Bekijk de Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Korea 15 dagen

Een reis vol verrassende contrasten

Vanaf € 3.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Onze reis begint en eindigt in Seoul, de miljoenmetropool van Zuid-Korea. De stad biedt een unieke mix van modern en traditioneel. Je kunt vanuit Seoul een bezoek brengen aan de gedemilitariseerde zone, de zwaar versterkte grens met Noord-Korea. In Seoraksan nationaal park wandel je door de prachtige natuur met watervallen en steile kliffen. Via Andong met zijn prachtige openluchtmuseum kun je de Haeinsa in Gayasan nationaal park met de beroemde Tripitaka Koreana bewonderen. De meest uitgebreide collectie van boeddhistische geschriften in Oost-Azië. In Busan, de tweede stad van het land, kun je de enorme vismarkt bezoeken waarna we via de prachtige zuidkust naar het westelijk deel van het schiereiland rijden.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Uitgekiende mix van cultuur en bezoek nationale parken
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Inclusief de prachtige zuidkust
 • Bezoek aan de DMZ (gedemilitariseerde zone) mogelijk

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen
 1. Amsterdam - Seoul
 2. aankomst Seoul
 3. Seoul
 4. Seoul - Hwajinpo - Sokcho
 5. Sokcho, excursie Seoraksan nationaal park
 6. Sokcho - Gangneung - Hwanseongul grot - Yuongu - Andong
 7. Andong - Hahoe Village - Gayasan - Gyeongju
 8. Gyeongju
 9. Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
 10. Busan
 11. Busan - Geoje - Tongyeong - Gurye - Jeonju
 12. Jeonju - Namwon - Jeonju Hanok Village - Buyeo - Daejeon
 13. Daejeon - Gongju - Suwon - Seoul
 14. Seoul (optioneel bezoek DMZ)
 15. Seoul - Amsterdam

Reisbeschrijving

Seoul, stad van intimiderende hoogbouw en gezellige drukte

Dag 1 Amsterdam - Seoul
Dag 2 aankomst Seoul
Dag 3 Seoul

Seoul Zuid-KoreaNa onze vlucht komen we aan in Seoul, de hoofdstad van de Republiek Korea. Deze miljoenenstad met zijn 10 miljoen inwoners oogt intimiderend met zijn uitgestrekte hoogbouw. Op straatniveau is het echter een gezellige boel en drukte van jewelste. Het openbaar vervoer in Seoul is uitstekend waardoor je zo bij de verschillende bezienswaardigheden bent. Het grootste paleis is Gyeongbokgung, dateert uit het einde van de 14e eeuw, en werd gebouwd door Yi Song-gye, de stichter van de Joseon oftewel Yi-dynastie.

Het was het koninklijke paleis tot het in 1592 door de Japanners werd verwoest. Koning Gojong herbouwde het en verhuisde in 1872 naar het vernieuwde paleis. Tijdens de Japanse bezetting (1910-45) en de Korea Oorlog werd een groot deel verwoest. Van de circa 200 gebouwen zijn er nog zo'n 10 over. Maar die zijn wel prachtig. Vanaf 1995 worden steeds meer van de oorspronkelijke hallen herbouwd. Ten zuidoosten van Gyeongbokgung ligt Insadong, een sfeervolle historische straat, nu een mix van traditionele en moderne architectuur en een voetgangersgebied met kunstgaleries, theewinkeltjes en restaurantjes. Op de dag vaan aankomst maken we samen met een gids een stadstour door Seoul.

Tempel Seoul Zuid-KoreaDe 273 meter hoge Namsan (Zuidberg) ligt tegenwoordig in Seoul, maar lag vroeger ten zuiden van de stadsmuur. Het is nu het grootste park in de stad. Op de groene hellingen van de heuvel zijn de Botanische Tuinen te vinden. Bovenop de heuvel staat de 240 meter hoge Seoul Toren waar vanaf je een prachtig uitzicht over de stad hebt. In het noorden van het Namsan Park ligt het Namsan Hanok Village, een verzameling traditionele huizen die bij stadsvernieuwingen hiernaartoe zijn verhuisd, en Tapkol Park, waar op 1 december 1919 de Koreaanse Onafhankelijkheid uitgeroepen, gevolgd door een serie vreedzame demonstraties tegen de Japanse overheersers. In het park staat een beeld van Sun Pyong-hui, leider van de demonstranten.

