Bekijk de Rondreis Moldavië & Transnistrië, 8 dagen van Djoser

Rondreis Moldavië & Transnistrië 8 dagen

Ontdek dit nog onbekende land

Vanaf € 1.095,-

Deze veelzijdige 8-daagse rondreis door Moldavië en het niet-officieel erkende Transnistrië brengt je langs een eeuwenoude cultuur met ook een boeiende moderne geschiedenis. Het land is authentiek en redelijk ongeschonden gebleven tijdens de verschillende oorlogen en woelingen. Een bijzondere bestemming met een geheel eigen karakter, dat nog vrijwel niet ontdekt is door het toerisme. Moldavië staat bekend om zijn wijnen van wereldfaam en authentieke kloosters, zoals het Noul Neamt. Proef de heerlijke Moldavische keuken, drink één van de lekkere wijnen en geniet van de mix van verschillende culturen in dit bijzondere land.

Daarom Djoser

 • Bezoek aan het bijzondere Orhei Vechi-openluchtmuseum
 • Ontmoeting met een monnik in het Noul Neamt klooster
 • Ontdek de zigeunerwijk in Soroca
 • Ontdek het mysterieuze autonome Transnistrië
 • Bezoek aan de autonome regio Gagaoezië
 • Bezoek aan de grootste wijnkelder van Europa: Cricova
 • Comfortabele hotels met ontbijt

Route en kaart

Routekaart Rondreis Moldavië & Transnistrië, 8 dagen
 1. Amsterdam - Chisinau
 2. Chisinau, excursie Gagaoezië & Comrat
 3. Chisinau - excursie Cricova - Clisova Noua - Orhei Vechi - Burcuta
 4. Burcuta
 5. Burcuta - Soroca
 6. Soroca - Tiraspol (Transnistrië)
 7. Tiraspol - Fort Bender - Noul Neamt - Chisinau
 8. Chisinau - Amsterdam

Reisbeschrijving

Chisinau in Moldavië & Comrat in Gagaoezië

Dag 1 Amsterdam - Chisinau
Dag 2 Chisinau, excursie Gagaoezië en Comrat

Moldavie Chisinau Djoser We beginnen de reis in de hoofdstad van Moldavië, Chisinau. De status 'één van de groenste steden van Europa' heeft deze stad te danken aan zijn deftige gebouwen, talloze parken en meer dan 20 meren. Of je nu gesteld bent op rust en wilt genieten van de natuur, of juist het stadsleven in wil duiken om de lokale cultuur te snuiven: je vindt hier voor ieder wat wils. Om de stad wat beter te ontdekken staat er een stadswandeling op het programma onder leiding van een lokale gids. De tour brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We maken een parkwandeling in het bekende groene stadspark Stefan Cel Mare. De orthodoxe kathedraal en het statige parlementsgebouw komen ook aan bod.

De Moldavische keuken is een aanrader, je hebt de mogelijkheid om in een typisch lokaal restaurant te genieten van de muziek onder het genot van een lokale maaltijd en je eerste Moldavische wijn van de reis te proeven. We verblijven in een middenklasse hotel in Chisinau in het centrum van de stad.

Moldavie Gagaoezie Djoser Vanuit Chisinau maken we een uitstap naar het autonome Gagaoezië. Deze regio wordt van oorsprong bewoond door de Gagaoeziërs, een volk afkomstig uit Turkije en aanhangers van de oosterse Orthodoxe kerk. In de 19e eeuw kwamen de Gagaoeziers via Bulgarije het huidige Moldavië in en zijn er gebleven. Comrat is de hoofdstad van de regio en centrum van een van de kolchozen in dit deel van Europa. In een van deze voormalige staatsbedrijven kunnen we genieten van een overheerlijke lunch van authentieke Gagaoezische gerechten. Een van de lekkernijen zijn de Turkse Gözleme.

In Belsama is er een klein cultuurhistorisch museum waar we de gebruiken en gewoonten van dit volk door de jaren heen kunnen aanschouwen. Het is bijzonder hoe, ondanks het uniforme beleid dat de Sovjet Unie jarenlang heeft uitgedragen, er zoveel verschillende volkeren zijn blijven bestaan.

Wandel door de gigantische wijnkelder van Cricova

Dag 3 Chisinau - excursie Cricova - Orhei Vechi - Burcuta
Dag 4 Burcuta

Moldavie Wijnkelder Cricova Djoser Om de dag goed te beginnen kun je een bezoek brengen aan de gigantische wijnkelder van Cricova. Eén van de meest populaire wijnkelders van Moldavië, met een grote collectie exclusieve wijnen. Het netwerk van tunnels is 120km lang en veel van de beroemden der aarde hebben hier hun wijnen opgeslagen: Angela Merkel, Jose Manuel Barroso en Vladimir Poetin bijvoorbeeld.

