Bekijk de Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Korea 15 dagen

Een reis vol verrassende contrasten

Onze reis begint en eindigd in Seoul, de miljoenmetropool van Zuid-Korea. De stad biedt een unieke mix van modern en traditioneel. Je kunt vanuit Seoul een bezoek brengen aan de gedemilitariseerde zone, de zwaar versterkte grens met Noord-Korea. In Seoraksan nationaal park wandel je door de prachtige natuur met watervallen en steile kliffen. Via Andong met zijn prachtige openluchtmuseum kun je de Haeinsa in Gayasan nationaal park met de beroemde Tripitaka Koreana bewonderen. De meest uitgebreide collectie van boeddhistische geschriften in Oost-Azië. In Busan, de tweede stad van het land, kun je de enorme vismarkt bezoeken waarna we via de prachtige zuidkust naar het westelijk deel van het schiereiland rijden.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen
 1. Amsterdam - Seoul
 2. aankomst Seoul
 3. Seoul
 4. Seoul - Hwajinpo - Geojin - Sokcho (Seoraksan nationaal park)
 5. Sokcho (Seoraksan NP), excursie nationaal park
 6. Sokcho (Seoraksan NP) - Gangneung - Jeondongjin - Punggi - Andong
 7. Andong - Gayasan - Gyeongju
 8. Gyeongju
 9. Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
 10. Busan
 11. Busan - Geoje - Tongyeong - Namhae - Hadong
 12. Hadong - Gurye - Namwon - Jeonju - Daejeon
 13. Daejeon - Buyeo - Gongju - Suwon - Seoul
 14. Seoul
 15. Seoul - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Seoul, stad van intimiderende hoogbouw en gezellige drukte

Dag 1 Amsterdam - Seoul
Dag 2 aankomst Seoul
Dag 3 Seoul

Seoul Zuid-KoreaNa onze vlucht komen we aan in Seoul, de hoofdstad van de Republiek Korea. Deze miljoenenstad met zijn 10 miljoen inwoners oogt intimiderend met zijn uitgestrekte hoogbouw. Op straatniveau is het echter een gezellige boel en drukte van jewelste. Het openbaar vervoer in Seoul is uitstekend waardoor je zo bij de verschillende bezienswaardigheden bent. Het grootste paleis is Gyeongbokgung, dateert uit het einde van de 14e eeuw, en werd gebouwd door Yi Song-gye, de stichter van de Joseon oftewel Yi-dynastie.

Het was het koninklijke paleis tot het in 1592 door de Japanners werd verwoest. Koning Gojong herbouwde het en verhuisde in 1872 naar het vernieuwde paleis. Tijdens de Japanse bezetting (1910-45) en de Korea Oorlog werd een groot deel verwoest. Van de circa 200 gebouwen zijn er nog zo'n 10 over. Maar die zijn wel prachtig. Vanaf 1995 worden steeds meer van de oorspronkelijke hallen herbouwd. Ten zuidoosten van Gyeongbokgung ligt Insadong, een sfeervolle historische straat, nu een mix van traditionele en moderne architectuur en een voetgangersgebied met kunstgaleries, theewinkeltjes en restaurantjes.

Tempel Seoul Zuid-KoreaDe 273 meter hoge Namsan (Zuidberg) staat tegenwoordig in Seoul, maar lag vroeger ten zuiden van de stadsmuur. Het is nu het grootste park in de stad. Op de groene hellingen van de heuvel zijn de Botanische Tuinen te vinden. Bovenop de heuvel staat de 240 meter hoge Seoul Toren waar vanaf je een prachtig uitzicht over de stad hebt. In het noorden van het Namsan Park ligt het Namsan Hanok Village, een verzameling traditionele huizen die bij stadsvernieuwingen hiernaartoe zijn verhuisd, en Tapkol Park, waar op 1 december 1919 de Koreaanse Onafhankelijkheid uitgeroepen, gevolgd door een serie vreedzame demonstraties tegen de Japanse overheersers. In het park staat een beeld van Sun Pyong-hui, leider van de demonstranten.

