Azië

Reisbegeleiders Azië

Maak kennis met onze enthousiaste reisbegeleiders en ontdek aan welk Aziatisch land zij hun hart hebben verpand... 

Fransen, LoesLoes
Zuidoost-Azië: nergens anders ter wereld houden mensen zo van eten als hier! Iedereen is de hele dag bezig met eten: het oogsten, verkopen, bereiden en het nuttigen ervan. Waar je ook kijkt zie je straatstalletjes waar de meest overheerlijke maaltijden worden bereid: van simpele noodlesoepjes tot uitgebreide curry's en zelfs verse vis & seafood! Ik ben gek op sappig gesneden ananas en mango, gefrituurde sprinkhanen en een smakelijk sateetje om het af te sluiten.

Tel daarbij geroosterde kastanjes, plakrijst en een overheerlijke papayasalade op en je begrijpt waarom ik mijn hart aan deze regio en haar vriendelijke inwoners verloren heb. En wat is er nu leuker dan een land leren kennen aan de hand van haar uitgebreide keuken? Eten in Azië is een groot feest!

Gabrielle

Gabrielle Bruhn Sri LankaElke keer als ik in Sri Lanka land en met de taxi de korte rit langs de Indische Oceaan naar het visserplaatsje Negombo maak, word ik weer heel blij. Het glimlachende Boeddhabeeld dat mij op de luchthaven verwelkomt, lijkt zich in de gezichten van de Sri Lankanen te spiegelen; vriendelijkheid en gastvrijheid alom.

En dan begint het genieten: fietsen door de prachtige boeddhistische eeuwenoude sites, wilde olifanten in de nationale parken ontdekken of een 'High Tea' in het "Grand Hotel" in Nuwara Eliya nuttigen. En na afloop van een dag vol tropische geuren en kleuren is er een hete curry maaltijd en een ontspannende Ayurvedische massage onder palmen. Dit is Sri Lanka!

Dings, GabyGaby

Tibet, de provincie Yunnan in China en het noorden van Vietnam, Laos en Thailand zijn voor mij bijzonder door de mensen die er wonen. Reizen is hier authenticiteit beleven: met de pelgrims de Kora rond de Jokhang tempel in Lhasa lopen, de klederdracht van de Miao, Naxi of Lisu in Yunnan bewonderen.

De zintuigen prikkelen op de kleurrijke markt in Bac Ha (Vietnam) of Pak Beng (Laos), het dagelijkse dorpse leven ontdekken tijdens een homestay of met de monniken en lokale bevolking een traditioneel festival vieren.
 


Marcella
Faber, MarcellaMijn voorliefde voor de regio Azië is groot. Het is echt een verrijking om in Azië rond te reizen.

Azië geeft je verrassingen, energie en avontuur. De kleuren en de geuren zijn wonderbaarlijk en daarnaast is de lokale keuken een feestje! Het ontmoeten van de lokale mensen maakt de reiservaring compleet. Soms lijkt het net of je in een openluchtmuseum bent omdat het zo anders is dan thuis.


Andela, Margriet

Margriet
India is een land dat je blijft verbazen. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je in de woestijn in Rajasthan vaak herten en pauwen ziet en dat je prachtig aangekleden vrouwen tegenkomt met kruiken op hun hoofd, die onderweg zijn naar een waterput. Ook opmerkelijk is dat er altijd mensen aan het offeren zijn, kinderen as op hun hoofd strooien voor goed geluk en dat je zelfs midden in een grote stad nog een ijsvogeltje kan zien, this is India! Of er komt een koe uit een internetcafé gelopen, echt waar! Vergeet ook niet het heerlijke Indiase eten zoals de curry's en het Indiase brood.

Wil je in 1 reis meer zien dan alleen India, dan kun je meegaan op een reis van Djoser die zowel door India als Nepal gaat. Juist omdat Nepal vorig jaar getroffen werd door een aardbeving, is het goed om daar op reis te gaan. Zo help je de mensen het best; denk bijvoorbeeld aan de waterverkopers, de mensen met een eigen eethuisje en degenen die ansichtkaarten en souvenirs verkopen.


