Kookreis Libanon

Culinair Libanon 6 dagen

Van goed eten en drinken geniet je niet alleen. Tenminste niet in Libanon. Eten is om te delen met familie of vrienden. Tijdens deze reis maak je kennis met de Libanese eetcultuur, proef je de lokale specialiteiten en beroemde wijnen uit de Bekaavallei. Je bereidt je eigen Libanese diner tijdens een kookworkshop, bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en maakt kennis met de vriendelijke Libanezen.

Van:
Aan:


Routekaart Culinair Libanon, 6 dagen
 1. Amsterdam - Beiroet
 2. Beiroet, stadswandeling & kookworkshop
 3. Beiroet, excursie Baalbek en de wijnroute
 4. Beiroet, excursie Byblos en Harissa
 5. Beiroet, excursie Tripoli, Libanese ceders en de Kozhayavallei
 6. Beiroet - Amsterdam
 7. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Beiroet, kookworkshop

Dag 1 Amsterdam - Beiroet
Dag 2 Beiroet, stadswandeling en kookworkshop


Beiroet LibanonOnze reis start in het bruisende Beiroet, een stad met geweldige restaurants, een levendige terrassencultuur, chique winkels, een hippe kunstscene en mondaine uitgaansgelegenheden. Hier en daar zijn nog sporen van de burgeroorlog, die in 1990 eindigde, te zien. De oorlog maakte veel slachtoffers, maar wist niet de onvervalste Libanese gastvrijheid, veerkrachtige levenslust en passie voor smaak weg te nemen. We maken een stadswandeling waarbij we aandacht hebben voor de belangrijkste bezienswaardigheden als het Nationaal museum en de Grand Serail, maar ook in de wijk Gemaize kennis maken met koffiehuizen waar mannen en vrouwen waterpijp met appeltabak roken en het geklik van de backgammon stenen 24 uur per dag klinkt. We proeven van ‘streetfood’ zoals de bekende sandwiches van Mar Mikael Shawarma 1 restaurant.

Kookles LibanonIn de namiddag krijg je tijdens een kookworkshop instructies van een professionele chef van het bekende Hotel-Technic Institute for Food & Sweets. De Libanese keuken is geïnspireerd door de vele religieuze en etnische bevolkingsgroepen die in betrekkelijke harmonie in hun eigen streek of zelfs stadswijk samenleven. Druzen, Sjiitische en Soennitische moslims, Koerden, Armenen, Maronieten en Grieks-Orthodoxe christenen koesteren hun traditionele kooktradities, waarmee ze hun eigen identiteit bevestigen. Daarnaast zijn er geringe invloeden van de Franse keuken, doordat Libanon 23 jaar lang een mandaatgebied van Frankrijk was. Je bereidt zelf een aantal typische Libanese gerechten, die je na afloop met je reisgenoten gezamenlijk nuttigt.

Baalbek en wijnproeven in de Bekaavallei

Dag 3 Beiroet, excursie Baalbek en de wijnroute

Baalbek tempel LibanonNa onze kennismaking met Beiroet maken we een uitstapje naar het beroemde tempelcomplex van Baalbek, hoog gelegen in de Bekaavallei. Op de tempel van Bachus die door de romeinen in de 2e eeuw van Christus werd gebouwd ter ere van hun wijngod Bachus, zijn veel afbeeldingen van wijnranken en wijnconsumptie te zien. Niet verwonderlijk, aangezien het smalle dal van de Bekaavallei van oudsher wordt gebruikt voor de productie van wijn. Op de hellingen met stenige kalkrijke bodem groeien hier van oudsher de druiven voor de lekkere Libanese rode wijnen. De Bekaavallei heeft droge en zonnige zomermaanden en een natuurlijke aanvoer van smeltwater van sneeuw van de toppen van de Libanon en Anti-Libanonbergketens.

De wijnhuizen van Ksara en Massaya zijn ongetwijfeld de grootste en bekendste van de regio. We bezoeken een van de twee. We nemen een kijkje in de spectaculaire natuurlijke kelders en kunnen wijnproeven. Tijdens lunchtijd rijden we naar het Clos Saint-Thomas wijnhuis van de familie Touma, met 50 jaar ervaring als producent van wijn en arak.