De Zuidpoort is, samen met de Oostpoort, de meest imposante van de resterende vijf stadspoorten van het oude Seoul. De poort dateert uit het einde van de 14e eeuw en blijft imponeren ondanks de omliggende hoogbouw en het Seoul Station vlakbij. Rond de Namdaemun is al sinds 1414 een markt en het is een traditionele markt waar de Koreanen zelf boodschappen doen. Namdaemun-markt, gelegen in het centrum van Seoul, is de grootste traditionele markt in Korea voor het kopen van kleding, dagelijkse goederen, keukengerei en lokale en geïmporteerde vers producten. De meeste winkels hebben hun eigen fabrieken en eigen producten met goede prijzen


Seoraksan, prachtige valleien, kristalheldere beekjes en weelderige bossen

Dag 4 Seoul - Hwajinpo - Geojin - Sokcho (Seoraksan nationaal park)
Dag 5 Sokcho (Seoraksan NP), excursie nationaal park

Seoraksan nationaal park zuid korea Djoser Op weg naar Seoraksan stoppen we in Hwajinpo, hier staat het voormalig buiten van de Noord Koreaanse leider Kim Il-sung, het staat in een prachtige omgeving vlak bij zee. Het Seorak gebergte ligt niet ver van de oostkust, iets ten westen van Sokcho en ten noorden van Gangneung. Een totaal van ca 360 km2 van dit nationale park valt inmiddels onder bescherming van de Unesco. Hier leven 25 verschillende soorten zoogdieren, 90 vogelsoorten, 11 soorten reptielen, 360 soorten insecten en 939 plantensoorten. Op nog geen half uur van het park liggen de prachtig witte stranden langs de kust. Het NP heeft vele wandelroutes die vooral in het najaar wanneer de bomen duizenden verschillende kleuren hebben op zijn mooist zijn. Voor niet wandelaars is er een kabelbaan die je naar een adembenemend uitzichtpunt brengt.

Het park heeft een enorme variatie aan valleien, kristalheldere beekjes en weelderig groene bossen die een uitgelezen mogelijkheid bieden voor niet alleen wandelen, maar ook o.a. klimmen, raften, skiën, golfen


Adem de authentieke sfeer van Andong Folk Village

Dag 6 Sokcho (Seoraksan NP) - Gangneung - Jeondongjin - Punggi - Andong

zuid korea Djoser Vandaag rijden we voor een deel langs de kust. De mooie stranden staan achter meters hoge hekken met om de 20 meter wachttorens, dit om te voorkomen dat het noorden via zee kan infiltreren. In Jeongdongjin staat het dichtst bij de kust gelegen treinstation. Dit stadje leeft in de zomer helemaal op door de toeristen die voor de standen en het mooie weer komen. Vergeet niet naar de rotsen hoog boven de stad te kijken, daar ligt het vreemste hotel dat je ooit gezien hebt: een volledig cruiseschip.

In Punggi bezoeken we de ginsen markt waar de wortel in allerlei vormen verkocht wordt: gedroogd, in wijn, als thee, als snoep en ga zo maar door. De omgeving van Andong is zeer rustig en landelijk en de stad heeft dan ook haar traditionele karakter kunnen behouden. Het zal bezoekers niet verbazen dat in deze omgeving meerdere openluchtmusea opgericht zijn. De settings zijn zo authentiek dat de Koreaanse televisie er regelmatig opnames maakt voor historische series.

Iets buiten het centrum ligt het Andong Folk Village: een dorp dat door een stuwdamproject opnieuw opgebouwd moest worden. Van boerderijen met een dak van stro tot prachtige villa’s van regeringsbeambten, alles is hier authentiek. Vlakbij bevind zich het Folkloremuseum met een fascinerende tentoonstelling over Koreaanse tradities. De regering heeft Hahoe Village (25 kilometer buiten Andong) onder monumentenzorg geplaatst zodat de bewoners er nog kunnen leven zoals in vroegere tijden.

