Wandel- en fietsreis Colombia, 14 dagen

Fietsen en wandelen in kleurrijk Colombia

Leer Colombia en haar enthousiaste inwoners van dichtbij kennen, namelijk te voet en op de fiets. Colombianen zijn gek op fietsen in hun natuur en je kunt prachtig wandelen in de steden en langs de stranden. Tijdens deze reis verkennen we de grote diversiteit in natuurgebieden en klimaatzones: van een fietstocht door de hoogegelegen hoofdstad Bogotá, tot een wandeling in tropische oerwoud aan de kust. Je kunt het allemaal doen tijdens deze reis!

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Bogotá - Villa de Leyva
 2. Villa de Leyva, fietstocht verborgen vallei
 3. Villa de Leyva - Bogotá
 4. Bogotá, grafity fietstour
 5. Bogotá - Salento
 6. Salento, wandeling Cocora Vallei
 7. Salento
 8. Salento - Medellín, stadswandeling Medellín
 9. Medellín - Santa Marta - Caribische kust
 10. Caribische kust, wandeling Tayrona nationaal park*
 11. Caribische kust - Cartagena, stadsfietstocht
 12. Cartagena
 13. Cartagena - Amsterdam
 14. aankomst Amsterdam
Routekaart Wandel- en fietsreis Colombia, 14 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandel- en fietsreizen maak je dagtochten vanuit een verblijfplaats. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.
 

Dag 1 Amsterdam - Bogotá - Villa de Leyva
Villa de Leyva plein ColombiaWe beginnen onze reis door Colombia in het koloniale Villa de Leyva, ongeveer vier uur rijden met onze eigen bus vanaf Bogotá. Wanneer ons vluchtschema het toelaat stoppen wij bij de merkwaardige kathedraal van Zipaquira: deze ligt volledig ondergronds, uitgehakt in een zoutmijn – de verschillende gekleurde lichten creëren samen met het witte zout een magische sfeer. Villa de Leyva, gesticht in 1512, speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Colombia: tot de dag van vandaag herinnert de rijkdom aan koloniale architectuur aan deze gloriedagen, en tegenwoordig is het nog altijd een belangrijk centrum van de Colombiaanse hooglanden.

Dag 2 Villa de Leyva

Villa de Leyva ColombiaVandaag fietsen we naar de ‘Verborgen Vallei’. De tocht start in woestijngebied, waarna we na een kleine opwarming bergopwaards gaan en uiteindelijk uitkomen bij de Verborgen Vallei: een oase van groen midden in een dor en droog berglandschap. Als we eenmaal daar aankomen hebben we de mogelijkheid om een heerlijke douche te nemen onder één van de watervallen.

 • Afstand: 25 km
 • Hoogteverschil: ca. 250 m. stijgen en dalen


Dag 3 & 4 Bogotá

Graffititour fietsen Bogota ColombiaIn Bogotá gaan we op graffititour! Onze gids leidt ons met de fiets langs alle geweldige muurschilderingen in de stad: een mooi contrast met de rijke panden – samen vormen deze de unieke mix die Bogotá heet. In de middag kun je op eigen gelegenheid heerlijk door het historische, koloniale centrum van Bogotá dwalen. De centrale kathedraal, met al zijn pracht en praal, is je onverdeelde aandacht waard. Maar vergeet ook zeker niet te genieten van de statige koloniale huizen, met hun rijkelijk versierde patio’s en zware, massieve deuren.

 • Afstand: 16 km
 • Hoogteverschil: ca. 60 m. stijgen en dalen


Dag 5 - 7 Salento & Cordillera Central

Salento ColombiaOnze volgende bestemming is het oude en dromerige Salento: een klein, pittoresk stadje midden in de koffieregio van Colombia. Het zal ons welkome thuis zijn na onze energieke tocht door de ‘Cordillera Central’: het weelderige, felgroene berglandschap waar Colombia om bekend staat. We beginnen onze dag in een jeep: deze brengt ons over een oude gravelweg naar een hoogte van 3.600 meter. Hier hebben we een waanzinnig uitzicht op de slapende vulkaan ‘Nevado del Quindio’ en de omliggende valleien. We vervolgen de reis door een landschap vol torenhoge palmbomen, en langs een reservaat voor kolibries.

Cordillera Central ColombiaTijdens lunch komen we op krachten en beginnen we de hike terug naar Salento, ongeveer zo’n 17 km bergafwaarts, door bossen en weidse valleien. Tijdens onze tweede dag in Salento is er een optionele fietstocht door gevarieerde landschappen van koffie- en bananenplantages, bamboe-bossen en bossen met exotische vruchten en wellicht zie je zelfs apen tijdens de fietstocht door de Cauca Vallei. Wil je het vandaag rustig aan doen, kom tot rust met een heerlijke koffie op de verranda van een koffie-boerderij!