Hemmes, FrederikFrederik

India en Indonesië waren mijn eerste bestemmingen buiten Europa die ik ooit met rugzak bezocht. Sindsdien reis ik zowel privé en als reisbegeleider al lang in alle werelddelen, maar mijn voorliefde voor India en Zuidoost-Azië is gebleven; onverwachte gesprekken, ontmoetingen en humor op straat; gevarieerde flora en fauna; magnifieke paleizen, forten, tempels en moskeeën; schitterende dans- en muziekvoorstellingen; tropische warmte, geluiden, kleuren en geuren.

Heerlijk eten en drinken; paradijselijke eilanden en stranden; zelfs de zichtbare armoede en het leven in eenvoud geven nieuwe inzichten. Elke Djoserreis in deze regio geeft u een fantastische kans om veel van dit alles zelf te gaan ervaren en genieten; ik hoop u als reisbegeleider zo te ontmoeten!


Karien
Houben, KarienIk reis (backpack) al vele jaren, meestal alleen, en ik heb de meest leuke, ontroerende en indrukwekkende ontmoetingen. Niet alleen met de lokale bevolking maar ook met medereizigers. Reizen blijft leuk en het blijft me verwonderen... De lokale bevolking, de natuur en cultuur vormen een prachtige mix om van te genieten. Ik heb al veel van Azië en Zuid-Amerika gezien maar ik heb vooral genoten. 

Het leuke van de Djoserreizen is dat ik mijn ervaring én passie mag delen met anderen! Als ik thuis ben, geniet ik van het lezen van Scandinavische thrillers, wandelen en sporten. Mijn werk combineren met reizen is voor mij een unieke combinatie en ik hoop dit nog lang te doen.


Janssen, ReneRené
Het was het eerste land buiten Europa waar ik naar toe ging en het is nog steeds mijn favoriete bestemming: Sri Lanka. Een land dat, ondanks de korte reisafstanden, een enorme diversiteit aan natuur en cultuur te bieden heeft. Daarnaast is het een land met nog veel authenticiteit en relatief weinig westerse verwatering.
Renée

Kubbinga, ReneeHet fijne van reizen in Azië is de combinatie van natuur en cultuur. In Indonesië bijvoorbeeld, fiets je de ene dag door oogverblindende groene rijstvelden, beklim je een vulkaan of sta je in de jungle oog in oog met een orang oetan. De andere dag bezoek je de eeuwenoude Borobodur-tempel of de koloniale gebouwen in het oude Batavia. Meestal zijn er een aantal reizigers in de groep die een persoonlijke band met Indonesië hebben, dat maakt reizen in Indonesië extra bijzonder! 
Lepelaar, Frans


Frans

Alweer meer dan 10 jaar ben ik actief als reisbegeleider. Naast bestemmingen in Europa en Midden-Amerika ben ik hoofdzakelijk op stap in (Centraal-)Azië. De verschillende culturen en de vriendelijke bevolking van dit werelddeel maken het reizen daar tot een feest. Nog nooit in Azië geweest ? Maak als eerste eens kennis met Sri Lanka, daar krijgt u zeker geen spijt van.
 
Reitsema, Peter

Peter
Tijdens de aardbeving in 2015 was ik in Nepal. Met mijn groep stond ik aan de vooravond van een trekking door het Annapurna-massief. Helaas hebben zij niet de besneeuwde toppen kunnen zien, de kleurrijke bergvolkeren kunnen ontmoeten en de vrolijk zwaaiende kinderen en de enorme grootsheid van de bergen kunnen ervaren. Maar het land is weer open voor toeristen, de bergen zijn nog even mooi... en nu daar op reis gaan, betekent dat je de mensen helpt en dat je weer volop kunt genieten in voor mij het mooiste land van de wereld!


 

Zwaan, Anke

Anke
Japan is voor mij een grote favoriet. Het is er zeer schoon, er is in alles oog voor detail en er zijn veel restaurants in alle prijsklassen. Verder zijn de Japanners gedisciplineerd, beleefd en behulpzaam, en zijn er geheel eigen nieuwe subculturen ontstaan (zoals de Manga’s, Harajuku’s, de animatie). Ook hebben ze leuke en gekke gadgets, is het geloof (boeddhisme en shintoïsme) er erg belangrijk en nog steeds overal zichtbaar (zo zie je de kimono nog steeds). Het is heel westers maar tegelijkertijd ook heel authentiek.Troislouches, AlainAlain
Al 30 jaar reis ik voor mijn plezier in Zuidoost-Azië en de afgelopen 10 jaar begeleid ik ook groepen van Djoser naar Vietnam, Cambodja, Indonesië en Thailand. Waarom Azië?
Vanwege de glimlach, de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen. Vanwege het eten in de straat, de heerlijke smaken, de prachtige stranden, de interessante culturen, de mooie wilde natuur… en vanwege het plezier, jaar na jaar, om u die geweldige landen te laten ontdekken.