De Zuidpoort is, samen met de Oostpoort, de meest imposante van de resterende vijf stadspoorten van het oude Seoul. De poort dateert uit het einde van de 14e eeuw en blijft imponeren ondanks de omliggende hoogbouw en het Seoul Station vlakbij. Rond de Namdaemun is al sinds 1414 een markt en het is een traditionele markt waar de Koreanen zelf boodschappen doen. Namdaemun-markt, gelegen in het centrum van Seoul, is de grootste traditionele markt in Korea voor het kopen van kleding, dagelijkse goederen, keukengerei en lokale en geïmporteerde vers producten. De meeste winkels hebben hun eigen fabrieken en eigen producten met goede prijzen.


Seoraksan, prachtige valleien, kristalheldere beekjes en weelderige bossen

Dag 4 Seoul - Hwajinpo - Goseong - Sokcho
Dag 5 Sokcho, excursie Seoraksan excursie nationaal park

Seoraksan nationaal park zuid korea Djoser Vandaag bezoeken we de Goseong Unification Observatory-toren. Vanaf hier heb je goed uitzicht op het landschap van Noord-Korea. Verderop ligt het DMZ-museum dat een bezoek waard is. Op weg naar Sokcho stoppen we in Hwajinpo, hier staat het voormalig buiten van de Noord Koreaanse leider Kim Il-sung, het staat in een prachtige omgeving vlak bij zee. Voor de oorlog hoorde dit deel van Zuid-Korea namelijk nog bij het noorden.

Het Seorak gebergte ligt niet ver van de oostkust, iets ten westen van Sokcho en ten noorden van Gangneung. Een totaal van ca 360 km2 van dit nationale park valt inmiddels onder bescherming van de Unesco. Hier leven 25 verschillende soorten zoogdieren, 90 vogelsoorten, 11 soorten reptielen, 360 soorten insecten en 939 plantensoorten. Op nog geen half uur van het park liggen de prachtig witte stranden langs de kust. Het NP heeft vele wandelroutes die vooral in het najaar wanneer de bomen duizenden verschillende kleuren hebben op zijn mooist zijn. Voor niet wandelaars is er een kabelbaan die je naar een adembenemend uitzichtpunt brengt.

Het park heeft een enorme variatie aan valleien, kristalheldere beekjes en weelderig groene bossen die een uitgelezen mogelijkheid bieden voor niet alleen wandelen, maar ook o.a. klimmen, raften, skiën, golfen. Het park wordt veel bezocht door Koreanen.


Adem de authentieke sfeer van Andong Folk Village

Dag 6 Sokcho - Gangneung - Hwanseongul grot - Yuongu - Andong

zuid korea Djoser Vandaag rijden we voor een deel langs de kust. De mooie stranden liggen achter meters hoge hekken met om de 20 meter wachttorens, dit om te voorkomen dat 'het noorden' via zee kan infiltreren. Bij Gangneung bezoeken wij het unificatie museum waarin de hoop op vereniging van 'de Koreas' in beeld wordt gebracht.

We stoppen vervolgens bij de Hwanseongul grot, een enorme grot vol bijzondere rotsformaties. Je kunt hier op eigen gelegenheid door het enorme complex aan grotten rondlopen. Ook voor de ervaren reizigers een verrassend mooi complex. Wij bezoeken bij Yuongu de Confucian school die op de Unesco lijst staat. De omgeving van Andong is zeer rustig en landelijk. Het zal bezoekers niet verbazen dat in deze omgeving meerdere openluchtmusea opgericht zijn zoals het Seonbicheon Village naast de Confucian school. De setting is zo authentiek dat de Koreaanse televisie er regelmatig opnames maakt voor historische series.