De Haeinsa-tempel in Gayasan herbergt vele schatten

Dag 7 Andong - Gayasan - Gyeongju
haeinsa tempel korea Djoser
We reizen de volgende dag met onze eigen bus verder naar een van de andere bijzondere nationale parken die Korea rijk is. Hier bezoeken we de beroemdste tempel van Korea: de Haeinsa-tempel. Deze ligt in Gayasan nationaal park en werd in het jaar 802 na Christus gebouwd. In meer dan 90 gebouwen herbergen zich vele schatten van het verleden. Het huidige complex dateerd grotendeels ui 1457. De Haeinsa-tempel herbergt de Tripitaka Koreana, de grootste verzameling boeddhistische geschriften van oost Azië. Ze werden rond de 13e eeuw in meer dan 80.000 houten tabletten gebeiteld. Ze zijn zeer goed behouden gebleven en door de Unesco in 1995 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Gyeongju, de grootste bezienswaardigheid van Korea

Dag 8 Gyeongju

Gyeongju is een van de grootste bezienswaardigheden van Korea. Meer dan 1000 jaar was dit de hoofdstad van het Sillarijk dat over de gezamenlijke Korea’s regeerde. Het ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste culturele centra van de oude wereld. Je vindt er heuvelgraven, kleine tempels en prachtige Boeddhabeelden. 

Een van de bekendste Koreaanse tempels is de Bulguksa tempel. Deze ligt een kleine 16 kilometer buiten de stad en werd in 535 gebouwd. De tempel bevat nog vele originele werken uit het Silla-tijdperk. Ook deze tempel staat op de Unesco-lijst. De tempel is gebouwd op steenterrassen en is de mooiste die de Silla dynastie heeft voortgebracht. De schoonheid van het landschap en het vakmanschap van de bouwers hebben ervoor gezorgd dat het een waar kunstwerk is om te zien.

seokuramgrot korea Djoser In de bergen boven deze tempel ligt de Seokuram grot verscholen. In de 8e eeuw lieten de Silla heersers er een tempel in aanleggen. Het centrale beeld is van Boeddha omringd door meer dan 30 beschermheiligen. In het centrum van de stad ligt het Tumuli Park met talrijke koningsgraven uit vergane tijden. Een van de graven, compleet met alle kostbare schatten, is te bezichtigen. Verder leent het park zich ook voor een ontspannen wandeling.

Wie geïnteresseerd is in Koreaanse geschiedenis, moet zeker een bezoek brengen aan het nationale museum van Gyeongju. Hier kun je Boeddhistische kunstwerken, traditionele aardewerken, grafvondsten en beelden uit de Silla-tijd bewonderen. De Bunhwangsa pagode is een prachtig gebouw en de oudste in zijn soort in Korea.

Busan, stad van de Jagalchi vismarkt en Koreaanse filmsterren

Dag 9 Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan - Geoje - Tongyeong - Namhae - Hadong

Vismarkt Busan Zuid-KoreaIn Gampo stoppen we om de tweelingpagodes te bezoeken. Deze site is ter ere van de drakengeest van koning Munmu aangelegd. Het graf van de koning ligt echter in zee. Bij laag water is de tombe van de koning te zien voor de kust. De koning wenste gecremeerd te worden en vervolgens begraven te worden voor de kust zodat hij zijn land kon verdedigen als zeegeest. Via Yangsan rijden we naar Busan, de tweede stad van Korea. Voor we in Busan aankomen kunnen we de scheepswerven van Hyundai bezoeken. De Koreanen zijn meester in het modulair bouwen van schepen en hebben hierdoor gezorgd voor een revolutie in de scheepsbouw en hebben de bouwtijd van een containerschip gehalveerd. Bussan is de grootste havenstad van het land en ligt ingeklemd tussen de zee en de heuvels van het achterland. De fascinerende Jagalchi vismarkt is een hoogtepunt. Zoveel verschillende soorten vis bij elkaar op zo’n enorme oppervlakte en je kunt ze ter plaatse klaar laten maken en opeten. Zo vers heb je je vis nog nooit gehad.

Markt Zuid-KoreaBezoek na de markt het BIFF plein dat er een steenworp vanaf ligt. Hier vind je trendy winkels, bioscopen en een heuse walk of fame met de handafdrukken van Koreaanse filmsterren en regisseurs. Loop je door dan kom je in de straatjes waar je duizenden winkeltjes kunt vinden. Je kunt met de metro en vervolgens met de benenwagen de tempels buiten Busan bezoeken. Na een stevige wandeling bereik je de tempel met prachtig uitzicht over de omgeving. Je voelt de rust over je komen als je door het complex loopt. We laten Busan achter ons om via de diepst gelegen snelweg op aarde, onder water, naar Geoje te reizen.

