Louvrereis Abu Dhabi

Louvrereis Abu Dhabi

Universeel museum in het water

5 dagen

Een compacte reis naar de moderne metropool Abu Dhabi waar onlangs het nu al legendarische Louvre museum is geopend. In de collectie reizen we door de tijd van de kunsten.  Het museum gaat echter niet alleen om de inhoud, ook de architectuur van het Arabische Louvre is een reis naar Abu Dhabi al waard. Daarnaast is een bezoek aan Dubai of een woestijnsafari mogelijk. Laat je verwennen in de Emiraten!

Van:
Aan:


Routekaart Louvrereis Abu Dhabi, 5 dagen
 1. Amsterdam - Abu Dhabi
 2. Abu Dhabi, rondleiding Louvremuseum architectuur
 3. Abu Dhabi, stadsexcursie en rondleiding Louvremuseum collectie
 4. Abu Dhabi
 5. Abu Dhabi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Abu Dhabi - Land van de Gazelle

Dag 1. Amsterdam - Abu Dhabi
Dag 2. aankomst Abu Dhabi

We vliegen 's nachts naar de hoofdstad van de Verenigde Arabisch Emiraten en komen hier 's ochtends aan voor de start van deze bijzondere reis.

Abu Dhabi LouvreAbu Dhabi is naast het bestuurlijk centrum ook de ‘culturele hoofdstad’ van de Emiraten. Zo kunnen we deze eilandstad namelijk wel noemen, aangezien de geschiedenis van deze regio nergens zo aanwezig is als hier. Abu Dhabi zelf is pas begin 20e eeuw tot bloei gekomen dankzij de enorme hoeveelheden olie die hier te vinden zijn onder het zand. Uiteraard waren er wel al nederzettingen en de historie van deze bijzondere plaats zien we in de stenen uitkijktoren Qasr-al-Hosn: de geboorteplaats van de Abi Dhabi. Dit eerste permanente bouwwerk in de emiraten is gebouwd in de jaren 1760 op Abu Dhabi-eiland om de stad te beschermen tegen invasies van buitenaf. Het witte fort is omgeven door een groene palmentuin. Het is geen toeval dat er juist op deze locatie werd gebouwd: er bevonden zich een aantal zoetwaterbronnen onder het eiland. Dhabi, een inheemse gazelle, vond hier het water en dat verklaart ook direct de naam van de stad.

In de middag brengen we ons eerste bezoek aan het Louvremuseum van Abu Dhabi. De museumstad is gevestigd op het Saadiyateiland. Met een van de gidsen van het Louvremuseum krijgen we een goede eerste indruk van deze immense en indrukwekkende micro-city, zoals het museum wordt genoemd door de architect. De missie van het universele museum is verbinding; verbinding van culturen door middel van kunst. De architect Jean Nouvel heeft dit prachtig weten te symboliseren in de architectuur van het museum dat gebouwd is op en over water. Het zonlicht geeft naast licht ook de indruk van een sterrenhemel en belicht de museumstad via een stalen koepel. Ondanks dat deze stalen constructie evenveel weegt als de Eiffeltoren, lijkt deze te drijven op het water... een indrukwekkend geheel.

Louvre - 12 Galerieën & exposities


Dag 3. Abu Dhabi, Louvre

We begevBinnenkant Louvre Abu Dhabien ons in een reis door de tijd en gaan op zoek naar het verhaal van de mensheid, uitgedrukt in kunst. In maar liefst 12 galerieën reizen we van de eerste nederzettingen, via de wereldmachten, door naar een moderne wereld. De kunsten geven een tijdsgeest weer en deze historie is hier op een bijzondere wijze weergegeven. Van lokale dorpen tot globale steden en van Europese schilderijen tot Aziatische sculpturen wordt de tijdsgeest weergegeven in verschillende delen van de wereld. Naast deze vaste collectie zijn er twee tijdelijke exposities die vrijwel maandelijks wisselen. In de ochtend worden een aantal galerieën bezocht met een gids en in de middag is er nog voldoende tijd om zelf rond te dwalen.

Woestijn of toch liever de stad?

