Bekijk de Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Korea 15 dagen

Een reis vol verrassende contrasten

Onze reis begint en eindigd in Seoul, de miljoenmetropool van Zuid-Korea. De stad biedt een unieke mix van modern en traditioneel. Je kunt vanuit Seoul een bezoek brengen aan de gedemilitariseerde zone, de zwaar versterkte grens met Noord-Korea. In Seoraksan nationaal park wandel je door de prachtige natuur met watervallen en steile kliffen. Via Andong met zijn prachtige openluchtmuseum kun je de Haeinsa in Gayasan nationaal park met de beroemde Tripitaka Koreana bewonderen. De meest uitgebreide collectie van boeddhistische geschriften in Oost-Azië. In Busan, de tweede stad van het land, kun je de enorme vismarkt bezoeken waarna we via de prachtige zuidkust naar het westelijk deel van het schiereiland rijden.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen
 1. Amsterdam - Seoul
 2. aankomst Seoul
 3. Seoul
 4. Seoul - Hwajinpo - Geojin - Seoraksan
 5. Seoraksan, excursie nationaal park
 6. Seoraksan - Gangneung - Jeondongjin - Punggi - Andong
 7. Andong - Gayasan - Gyeongju
 8. Gyeongju
 9. Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
 10. Busan
 11. Busan - Geoje - Tongyeong - Namhae - Hadong - Gurye
 12. Gurye - Namwon - Jeonju - Buyeo
 13. Buyeo - Gongju - Suwon - Seoul
 14. Seoul
 15. Seoul - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Seoul, stad van intimiderende hoogbouw en gezellige drukte

Dag 1 Amsterdam - Seoul
Dag 2 aankomst Seoul
Dag 3 Seoul

Seoul Zuid-KoreaNa onze vlucht komen we aan in Seoul, de hoofdstad van de Republiek Korea. Deze miljoenenstad met zijn 10 miljoen inwoners oogt intimiderend met zijn uitgestrekte hoogbouw. Op straatniveau is het echter een gezellige boel en drukte van jewelste. Het openbaar vervoer in Seoul is uitstekend waardoor je zo bij de verschillende bezienswaardigheden bent. Het grootste paleis is Gyeongbokgung, dateert uit het einde van de 14e eeuw, en werd gebouwd door Yi Song-gye, de stichter van de Joseon oftewel Yi-dynastie.

Het was het koninklijke paleis tot het in 1592 door de Japanners werd verwoest. Koning Gojong herbouwde het en verhuisde in 1872 naar het vernieuwde paleis. Tijdens de Japanse bezetting (1910-45) en de Korea Oorlog werd een groot deel verwoest. Van de circa 200 gebouwen zijn er nog zo'n 10 over. Maar die zijn wel prachtig. Vanaf 1995 worden steeds meer van de oorspronkelijke hallen herbouwd. Ten zuidoosten van Gyeongbokgung ligt Insadong, een sfeervolle historische straat, nu een mix van traditionele en moderne architectuur en een voetgangersgebied met kunstgaleries, theewinkeltjes en restaurantjes.

Tempel Seoul Zuid-KoreaDe 273 meter hoge Namsan (Zuidberg) staat tegenwoordig in Seoul, maar lag vroeger ten zuiden van de stadsmuur. Het is nu het grootste park in de stad. Op de groene hellingen van de heuvel zijn de Botanische Tuinen te vinden. Bovenop de heuvel staat de 240 meter hoge Seoul Toren waar vanaf je een prachtig uitzicht over de stad hebt. In het noorden van het Namsan Park ligt het Namsan Hanok Village, een verzameling traditionele huizen die bij stadsvernieuwingen hiernaartoe zijn verhuisd, en Tapkol Park, waar op 1 december 1919 de Koreaanse Onafhankelijkheid uitgeroepen, gevolgd door een serie vreedzame demonstraties tegen de Japanse overheersers. In het park staat een beeld van Sun Pyong-hui, leider van de demonstranten.