We bezoeken een gevangenkamp uit de Koreaanse oorlog. Hier verbleven op het hoogtepunt van de oorlog 170.000 mensen. Door naar de Tongyeong kabelbaan, 2 km lang en eindigend op de top van de berg Mireuksan waar er zich een spectaculair uitzicht voor je ontvouwt. Dan door naar Hadong waar we onder andere een van de vijf grootste traditionele markten kunt bezoeken.  

Bekijk in Suwon het Werelderfgoed Hwaseong-fort

Dag 12 Hadong - Gurye - Namwon - Jeonju - Daejeon
Dag 13 Daejeon - Buyeo - Gongju - Suwon - Seoul
Dag 14 Seoul (optioneel bezoek aan de DMZ)
Dag 15 Seoul - Amsterdam

Zuid Korea Gwanhallu paviljoen Djoser In Gurye bezoeken we de Hwaeomsa-tempel. Deze tempel stamt uit de 6e eeuw. We rijden naar Namwon om het Gwanhallu paviljoen te bezoeken. Dan gaan we door naar Jeonju. Hier bezoeken we een oude wijk (Hanok), die is ontkomen aan de vernieuwingen van de moderne tijd. Ontdek straatje na straatje en zie hoe de Koreanen eeuwen lang geleefd hebben. Buyeo is de volgende stop, dit stadje gelegen tussen rijstvelden en beboste heuvels is van 538 tot 660 de hoofdstad geweest van het Baekje koninkrijk. Hier vind je verschillende sites zoals het bergfort, Saedong park of Baekje historisch park. Na een overnachting rijden we richting Seoul.

Hwaseong fort Suwon Zuid-KoreaWe stoppen in Gongju. Hier staat midden in de stad het oude Gongsan-fort waar je met een beetje verbeelding het verleden tot leven kunt laten komen. Suwon is de laatste stad die we bezoeken voor we weer terug in Seoul arriveren. Hier vind je het Hwaseong-fort uit 1794. Dit fort staat op de UNESCO lijst en beslaat 5,7 km aan muren, wachttorens toegangspoorten en commandoruimten. Ook de overdekte markt is de moeite van het bezoeken waard. De laatste dag in Seoul kun je optioneel (onder voorbehoud van beschikbaarheid) begeleid een bezoek brengen aan de grens met Noord-Korea. Hier bezoeken we de 3e tunnel, bedoeld voor infiltratie vanuit het noorden, ga je naar het uitzichtpunt voor een blik op Noord-Korea.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleiding met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen, hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast moet worden. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.
Lufthansa

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 okt - 16 okt

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

16 okt - 30 okt

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mei - 04 jun

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Vervoer per bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek oude buitenverblijf Kim Il-sung
 • Wandel op Mt. Seorak
 • Bezoek Punggi gingsen-markt
 • Excursie Hahoe Folk Village (UNESCO)
 • Bezoek Haeinsa-tempel (UNESCO)
 • Gampo, onderwater tombe van koning Munmu
 • Geniet van het uitzicht op de Tongyeong-kabelbaan
 • Kijk je open uit op de traditionele Hwagea-markt
 • Bezoek de Hwaeomsa-tempel
 • Slenter door Jeonju Hanok Village
 • Bezoek Busosanseong-fort
 • Bezoek Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort en tombe van koning Muryeongwang

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 645,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Seoul te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. De prijs is v.a. € 60,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in uitstekende, comfortabele hotels. De meeste hotels zijn goed gelegen. We verblijven in tweepersoons kamers met eigen faciliteiten. Het ontbijt is tijdens het verblijf inbegrepen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en waar nodig airconditioning.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Seoul Lotte City Hotel Myeongdong
Seoraksan Kensington Stars Hotel
Andong Andong Grand Hotel
Gyeongju Gyeongju Commodore Hotel
Busan Crown Harbor Hotel Busan
Gurye Jirisan Spa World
Buyeo Lotte City Hotel Daejeon


Deze selectie geeft een goed beeld van het soort hotels waar we op deze reis in verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 645,-.

