Libanon

Rondreis Libanon

Tijdens een rondreis door Libanon bezoek je het land van de cederbomen, witte bergtoppen, schitterende stranden, eeuwenoude cultuur, historische steden en het bruisende Beiroet. Maar ook op culinair gebied is Libanon een walhalla voor fijnproevers. De alom geroemde Libanese keuken en exquise wijnen vormen de basisingrediënten voor een onvergetelijke rondreis!

Lees meer

Wat leuke feitjes over Libanon

Wat leuke feitjes over Libanon

 • De ceder, een boom, die afgebeeld is op de Libanese vlag vertegenwoordigd het beroemdste export product van het land: cederhout. Al in de Romeinse tijd was deze houtsoort een begrip. In Libanon en omliggende landen is deze boomsoort inmiddels uitsluitend nog te vinden in beschermde gebieden.
 • Libanon is het op één na kleinste land in het Midden-Oosten, het zou 206 keer in het grootste land van het Midden-Oosten passen, Saudi Arabië.
 • Het is sinds 1945 illegaal om in Libanon een buitenlandse vlag te hijsen.
 • In Libanon kan een stuk land twee legale eigenaren hebben. Zo kan het land van de één is en het gewas wat er groeit van een ander. Als je dus een stuk land wilt kopen, moet je beide partijen betalen.
 • In Libanon drukken de wetten en regelgeving van maar liefst 18 verschillende geloven nog steeds hun stempel op de samenleving.
 • Presentator Danny Ghosen is opgegroeid in Libanon en laat middels zijn programma 'Danny in Arabistan’ een goed beeld zien van zijn geboorteland.
   

Terug naar boven

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Mooie reis, zeer de moeite waard. Mede door reisleider Sjoerd, die een wandelende encyclopedie mbt de geschiedenis en politiek van de Arabische wereld en de islam bleek. Zijn interessante verhalen tijdens de busritten waren zeker een meerwaarde die bijdroegen tot een goed beeld van het geheel.

  9,0 (Rondreis Libanon, 8 dagen)

  9,0
 • Mooi land! Ideaal voor een korte reis met veel mooie oude tempels, gezellige souks, mooie boulevards, prachtig berglandschap, geweldig eten, lekkere wijn en vriendelijke mensen. En (nu nog) weinig toeristen. Onze gids Sjoerd was geweldig. Aanrader is een verlenging om Beiroet nog beter te ontdekken.

  9,0 (Rondreis Libanon, 8 dagen)

  9,0
 • 8 dagen cultuur in een mooi, gastvrij en multicultureel land. Dit alles ondersteund door Reisleider Sjoerd, die ons verblijdde met zijn enthousiasme over en kennis van de islam en de Arabische wereld. Zijn leerrijke verhalen tijdens de busritten waren een belangrijke en geapprecieerde meerwaarde.

  8,0 (Rondreis Libanon, 8 dagen)

  8,0
 • Erg mooie reis, wat meer vrije tijd om op je gemak door de souks te lopen zou fijn zijn. Vol programma dus met prachtige sights. Goed geïnformeerde reisbegeleider en een leuke groep mensen gevarieerd qua leeftijd. als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van onze beschaving: een aanrader!

  8,0 (Rondreis Libanon, 8 dagen)

  8,0
 • Een geweldig mooie, nieuwe reis! Deze reis was een ontdekking van Libanon met zijn oude geschiedenis, fraaie natuur, goede wijn en hedendaagse complexiteit. Mede door onze fantastische reisbegeleider Sjoerd en leuke groep hebben we bijzonder genoten! Libanon kan weer! Bedankt Djoser

  10,0 (Rondreis Libanon, 8 dagen)

  10,0
 • Een land waar een roerig recent verleden te proeven is. Ook het oude verleden kom Je tegen. Toch staat er meer moois en het eten en drinken is er prima. Bij deze reis hoeft de koffer niet elke dag gepakt en dat is lekker makkelijk. Prima hotel en dito reisbegeleider. Kortom. Een aanrader!

  9,0 (Rondreis Libanon, 8 dagen)

  9,0
 • Op reis door Libanon erg veel gastvrije mensen ontmoet. Mooie dingen gezien, veel meegemaakt. Libanon is weer klaar om toeristen te ontvangen! Tijdens onze culinaire reis hebben we heel veel lekkere dingen gegeten en gedronken. Een leuke manier om via voedsel een land te leren kennen.

  10,0 (Culinair Libanon, 6 dagen)

  10,0
 • leuke nieuwe bestemming met zeer goede reisbegeleider Sjoerd. Heeft veel parate kennis over het Midden Oosten, cultuur en geschiedenis. Het was de eerste culinaire reis van Djoser dus wij waren " proefpersonen" maar het is de moeite waard met kleine aanpassing in programma.

  9,0 (Culinair Libanon, 6 dagen)

  9,0
 • Prachtige, onverwacht mooie reis. Mix van cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes. Deskundige begeleiding door Sjoerd, die echt van alle inns en outs op de hoogte was. Complimenten voor Djoser.

  10,0 (Culinair Libanon, 6 dagen)

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Klantwaardering

9,1

Mooie reis, zeer de moeite waard. Mede door reisleider Sjoer...
Mooie reis, zeer de moeite waard. Mede door reisleider Sjoerd, die een wandelende encyclopedie mbt de geschiedenis en politiek van de Arabische wereld en de islam bleek. Zijn interessante verhalen tijdens de busritten waren zeker een meerwaarde die bijdroegen tot een goed beeld van het geheel.

Dorine H. - 9,0
Terug naar boven