De Zuidpoort is, samen met de Oostpoort, de meest imposante van de resterende vijf stadspoorten van het oude Seoul. De poort dateert uit het einde van de 14e eeuw en blijft imponeren ondanks de omliggende hoogbouw en het Seoul Station vlakbij. Rond de Namdaemun is al sinds 1414 een markt en het is een traditionele markt waar de Koreanen zelf boodschappen doen. Namdaemun-markt, gelegen in het centrum van Seoul, is de grootste traditionele markt in Korea voor het kopen van kleding, dagelijkse goederen, keukengerei en lokale en geïmporteerde vers producten. De meeste winkels hebben hun eigen fabrieken en eigen producten met goede prijzen


Seoraksan, prachtige valleien, kristalheldere beekjes en weelderige bossen

Dag 4 Seoul - Hwajinpo - Geojin - Seoraksan
Dag 5 Seoraksan, excursie nationaal park

Seoraksan nationaal park zuid korea Djoser Op weg naar Seoraksan stoppen we in Hwajinpo, hier staat het voormalig buiten van de Noord Koreaanse leider Kim Il-sung, het staat in een prachtige omgeving vlak bij zee. Het Seorak gebergte ligt niet ver van de oostkust, iets ten westen van Sokcho en ten noorden van Gangneung. Een totaal van ca 360 km2 van dit nationale park valt inmiddels onder bescherming van de Unesco. Hier leven 25 verschillende soorten zoogdieren, 90 vogelsoorten, 11 soorten reptielen, 360 soorten insecten en 939 plantensoorten. Op nog geen half uur van het park liggen de prachtig witte stranden langs de kust. Het NP heeft vele wandelroutes die vooral in het najaar wanneer de bomen duizenden verschillende kleuren hebben op zijn mooist zijn. Voor niet wandelaars is er een kabelbaan die je naar een adembenemend uitzichtpunt brengt.

Het park heeft een enorme variatie aan valleien, kristalheldere beekjes en weelderig groene bossen die een uitgelezen mogelijkheid bieden voor niet alleen wandelen, maar ook o.a. klimmen, raften, skiën, golfen


Adem de authentieke sfeer van Andong Folk Village

Dag 6 Seoraksan - Gangneung - Jeondongjin - Punggi - Andong

zuid korea Djoser Vandaag rijden we voor een deel langs de kust. De mooie stranden staan achter meters hoge hekken met om de 20 meter wachttorens, dit om te voorkomen dat het noorden via zee kan infiltreren. In Jeongdongjin staat het dichtst bij de kust gelegen treinstation. Dit stadje leeft in de zomer helemaal op door de toeristen die voor de standen en het mooie weer komen. Vergeet niet naar de rotsen hoog boven de stad te kijken, daar ligt het vreemste hotel dat je ooit gezien hebt: een volledig cruiseschip.

In Punggi bezoeken we de ginsen markt waar de wortel in allerlei vormen verkocht wordt: gedroogd, in wijn, als thee, als snoep en ga zo maar door. De omgeving van Andong is zeer rustig en landelijk en de stad heeft dan ook haar traditionele karakter kunnen behouden. Het zal bezoekers niet verbazen dat in deze omgeving meerdere openluchtmusea opgericht zijn. De settings zijn zo authentiek dat de Koreaanse televisie er regelmatig opnames maakt voor historische series.

Iets buiten het centrum ligt het Andong Folk Village: een dorp dat door een stuwdamproject opnieuw opgebouwd moest worden. Van boerderijen met een dak van stro tot prachtige villa’s van regeringsbeambten, alles is hier authentiek. Vlakbij bevind zich het Folkloremuseum met een fascinerende tentoonstelling over Koreaanse tradities. De regering heeft Hahoe Village (25 kilometer buiten Andong) onder monumentenzorg geplaatst zodat de bewoners er nog kunnen leven zoals in vroegere tijden.