 • Lotte City Hotel Myeongdong Seoul Zuid-Korea
 • Lotte City Hotel Myeongdong kamer Seoul Zuid-Korea

  De hotekamers in Zuid-Korea zijn van alle gemakken voorzien

 • Lotte City Hotel Myeongdong ontbijt Seoul Zuid-Korea
 • Kensington Stars Hotel Seoraksa Zuid-Korea

  Het hotel bij Seoraksan ligt vlak bij de ingang van het nationale park

 • Kensington Stars Hotel kamer Seoraksa Zuid-Korea
 • Andong Grand Hotel Andong Zuid-Korea
 • Andong Grand Hotel Andong ontbijt Zuid-Korea

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

 • Andong Grand Hotel kamer Andong Zuid-Korea
 • Commodore Hotel Gyeongju Zuid-Korea
 • Commodore Hotel Gyeongju zwembad Zuid-Korea

  Het hotel in Geongju heeft een zwembad voor een frisse duik

 • Crown Harbor Hotel Busan Zuid-Korea
 • Crown Harbor Hotel kamer Busan Zuid-Korea

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Crown Harbor Hotel ontbijt Busan Zuid-Korea
 • Lotte City Hotel Daejeon ontbijt Buyeo Zuid-Korea

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Seoul

  Vertrek

  15:30

  Aankomst

  08:45*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Seoul - Frankfurt

  Vertrek

  14:25

  Aankomst

  18:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:00

  Aankomst

  22:15

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het in Zuid Korea 7 uur later dan bij ons, in de wintertijd is het tijdverschil 8 uur.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We vliegen met Lufthansa naar Seoul. Tijdens de rondreis in Zuid-Korea hebben we een eigen bus, met airconditioning. Deze bus wordt bestuurd door een ervaren, lokale chauffeur.

Het reizen met eigen vervoer biedt de mogelijkheid te stoppen op plekken waar we willen. De infrastructuur in Zuid-Korea is zeer goed, daarom kunnen langere afstanden relatief snel en comfortabel worden afgelegd.

 • Lufthansa Dreamliner
 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

  Onze bus beschikt over airconditioning

 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Vervoer per bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek oude buitenverblijf Kim Il-sung
 • Wandel op Mt. Seorak
 • Bezoek Punggi gingsen-markt
 • Excursie Hahoe Folk Village (UNESCO)
 • Bezoek Haeinsa-tempel (UNESCO)
 • Gampo, onderwater tombe van koning Munmu
 • Geniet van het uitzicht op de Tongyeong-kabelbaan
 • Kijk je open uit op de traditionele Hwagea-markt
 • Bezoek de Hwaeomsa-tempel
 • Slenter door Jeonju Hanok Village
 • Bezoek Busosanseong-fort
 • Bezoek Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort en tombe van koning Muryeongwang

Excursies

Tempel mensen klederdracht Zuid-KoreaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Seoul, de ander wil tot rust komen in een Tempel om het leven van de monniken ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Korea bezoeken we:

 • Hwajinpo, hier staat villa van de oude leiders van Noord-Korea
 • Mt Seorak, wandel in het nationale park of ga met de kabelbaan naar boven. Ook een bezoek aan de in het park gelegen Shinungsha tempel behoort tot de mogelijkheden
 • Bezoek Punggi gingsen-markt waar je meer leert over dit oosterse medicijn
 • Hahoe Folk Village (UNESCO) een autentiek dorp dat is opengesteld voor bezoek
 • Haeinsa tempel (UNESCO) DE tempel van Zuid-Korea, hier liggen  de volledige teksten van Buddha in houtblokken in 1248 uitgesneden waar nu nog afdrukken van worden gemaakt
 • Gampo, onderwater tombe van koning Munmu
 • Busan de tweede stad van Zuid Korea, Jalchi vismarkt, Beomesa tempel, Gamcheon cultural markt of gewoon land de kade een wandeling maken
 • Tongyeong kabelbaan, deze is 2 km lang en eindigd op de top van Mt. Mireuksan, hier heb je spectaculair uitzicht over de omgeving
 • Wandel door de Hwagea-markt, een van de 5 grootste traditionele markten in het land
 • Loop door de oude Hwaeomsa-tempel uit de 6e eeuw
 • Jeonju Hanok Village, een wijk van de stad Jeonju die de tand des tijds heeft weerstaan
 • Busosanseong-fort in het UNESCO Baekje Historic Area 
 • Jeonglimsa tempel en stenen pagode
 • Bezoek Gongsanseong fort met zijn 2,5 km lange muren en tombe van koning Muryeongwang uit de 6e eeuw


Er is ter plaatse nog veel meer te doen. Zo zijn er in Gyeongju, de oude hoofdstad van 53 voor Christus tot 953 na christus, diverse bezienswaardigheden zoals de Heaven Horse tomb, het sterren observatorium, de Seokkuram-grot, en het nationaal museum.

Een bezoek aan de DMZ (demilitarized zone) tussen Noord- en Zuid-Korea is een bijzondere ervaring. Vanuit Seoul kun je een excursie maken naar deze unieke plek.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Koreaanse Gedemilitariseerde Zone (DMZ)
  Koreaanse Gedemilitariseerde Zone (DMZ)

  Tijdens deze excursie bezoeken we diverse bezienswaardigheden van de Koreaanse Gedemilitariseerde Zone, beter bekend als “the DMZ” of Demilitarized Zone of Korea. We staan stil bij het Koreaanse conflict en we leren veel over de geschiedenis en relatie tussen beide Korea’s. Vanuit de Dora Observatory kunnen we met telescopen kijken naar een Noord-Koreaanse grensstad. Bij de Derde Infiltratie Tunnel kunnen we zien, en beleven, hoe het noorden voorbereidingen trof in de jaren ’70 om ongemerkt het zuiden te kunnen betreden.

  Inbegrepen: Vervoer vanaf het hotel in Seoul. Engelssprekende gids. Entreegelden. Stops bij Imjingak Park, de Brug van de Vrijheid, DMZ theater en tentoonstelling, de Derde Infiltratietunnel, Dora Observatory en Dora Station.

  Duur: 08.00 – 14.30

  Bijzonderheden: Bij oplopende spanningen, militaire oefeningen, hoog bezoek etc. kan de excursie (zonder vooraankondiging) worden geannuleerd. De JSA wordt niet bezocht bij deze tour. Minimaal twee deelnemers nodig. Neem je paspoort mee.  

  Prijs € 95,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Geldig paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Seoul
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

Het Zuid-Koreaanse betaalmiddel is de won. De actuele wisselkoers is te vinden op oanda.com.

Pinnen: pinautomaten zijn in Zuid-Korea overal aanwezig, niet allemaal geven ze hetzelfde maximum dat je kunt te pinnen. Vergeet niet voor vertrek je bankpas op werelddekking te zetten.

Creditcards: veel hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

In Korea is fooi geven niet algemeen geaccepteerd. De uitzonderingen op de regel zijn taxichauffeurs, westerse restaurants en vestigingen met een fooienpot. In de hotels accepteren de medewerkers wel een (kleine) fooi.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Voor de lunch en het dinner kun je zelf bepalen wanneer, waar en met wie je gaat eten. Je kunt met je reisgenoten gaan eten, maar hebt ook de vrijheid om zelf een restaurant uit te zoeken. 

Eten Zuid-KoreaIn de meeste hotels is een westers ontbijt mogelijk, een Koreaans ontbijt is altijd beschikbaar. De typische Koreaanse gerechten zijn over het algemeen bijzonder voedzaam, veelgebruikte kruiden en ingrediënten zijn rode pepers, sjalotjes, sojasaus en sesamolie. Verheug je in ieder geval op het nationale gerecht Kimchi, dit gerecht, gemaakt van gefermenteerde Chinese kool en groenten, ook het met rode peper poeder gekruid vlees mag niet ontbreken bij een Koreaanse maaltijd en wordt in alle varianten bereid. Ook Bulgogi en Bibimbap zijn hoogtepunten in de Koreaanse keuken. Aan de scherpe smaak van de Koreaanse keuken zullen westerse bezoekers in het begin wel moeten wennen.

Gezondheid

Voor de reis naar Zuid-Korea worden vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aangeraden.

In de grote steden van Zuid-Korea is de medische zorg vergelijkbaar met die in Europa. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Seoul te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. De prijs is v.a. € 60,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfers.

Klimaat en geografie

Zuid-Korea kent vier verschillende seizoen, die ongeveer gelijktijdig met de Nederlandse seizoenen wisselen.

Men heeft warme zomers en koude winters. In de zomer (juli en augustus) valt de helft van de jaarlijkse neerslag. Het is tijdens het regenseizoen warm, met gemiddelde temperaturen die rond de dertig graden liggen. In de winter is het koud. Zeker in het noorden van het land zakt het kwik regelmatig tot twintig graden onder nul. In de lente en de herfst wisselen warme en koude dagen elkaar af, maar over het algemeen zijn de temperaturen dan mild.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Korea?

We reizen rond in Korea met onze eigen bus, zodat we optimale vrijheid hebben. Reizend met Djoser door Korea maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het jachtige moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. We vliegen rechtstreeks naar en van Korea met Korean Air.

Hoe reizen we naar en in Korea?

Hoe zijn de accommodaties in Korea?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Korea?

Kan ik naar de DMZ?

Voltage en stopcontacten

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Zuid-Korea, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Mijn eerste groepsreis, ik heb genoten van alle pracht en praal dat Zuid-Korea te bieden heeft. We hadden een zeer goede reisbegeleider René (nogmaals bedankt voor de goed begeleiding en leuke weetjes). Deze reis zou ik zeker aanraden aan iedereen. Ik zal zeker nog reizen doen in groep.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige reis was dit, wouw! Het schema zit wel ram vol met allerlei stops en toffe bezienswaardigheden waardoor je je nachtrust echt hard nodig hebt. De grootte van de groep, max 20 mensen, is goed en de buschauffeur en tolk waren erg leuke mensen. Ik heb een top reis gehad!

  9,0

  9,0
 • Na een moeilijke start op Schiphol, hebben we fantastische reis gehad. Wist niet dat zuid Korea zo mooi kon zijn, de reis was druk en snel maar het was goed te doen, veel cultuur en genoeg over het conflict zuid en noord, reisleider had goede ideeën en de bus was perfect. Voor herhaling vatbaar.

  9,0

  9,0
 • Zuid-Korea heeft ons aangenaam verrast. Veel geleerd en gezien wat betreft de cultuur, natuur en eten. Naast het programma was er voldoende ruimte om zelf op ontdekkingstocht te gaan waarbij suggesties van reisleider Marcel van harte welkom waren. Kortom: Zuid-Korea een land om te ontdekken!!!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Uitgekiende mix van cultuur en bezoek nationale parken
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Inclusief de prachtige zuidkust
 • Bezoek aan de DMZ (gedemilitariseerde zone) mogelijk

Klantwaardering

9,1

Mijn eerste groepsreis, ik heb genoten van alle pracht en pr...
Mijn eerste groepsreis, ik heb genoten van alle pracht en praal dat Zuid-Korea te bieden heeft. We hadden een zeer goede reisbegeleider René (nogmaals bedankt voor de goed begeleiding en leuke weetjes). Deze reis zou ik zeker aanraden aan iedereen. Ik zal zeker nog reizen doen in groep.

Sharon P. - 9,0
Wat een prachtige reis was dit, wouw! Het schema zit wel ram...
Wat een prachtige reis was dit, wouw! Het schema zit wel ram vol met allerlei stops en toffe bezienswaardigheden waardoor je je nachtrust echt hard nodig hebt. De grootte van de groep, max 20 mensen, is goed en de buschauffeur en tolk waren erg leuke mensen. Ik heb een top reis gehad!

Iris B. - 9,0
Na een moeilijke start op Schiphol, hebben we fantastische r...
Na een moeilijke start op Schiphol, hebben we fantastische reis gehad. Wist niet dat zuid Korea zo mooi kon zijn, de reis was druk en snel maar het was goed te doen, veel cultuur en genoeg over het conflict zuid en noord, reisleider had goede ideeën en de bus was perfect. Voor herhaling vatbaar.

Henk K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Korea

Het weer in Korea

27°C

Terug naar boven