Wijn Libanon Arak is een op ouzo of raki lijkende anijsdrank welke je drinkt met ijs. We houden hier een wijnproeverij begeleid door mooie kazen, walnoten, peulvruchten en kleine smakelijk hapjes. Voor diegene die geen alcohol drinken is er vruchtensap, kruidenthee of ayran, een typische frisse yoghurtdrank. De bewoners in deze bergachtige omgeving, die met strenge winters werden geconfronteerd, zijn zeer bekend met alle technieken om voedsel te conserveren; wecken, inmaken, zouten, pekelen en konfijten, Noodgedwongen, want dat gold tot voor kort als enige manier om de lange, koude winters door te komen. Terug in Beiroet kan je kennis maken met de heerlijke Libanese keuken.

Byblos, lunchen aan de haven met mezze


Dag 4. Beiroet, bezoek aan Byblos en Harissa

Tempel Byblos Libanon We rijden vandaag noordwaarts naar Byblos. In de smalle kuststrook heerst een warm subtropisch klimaat. Deze regio brengt een ongekende rijkdom aan groenten, citrusvruchten en smakelijke olijven voort. Nabij Harissa voert een kabelbaan je naar het maronitische pelgrimsoord van Onze Lieve Vrouw van Harissa. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de baai van Jounieh. In de kustplaatsjes draait alles om vis en vlees speelt geen grote rol. In het eeuwenoude Byblos flankeren visrestaurants de haven. We schuiven aan voor een lunch die bestaat uit een proeverij van mezze, de Arabische variant van de Spaanse tapas. Het woord komt van maz maz, wat staat voor genieten. De hele tafel wordt vol gezet met kleine bakjes en schaaltjes met verschillende hapjes die bijna allemaal als basis vis hebben.

De geschiedenis van de stad Byblos gaat maar liefst 7000 jaar terug, het claimt daarmee de oudste bewoonbare stad ter wereld te zijn. Niet verrassend dat uit allerlei verschillende tijdperken overblijfselen te bewonderen zijn; restanten uit de steentijd en de bronstijd, Fenicische tempels, een Romeins theater, een kruisvaarder kasteel en een middeleeuwse haven.

Tripoli, souks en baklawa

Dag 5. Beiroet, bezoek aan Tripoli
Dag 6. Beiroet - Amsterdam


Bsharri LibanonTripoli, strategisch gelegen aan de Middellandse Zee, vormde de hoeksteen van verschillende florerende civilisaties. Feniciërs, Romeinen en Byzantijnen hebben hun stempel gedrukt op deze stad. Restanten uit al deze periodes zijn te bewonderen. In het oog springt de imposante citadel van Raymond van Saint-Gilles. Oude moskeeën en souks daterend uit de Osmaanse tijd prikkelen hier je zintuigen. De stad is bekend vanwege haar heerlijke baklava en andere zoetigheden. We kunnen hiervan genieten onder het genot van een mierzoet kopje koffie. We vervolgen onze trip naar de Kozhaya Valley: het mooiste natuurgebied van Libanon. In het Nationaal Ceders Reservaat vind je de imposante statige ceders die het nationale symbool van het land vormen. We stoppen onderweg bij Bsharri en bij het St. Antoine klooster. Tegen de avond keren we terug naar Beiroet.

De laatste dag is er nog tijd om Beirut verder te ontdekken. Vanuit ons centraal gelegen hotel in de wijk Hamra wandel je zo de stad in. Slenter langs de boulevard met het mooie vergezicht op de Pingeon Rock of strijk neer op een terrasje. In de avond vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 apr - 13 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in centraal gelegen middenklasse hotel
 • Ontbijt
 • Stadswandeling door Beiroet
 • Kookworkshop in Beiroet
 • Excursie naar Baalbek
 • Excursie naar de wijnkelders bij Ksara met een wijnproeverij
 • Bezoek aan de wijnkelders van Clos St. Thomas met proeverij en hapjes (lunch)
 • Excursie naar Harissa en Byblos, inclusief mezzeproeverij
 • Excursie naar Tripoli
 • Bezoek aan de Kozhaya vallei met de Libanese ceders
 • Bezoek aan het klooster van St. Antoine
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.025,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 175,-.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een centraal gelegen prima middenklasse hotel in Beiroet. Het Golden Tulip Serenada Boutique hotel is stijlvol en de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Ieder morgen wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, finessruimte en een zwembad. Gelegen in de wijk Hamra zijn er verschillende restaurants, bars, theehuizen en uitgaansgelegenheden onder handbereik.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Beiroet Golden Tulip Serenada Hotel Hamra

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 175,-.