De Haeinsa-tempel in Gayasan herbergt vele schatten

Dag 7 Andong - Gayasan - Gyeongju
haeinsa tempel korea Djoser
We reizen de volgende dag met onze eigen bus verder naar een van de andere bijzondere nationale parken die Korea rijk is. Hier bezoeken we de beroemdste tempel van Korea: de Haeinsa-tempel. Deze ligt in Gayasan nationaal park en werd in het jaar 802 na Christus gebouwd. In meer dan 90 gebouwen herbergen zich vele schatten van het verleden. Het huidige complex dateerd grotendeels ui 1457. De Haeinsa-tempel herbergt de Tripitaka Koreana, de grootste verzameling boeddhistische geschriften van oost Azië. Ze werden rond de 13e eeuw in meer dan 80.000 houten tabletten gebeiteld. Ze zijn zeer goed behouden gebleven en door de Unesco in 1995 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Gyeongju, de grootste bezienswaardigheid van Korea

Dag 8 Gyeongju

Gyeongju is een van de grootste bezienswaardigheden van Korea. Meer dan 1000 jaar was dit de hoofdstad van het Sillarijk dat over de gezamenlijke Korea’s regeerde. Het ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste culturele centra van de oude wereld. Je vindt er heuvelgraven, kleine tempels en prachtige Boeddhabeelden. 

Een van de bekendste Koreaanse tempels is de Bulguksa tempel. Deze ligt een kleine 16 kilometer buiten de stad en werd in 535 gebouwd. De tempel bevat nog vele originele werken uit het Silla-tijdperk. Ook deze tempel staat op de Unesco-lijst. De tempel is gebouwd op steenterrassen en is de mooiste die de Silla dynastie heeft voortgebracht. De schoonheid van het landschap en het vakmanschap van de bouwers hebben ervoor gezorgd dat het een waar kunstwerk is om te zien.

seokuramgrot korea Djoser In de bergen boven deze tempel ligt de Seokuram grot verscholen. In de 8e eeuw lieten de Silla heersers er een tempel in aanleggen. Het centrale beeld is van Boeddha omringd door meer dan 30 beschermheiligen. In het centrum van de stad ligt het Tumuli Park met talrijke koningsgraven uit vergane tijden. Een van de graven, compleet met alle kostbare schatten, is te bezichtigen. Verder leent het park zich ook voor een ontspannen wandeling.

Wie geïnteresseerd is in Koreaanse geschiedenis, moet zeker een bezoek brengen aan het nationale museum van Gyeongju. Hier kun je Boeddhistische kunstwerken, traditionele aardewerken, grafvondsten en beelden uit de Silla-tijd bewonderen. De Bunhwangsa pagode is een prachtig gebouw en de oudste in zijn soort in Korea.

Busan, stad van de Jagalchi vismarkt en Koreaanse filmsterren

Dag 9 Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan - Geoje - Tongyeong - Namhae - Hadong

Vismarkt Busan Zuid-KoreaIn Gampo stoppen we om de tweelingpagodes te bezoeken. Deze site is ter ere van de drakengeest van koning Munmu aangelegd. Het graf van de koning ligt echter in zee. Bij laag water is de tombe van de koning te zien voor de kust. De koning wenste gecremeerd te worden en vervolgens begraven te worden voor de kust zodat hij zijn land kon verdedigen als zeegeest. Via Yangsan rijden we naar Busan, de tweede stad van Korea. Voor we in Busan aankomen kunnen we de scheepswerven van Hyundai bezoeken. De Koreanen zijn meester in het modulair bouwen van schepen en hebben hierdoor gezorgd voor een revolutie in de scheepsbouw en hebben de bouwtijd van een containerschip gehalveerd. Bussan is de grootste havenstad van het land en ligt ingeklemd tussen de zee en de heuvels van het achterland. De fascinerende Jagalchi vismarkt is een hoogtepunt. Zoveel verschillende soorten vis bij elkaar op zo’n enorme oppervlakte en je kunt ze ter plaatse klaar laten maken en opeten. Zo vers heb je je vis nog nooit gehad.

