Bekijk de Rondreis Libanon, 8 dagen van Djoser

Rondreis Libanon 8 dagen

Op verkenning vanuit de hoofdstad Beiroet

Tijdens een rondreis door Libanon bezoek je het land van de cederbomen, witte bergtoppen, schitterende stranden, eeuwenoude cultuur, historische steden en het bruisende Beiroet. Maar ook op culinair gebied is Libanon een walhalla voor fijnproevers. De alom geroemde Libanese keuken en exquise wijnen vormen de basisingrediënten voor een onvergetelijke rondreis!

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Libanon, 8 dagen
 1. Amsterdam - Beiroet
 2. Beiroet, excursie Deir el Qamar & Beiteddine
 3. Beiroet, excursie naar Sidon, Tyre & Maghdoucheh
 4. Beiroet, excursie Baalbek en Ksara
 5. Beiroet
 6. Beiroet, excursie Jeita, Harissa en Byblos
 7. Beiroet, excursie Tripoli, ceders, Becharre & Kozhaya vallei
 8. Beiroet - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Maak kennis met Libanon, het land van de ceders. Tijdens deze rondreis overnachten we in het kosmopolitische Beiroet wat een uitstekende uitvalsbasis vormt voor excursies naar de vele cultuurschatten en het natuurschoon die het land rijk is. Zo bezoeken we overblijfselen van de Romeinse tijd in Tyre en Baalbek maar bezoeken ook de prachtige natuurgebied van de Kozhaya-vallei. 

Het Parijs van het Midden-Oosten: Beiroet

Dag 1. Amsterdam - Beiroet
Dag 2. Beiroet, excursie Deir el Qamar & Beiteddine

Moskee Beiroet LibanonBeiroet, gelegen op een rotspunt in zee, wordt ook wel het ‘Parijs van het Midden-Oosten’ genoemd. Ondanks de turbulente geschiedenis, is de stad één en al glitter en glamour, met chique boetieks en dure auto’s en een bruisend nachtleven op de Rue Monot: dé ontmoetingsplek voor de Arabische jetset. Op de drukke terrassen zie je mannen en vrouwen de waterpijp roken. Vanuit ons comfortabele hotel midden in deze wijk heb je alle restaurants, winkels en het trendy uitgaansgelegenheden binnen handbereik.

Op cultureel gebied heeft Beiroet veel te bieden. De dag na aankomst verkennen we de stad. Talloze schitterende bouwwerken zijn gerestaureerd en in ere hersteld, zoals de moskeeën in het islamitische west-Beiroet en de kerken in het christelijke oosten van de stad. Daarnaast vind je restanten van Romeinse badhuizen en natuurlijke de Ottomaanse Grand Serail, ook wel bekend als het regeringspaleis.

Deir El-Qamar LibanonOmdat Libanon een klein land is, zijn de reisafstanden beperkt. De centraal gelegen hoofdstad vormt dan ook een prima uitvalsbasis voor excursies naar de cultuurschatten en het natuurschoon welk het land rijk is. We rijden naar Deir El-Qamar, gelegen tussen de toppen van het Choufgebergte. Het dorpje staat vol historische gebouwen, allemaal met een typische Libanese architectuur. Je waant je al snel in andere tijden als je tussen de traditionele huisjes met rode dakpannen loopt. Het pittoreske plein met een fontein en de 16e-eeuwse moskee vormde ooit het decor van talloze historische gebeurtenissen.

Op een steenworp afstand ligt Beiteddine, waar we een schitterend Ottomaanse paleis bezoeken, met fonteinen, hammams, kunstzinnige mozaïeken en extravagant ingerichte kamers. Terug in Beiroet is het hoog tijd om beter kennis te maken met de heerlijke Libanese keuken.

Ga terug in de Romeinse tijd in Sidon, Tyre & Maghdoucheh

Dag 3. Beiroet, excursie naar Sidon, Tyre & Maghdoucheh

Tempel Tyre LibanonDe volgende dag gaan we nog een stapje verder terug in de tijd met een bezoek aan het zuiden van Libanon: Sidon en Tyre. In de karavanserai Sidon treden we in de voetsporen van de 12e-eeuwse kruisvaarders, waar we tussen de ruïnes van het zeekasteel en het landkasteel kunnen ronddolen. Ook kun je hier op de souk op zoek naar allerlei typische Oosterse objecten, zoals een waterpijp of een Palestijnse sjaal. Tyre brengt ons terug naar de Romeinse tijd. De oude havenstad is vooral beroemd vanwege de grootste renbaan van het Romeinse Rijk en de triomfboog van keizer Hadrianus. In de kapel van Maghdouche wachtte de heilige maagd Maria volgens overlevering op de terugkomst van Jezus na zijn preken in Sidon.

Romeinse praalstukken: Baalbek en Ksara

Dag 4. Beiroet, excursie Baalbek & Ksara

Tempel Baalbek LibanonEén van de hoogtepunten van deze reis is het bezoek aan Baalbek, hoog gelegen in de Bekaavallei. Steenhouwers bewerkten hier al in de vroege oudheid monolieten. Daarna werden er tijdens de Hellenistische periode verschillende goden vereerd op deze Heliopolis. Ook de Romeinen gebruikten de locatie voor verering en bouwden hier gigantische tempels. Zo ontwikkelde Baalbek zicht tot een pelgrimsoord ter verering van Jupiter. De tempels worden vaak gezien als één van de best bewaarde stukjes Romeinse architectuur. Vandaar ook de eervolle vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst!

De mooie Jeita grotten en Byblos, de oudste stad ter wereld

Dag 5. Beiroet
Dag 6. Beiroet, excursie naar Jeita, Harissa en Byblos

De volgende dag is er tijd om Beiroet verder te verkennen. Wandel langs de boulevard en knoop een praatje aan met de vriendelijke bewoners. Ook het Nationaal Museum, waar je van alles kunt leren over de archeologische rijkdom van Libanon, is een absolute aanrader.

Tempel Byblos LibanonWe volgen de dag erna de kustweg noordwaarts, waarbij we genieten van mooie uitzichten op zee. De spectaculaire Jeita-grotten hebben een lengte van maar liefst 9 kilometer en zijn Libanons trots. Vlakbij Harissa heb je vanaf het pelgrimsoord  'Onze Lieve Vrouw van Harissa' een fantastisch uitzicht op de baai van Jounieh. De geschiedenis van de stad Byblos gaat maar liefst 7000 jaar terug, het claimt daarmee de oudste continue bewoonde stad ter wereld te zijn. Niet verrassend dat uit allerlei verschillende tijdperken overblijfselen te bewonderen zijn: restanten uit de steentijd en de bronstijd, Phoenicische tempels, een Romeins theater, een kruisvaarderskasteel en een Middeleeuwse haven.

Ontdek het culinaire Libanon & deceniaoude cederbomen

Dag 7. Beiroet, excursie Tripoli, ceders, Becharre & Kozhaya vallei
Dag 8. Beiroet - Amsterdam

 Nationaal Ceders Reservaat LibanonNa de verschillende culturele bezienswaardigheden is bij ons volgende uitstapje aandacht voor het natuurschoon van Libanon. Via Tripoli, de Middeleeuwse havenstad in het noordelijke puntje van Libanon rijden we naar het Nationaal Ceders Reservaat. Deze imposante bomen zijn het nationale symbool van Libanon. Sommige van deze woudreuzen zijn meer dan 3000 jaar oud! We vervolgen onze weg in de Kozhaya-vallei, het mooiste natuurgebied van Libanon.
Libanon Mezze
Daarbij stoppen we onderweg in Becharre en bij enkele uitkijkpunten. Verscholen tussen de bergen ligt het St. Antoine-klooster. ’s Avonds kun je samen met je medereizigers genieten van een traditionele Libanese maaltijd, zoals mezze, een soort van Libanese tapas. Uiteraard mag een goed glas Libanese wijn bij de maaltijd niet ontbreken. Na nog een laatste glimp te hebben opgevangen van het hectische Beiroet, keren we 's avonds vol nieuwe indrukken huiswaarts.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Libanon immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 okt - 13 okt

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.245,-

Start - einde

04 nov - 12 nov

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.195,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 apr - 20 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

03 mei - 11 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

17 mei - 25 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in centraal gelegen hotel
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar Sidon, plaarsje met ruïnes van de 12-eeuwse kruisvaarders 
 • Bezoek dorpje in Choefgeberte
 • Ontdek Beiteddine, fraai paleis in Ottomaanse stijl
 • Excursie naar Byblos, ruim 7000 jaar oude stad
 • Wandeling door de grotten van Jeita
 • Excursie naar Baalbek, pelgrimsoord ter verering van Jupiter
 • Bezoek aan de wijnkelders bij Ksara met een wijnproeverij 
 • Bezoek aan het plaatsje Tyre, ook bekend als de grootste renbaan van de Romeinse tijd

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen prima middenklasse hotels in de levendige wijk Hamra in het centrum van Beiroet. Hotel *4 Casa D’Or beschikt over ruime kamers met airconditioning, flatscreen televisie, WIFI en moderne badkamers. Er is in de ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet beschikbaar.

Golden Tulip Serenada hotel is stijlvol en de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, finessruimte en een zwembad.
Beide hotels zijn gelegen in de wijk Hamra. Er zijn verschillende restaurants, bars, theehuizen en uitgaansgelegenheden onder handbereik.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Beiroet Casa D’Or Hotel
Beiroet Golden Tulip Serenada Hotel Hamra

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra Beiroet Libanon

  In Beiroet overnacht je in Hamra, een wijk vol leuke restaurants, bars, winkels en uitgaansgelegenheid.

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra receptie Beiroet Libanon

  Ervaar de Libanese gastvrijheid

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra kamer Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra kamer Beiroet Libanon
 • Libanon hotel ontbijt

  Ontbijt is inclusief

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra trap Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra restaurant Beiroet Libanon

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Beirut

  Vertrek

  14:15

  Aankomst

  19:40

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Beirut - Amsterdam

  Vertrek

  20:30

  Aankomst

  00:25*

* aankomst volgende dag

In Libanon is het 1 uur later dan in Nederland.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over onze eigen comfortabele bus. De meeste reisafstanden zijn niet groot. We zijn echter tijdens de excursiedagen meestal de hele dag onderweg, aangezien we 'en route' veel verschillende plekken bezoeken, de dag onderbreken voor een kop koffie, de lunch of fotostop.

 • Transavia vliegt rechtstreeks naar Beiroet

 • Vervoer in comfortabele bus met airco

  Vervoer in comfortabele bus met airco

 • Libanon bus binnenkant

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in centraal gelegen hotel
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar Sidon, plaarsje met ruïnes van de 12-eeuwse kruisvaarders 
 • Bezoek dorpje in Choefgeberte
 • Ontdek Beiteddine, fraai paleis in Ottomaanse stijl
 • Excursie naar Byblos, ruim 7000 jaar oude stad
 • Wandeling door de grotten van Jeita
 • Excursie naar Baalbek, pelgrimsoord ter verering van Jupiter
 • Bezoek aan de wijnkelders bij Ksara met een wijnproeverij 
 • Bezoek aan het plaatsje Tyre, ook bekend als de grootste renbaan van de Romeinse tijd

Excursies

Byblos LibanonBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door Beiroet op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer in een van de vele theehuizen of in een parkje om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies, die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Libanon zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We bezoeken het mooie dorp Deir el Qamar in het Choufgebergte.
 • In Beiteddine bezoeken we een fraai paleis gebouwd in Ottomaanse stijl.
 • We maken een excursie naar de historische havenplaatsen Sidon en Tyre. Op de weg terug stoppen we bij de kapel van Maghdoucheh.
 • Bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Baalbek. We bekijken de indrukwekkende Jupitertempel, de ronde tempel van Venus en de tempel geweid aan Bachus.
 • We bezoeken de wijnkelders van Ksara alwaar we wijn kunnen proeven.
 • Bezoek aan de mooiste grotten van het Midden-Oosten, in Jeita.
 • We bezoeken de 7000 jaar oude stad Byblos en stoppen bij het maronitische pelgrimsoord van Onze Lieve Vrouw van Harissa.
 • We maken een excursie naar Tripoli, een goed bewaarde middeleeuwse stad. We bekijken hier de bazaars en de Mammelukken moskee.
 • Bezoek aan de mooie Kozhaya-vallei waar we de beroemde Libanese ceders en het klooster van St. Antoine bekijken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat bij vertrek nog minimaal 6 maande geldig is
 • Visum, dat bij aankomst in Libanon gratis te verkrijgen is
 • U dient volledig gevaccineerd te zijn. Tussen uw laatste vaccinatie en de vertrekdatum van uw reis moet minimaal 14 dagen zitten.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Als je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan, wordt de toegang tot Libanon ontzegd. Om deze reden kun je eventueel een tweede paspoort bij je gemeente aanvragen.

Geldzaken

In Libanon betaal je met de Libanese Pond of met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: automaten zijn leeg en zeer ongunstig qua koers
Contant: Euro in kleine coupures
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Heb je eenmaal een overeengekomen prijs, dan kun je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar ben je even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Mezze libanonHet ontbijt is inbegrepen in de reissom. Voor lunch en avondeten heb je de vrijheid zelf een restaurantje uit te zoeken, waarvoor de reisbegeleiding je natuurlijk van goede tips kan voorzien.

In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta’s als humus, tabouleh en tahina, diverse soorten salades, zoals fatoush, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Veel gebruikte ingrediënten zijn: kikkererwten, peterselie munt, lamsgehakt, sesamolie, citroen, walnoten en olijven.

Libanese gerechtenDit soms al overvloedige geheel aan mezze wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat ui, gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om en omelet of de typisch Arabische linzensoep. Lees hier meer over de heerlijke Libanese keuken.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden in Libanon zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, alhoewel alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen. Het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw. In het voor- en najaar zijn de temperaturen aangenaam. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen. Vanwege de lage luchtvochtigheid is deze warmte goed te verdragen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we?

We overnachten in een centraal gelegen goed middenklasse hotel in de wijk Hamra in het centrum  van Beiroet. Winkels, restaurants en bars liggen op wandelafstand. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden. Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen.
 

Hoe is het vervoer in Libanon?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is een visum noodzakelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Kun je alcohol drinken tijdens de reis?

Stempel van Israel in het paspoort.

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Libanon, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • In deze korte reis brengen de Libanese gids en de reisbegeleider je dagelijks van 's morgens vroeg tot laat in de middag op een ontspannende wijze langs de hoogtepunten van het prachtige land. De vele historische plekken, de natuur en de Libanese keuken: een feestje voor al je zintuigen.

  8,0

  8,0
 • Bijzondere reis door een bakermat van onze beschaving. Naast bezoeken aan culturele hoogtepunten hoorden we ook meer over de problemen van Libanon, zoals economie en politiek. Dankzij de uitstekende reisbegeleiding van Laurens en lokale gids Rami heb ik me geen moment onveilig gevoeld.

  8,0

  8,0
 • Wat een voorrecht om kennis te maken met dit prachtige land dat heel veel te bieden heeft: naast een vriendelijke bevolking en turbulente geschiedenis de imposante tempels van Baalbek en de ceders in de sneeuw, street art in Beiroet en de overheerlijke en gevarieerde keuken!

  9,0

  9,0
 • Libanon is niet het mooiste land. Maar de gastvrijheid en de voortreffelijke Libanese keuken maken dit ruimschoots goed. Qua bezienswaardigheden spant Baalbek, Tripoli en Beitedinne zeker de kroon. Kom zelf Libanon ontdekken want het is absoluut veilig en zonder massatoerisme. Gewoonweg doen.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Aandacht voor natuurschoon en culturele bezienswaardigheden
 • Genieten van de heerlijke Libanese keuken
 • Overnachtingen in centraal gelegen hotel mét ontbijt
 • Bezoek aan veel UNESCO werelderfgoederen: Baalbek, Byblos en Kadisha-vallei
 • Geniet van de heerlijke Libanese gerechten
 • Bezoek de middeleeuwse stad Tripoli
 • Verken de prachtige Jeita-grotten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabel reizen met eigen bus

Klantwaardering

8,5

In deze korte reis brengen de Libanese gids en de reisbegele...
In deze korte reis brengen de Libanese gids en de reisbegeleider je dagelijks van 's morgens vroeg tot laat in de middag op een ontspannende wijze langs de hoogtepunten van het prachtige land. De vele historische plekken, de natuur en de Libanese keuken: een feestje voor al je zintuigen.

S. - 8,0
Bijzondere reis door een bakermat van onze beschaving. Naast...
Bijzondere reis door een bakermat van onze beschaving. Naast bezoeken aan culturele hoogtepunten hoorden we ook meer over de problemen van Libanon, zoals economie en politiek. Dankzij de uitstekende reisbegeleiding van Laurens en lokale gids Rami heb ik me geen moment onveilig gevoeld.

Frans R. - 8,0
Wat een voorrecht om kennis te maken met dit prachtige land...
Wat een voorrecht om kennis te maken met dit prachtige land dat heel veel te bieden heeft: naast een vriendelijke bevolking en turbulente geschiedenis de imposante tempels van Baalbek en de ceders in de sneeuw, street art in Beiroet en de overheerlijke en gevarieerde keuken!

Arno G. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Libanon

Het weer in Libanon

30°C

Terug naar boven