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra receptie Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra kamer Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra kamer Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra trap Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra restaurant Beiroet Libanon

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Beirut

  Vertrek

  14:15

  Aankomst

  19:40

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Beirut - Amsterdam

  Vertrek

  20:30

  Aankomst

  00:25


In Libanon is het 1 uur later dan in Nederland.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. Net als bij KLM spaar je bij Transavia miles via Flying Blue. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.025,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de uitstapjes buiten Libanon beschikken we over een comfortabele bus voorzien van airconditioning. De reisafstanden zijn niet groot. We zijn echter tijdens de excursiedagen meestal de hele dag onderweg, aangezien we 'en route' veel verschillende plekken bezoeken en de dag onderbreken voor een kop koffie, een heerlijke lunch of fotostop.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in centraal gelegen middenklasse hotel
 • Ontbijt
 • Stadswandeling door Beiroet
 • Kookworkshop in Beiroet
 • Excursie naar Baalbek
 • Excursie naar de wijnkelders bij Ksara met een wijnproeverij
 • Bezoek aan de wijnkelders van Clos St. Thomas met proeverij en hapjes (lunch)
 • Excursie naar Harissa en Byblos, inclusief mezzeproeverij
 • Excursie naar Tripoli
 • Bezoek aan de Kozhaya vallei met de Libanese ceders
 • Bezoek aan het klooster van St. Antoine
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door Beiroet op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in het nationaal museum, het plein der Martelaren of strijkt neer in een van de vele theehuizen of in een parkje om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met een voordelige taxi of minibus vervoer op uit trekken. Entreegelden voor bezienswaardigheden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige culturele bezienswaardigheden, archeologische opgravingen of natuurlijke hoogtepunten mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies hebben we in het programma opgenomen. Bij deze excursies, geldt dat tevens dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis culinaire reis in Libanon zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Verkenning van Beiroet met o.a. bezoek nationaal museum, Corniche (uitzicht Pigeon Rock) en stadswandeling, waarbij we kennis maken met de wijk Gemaize en St. Mikaelstreet met zijn vele koffie/theehuizen en restaurantjes.
 • Beirut, kookklas in de middag van dag 2, georganiseerd door Hotel-Technic institute Food & Sweets. Na afloop genieten we van ons zelf gemaakte diner.
 • Bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Baalbek. We bekijken de indrukwekkende Jupitertempel, de ronde tempel van Venus en de tempel geweid aan Bachus.
 • We bezoeken de beroemde wijnkelders in de Bekaavallei van Ksara of van Massaya, waar we genieten van een kleine wijnproeverij.
 • Bezoek aan wijnhuis Chateau St. Thomas waar we genieten van een wijnproeverij met hapjes (lunch)
 • We bezoeken de oude stad Byblos en stoppen bij het maronitische pelgrimsoord van Onze Lieve Vrouw van Harissa.
 • Lunch in Byblos met een presentatie in de vorm van een proeverij met verschillende mezze gebaseerd op vis.
 • We maken een excursie naar Tripoli, een goed bewaarde middeleeuwse stad, welke beroemd is vanwege zijn heerlijke baklava. We bekijken hier de souks en drinken koffie met lokale zoetigheden.
 • Bezoek aan de mooie Kozhaya vallei waar we de beroemde Libanese ceders en het klooster van St. Antoine bekijken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat bij vertrek nog minimaal 6 maande geldig is
 • Visum, dat bij aankomst in Libanon gratis te verkrijgen is


Als je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan, wordt de toegang tot Libanon ontzegd. Om deze reden kun je eventueel een tweede paspoort bij je gemeente aanvragen.

Geldzaken

In Libanon betaal je met de Libanese Pond. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant : Amerikaanse dollars worden overal geaccepteerd
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal €.400,- per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Heb je eenmaal een overeengekomen prijs, dan kun je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar ben je even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Het verblijf tijdens de reis is op basis van logies met ontbijt. Iedere ochtend serveert het hotel een uitgebreid ontbijtbuffet. Lunch en diner zijn niet inbegrepen. Tijdens deze reis heb je een kookworkshop in Beiroet in de namiddag van dag 2. De maaltijd die je tijdens deze cursus bereidt, is inbegrepen in de reissom. Op dag 3 in de Bekaa vallei en in Byblos is de lunch inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf de heerlijke Libanese keuken kan ontdekken.