Markt Zuid-KoreaBezoek na de markt het BIFF plein dat er een steenworp vanaf ligt. Hier vind je trendy winkels, bioscopen en een heuse walk of fame met de handafdrukken van Koreaanse filmsterren en regisseurs. Loop je door dan kom je in de straatjes waar je duizenden winkeltjes kunt vinden. Je kunt met de metro en vervolgens met de benenwagen de tempels buiten Busan bezoeken. Na een stevige wandeling bereik je de tempel met prachtig uitzicht over de omgeving. Je voelt de rust over je komen als je door het complex loopt. We laten Busan achter ons om via de diepst gelegen snelweg op aarde, onder water, naar Geoje te reizen.

We bezoeken een gevangenkamp uit de Koreaanse oorlog. Hier verbleven op het hoogtepunt van de oorlog 170.000 mensen. Door naar de Tongyeong kabelbaan, 2 km lang en eindigend op de top van de berg Mireuksan waar er zich een spectaculair uitzicht voor je ontvouwt. Dan door naar Hadong waar we onder andere een van de vijf grootste traditionele markten kunt bezoeken.  

Bekijk in Suwon het Werelderfgoed Hwaseong-fort

Dag 12 Hadong - Gurye - Namwon - Jeonju - Buyeo
Dag 13 Buyeo - Gongju - Suwon - Seoul
Dag 14 Seoul (optioneel bezoek aan de DMZ)
Dag 15 Seoul - Amsterdam

Zuid Korea Gwanhallu paviljoen Djoser In Gurye bezoeken we de Hwaeomsa-tempel. Deze tempel stamt uit de 6e eeuw. We rijden naar Namwon om het Gwanhallu paviljoen te bezoeken. Dan gaan we door naar Jeonju. Hier bezoeken we een oude wijk (Hanok), die is ontkomen aan de vernieuwingen van de moderne tijd. Ontdek straatje na straatje en zie hoe de Koreanen eeuwen lang geleefd hebben. Buyeo is de volgende stop, dit stadje gelegen tussen rijstvelden en beboste heuvels is van 538 tot 660 de hoofdstad geweest van het Baekje koninkrijk. Hier vind je verschillende sites zoals het bergfort, Saedong park of Baekje historisch park. Na een overnachting rijden we richting Seoul.

Hwaseong fort Suwon Zuid-KoreaWe stoppen in Gongju. Hier staat midden in de stad het oude Gongsan-fort waar je met een beetje verbeelding het verleden tot leven kunt laten komen. Suwon is de laatste stad die we bezoeken voor we weer terug in Seoul arriveren. Hier vind je het Hwaseong-fort uit 1794. Dit fort staat op de UNESCO lijst en beslaat 5,7 km aan muren, wachttorens toegangspoorten en commandoruimten. Ook de overdekte markt is de moeite van het bezoeken waard. De laatste dag in Seoul kun je optioneel (onder voorbehoud van beschikbaarheid) begeleid een bezoek brengen aan de grens met Noord-Korea. Hier bezoeken we de 3e tunnel, bedoeld voor infiltratie vanuit het noorden, ga je naar het uitzichtpunt voor een blik op Noord-Korea.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleiding met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen, hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast moet worden. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
Lufthansa

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 mei - 05 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

17 jul - 31 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

04 sep - 18 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

02 okt - 16 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

16 okt - 30 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Korean Air
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Vervoer per bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek oude buitenverblijf Kim Il-sung
 • Wandel op Mt. Seorak
 • Bezoek Punggi gingsen-markt
 • Excursie Hahoe Folk Village (UNESCO)
 • Bezoek Haeinsa-tempel (UNESCO)
 • Gampo, onderwater tombe van koning Munmu
 • Excursie Hyundai-scheepswerf
 • Geniet van het uitzicht op de Tongyeong-kabelbaan
 • Kijk je open uit op de traditionele Hwagea-markt
 • Bezoek de Hwaeomsa-tempel
 • Slenter door Jeonju Hanok Village
 • Bezoek Busosanseong-fort
 • Bezoek Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort en tombe van koning Muryeongwang

