Visum door het Visumburo/CIBT

Visum door het Visumburo/CIBT

Heb je voor je reis een visum of meerdere visa nodig en heb je zelf geen tijd om bij de betreffende ambassades langs te gaan, dan kun je het visum / de visa door het Visumburo/CIBT laten regelen. Dit kun je bij je boeking aangeven. De administratiekosten die het Visumburo/CIBT voor de bemiddeling berekent, bedraagt dan (naast de visumkosten) € 30,- per visum, of € 60,- indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd.

Wanneer je kiest voor het visum via het Visumburo/CIBT dan ontvang je, afhankelijk van de reis, 4 tot 8 weken voor vertrek per e-mail meer informatie over de visumaanvraag mét een persoonlijke link naar de website van het Visumburo/CIBT voor de digitale aanvraag van het visum / de visa.

Je dient daarna zelf je paspoort, benodigd aantal pasfoto's en in veel gevallen ingevulde visumformulieren en een kopie van de boekingsbevestiging/factuur op te sturen naar het Visumburo/CIBT. Het Visumburo/CIBT gaat dan voor jou naar de betreffende ambassade(s) of consulaat. We adviseren om het paspoort met de formulieren aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo/CIBT. Doe er een voldoende gefrankeerde (voor aangetekende retourverzending) envelop bij, zodat het Visumburo/CIBT het paspoort, mét visum, weer retour kan sturen.

NB Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Voor meer informatie over het visumburo kun je terecht op visum.nl.
Belgen vinden deze informatie op visum.be.

Terug naar boven