Dag 4 Abu Dhabi, optionele excursies

Abud Dhabi MosqueEr is veel te zien en te doen in de hoofdstad van de Emiraten. Zo is een bezoek aan een van de grootste moskeeën ter wereld, de imposante Sjeik Zayed-moskee, eigenlijk niet te missen. Deze moskee kan maar liefst 40.000 gelovigen tegelijk ontvangen en met zijn 82 koepels en omliggende zogenaamde ‘reflectivepools’ raken we al bijna in vervoering zonder überhaupt naar binnen te gaan... Binnen wordt het schouwspel namelijk niet minder indrukwekkend: 1000 pilaren, de grootste centrale kroonluchter ter wereld met een diameter van 10 meter, het grootste handgeweven tapijt ter wereld waar meer dan 1000 mensen aan hebben gewerkt  plus een aantal 24-karaats kroonluchters. Deze luxe is wellicht precies datgene wat we verwachten bij een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten, waar pracht en praal regeren.

Er zijn nog tal van culturele bezienswaardigheden zoals de Heritage Village, waar je ziet hoe er vroeger in traditionele dorpjes werd geleefd. Of wat te zeggen van een rondleiding door het Falcon Hospital, een ziekenhuis alleen voor valken? Wie van spanning en avontuur houdt brengt een bezoekje aan Ferrari World: een attractiepark met de snelste achtbaan ter wereld.

Abu Dhabi Corniche roadEen andere, wat minder luxe, manier om andere wijken van deze stad te ontdekken is op de fiets! De Corniche is een strook langs de kust waar het heerlijk fietsen is. Of fiets naar Yas-eiland, waar de Abu Dhabi Grand Prix ieder jaar wordt georganiseerd. In de jachthaven Yas Marina liggen de meest luxe jachten in de zon te wachten op bewonderaars. Pionieren is Abu Dhabi ook niet vreemd. Masdar city, een stad waar zo’n 1000 mensen wonen en werken, is de stad van de toekomst! Alles draait hier om het drastisch terugdringen van afval en het zuinig gebruik van water en energie. Een project van de toekomst. En bij het horen van Abu Dhabi denk je natuurlijk ook aan zand en water, de stad is immers omgeven door zee en woestijn.

Een woestijnsafari is dan ook zeker een bijzondere ervaring. Met jeeps trekken we de zandduinen in en we lessen onze dorst met een kopje thee bij de lokale bevolking. Dit is dan ook niet alleen een spectaculaire tour, maar we ervaren ook de gastvrijheid van de lokale bevolking die graag hun tijd en ervaringen met ons deelt. Een diner in de woestijn bij zonsondergang is een prachtige afsluiting van deze culturele trip naar Abu Dhabi.

Het is optioneel ook nog mogelijk om een excursie te maken naar Dubai. Deze metropool is groter dan Abu Dhabi en beschikt over het meest luxueuze hotel, de Burj Arab, en het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, en een traditionele goud en kruidensouk.

Terug naar Nederland


Dag 5. Abu Dhabi - Amsterdam

Na een laatste nacht in Abu Dhabi vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar het programma wordt ter plaatse ingevuld in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 nov - 10 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 apr - 06 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

05 nov - 09 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Inclusief

 • Directe vlucht met Etihad
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditoned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Stadstour Abu Dhabi
 • Bezoek Louvre met professionele gids voor 2 dagen
 • Entree Louvre

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-. Toeristenbelasting.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 108,5,-.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Abu Dhabi bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 60,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Abu Dhabi. 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Abu Dhabi verblijven we in een comfortabel, schoon hotel. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en airconditioning.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Abu Dhabi Novel Hotel City Center

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 108,5,-.

 • Abu Dhabi hotel Ramada
 • Abu Dhabi hotel ramada pool
 • Abu Dhabi ramada hotel room
 • Kamer Ramada hotel Abu Dhabi
 • Ontbijt Ramada hotel Abu Dhabi

Vliegreis

Etihad Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Etihad Airways

  Traject

  Amsterdam - Abu Dhabi

  Vertrek

  20:25

  Aankomst

  06:00

 • Vlucht met

  Etihad Airways

  Traject

  Abu Dhabi - Amsterdam

  Vertrek

  09:25

  Aankomst

  14:00


Tijdsverschil met Nederland en België: In Abu Dhabi is het 2 uur later (of in de wintertijd 3 uur later) dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Het vervoer over land vindt plaats met een eigen airconditioned bus. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep.