Libanon etenEen typisch Libanese maaltijd begint met mezze, een verzameling hapjes. De ene keer is dat een tafel vol schoteltjes en kommetjes, de andere keer een salade of enkele schaaltjes met olijven en noten. Maar altijd gaat het om een sociale gebeurtenis, vrienden en familie genieten van elkaars gezelschap en van eetlustopwekkende voorgerechtjes. Het hoofdgerecht bestaat meestal uit lamsvlees, kip of vis met salade en rijst. Hierbij wordt altijd markouk, een flinterdunne broodpannenkoek geserveerd. Daarna wordt er nog gegrilde vleesspies, kip of vis. de maaltijd wordt afgesloten met als dessert vers fruit of baklava met koffie.

Veel traditionele schotels zijn simpele gerechten op basis van granen, peulvruchten, groenten en fruit. Belangrijke ingrediënten als yoghurt, kaas, komkommer, aubergines, kikkererwten, noten, tomaten, burghul en sesam (zaadjes, pasta of olie) komen in veel gerechten terug maar steeds net even anders klaargemaakt of gecombineerd. Onmisbare smaakmakers zijn peterselie, munt, citroen, ui en knoflook. Verder is de presentatie belangrijk, ook de meest simpele schotel is versierd met een takje peterselie of een toefje yoghurt. Lees hier meer over de heerlijke Libanese keuken.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden in Libanon zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, alhoewel alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen. Het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw. In het voor- en najaar zijn de temperaturen aangenaam. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen. Vanwege de lage luchtvochtigheid is deze warmte goed te verdragen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Met welk vervoer reizen we in Libanon?

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn relatief kort. Er is onderweg vaak veel te zien. We stoppen regelmatig om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bekijken.
 

Waar overnachten we in Beiroet?

Is er Nederlandse reisbegeleiding tijdens de reis?

Is een visum noodzakelijk?

Stempel van Israel in het paspoort.

Is het mogelijk om de reis te verlengen of te vervroegen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,7

 • Op reis door Libanon erg veel gastvrije mensen ontmoet. Mooie dingen gezien, veel meegemaakt. Libanon is weer klaar om toeristen te ontvangen! Tijdens onze culinaire reis hebben we heel veel lekkere dingen gegeten en gedronken. Een leuke manier om via voedsel een land te leren kennen.

  10,0

  10,0
 • leuke nieuwe bestemming met zeer goede reisbegeleider Sjoerd. Heeft veel parate kennis over het Midden Oosten, cultuur en geschiedenis. Het was de eerste culinaire reis van Djoser dus wij waren " proefpersonen" maar het is de moeite waard met kleine aanpassing in programma.

  9,0

  9,0
 • Prachtige, onverwacht mooie reis. Mix van cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes. Deskundige begeleiding door Sjoerd, die echt van alle inns en outs op de hoogte was. Complimenten voor Djoser.

  10,0

  10,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Wijn proeverijen bij de beroemde wijnhuizen in de Bekaavallei inbegrepen
 • Bereid Libanese gerechten tijdens een professionele kookworkshop
 • Verblijf in comfortabel hotel in de wijk Hamra met ontbijt
 • Kennismaking met terras en eetcultuur van bruisend Beiroet
 • Rechtstreekse vluchten met Transavia

Klantwaardering

9,7

Op reis door Libanon erg veel gastvrije mensen ontmoet. Mooi...
Op reis door Libanon erg veel gastvrije mensen ontmoet. Mooie dingen gezien, veel meegemaakt. Libanon is weer klaar om toeristen te ontvangen! Tijdens onze culinaire reis hebben we heel veel lekkere dingen gegeten en gedronken. Een leuke manier om via voedsel een land te leren kennen.

Jan R. - 10,0
leuke nieuwe bestemming met zeer goede reisbegeleider Sjoerd...
leuke nieuwe bestemming met zeer goede reisbegeleider Sjoerd. Heeft veel parate kennis over het Midden Oosten, cultuur en geschiedenis. Het was de eerste culinaire reis van Djoser dus wij waren " proefpersonen" maar het is de moeite waard met kleine aanpassing in programma.

Ivonne M. - 9,0
Prachtige, onverwacht mooie reis. Mix van cultuur, natuur en...
Prachtige, onverwacht mooie reis. Mix van cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes. Deskundige begeleiding door Sjoerd, die echt van alle inns en outs op de hoogte was. Complimenten voor Djoser.

Marjon M. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven