Adembenemende Folklore in Georgië

Adembenemende Folklore in Georgië

In de Georgische cultuur is zang en dans altijd al een belangrijk onderdeel van het leven geweest. Op het werk, tijdens vieringen, bruiloften, in oorlogstijden en zelfs bij het verliezen van een geliefde wordt er gezongen. Zingen vormt een brug tussen het heden en verleden, er wordt bij zowel oudere als jongere generaties naar hartenlust gezongen.

De prachtige liederen worden muzikaal omlijst met traditionele instrumenten, zoals de Salamuri( pijp), Chonguri en Panduri. In de straten, die gevuld worden met culture en romantische klanken, kun je heerlijk genieten van de adembenemende noten van de doedelzak, het hart kloppend ritme van de Tam- Tam en de melodieën van de draailier- speler. De prachtige Georgische liederen en dansen staan bij ieder die het heeft gezien of gehoord voor altijd in het geheugen gegrift. Om hier getuige van te zijn, kun je terecht in éé van de vele restaurants in Tbilisi, die shows met traditionele muziek en dans aanbieden.

Voor echte liefhebbers is een bezoek aan het ‘Nabadi Theater’ onontbeerlijk. Hier worden Georgische legendes verteld door middel van liederen, muziek en dans. Je kunt de optredens in alle rust bekijken, onder genot van een traditioneel hapje en drankje.

Bekijk onze reizen door Georgië.