 • Afstand: 17 km wandelen
 • Hoogteverschil: start op 3.600m, ca. 30 m. stijgen en 700 m. dalen


Optionele fietstocht

 • Afstand: ca. 17 km
 • Hoogteverschil: ca. 400 m. stijgen en 550 dalen


Dag 8 & 9 Medellín

De tweede stad van Colombia, Medellín, is een bruisende stad vol gezellige café’s, straatkunst en bovenal: bijzonder vriendelijke mensen. Een lokale gids toont ons met een speciale wandeltocht alle verborgen pareltjes van de stad. Drink een tropisch drankje op een terras, en laat het leven van Medellín aan je voorbijgaan, voordat we naar Santa Marta vliegen.

 • Duur van de wandeling: +/- 4 uur


Dag 10 Caribische kust & Tayrona nationaal park*

Toraya NP ColombiaWe verblijven in een hotel aan de Caribische kust van Colombia. Veel welgestelde Colombianen hebben hier een tweede huis, want het strand is werkelijk prachtig. We bezoeken het Tayrona nationaal park: beroemd om zijn natuur, maar vooral ook vanwege zijn inheemse bevolking, een van de laatste in Colombia. We maken een uitgebreide wandeling door dit tropische woud met als bestemming ‘Cabo San Juan del Guía'. Onderweg komen we de meest idyllische baaitjes tegen: ideaal voor een verfrissende duik!

 • Afstand: ca. 16 km
 • Duur wandeling: +/- 4 uur
 • Hoogteverschil: ca. 120 m stijgen en dalen

*Op sommige momenten wordt Tayrona nationaal park gesloten voor toeristisch bezoek en is dan alleen toegankelijk is voor de hier woonachtige inheemse bevolking. Indien dit het geval is, maken we een alternatieve wandeling via een inheemse wandelroute naar het dorp Kugui Serhviaka, dat bewoond wordt door de oorspronkelijke bevolking van dit gebied. We leren aan de hand van een lokale gids over hun cultuur en gebruiken en zien de oorspronkelijk bouwstijl van hun huizen de 'bohios', opgetrokken uit leem en palmbladeren.

Dag 11 Santa Marta - Cartagena de Indias
Bar Cartagena ColombiaWe rijden vandaag naar Cartagena de Indias: de best bewaarde en grootste koloniale stad van Colombia. Onder het bewind van de Spanjaarden was Cartagena de belangrijkste havenplaats van Zuid-Amerika: alles wat de Spanjaarden ontgonnen op het continent, van zilver en goud tot koffie en suiker, werd hier aan boord gebracht voor vervoer naar Europa. Met de fiets verkennen het schilderachtige centrum en de imposante verdedigingswerken. Hierbij bezoeken we ook Getsemani, het levendige oude volkskwartier, bezaaid met barretjes, grand cafés en balzalen. Een groot contrast met Bocagrande: de nieuwe wijk van Cartagena, vaak ‘little Miami’ genoemd. Denk aan wolkenkrabbers en hagelwitte palmstranden. Over de brede strandboulevard fietsen we terug naar het oude centrum.

 • Afstand: 12km


Dag 12 Cartagena

Vlag skyline Cartagena ColombiaVandaag hebben we een vrije dag in deze kleurrijke stad om te genieten van de koloniale architectuur en te relaxen op een van de vele terrasjes. Optioneel kun je meegaan op fietstocht naar het Tierrabomba Island. Dit eiland staat bekend om zijn ‘bounty’ stranden. Je stopt tijdens de fietstocht bij meerdere uitzichtpunten: vanaf hier heb je een panorama-uitzicht over de skyline van Cartagena, de schitterende stranden en het felblauwe tropische water. Aan het einde van deze tocht heb je ook nog even de kans om te ontspannen aan het strand. De laatste avond kunnen we nog één keer een mojito drinken op de stadswallen, terwijl de zonsondergang de stad en de baai het mooiste licht zet.

 • Afstand: ca. 35km (optioneel)


Dag 13 & 14 Cartagena - Amsterdam

We nemen afscheid van Colombia en vliegen terug naar Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
23 jan - 05 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-
Start - einde
06 mrt - 19 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-
Start - einde
24 jul - 06 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.595,-
Start - einde
23 okt - 05 nov V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
22 jan - 04 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-
Start - einde
05 mrt - 18 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.495,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Lunch in Pueblito
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Fietshuur (incl. helm)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandel- en Fietstochten en excursies volgens programma
 • Grafity fietstour door Bogotá
 • Wandeling in beschermd natuurpark Tayrona
 • Wandeltocht door nevelwoud
 • Verblijf in de koffieregio
 • Stadswandeling met gids door Medellín
 • Wandeltochten door het Tayrona nationaal park 
 • Fietstochten door Bogotá en door de afgelegen 'verborgen vallei' bij Villa de Leyva

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.745,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 207,-.
 

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

In Bogotá is de prijs vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 72,- per nacht. In Cartagena is de prijs vanaf € 49,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is meestal 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Waar nodig zijn de kamers voorzien van een fan. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling. Meerdere accommodaties beschikken over iets extra's als een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bogotá Hotel Dann Av. 19
Villa de Leyva Hotel Marqués de San Luis
Salento Hotel Salento Real
Medellín Hotel Poblado Alejandría
Medellín Hotel Acqua Express
Palomino Finca La Jorara
Cartagena Hotel Don Pedro de Heredia
Cartagena Hotel Villa Colonial

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 207,-.
 

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen midden in de natuur

Enkele hotel hebben een zwembad voor een verfrissende duik

Op het terras kun je heerlijk geniet van een drankje na een lange wandeling of fietstocht

Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen midden in de natuur

Enkele hotel hebben een zwembad voor een verfrissende duik

Op het terras kun je heerlijk geniet van een drankje na een lange wandeling of fietstocht

Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen midden in de natuur

Enkele hotel hebben een zwembad voor een verfrissende duik

Op het terras kun je heerlijk geniet van een drankje na een lange wandeling of fietstocht

Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen midden in de natuur

Enkele hotel hebben een zwembad voor een verfrissende duik

Op het terras kun je heerlijk geniet van een drankje na een lange wandeling of fietstocht

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bogotá

  Vertrek

  09:50

  Aankomst

  13:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Cartagena - Amsterdam

  Vertrek

  17:50

  Aankomst

  10:35*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.745,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning en overbruggen een traject met een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta.

We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus. De bus gaat met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen of aan een wandeling beginnen. Aan het einde van de (fiets-)tocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook kun je plaatsnemen in dit busje, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.

De reis is inclusief het gebruik van goede huurfietsen. Bij deze huurfiets kan er gratis gebruik gemaakt worden van een bidon. De fietsen gaan niet mee van- en naar de bestemmingen, maar bij elke excursie ontvang je een nieuwe fiets. We fietsen afwisselend op asfalt- en landwegen.

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Lunch in Pueblito
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Fietshuur (incl. helm)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandel- en Fietstochten en excursies volgens programma
 • Grafity fietstour door Bogotá
 • Wandeling in beschermd natuurpark Tayrona
 • Wandeltocht door nevelwoud
 • Verblijf in de koffieregio
 • Stadswandeling met gids door Medellín
 • Wandeltochten door het Tayrona nationaal park 
 • Fietstochten door Bogotá en door de afgelegen 'verborgen vallei' bij Villa de Leyva

Excursies

Fietsen ColombiaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fiets- en wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze wandel- en fietsreis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Grafity fietstour door Bogotá 
 • Wandeling door Cocora Vallei
 • Excursie naar de zoutmijn el Catedral de Sal van Zipaquirá (afhankelijk van de vluchttijden)
 • Wandeltochten conform programma, zoals door het Tayrona nationaal park en tussen de waxpalmbomen in het hoogland
 • Fietstochten conform programma, zoals door de fietsvriendelijke hoofdstad Bogotá en door de afgelegen 'verborgen vallei' bij Villa de Leyva


Tijdens deze wandel- en fietsreis door Colombia zijn de volgende excursies optioneel:

 • Fietstocht naar het Tierrabomba Island
 • Bezoek aan botanische tuin in Medellin 
 • Bezoek aan grootste fort van Latijns-Amerika: Castillo de San Felipe de Barajas


De reisbegeleider is aanwezig om tips te geven over verschillende bezienswaardigheden onderweg.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is.  

Geldzaken

In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In de meeste plaatsen kan met de Nederlandse pinpas gepind worden. Het is over het algemeen veiliger en voordeliger om te pinnen dan om geld te wisselen.

Contant: Een klein bedrag in euro's voor achter de hand.

Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- persoon per week. Naast uw pinpas raden wij u ook aan om dollars aan contanten mee te nemen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Het richtbedrag voor de fooienpot is € 40,- per persoon.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Behalve het ontbijt zijn de maaltijden dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of  's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinatie aangeraden tegen:

 • Gele koorts
 • Hepatitis A
 • DTP

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

In Bogotá is de prijs vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 72,- per nacht. In Cartagena is de prijs vanaf € 49,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Bagage

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bussen verzoeken we om de bagage te beperken tot zo’n 12-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om een weekendtas of rugzak mee te nemen. Deze zijn gemakkelijker op te bergen in de verschillende vervoermiddelen.

Voor Colombia heeft u luchtige en lichte kleding nodig. Omdat we in veel verschillende klimaatzones reizen kunnen er grote temperatuurverschillen zijn. Hoe hoger u gaat, hoe kouder het wordt. Wij adviseren u daarom om ‘laagjeskleding’ mee te nemen. Zo kunt u wanneer het afkoelt kledingstukken over elkaar heen doen en bij warm weer snel weer uittrekken. Meerdere lagen geven meer warmte dan één enkele dikke.

Klimaat en geografie

De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het gehele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In het Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het gehele jaar door neerslag vallen.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen, de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Tijdens de wandel- en fietsreis in Colombia maken we fietstochten van maximaal 30 kilometer per dag (optioneel tot 35 km). Hoogteverschillen komen voor tijdens deze reis. De warmte, de luchtvochtigheid en eventueel de regen verzwaren de fietstochten. Tijdens de fietstochten zal er een begeleidende voertuig aanwezig zijn (met uitzondering van de stadsfietstochten). Mocht u de beklimmingen toch te zwaar vinden of een etappe te lang dan kunt u altijd een stukje met de bus mee.

Laagste punt: 0 meter
Hoogste punt: 3600 meter
Gemiddelde stijging fietstochten: 200 m.
Gemiddelde stijging fietstochten: 100 m.
Gemiddelde duur wandelingen: 4 uur
Totaal aantal km fietsen: +/- 110 km

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten in Colombia een lokale fietsenmaker mee die zorgt voor het onderhoud van de fietsen.

FAQ

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandel- en fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de meereizendebus vervoert, als we deze niet achterlaten in het hotel. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Tijdens de wandelingen draag je alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Leggen we alle afstanden met de fiets/wandelend af?

Niet alle afstanden worden te voet of met de fiets afgelegd. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de volgwagen mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Moet ik een helm dragen?

Het is tijdens de fietstochten van deze reis verplicht om een helm te dragen. Dit is inbegrepen en hoef je niet zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten of wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Hoe is de begeleiding tijdens de wandel- en fietstochten?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars/fietsers en doen er alles aan om van je wandel/fietsreis een succes te maken.

Is Colombia een veilig land om door te reizen?

Ja, Colombia is vandaag de dag even veilig om door te reizen als ieder ander land in Latijns Amerika. Vanwege de interne strijd tussen overheid en verschillende guerrillabewegingen heeft Colombia de laatste decennia weinig positieve aandacht gekregen. Sinds 2002 was de situatie al aanzienlijk verbeterd, dankzij de harde lijn van President Uribe tegen de guerrilla en paramilitaire groeperingen. De huidige President Santos zet dit beleid voort en dat werpt zijn vruchten af. De gebieden waar de guerrilla nog actief is liggen in het zuiden van het land dat niet bezocht wordt tijdens deze reis. In de steden is voorzichtigheid in bepaalde wijken altijd geboden zoals in iedere grote stad ter wereld. De Colombianen zijn enorm gastvrij en zullen altijd hun uiterste best doen om hun gasten welkom te heten en het hen naar de zin te maken. Zoals de Colombianen zelf zeggen: "Het enige risico aan het reizen naar Colombia is dat je er wilt blijven!".

Waar overnachten we in Colombia?

We overnachten in goede middenklasse hotels waarbij de kamers voorzien zijn van een douche en toilet en waar nodig van airconditioning. De ligging is meestal centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter, dit is onder andere het geval in Villa de Leyva en Cartagena.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 2.495,-

14 dagen v.a. € 2.495,-

Tel: 071 5126400

19° 19°

Daarom Djoser

 • Colombia is fietsvriendelijk!
 • Contact met de gastvrije lokale bevolking
 • Combinatie natuur én cultuur
 • Verblijf aan Caribische kust
 • Wandeling Tayrona nationaal park*
 • Fietstochten door natuur en stadscentra
 • Wandelen door tropisch oerwoud
 • Bezoek Cocora Vallei met waxpalmbomen

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,0

Een prima verlopen reis naar een fascinerend land! De groep...
Een prima verlopen reis naar een fascinerend land! De groep was relatief klein (10 + reisleider) wat een groot voordeel is in verband met de voortgang en het beperken van vertragingen. Er waren nauwelijks problemen mede dank zij de uitstekende reisleider Hans.

Naam: Huub H.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • 9,0

  Huub H.

  Een prima verlopen reis naar een fascinerend land! De groep was relatief klein (10 + reisleider) wat een groot voordeel is in verband met de voortgang en het beperken van vertragingen. Er waren nauwelijks problemen mede dank zij de uitstekende reisleider Hans.

Review plaatsen