De Haeinsa-tempel in Gayasan herbergt vele schatten

Dag 7 Andong - Andong Hahoe Village - Haeinsa tempel in Gayasan - Gyeongju

Iets buiten de stad ligt het Andong Hahoe Village. Van boerderijen met een dak van stro tot prachtige villa’s van regeringsbeambten, alles is hier authentiek. Vlakbij bevind zich het Folkloremuseum met een fascinerende tentoonstelling over Koreaanse tradities. De regering heeft Hahoe Village (25 kilometer buiten Andong) onder monumentenzorg geplaatst zodat de bewoners er nog kunnen leven zoals in vroegere tijden.

Haeinsa tempel Zuid-KoreaWe reizen de volgende dag verder naar een van de andere bijzondere nationale parken die Korea rijk is. Hier bezoeken we de beroemdste tempel van Korea: de Haeinsa-tempel. Deze ligt in Gayasan nationaal park en werd in het jaar 802 na Christus gebouwd. In meer dan 90 gebouwen herbergen zich vele schatten van het verleden. Het huidige complex dateerd grotendeels uit 1457. De Haeinsa-tempel herbergt de Tripitaka Koreana, de grootste verzameling boeddhistische geschriften van oost Azië. Ze werden rond de 13e eeuw in meer dan 80.000 houten tabletten gebeiteld. Ze zijn zeer goed behouden gebleven en door de Unesco in 1995 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Gyeongju, de grootste bezienswaardigheid van Korea

Dag 8 Gyeongju

Gyeongju is een van de grootste bezienswaardigheden van Korea. Meer dan 1000 jaar was dit de hoofdstad van het Sillarijk dat over de gezamenlijke Korea’s regeerde. Het ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste culturele centra van de oude wereld. Je vindt er heuvelgraven, kleine tempels en prachtige Boeddhabeelden. 

Een van de bekendste Koreaanse tempels is de Bulguksa tempel. Deze ligt een kleine 16 kilometer buiten de stad en werd in 535 gebouwd. De tempel bevat nog vele originele werken uit het Silla-tijdperk. Ook deze tempel staat op de Unesco-lijst. De tempel is gebouwd op steenterrassen en is de mooiste die de Silla dynastie heeft voortgebracht. De schoonheid van het landschap en het vakmanschap van de bouwers hebben ervoor gezorgd dat het een waar kunstwerk is om te zien.

seokuramgrot korea Djoser In de bergen boven deze tempel ligt de Seokuram grot verscholen. In de 8e eeuw lieten de Silla heersers er een tempel in aanleggen. Het centrale beeld is van Boeddha omringd door meer dan 30 beschermheiligen. In het centrum van de stad ligt het Tumuli Park met talrijke koningsgraven uit vergane tijden. Een van de graven, compleet met alle kostbare schatten, is te bezichtigen. Verder leent het park zich ook voor een ontspannen wandeling.

Wie geïnteresseerd is in Koreaanse geschiedenis, moet zeker een bezoek brengen aan het nationale museum van Gyeongju. Hier kun je Boeddhistische kunstwerken, traditionele aardewerken, grafvondsten en beelden uit de Silla-tijd bewonderen. De Bunhwangsa pagode is een prachtig gebouw en de oudste in zijn soort in Korea.

In het centrum van de stad ligt het Tumuli Park met talrijke koningsgraven uit vergane tijden. Een van de graven, compleet met alle kostbare schatten, is te bezichtigen.

Busan, stad van de Jagalchi vismarkt en Koreaanse filmsterren

Dag 9 Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan - Geoje - Tongyeong - Gurye - Jeonju

Vismarkt Busan Zuid-KoreaIn Gampo stoppen we om de tweelingpagodes te bezoeken. Deze site is ter ere van de drakengeest van koning Munmu aangelegd. Via het Tongdosa tempelcomplex en het strand van Haeundae dat uitzicht heeft op een indrukwekkende skyline rijden we naar Busan, de tweede stad van Korea. Bussan is de grootste havenstad van het land en ligt ingeklemd tussen de zee en de heuvels van het achterland. De fascinerende Jagalchi vismarkt is een hoogtepunt. Zoveel verschillende soorten vis bij elkaar op zo’n enorme oppervlakte en je kunt ze ter plaatse klaar laten maken en opeten. Zo vers heb je je vis nog nooit gehad.

