocht over het meer heb je de mogelijkheid om de verschillende soorten vogels te spotten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hike door de jungle, om vervolgens bij de nabij gelegen watervallen heerlijk te zwemmen.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,6

Een fantastische rondreis door landen die nog niet overlopen...
Een fantastische rondreis door landen die nog niet overlopen worden door toeristen. Prachtige natuur en cultuur met veel bezienswaardigheden. Dit, in combinatie met gezellige reisgenoten en een enthousiaste reisbegeleidster Gerbrich, maakte het weer tot een geweldige ervaring. Een absolute aanrader.

Yvonne S. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser