Geniet van de traditionele keuken in Georgië

Geniet van de traditionele keuken in Georgië

Georgië staat bekend om zijn overheerlijke gerechten en traditionele wijnen. De wijnbouw heeft een eeuwenoude geschiedenis in Georgië. Fossiele druifbladeren, stengels en zaden zijn opgegraven uit Mioceenafzettingen in het Akhaltsikhe district van Georgië, terwijl de lokale wijnmaaktechnieken zijn ontwikkeld in Kakheti, Imereti en Kartli. Echte wijnliefhebbers kunnen in Georgië dan ook prima terecht voor een topwijn!

Daarnaast biedt de Georgische keuken een overvloed aan heerlijke gerechten met alle mogelijke soorten vlees, vis, groente met knoflook, walnoten, diverse kruiden en specerijen, verschillende soorten kaas, augurken en pignunt kruiden. Er wordt veelal gewerkt met verse natuurlijke producten.

Ben je in Georgië, probeer dan eens de plaatselijke delicatesse Khachapuri – brood gevuld met kaas. Elk deel van Georgië heeft zijn eigen unieke Khachapuri. Ook heerlijk is Khinkali, een gekookte dumpling gevuld met gehakt uit de noordelijke en oostelijke streken van het land. Een ander gerecht is Churchkhela – een gezonde lekkernij van noten of rozijnen. Het gerecht wordt herhaaldelijk ondergedompeld in kokend druivensap met tarwemeel en wordt vervolgens gedroogd aan de lijn. De beste Churchkhela is te verkrijgen in Kakheti!

Bekijk onze reizen door Georgië.