Markt Zuid-KoreaBezoek na de markt het BIFF plein dat er een steenworp vanaf ligt. Hier vind je trendy winkels, bioscopen en een heuse walk of fame met de handafdrukken van Koreaanse filmsterren en regisseurs. Loop je door dan kom je in de straatjes waar je duizenden winkeltjes kunt vinden. Je kunt met de metro en vervolgens met de benenwagen de tempels buiten Busan bezoeken. Na een stevige wandeling bereik je de tempel met prachtig uitzicht over de omgeving. Je voelt de rust over je komen als je door het complex loopt.

We laten Busan achter ons om via de diepst gelegen snelweg op aarde, onder water, naar Geoje te reizen. We bezoeken een gevangenkamp uit de Koreaanse oorlog. Hier verbleven op het hoogtepunt van de oorlog 170.000 mensen, hoewel nu toeristisch is het toch interessant om meer van de geschiedenis van Zuid-Korea te leren.

Daarna stoppen we in de havenstad Tongyeong en bezoeken de wijk Dongpirang, een wijk bekend om de vele bijzondere muurschilderingen die er voor gezorgd hebben dat het niet gesloopt werd om plaats te maken voor een park. In de haven van de stad kun je ok nog replicas zien van de zogenaamde 'Turtle ships' dit zijn traditionele marine roeischepen. In deze stad zullen wij ook tijd hebben voor een koffie en kleine lunch. In Gurye bezoeken we de Hwaeomsa-tempel. Deze tempel stamt uit de 6e eeuw. En deze tempel ligt in een mooie natuurlijke omgeving. We overnachten in Jeonju.

Bekijk in Suwon het Werelderfgoed Hwaseong-fort

Dag 12 Jeonju - Namwon - Jeonju Hanok Village - Buyeo - Daejeon
Dag 13 Daejeon - Gongju - Suwon - Seoul
Dag 14 Seoul (optioneel bezoek aan de DMZ)
Dag 15 Seoul - Amsterdam

Zuid Korea Gwanhallu paviljoen Djoser We rijden naar Namwon om het Gwanhallu paviljoen te bezoeken. Een esthetisch aangelegd park. Het is rustgevend om in de mooie park rond te wandelen. Ook bezoeken we Jeonju Hanok Village, een wijk met meer dan 800 traditionele huizen. Hier komen veel Koreaanse toeristen naar toe om in klederdracht foto's te maken in de pittoreske straatjes. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf in Koreaanse klederdracht op de foto te gaan. We kunnen ook lunchen in dit gedeelte van de stad.

Buyeo is vandaag in de middag de volgende stop, dit stadje gelegen tussen rijstvelden en beboste heuvels is van 538 tot 660 de hoofdstad geweest van het Baekje koninkrijk. Hier vind je verschillende sites zoals het bergfort Busosanseong waar je een mooie wandeing over de heuvel naar een uitzichtpunt kunt maken, iets verder liggen de ruïnes van de Jeonglimsa temple. De Gungnamji lotus vijver ligt in het Baekje historisch park. Na een overnachting in de moderne stad Daejeon rijden we richting Seoul.

Hwaseong fort Suwon Zuid-KoreaIn de ochtend van onze laatste rijdag staat een bezoek aan de graf heuvel van koning Muryeongwang op het programma. Deze ligt in een mooi park dat uit nodigt tot een korte wandeling. We stoppen rond lunchtijd in Suwon dit is de laatste stad die we bezoeken voor we weer terug in Seoul arriveren. Hier vind je het Hwaseong-fort uit 1794. Dit fort staat op de UNESCO lijst en beslaat 5,7 km aan muren, wachttorens toegangspoorten en commandoruimten. In het centrum ligt een oud gerenoveerd paleis aan een groot plein. Dit Haenggung paleis geeft je de laatste kans de oude architectuur van Korea te zien. Ook de overdekte markt is de moeite van het bezoeken waard.

