Seoraksan nationaal park 'Buddha in de Alpen'

Seoraksan nationaal park 'Buddha in de Alpen'

Ruige kliffen, beboste bergkammen en diepe kloven die worden doorsneden door watervallen. Op het eerste gezicht kun je je als bezoeker in de Europese Alpen wanen in plaats van het Seoraksan nationaal park in Zuid-Korea. Het onmiskenbare bewijs dat je in Azië bent komt als je de grote Boeddha passeert die de wacht houd bij de hoofdingang van de Boeddhistische tempel in het park. Het feit dat dit park door de UNESCO benoemd is tot een World Heritage Site zegt genoeg over haar schoonheid.

Het is dan ook begrijpelijk dat het meer dan 300 vierkante kilometer metende nationaal park het favoriete recreatie gebied van Zuid Korea is. Vooral in de herfst, als de bladeren van de vele bomen kleuren in een verscheidenheid van geel, rood en bruin, trekt de regio veel bezoekers vanuit het hele land. Tijdens een wandeling verdwijnen zij al snel in het landschap door de uitgestrektheid van het park.

Het park heeft de keuze uit vele wandelpaden, van beginnende tot geoefende lopers. Ook is er een kabelbaan die het mogelijk maakt de minder atletische bezoekers een adembenemend uitzicht te bieden op de diepe kloven en uitgestrekte vlakten die naar de Zee van Japan lopen.

Tijdens onze 15-daagse reis naar Zuid-Korea verblijven we twee nachten in het Seoraksan NP. Vooral na een bezoek aan de bruisende stad Seoul bieden de uitbundige natuur en het fantastische uitzicht een welkome afwisseling.