van Heiden, AafkeAafke
Ik heb al aardig wat van de wereld gezien maar India en Nepal zijn mijn favoriet. Nepal is een geweldig land met prachtige natuur en een geweldige historie die terug te vinden is in de vele tempels die het land rijk is.

Daarnaast is de bevolking ontzettend vriendelijk, altijd positief en vrolijk. In Nepal zijn ze de toeristen nog lang niet zat en dat is overal te merken. Je wordt warm onthaald en de mensen zijn vaak net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen. India is zo’n land dat je geweldig of verschrikkelijk vind. Een middenweg is er niet. Het is druk, vies en er zijn overal mensen, maar er is ook veel te zien en te doen. Alles in India is fascinerend. Natuurlijk wil je de Taj Mahal bekijken maar ook een wandeling van je hotel naar de hoek van de straat is al een attractie op zich. Het is een super kleurrijk land waar ik geen genoeg van kan krijgen. Je valt van de ene verbazing in de andere. De cultuur staat zó ver af van de onze, dat het land erg de moeite waard is om te bezoeken.


Maaike
van Rijn, MaaikeIk reis het liefst door Azië vanwege de vriendelijke mensen, het lekkere eten en de verrassingen die iedere dag opduiken. Mijn tip: focus niet alleen op de toeristische highlights, want het dagelijks leven is ook heel interessant!  Bezoek bijvoorbeeld eens een park in China; Tai chi, kung fu, badminton, stijldansen, karaoke en schaken worden hier allemaal beoefend… erg gezellig! Of ga in Japan eens een keer alleen op pad. Mensen durven je dan veel eerder aan te spreken. En je zult merken dat er al snel Japanners naar je toe komen om Engels te oefenen. Mooie ervaringen! 


Verstegen, Mirjam

Mirjam
Deze foto is genomen in China, waar ik voor Djoser een reis begeleidde. De baan van reisbegeleider is een droombaan en ik wil u dan ook graag laten zien hoe mooi China is. De Chinese steden, cultuur, natuur en de verschillende religies maken van China een prachtig land. Zo is er bijvoorbeeld het bijzondere natuurverschijnsel Stone Forest (Shillin), een indrukwekkend schouwspel van kalkstenen rotsformaties. Je kan hier met een lokale gids, die afstamt van de minderheidsgroep de Sani, een rondleiding doen.

Er wordt veel verteld over het woud en de gewoonten van de Sani. Een andere bijzondere gebeurtenis is het eten van alle Chinese gerechten. De Chinese keuken behoort zonder meer tot een van de fijnste keukens ter wereld. In Yangshuo nodig ik u daarom graag uit voor een kookworkshop. Ik zou u graag verwelkomen op een van onze Chinareizen!


Ineke

Verweij, InekeLang geleden begon ik met het maken van verre reizen. Af en toe ga ik als reisbegeleidster naar de Himalaya en India naast mijn werk als trainer/coach. Ik heb meerdere favoriete bestemmingen, maar wat altijd een prachtige ervaring blijft, zijn de bus- en treinreizen door Azië. Zo heb ik in India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Laos, Cambodja en Indonesië gereisd en het is altijd weer een prachtige ervaring door de combinatie van cultuur, schoonheid en ontmoetingen. En dan de ruimte en magie van Namibië of IJsland!

Kortom, samen met de groep op avontuur in de wereld maakt iedereen rijker!

 

> Rondreizen Azië

Daarom Djoser

  • Veel individuele vrijheid
  • Gemak van een groepsreis
  • Kleine groepen
  • Oog voor cultuur & natuur
  • Scherpe prijzen
  • Nederlandstalige reisbegeleiding


Bij Djoser zit je goed!

Lees meer

Terug naar boven