De laatste dag in Seoul kun je optioneel (onder voorbehoud van beschikbaarheid) begeleid een bezoek brengen aan de grens met Noord-Korea. Hier bezoeken we de 3e tunnel, bedoeld voor infiltratie vanuit het noorden, verder ga je naar het uitzichtpunt voor een blik op Noord-Korea.. Als je de reis rustig wilt afsluiten dan zou je het Gyeonggui line forest park kunnen bezoeken. Op het terrein van de oude spoorbaan is er een langgerekt stadspark van wel 3 kilometer ontwikkeld waar de bewoners van Seoul komen om te wandelen. En zo sluit je de reis af met een unieke ervaringen.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleiding met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen, hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast moet worden. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jul - 28 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
29 jul - 12 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met KLM. Nachtvlucht terug

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
12 aug - 26 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met KLM. Nachtvlucht terug

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
01 sep - 15 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

3.795,-

Start - einde
09 sep - 23 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
15 sep - 29 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
23 sep - 07 okt
i

Vluchten met KLM. Nachtvlucht terug

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
29 sep - 13 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
07 okt - 21 okt
i

Vluchten met KLM. Nachtvlucht terug

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
13 okt - 27 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
07 apr - 21 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
13 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
21 apr - 05 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
03 mei - 17 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
12 mei - 26 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Vervoer per bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Stadstour in Seoul met lokale gids
 • Stop bij Goseong Unification Observatory-toren
 • Bezoek oude buitenverblijf Kim Il-sung in Hwajinpo
 • Wandelen bij Mt. Seorak in Seoraksan N.P.
 • Bezoek Hwanseongul grot
 • Excursie Hahoe Folk Village (UNESCO)
 • Bezoek Haeinsa-tempel (UNESCO)
 • Stadstour in Gyeongju
 • Bezoek de Hwaeomsa-tempel
 • Slenter door Jeonju Hanok Village
 • Bezoek Busosanseong-ruïnes in Buyeo
 • Korte wandeling naar Nakhwaan Cliff in Buyeo
 • Bezoek Jeonglimsa stenen pagode en Gungnamji lotus vijver
 • Bezoek van tombe van koning Muryeongwang
 • De beroemde stadmuren en het Hwaseong fort van Suwon

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 725,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Seoul te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. De prijs is v.a. € 100,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 174,- per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Zuid-Korea, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wat een prachtig land met een geweldige cultuur. Zeer vriendelijke mensen en heerlijk eten. Vanuit Djoser een zeer uitgebreid programma met hele mooie facetten waardoor je een goed beeld krijg van wat dit land te bieden heeft. Dankjewel Djoser voor deze onvergetelijke reis!

  8,0

 • Wat een geweldig land is Zuid-Korea! De steden, de natuur, de cultuur, het eten, ik heb er van genoten! De accomodaties waren prima en de ritten in de bus waren comfortabel. Ik had nog wel meer willen zien, dus ga misschien nog een keertje terug. Maar dan wel liever met een rechtstreekse vlucht!

  9,0

 • Zuid-Korea vind ik een aanrader als reisbestemming met fraaie natuur, een rijke cultuur, prima hotels en een gevarieerde keuken. Ik voelde me er vrij en veilig. Zorg wel dat je er voor de taal Google Translate kunt gebruiken. Anders ontgaat je veel. Het is ook belangrijk dat je goed ter been bent.

  9,0

 • Mooie en afwisselende reis door een bijzonder land. Ik had niet verwacht, dat het zulke lange reisdagen zijn. Lufthansa vliegt met een zeer oud en niet duurzaam vliegtuig (veel lawaai, entertainment werkt niet, slechte stoelen, kerozine slurpend, etc.) NIET passend bij Djoser! Graag geef ik meer info

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in uitstekende, comfortabele hotels. De meeste hotels zijn goed gelegen. We verblijven in tweepersoons kamers met eigen faciliteiten. Het ontbijt is tijdens het verblijf inbegrepen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en waar nodig airconditioning.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Seoul GLAD Mapo Hotel
Sokcho Sea Cruise Hotel
Andong CM Park Hotel
Gyeongju Gyeongju Commodore Hotel
Busan Asti Hotel
Jeonju Best Western Plus
Deajeon Hotel ICC


Deze selectie geeft een goed beeld van het soort hotels waar we op deze reis in verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 725,-.

 • GLAD Mapo Hotel Seoul Zuid-Korea
 • GLAD Mapo Hotel kamer Seoul Zuid-Korea

  De kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • GLAD Mapo Hotel kamer twin Seoul Zuid-Korea
 • GLAD Mapo Hotel ontbijt Seoul Zuid-Korea

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Sea Cruise Hotel Sokcho Zuid-Korea
 • Sea Cruise Hotel Sokcho kamer Zuid-Korea
 • Sea Cruise Hotel Sokcho ontbijt Zuid-Korea
 • CM Park Hotel Andong
 • CM Park Hotel zwembad Andong
 • CM Park Hotel kamer Andong
 • Gyeongju Commodore Hotel Zuid-Korea
 • Gyeongju Commodore Hotel kamer Zuid-Korea
 • Gyeongju Commodore Hotel badkamer Zuid-Korea
 • Commodore Hotel Gyeongju zwembad Zuid-Korea

  Een enkel hotel heeft een zwembad voor een frisse duik

 • Kensington Resort Andong Zuid-Korea
 • Kensington Resort Andong receptie Zuid-Korea
 • Hotel ICC Daejeon Zuid-Korea
 • Hotel ICC Daejeon kamer Zuid-Korea
 • Hotel ICC Daejeon ontbijt Zuid-Korea

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Seoul

  Vertrek

  21:45 - 16:25

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Seoul - Frankfurt

  Vertrek

  12:25 - 18:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:05 - 22:15

Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het in Zuid Korea 7 uur later dan bij ons, in de wintertijd is het tijdverschil 8 uur.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We vliegen met Lufthansa naar Seoul. Tijdens de rondreis in Zuid-Korea hebben we een eigen bus, met airconditioning. Deze bus wordt bestuurd door een ervaren, lokale chauffeur.

Het reizen met eigen vervoer biedt de mogelijkheid te stoppen op plekken waar we willen. De infrastructuur in Zuid-Korea is zeer goed, daarom kunnen langere afstanden relatief snel en comfortabel worden afgelegd.

 • Lufthansa Dreamliner
 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

  Onze bus beschikt over airconditioning

 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Vervoer per bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Stadstour in Seoul met lokale gids
 • Stop bij Goseong Unification Observatory-toren
 • Bezoek oude buitenverblijf Kim Il-sung in Hwajinpo
 • Wandelen bij Mt. Seorak in Seoraksan N.P.
 • Bezoek Hwanseongul grot
 • Excursie Hahoe Folk Village (UNESCO)
 • Bezoek Haeinsa-tempel (UNESCO)
 • Stadstour in Gyeongju
 • Bezoek de Hwaeomsa-tempel
 • Slenter door Jeonju Hanok Village
 • Bezoek Busosanseong-ruïnes in Buyeo
 • Korte wandeling naar Nakhwaan Cliff in Buyeo
 • Bezoek Jeonglimsa stenen pagode en Gungnamji lotus vijver
 • Bezoek van tombe van koning Muryeongwang
 • De beroemde stadmuren en het Hwaseong fort van Suwon

Excursies

Tempel mensen klederdracht Zuid-KoreaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Seoul, de ander wil tot rust komen in een Tempel om het leven van de monniken ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Korea bezoeken we:

 • Hwajinpo, hier staat villa van de oude leiders van Noord-Korea
 • Goseong Unification Observatory-toren met uitzicht op het Noord-Koreaanse landschap
 • Mt Seorak, wandel in het nationale park of ga met de kabelbaan naar boven. Ook een bezoek aan de in het park gelegen Shinungsha tempel behoort tot de mogelijkheden
 • Hahoe Folk Village (UNESCO) een autentiek dorp dat is opengesteld voor bezoek
 • Haeinsa tempel (UNESCO) DE tempel van Zuid-Korea, hier liggen  de volledige teksten van Buddha in houtblokken in 1248 uitgesneden waar nu nog afdrukken van worden gemaakt
 • Busan de tweede stad van Zuid Korea, Jalchi vismarkt, Beomesa tempel, Gamcheon cultural markt of gewoon land de kade een wandeling maken
 • Loop door de oude Hwaeomsa-tempel uit de 6e eeuw
 • Jeonju Hanok Village, een wijk van de stad Jeonju in een oude bouwstijl
 • Busosanseong-fort in het UNESCO Baekje Historic Area 
 • Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort met zijn 2,5 km lange muren en tombe van koning Muryeongwang uit de 6e eeuw


Er is ter plaatse nog veel meer te doen. Zo zijn er in Gyeongju, de oude hoofdstad van 53 voor Christus tot 953 na christus, diverse bezienswaardigheden zoals de Heaven Horse tomb, het sterren observatorium, de Seokkuram-grot, en het nationaal museum.

Een bezoek aan de DMZ (demilitarized zone) tussen Noord- en Zuid-Korea is een bijzondere ervaring. Vanuit Seoul kun je een excursie maken naar deze unieke plek.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Koreaanse Gedemilitariseerde Zone (DMZ)

  Tijdens deze excursie bezoeken we diverse bezienswaardigheden van de Koreaanse Gedemilitariseerde Zone, beter bekend als “the DMZ” of Demilitarized Zone of Korea. We staan stil bij het Koreaanse conflict en we leren veel over de geschiedenis en relatie tussen beide Korea’s. Vanuit de Dora Observatory kunnen we met telescopen kijken naar een Noord-Koreaanse grensstad. Bij de Derde Infiltratie Tunnel kunnen we zien, en beleven, hoe het noorden voorbereidingen trof in de jaren ’70 om ongemerkt het zuiden te kunnen betreden.

  Inbegrepen: Vervoer vanaf het hotel in Seoul. Engelssprekende gids. Entreegelden. Stops bij Imjingak Park, de Brug van de Vrijheid, DMZ theater en tentoonstelling, de Derde Infiltratietunnel, Dora Observatory en Dora Station.

  Duur: ongeveer 6 uur

  Bijzonderheden: Bij oplopende spanningen, militaire oefeningen, hoog bezoek etc. kan de excursie (zonder vooraankondiging) worden geannuleerd. De JSA wordt niet bezocht bij deze tour (geen bezoek aan de 'blauwe huisjes'). Minimaal twee deelnemers nodig. Neem je paspoort mee. Het vertrek is meestal vroeg in de ochtend, je krijgt dan een ontbijtbox.

  LET OP: Deze excursie kan niet meer na aankomst in Zuid-Korea worden geboekt.

  Prijs € 95,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort dat geldig is tot na vertrek uit Zuid-Korea

Geldzaken

Het Zuid-Koreaanse betaalmiddel is de won. De actuele wisselkoers is te vinden op oanda.com.

Pinnen: pinautomaten zijn in Zuid-Korea overal aanwezig, niet allemaal geven ze hetzelfde maximum dat je kunt te pinnen. Vergeet niet voor vertrek je bankpas op werelddekking te zetten.

Creditcards: veel hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

In Korea is fooi geven niet algemeen geaccepteerd. De uitzonderingen op de regel zijn taxichauffeurs, westerse restaurants en vestigingen met een fooienpot. In de hotels accepteren de medewerkers wel een (kleine) fooi.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Voor de lunch en het dinner kun je zelf bepalen wanneer, waar en met wie je gaat eten. Je kunt met je reisgenoten gaan eten, maar hebt ook de vrijheid om zelf een restaurant of een leuke markt uit te zoeken. 