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Seoul te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. De prijs is v.a. € 50,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in uitstekende, comfortabele hotels. De meeste hotels zijn goed gelegen. We verblijven in tweepersoons kamers met eigen faciliteiten. Het ontbijt is tijdens het verblijf inbegrepen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en waar nodig airconditioning.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Seoul Lotte City Hotel Myeongdong
Seoraksan Kensington Stars Hotel
Andong Andong Grand Hotel
Gyeongju Gyeongju Commodore Hotel
Busan Crown Harbor Hotel Busan
Gurye Jirisan Spa World
Buyeo Lotte City Hotel Daejeon


Deze selectie geeft een goed beeld van het soort hotels waar we op deze reis in verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

 • Lotte City Hotel Myeongdong Seoul Zuid-Korea
 • Lotte City Hotel Myeongdong kamer Seoul Zuid-Korea

  De hotekamers in Zuid-Korea zijn van alle gemakken voorzien

 • Lotte City Hotel Myeongdong ontbijt Seoul Zuid-Korea
 • Kensington Stars Hotel Seoraksa Zuid-Korea

  Het hotel bij Seoraksan ligt vlak bij de ingang van het nationale park

 • Kensington Stars Hotel kamer Seoraksa Zuid-Korea
 • Andong Grand Hotel Andong Zuid-Korea
 • Andong Grand Hotel Andong ontbijt Zuid-Korea

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

 • Andong Grand Hotel kamer Andong Zuid-Korea
 • Commodore Hotel Gyeongju Zuid-Korea
 • Commodore Hotel Gyeongju zwembad Zuid-Korea

  Het hotel in Geongju heeft een zwembad voor een frisse duik

 • Crown Harbor Hotel Busan Zuid-Korea
 • Crown Harbor Hotel kamer Busan Zuid-Korea

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Crown Harbor Hotel ontbijt Busan Zuid-Korea
 • Lotte City Hotel Daejeon ontbijt Buyeo Zuid-Korea

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Seoul

  Vertrek

  15:30

  Aankomst

  08:45*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Seoul - Frankfurt

  Vertrek

  14:25

  Aankomst

  18:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:00

  Aankomst

  22:15

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het in Zuid Korea 7 uur later dan bij ons, in de wintertijd is het tijdverschil 8 uur.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We vliegen rechtstreeks met Korean Airlines naar Seoul. Tijdens de rondreis in Zuid-Korea hebben we een eigen bus, met airconditioning. Deze bus wordt bestuurd door een ervaren, lokale chauffeur.

Het reizen met eigen vervoer biedt de mogelijkheid te stoppen op plekken waar we willen. De infrastructuur in Zuid-Korea is zeer goed, daarom kunnen langere afstanden relatief snel en comfortabel worden afgelegd.

 • korean air

  Comfortabele, directe vluchten met Korean Air

 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

  Onze bus beschikt over airconditioning

 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Korean Air
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Vervoer per bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek oude buitenverblijf Kim Il-sung
 • Wandel op Mt. Seorak
 • Bezoek Punggi gingsen-markt
 • Excursie Hahoe Folk Village (UNESCO)
 • Bezoek Haeinsa-tempel (UNESCO)
 • Gampo, onderwater tombe van koning Munmu
 • Excursie Hyundai-scheepswerf
 • Geniet van het uitzicht op de Tongyeong-kabelbaan
 • Kijk je open uit op de traditionele Hwagea-markt
 • Bezoek de Hwaeomsa-tempel
 • Slenter door Jeonju Hanok Village
 • Bezoek Busosanseong-fort
 • Bezoek Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort en tombe van koning Muryeongwang

Excursies

Tempel mensen klederdracht Zuid-KoreaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Seoul, de ander wil tot rust komen in een Tempel om het leven van de monniken ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Korea bezoeken we:

 • Hwajinpo, hier staat villa van de oude leiders van Noord-Korea
 • Mt Seorak, wandel in het nationale park of ga met de kabelbaan naar boven. Ook een bezoek aan de in het park gelegen Shinungsha tempel behoort tot de mogelijkheden
 • Bezoek Punggi gingsen-markt waar je meer leert over dit oosterse medicijn
 • Hahoe Folk Village (UNESCO) een autentiek dorp dat is opengesteld voor bezoek
 • Haeinsa tempel (UNESCO) DE tempel van Zuid-Korea, hier liggen  de volledige teksten van Buddha in houtblokken in 1248 uitgesneden waar nu nog afdrukken van worden gemaakt
 • Gampo, onderwater tombe van koning Munmu
 • De Hyundai-scheepswerf, hier krijg je een rondleiding over de werven. Zuid-Korea is een grootmacht in het bouwen van modulaire schepen.
 • Busan de tweede stad van Zuid Korea, Jalchi vismarkt, Beomesa tempel, Gamcheon cultural markt of gewoon land de kade een wandeling maken
 • Tongyeong kabelbaan, deze is 2 km lang en eindigd op de top van Mt. Mireuksan, hier heb je spectaculair uitzicht over de omgeving
 • Wandel door de Hwagea-markt, een van de 5 grootste traditionele markten in het land
 • Loop door de oude Hwaeomsa-tempel uit de 6e eeuw
 • Jeonju Hanok Village, een wijk van de stad Jeonju die de tand des tijds heeft weerstaan
 • Busosanseong-fort in het UNESCO Baekje Historic Area 
 • Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort met zijn 2,5 km lange muren en tombe van koning Muryeongwang uit de 6e eeuw


Er is ter plaatse nog veel meer te doen. Zo zijn er in Gyeongju, de oude hoofdstad van 53 voor Christus tot 953 na christus, diverse bezienswaardigheden zoals de Heaven Horse tomb, het sterren observatorium, de Seokkuram-grot, en het nationaal museum. In Busan heb je onder andere de Jalchi-vismarkt, Beomesa-tempel, en de Gamcheon cultural markt.

Een bezoek aan de DMZ (demilitarized zone) tussen Noord- en Zuid-Korea is een bijzondere ervaring. Vanuit Seoul kun je een excursie maken naar deze unieke plek.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Koreaanse Gedemilitariseerde Zone (DMZ)
  Koreaanse Gedemilitariseerde Zone (DMZ)

  Tijdens deze excursie bezoeken we diverse bezienswaardigheden van de Koreaanse Gedemilitariseerde Zone, beter bekend als “the DMZ” of Demilitarized Zone of Korea. We staan stil bij het Koreaanse conflict en we leren veel over de geschiedenis en relatie tussen beide Korea’s. Vanuit de Dora Observatory kunnen we met telescopen kijken naar een Noord-Koreaanse grensstad. Bij de Derde Infiltratie Tunnel kunnen we zien, en beleven, hoe het noorden voorbereidingen trof in de jaren ’70 om ongemerkt het zuiden te kunnen betreden.

  Inbegrepen: Vervoer vanaf het hotel in Seoul. Engelssprekende gids. Entreegelden. Stops bij Imjingak Park, de Brug van de Vrijheid, DMZ theater en tentoonstelling, de Derde Infiltratietunnel, Dora Observatory en Dora Station.

  Duur: 08.00 – 14.30

  Bijzonderheden: Bij oplopende spanningen, militaire oefeningen, hoog bezoek etc. kan de excursie (zonder vooraankondiging) worden geannuleerd. De JSA wordt niet bezocht bij deze tour. Minimaal twee deelnemers nodig. Neem je paspoort mee.  

  Prijs € 85,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Geldig paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Seoul

Geldzaken

Het Zuid-Koreaanse betaalmiddel is de won. De actuele wisselkoers is te vinden op oanda.com.

Pinnen: pinautomaten zijn in Zuid-Korea overal aanwezig, niet allemaal geven ze hetzelfde maximum dat je kunt te pinnen. Vergeet niet voor vertrek je bankpas op werelddekking te zetten.

Creditcards: veel hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

In Korea is fooi geven niet geaccepteerd. De uitzonderingen op de regel zijn taxi chauffeurs, westerse restaurants en vestigingen met een fooienpot. In de hotels accepteren de medewerkers wel een (kleine) fooi.

Om te vermijden dat je aan iedereen apart fooi moet betalen, wordt aan het begin van de reis een bedrag per persoon betaald voor de fooienpot voor gezamenlijke activiteiten.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Voor de lunch en het dinner kun je zelf bepalen wanneer, waar en met wie je gaat eten. Je kunt met je reisgenoten gaan eten, maar hebt ook de vrijheid om zelf een restaurant uit te zoeken. 

Eten Zuid-KoreaIn de meeste hotels is een westers ontbijt mogelijk, een Koreaans ontbijt is altijd beschikbaar. De typische Koreaanse gerechten zijn over het algemeen bijzonder voedzaam, veelgebruikte kruiden en ingrediënten zijn rode pepers, sjalotjes, sojasaus en sesamolie. Verheug je in ieder geval op het nationale gerecht Kimchi, dit gerecht, gemaakt van gefermenteerde Chinese kool en groenten, ook het met rode peper poeder gekruid vlees mag niet ontbreken bij een Koreaanse maaltijd en wordt in alle varianten bereid. Ook Bulgogi en Bibimbap zijn hoogtepunten in de Koreaanse keuken. Aan de scherpe smaak van de Koreaanse keuken zullen westerse bezoekers in het begin wel moeten wennen.

Gezondheid

Voor de reis naar Zuid-Korea worden vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aangeraden.

In de grote steden van Zuid-Korea is de medische zorg vergelijkbaar met die in Europa. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Seoul te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. De prijs is v.a. € 50,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfers.

Klimaat en geografie

Zuid-Korea kent vier verschillende seizoen, die ongeveer gelijktijdig met de Nederlandse seizoenen wisselen.

Men heeft warme zomers en koude winters. In de zomer (juli en augustus) valt de helft van de jaarlijkse neerslag. Het is tijdens het regenseizoen warm, met gemiddelde temperaturen die rond de dertig graden liggen. In de winter is het koud. Zeker in het noorden van het land zakt het kwik regelmatig tot twintig graden onder nul. In de lente en de herfst wisselen warme en koude dagen elkaar af, maar over het algemeen zijn de temperaturen dan mild.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Korea?

We reizen rond in Korea met onze eigen bus, zodat we optimale vrijheid hebben. Reizend met Djoser door Korea maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het jachtige moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. We vliegen rechtstreeks naar en van Korea met Korean Air.

Hoe reizen we naar en in Korea?

Hoe zijn de accommodaties in Korea?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Korea?

Kan ik naar de DMZ?

Voltage en stopcontacten

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Zuid-Korea, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi startpunt. Veel eten geprobeerd (en lekker gevonden), mijn kennis qua taal en geschiedenis van het land kunnen opdoen. En ook veel musea en tempels bezocht.

  10,0

  10,0
 • Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijheid blijheid' erg fijn. Hierdoor hebben mede op aanraden van de reisbegeleider in Seoul in veel verschillende en leuke restaurantjes gegeten. De reis was werkelijk geweldig!

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het land gekregen. Vooral de prachtige natuur heeft een een diepe indruk op mij achter gelaten.

  9,0

  9,0
 • Wij hebben een prachtige reis gehad. Het vervoer met onze bus was erg prettig en comfortabel.

  8,5

  8,5
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Uitgekiende mix van cultuur en bezoek nationale parken
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Inclusief de prachtige zuidkust
 • Bezoek aan de DMZ (gedemilitariseerde zone) mogelijk

Klantwaardering

9,1

Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi star...
Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi startpunt. Veel eten geprobeerd (en lekker gevonden), mijn kennis qua taal en geschiedenis van het land kunnen opdoen. En ook veel musea en tempels bezocht.

Gerardina B. - 10,0
Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijhe...
Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijheid blijheid' erg fijn. Hierdoor hebben mede op aanraden van de reisbegeleider in Seoul in veel verschillende en leuke restaurantjes gegeten. De reis was werkelijk geweldig!

Maartje P. - 9,0
Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het...
Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het land gekregen. Vooral de prachtige natuur heeft een een diepe indruk op mij achter gelaten.

Richard O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Korea

Het weer in Korea

18°C

Terug naar boven