Bij de reis inbegrepen

 • Directe vlucht met Etihad
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditoned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Stadstour Abu Dhabi
 • Bezoek Louvre met professionele gids voor 2 dagen
 • Entree Louvre

Excursies

Burj al Arab Camel Dubai DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de souk op zoek naar koopjes, de ander wil juist liever shoppen in de grote shoppingmalls van Abu Dhabi, weer een ander strijkt neer op het terras, om, onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen (behalve het Louvre, dat is wel inbegrepen), zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
 

 • Een bezoek aan het Louvre.
 • Een optionele excursie op dag 4 is een bezoek aan Dubai. Deze stad heeft enorm veel te bieden. Wat te denken van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, de Burj al Arab, het meest luxueuze hotel ter wereld. Ook op traditioneel vlak heeft Dubai veel te bieden: zo is er de goudsouk  (de grootste van het Midden– Oosten) en de geurende kruidensouk.
 • Een andere mogelijkheid op dag 4 is een excursie door de woestijn per jeep. Na de prachtige zonsondergang geniet je van een heerlijk traditioneel diner bij het kampvuur. Tijdens deze excursie bezoek je tevens een kamelenboerderij.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Dubai nog minstens zes maanden geldig is.
 • Bij aankomst in Abu Dhabi krijg je bij de douane een gratis stempel in het paspoort welke als inreisvisum geldt. Dit visum is het toeristenvisum met deze stempel mag je 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven. Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland of een land uit de Europese Unie, dien je zelf met de ambassade of het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten in het land van herkomst of het land waar je verblijft contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt om Abu Dhabi binnen te komen en zo ja waar je deze kunt aanvragen.

Geldzaken

In Abu Dhabi wordt er betaald met de VAE Dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in verschillende plaatsen zijn geldautomaten
Contant: euro’s
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Het ontbijt  is bij de reissom inbegrepen. Maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het eten in Abu Dhabi is gevarieerd en goed. Bij de meeste gerechten wordt rijst, al dan niet met saffraan, geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht op tafel komen. We raden je aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken. Deze zijn overal te verkrijgen. Alcohol is in de grote hotels verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aanbevolen om je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. 

De hygiënische omstandigheden in het land variëren van redelijk tot zeer goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische kit, met daarin steriel hulpmateriaal.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen (met codeïne) dan kan dit onder de zogenaamde Opiumwet vallen, wij adviseren om uw arts te raadplegen of u hier in aanraking mee komt. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen. Graag verwijzen wij naar CAK voor verdere informatie.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Abu Dhabi bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 60,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Abu Dhabi. 

Klimaat en geografie

De Verenigde Arabische Emiraten hebben aangenaam warme winters. De zomers aan de kust zijn zeer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Tevens zijn er tijdens de bezoeken aan het Louvre museum professionele gidsen aanwezig exclusief voor onze groep.

FAQ

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze bijzondere Louvre-reis overnachten we in het Ramada Down Town hotel, een goed hotel in het centrum van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is hotel heeft ruime kamers die van alle gemakken voorzien zijn en er is een spa met zwembad. In de rooftop bar is het heerlijk toeven na een volle dag culturele indrukken.
 

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Welke excursies zijn opgenomen in de reis?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Abu Dhabi?

Kan ik het best met pinpas, creditcard of contant betalen?

Zijn er kledingvoorschriften in Abu Dhabi?

Hoe is de voltage in Abu Dhabi?

Ik heb een stempel van Israël in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 10,0

 • Dit was geen reis, maar een cultuurbad van de hoogste orde - van de ene verbazing in de andere. Het programma zat heel goed in elkaar en je had nergens het gevoel dat er tijd te kort was. heb al zin om terug te gaan als in 2020 het Guggenheim klaar is.

  10,0

  10,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met Etihad
 • Unieke Djoser-reis naar het wonderlijke Abu Dhabi waar oud en nieuw samenkomt!
 • Entreegelden Louvre 2x inbegrepen
 • Inclusief 2 rondleidingen in het bijzondere Louvre-museum
 • Professionele deskundige gids in het Louvre
 • Korte reisafstanden en goede infrastructuur 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Optionele spectaculaire woestijntocht met jeeps
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

10,0

Dit was geen reis, maar een cultuurbad van de hoogste orde -...
Dit was geen reis, maar een cultuurbad van de hoogste orde - van de ene verbazing in de andere. Het programma zat heel goed in elkaar en je had nergens het gevoel dat er tijd te kort was. heb al zin om terug te gaan als in 2020 het Guggenheim klaar is.

Anne C. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Abu Dhabi

Het weer in Abu Dhabi

41°C

Terug naar boven