Markt eten Zuid-KoreaIn de meeste hotels is een westers ontbijt mogelijk, een Koreaans ontbijt is altijd beschikbaar. De typische Koreaanse gerechten zijn over het algemeen bijzonder voedzaam, veelgebruikte kruiden en ingrediënten zijn rode pepers, sjalotjes, sojasaus en sesamolie. Verheug je in ieder geval op het nationale gerecht Kimchi, dit gerecht, gemaakt van gefermenteerde Chinese kool en groenten, ook het met rode peper poeder gekruid vlees mag niet ontbreken bij een Koreaanse maaltijd en wordt in alle varianten bereid. Ook Bulgogi en Bibimbap zijn hoogtepunten in de Koreaanse keuken. Aan de scherpe smaak van de Koreaanse keuken zullen westerse bezoekers in het begin wel moeten wennen.

Gezondheid

Voor de reis naar Zuid-Korea worden vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aangeraden.

In de grote steden van Zuid-Korea is de medische zorg vergelijkbaar met die in Europa. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Seoul te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. De prijs is v.a. € 100,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 174,- per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfers.

Klimaat en geografie

Zuid-Korea kent vier verschillende seizoen, die ongeveer gelijktijdig met de Nederlandse seizoenen wisselen.

Men heeft warme zomers en koude winters. In de zomer (juli en augustus) valt de helft van de jaarlijkse neerslag. Het is tijdens het regenseizoen warm, met gemiddelde temperaturen die rond de dertig graden liggen. In de winter is het koud. Zeker in het noorden van het land zakt het kwik regelmatig tot twintig graden onder nul. In de lente en de herfst wisselen warme en koude dagen elkaar af, maar over het algemeen zijn de temperaturen dan mild.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Korea?

We reizen rond in Korea met onze eigen bus, zodat we optimale vrijheid hebben. Reizend met Djoser door Korea maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het jachtige moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend.

Hoe reizen we in Korea?

In Korea maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking. De wegen zijn zeer goed dus het reizen per bus is erg comfortabel.

Hoe zijn de accommodaties in Korea?

We overnachten in comfortabele middenklasse hotels, die goed gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Tijdens deze rondreis is het ontbijt in de reissom inbegrepen, lunch en het dinner zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je de vrijheid hebt te eten waar en wat je wilt.

Wat is de beste reistijd?

Korea kent, net als Nederland, vier jaargetijden. Het schiereiland ligt in de gematigde klimaatzone. De lente, van april tot en met juni, brengt voornamelijk zonnig weer met zich mee. De regentijd, van juli tot eind augustus, zorgt voor 60% van de jaarlijkse neerslag. Van september tot november is het niet meer zo heet, maar nog wel relatief aangenaam en zonnig. De herfst kenmerkt zich vooral door de bont gekleurde bladeren. Siberische winden zorgen ervoor dat de temperatuur in de winter daalt tot onder het vriespunt. Een enkele keer komt sneeuw voor.

Kan ik pinnen in Korea?

Pinautomaten zijn in Zuid-Korea voldoende aanwezig. Het maximum te pinnen bedrag varieert per bankautomaat.

Kan ik naar de DMZ?

Ja, het is mogelijk om op dag 14 een (dag)tour naar de gedemilitariseerde zone te doen. Je kunt dit vooraf boeken in het boekingsformulier of later aan ons doorgeven. Wel uiterlijk een maand voor vertrek.

LET OP: de optionele DMZ tour is een excursie onder voorbehoud, dit ivm de beschikbaarheid van de gekozen tour, officiele gelegenheden of spanningen in de zone. Het kan dus voorkomen dat de tour geen doorgang kan vinden, in dit geval krijg je je betaling terug.

Voltage en stopcontacten

Het voltage in Zuid Korea is 220 volt. De stekkers zijn het zelfde als in Nederland.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Korea

Bekijk alle reisblogs over Korea