Israël

Rondreis Israël

Geen land ter wereld speelt al zo lang een rol in de wereldgeschiedenis als Israël. Hier bevinden zich heilige plaatsen van Joden, Christenen en Moslims en vind je ruïnes uit Oudtestamentische, Romeinse en Ottomaanse tijden. 'Israël is een uitgelezen land voor een archeologisch avontuur, verrassende natuur en natuurlijk de altijd sfeervolle Middellandse Zee.

Lees meer

Meer over Israël

Hoogtepunten Israël

Ontdek de hoogtepunten van Israël

Kies bij Djoser uit een 12-daagse rondreis door Israël of een 15-daagse rondreis Israël & Jordanië. Het kosmopolitische Tel Aviv, het heilige Jeruzalem, de stilte van de woestijn, het zoute water van de Dode Zee, overblijfselen uit de oudheid, heerlijke palmenstranden, joden, Palestijnen, christenen en moslims: Israël is een land van grote verscheidenheid.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten tijdens de groepsreis in Israël in verschillende middenklasse hotels.
De kamers zijn voorzien van eigen sanitair en airconditioning. Het ontbijt is bij de overnachting inbegrepen. Ook zullen we tijdens de 12-daagse reis twee keer een unieke overnachting beleven, namelijk in een klooster en een kibboets. Tijdens de combinatiereis slaap je één nacht in een bedoeïenenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Gedurende de rondreis door Israël maken we gebruik van onze eigen bus met airconditioning. Een groepsreis door Israël is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Deze rondreis kun je boeken via Djoser Junior.

Waarom Djoser
Met Djoser maak je een fascinerende groepsreis door Israël. We komen langs alle hoogtepunten met een goede mix van politiek, religie en historie. Onderweg worden er veel interessante stops gemaakt zoals in Nazareth, Massada, Caeserea, Dode Zee en Jericho. Er zal een ervaren reisbegeleider met ons meereizen. Tijdens de (optionele) excursies is er een lokale gids aanwezig die veel kan vertellen over het land, de gewoonten, invloeden en achtergronden. Je bepaalt zelf welke excursies en bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Israël

Landinformatie Israël

  • Hoofdstad: Jeruzalem
  • Andere bekende steden in Israël: Tel Aviv, Akko en Haifa
  • Inwoners: 8 miljoen
  • Taal: Hebreeuws en Arabisch
  • Munteenheid: Israëlische shekel
  • Tijdsverschil: Het is in Israël 1 uur later dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 22.000 km2
  • Geografie: Op de grens van Israël en Jordanië ligt de Dode Zee. Dit is het zoutste meer ter wereld: het is zo zout dat men erin kan drijven. De oevers van dit meer zijn met 421 meter beneden zeeniveau het laagste gebied op het aardoppervlak. Door waterwinning van de omliggende gebieden uit het meer, daalt de waterspiegel nog altijd.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Israël

Bezienswaardigheden in Israël

Israël omvat het gebied tussen Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte en is gedeeltelijk de bezetter en medebestuurder van de Palestijnse Gebieden. Van alle landen in het Midden-Oosten is Israël het land met de hoogste levensstandaard. Het is bovendien het enige land ter wereld met een joodse meerderheid, maar er leven ook grote groepen christenen en moslims. Het land ademt de geschiedenis van deze wereldreligies en biedt daarnaast nog vele andere hoogtepunten. Zo zijn de steden Tel Aviv en Haifa moderne wereldsteden en bieden de Middellandse Zeekust en de Dode Zee heerlijke ontspanning. Ervaar de verscheidenheid van het land tijdens een indrukwekkende reis door Israël!

Kosmopolitisch Tel Aviv
Tel Aviv boulevard IsraëlTel Aviv is de moderne en bruisende tweede betwiste hoofdstad van Israël en is gelegen aan de Middellandse Zee. De Witte Stad van Tel Aviv, die bestaat uit zo’n vierduizend witte gebouwen in Bauhaus-stijl, is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan de Arabische havenstad Jaffa, de Jemenitische wijk met de daarin gelegen lokale Karmelmarkt en de kunstenaars wijk Neve Tzedek om een indruk krijgen van de vele verschillende invloeden die de stad rijk is. Daarnaast zijn er ook vele musea in Tel Aviv die de moeite waard zijn, zoals het Haganah museum en het nieuwe Tel Aviv Kunstmuseum dat gevestigd is in de Independence Hall aan de Rothschild boulevard. Deze boulevard is ook de plek waar in 1948 de staat Israël werd uitgeroepen en dus van grote historische waarde voor de meeste Israëliërs.

Religieus Jeruzalem
djoser rondreizen israel jeruzalemDe moderne stad Tel Aviv staat in groot contrast met het historische Jeruzalem. De Oude Stad van Jeruzalem is van groot religieus belang voor zowel joden, als christenen en moslims. Voor de joden zijn met name de tweede tempel van Salomo en de Klaagmuur van belang, voor de christenen de Heilige Grafkerk en Via Dolorosa, en voor de moslims de Rotskoepel en de Al-Aqsa moskee. De Oude Stad staat met ruim 220 monumenten sinds 1981 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek daarnaast ook zeker het indrukwekkende Yad-Vashem museum over de Holocaust en de orthodox joodse wijk Mea Sharin. Naast deze historische en religieuze hoogtepunten, biedt Jeruzalem ook meer moderne bezienswaardigheden. Zo zijn er trendy wijken met winkels, kunstgalerieën hippe barretjes. De wijk Emek Refaim is één van de beste voorbeelden van zo’n moderne buurt. 

Middeleeuws Akko
De fascinerende oude havenplaats Akko staat bekend om haar middeleeuwse kastelen, stadsmuren, en forten. De overblijfselen van de kruisvaarders stad kennen ook Ottomaanse invloeden, zoals de citadel, moskeeën, khans en baden, en zijn sinds 2001 UNESCO Werelderfgoed. De stad heeft vele verschillende veroveringen doorstaan, waaronder door Alexander de Grote, Herodes, Richard Leeuwenhart, Napoleon en de Ottomaanse sultan Selim I. De stad floreerde tijdens het Byzantijnse kruisvaarders tijdperk en werd de belangrijkste havenstad van de gebieden rondom het heilige Jeruzalem. Wanneer je nu door de straten slentert, waan je je in een duizend-en-één-nacht sprookje. Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden is  het ondergrondse gangenstelsel dat je kunt bezoeken, om vervolgens je dag af te sluiten met een vers visje aan de haven.

Bijbelse excursies
In Israël en in de Palestijnse gebieden bevinden zich verschillende plaatsen die een belangrijke betekenis hebben in de Bijbel. Tijdens de reis door Israël heb je de mogelijkheid om verschillende Bijbelse plaatsen te bezoeken, waaronder Nazareth, Tiberias, Capernaum, Jericho en natuurlijk Bethlehem. Nazareth is inmiddels de grootste Arabische stad in Israël en bezoeken we op weg naar Tiberias. Tiberias is gelegen aan het Meer van Galilea en is ook onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Capernaum, waar de Berg van Zaligsprekingen zich bevindt. Op weg naar Jeruzalem stoppen we ook bij Jericho, volgens de overleveringen de oudste stad ter wereld, en de bekende Olijfberg. Jeruzalem zelf vormde uiteraard ook het toneel van vele Bijbelse gebeurtenissen. Vanuit Jeruzalem is er bovendien een mogelijkheid om een excursie te maken naar Bethlehem, waar je de Geboortekerk kunt bezoeken, dat voor vele christenen een bedevaartsplaats is.

Dode Zee
djoser rondreizen israel dode zee rollenDe Dode Zee is het laagst en diepst gelegen meer ter wereld en staat bekend om haar schijnbaar geneeskrachtige werking. Als gevolg van het hoge zout- en mineralengehalte van ongeveer 33%, is er praktisch geen leven in de Dode Zee. Deze zoutconcentratie zorgt er ook voor dat zwemmen in het meer lastig is, maar je kunt er daarentegen wel heerlijk in drijven. De verwachting is dat aanhoudende droogte ertoe zal leiden dat – zonder ingrijpen – het meer mogelijk binnen enkele decennia zal zijn uitgedroogd. Op weg naar de Dode Zee bezoeken we ook het plaatsje Qumran, waar de bekende Dode Zeerollen tussen 1947 en 1956 gevonden zijn. Deze documenten waren een belangrijke archeologische vondst en bevatten onder meer ruim 200 handgeschreven delen van de Hebreeuwse Bijbel, de Tenach. Daarnaast zijn er in Qumran ook overblijfselen gevonden uit de IJzertijd, wat het een belangrijke archeologische site maakt.

Terug naar boven

Klantwaardering

9,0

Dit was de reis van mijn leven! Zoveel adembenemend mooie di...
Dit was de reis van mijn leven! Zoveel adembenemend mooie dingen gezien (Jeruzalem, Petra, Wadi Rum) maar ook aangrijpende dingen als Yad Vashem. Je krijgt een ontzettend goed beeld van Israël door alle uitleg van de begeleider die zelf ook in Jeruzalem woont en echt meerwaarde aan de reis geeft.

Vito T. - 10,0
Terug naar boven
Chat met Djoser