We vervolgen onze reis richting het noorden en stoppen in een van de vele dorpjes waar het echte Moldavische leven plaats lijkt te vinden. In Clisova Noua helpen families en buren elkaar met het inhalen van de oogst. In het najaar wordt de mais geoogst en het hout gehakt ter voorbereiding op de koude winter die voor de deur staat. In een van de straatjes ligt een klein museum, waar een zestal dames iedere dag druk aan het weven zijn. De prachtige geweven kleding en tafel- en vloerkleden die we in Chisinau in de winkels zien hangen wordt hier gemaakt. We kunnen zelf ook nog plaatsnemen aan een van de weefgetouwen. Onze bus rijdt door richting onze overnachtingsplaats voor de komende twee nachten.

Moldavie openluchtmuseum Orheiul Vechi Djoser Moldavië’s bekendse archeologische openluchtmuseum, Orhei Vechi is een bezoek meer dan waard. Het complex heeft eigenzinnig karakter en, zoals de rest van het land, is ook dit cultureel erfgoed omringd door een schilderachtig landschap. In het complex vinden we een bijzonder klooster dat zich in een grot bevindt, uitgehouwen in kalkstenen rotsen, dat dateert uit de 13e eeuw. Vandaag de dag wordt het klooster bewoond door een eigenzinnige monnik die hier als een kluizenaar leeft. Aan de andere kant van het museum vind je oude ruïnes van een van de het forten van de Geto-Daciërs. Te midden van het Moldavische platteland overnachten we inBurcuta, in de buurt van het middeleeuwse dorpje Butuceni. Tussen dit typisch Moldavische landschap bevindt zich een karakteristiek 19e-eeuws landbouw huisje. Waan je even in de schoenen van de lokale bevolking en breng een bezoek aan deze bezienswaardigheid, dat is opengesteld als museum. 

Zigeuners, bloemen & fruit

Dag 5 Burcuta - Soroca

Moldavie zigeunerstad Soroca Djoser We verlaten het dorpsleven en vervolgen onze reis naar de middeleeuwse zigeunerstad Soroca: hier woont de grootste zigeunergemeenschap van Moldavië.

Soroca heeft een hele geschiedenis achter de rug en deze invloeden zijn nog goed zichtbaar in het straatbeeld. Moldavië was vroeger een vorstendom dat in de 14e eeuw gesticht was door Dragos de Maramures, met de opdracht het koninkrijk Hongarije tegen de Tartaren te beschermen. Tot 1991 viel Moldavië onder het Sovjetbewind. Deze invloeden zijn nog goed zichtbaar in de stad. Een middeleeuwse burcht, welke ongeschonden is gebleven, heeft een belangrijke rol gespeeld in het gevecht tegen de Turken. Een overblijfsel en een herdenking aan deze roemrijke historie is het monument 'candle of gratitude'.

We kunnen in Soroca overheerlijk lunchen. Deze hele regio staat bekend om zijn fruit: watermeloenen, appels, pruimen en frambozenjam zijn hier van wereldfaam. Je kunt er verrukkelijk lunchen in leuke restaurants en de bekende ingrediënten proeven in de typische Russische gerechten. Maar ook de Oekraïense keuken is een proeverij waard en behoort tot één van de mogelijkheden tijdens de lunch. Ontdek de verschillende invloeden van de omliggende landen die in de Moldavische keuken samenkomen.

Onafhankelijk Transnistrië & Noul Neamt

Dag 6 Soroca - Tiraspol (Transnistrië)
Dag 7 Tiraspol - Benderfort - Noul Neamt - Chisinau
Dag 8 Chisinau - Amsterdam

Moldavie Transnistrie Djoser Nu we toch in de buurt zijn van Transnistrië, mag een bezoek aan de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek niet ontbreken. Het land wordt door geen enkel ander land ter wereld erkend en hoort officieel bij Moldavië. De republiek is gevestigd aan de linkeroever van de Dniester rivier en heeft een eigen communistisch karakter. De hoofdstad Tiraspol wordt ook wel gezien als het grootste Sovjet openluchtmuseum. Enorme gebouwen in de Sovjet-stijl om grote pleinen en Sovjet-symbolen zijn te bezichtigen in deze stad.

De stad zelf is al erg bijzonder maar er zijn meer bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Benderfort waar Charles XII met zijn leger verbleef en waar nu het Russische leger gebruik van maakt, het historische museum om de gehele geschiedenis van dit ministaatje te aanschouwen en voor de liefhebbers een bezoek aan de cognacfabrief mét proeverij. 

Moldavie Chisinau Djoser Noul Neamt KloosterVoordat we terug reizen naar Chisinau brengen we nog een bezoek aan één bijzondere plek: het Noul Neamt-klooster. Het klooster wordt bewoond door monniken die zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Het religieuze centrum opende zijn deuren halverwege de 19e eeuw en fungeerde tijdens de Sovjet Unie als ziekenhuis. Vandaag de dag leven hier zo'n 50 monniken. Een van hen leidt ons rond en vertelt uitgebreid over het leven op deze bijzondere plek. Optioneel kunnen we het familie wijnhuis van Asconi nog bezoeken. Een rondleiding en wijnproeverij zijn hier zeker de moeite waard. Het kleine familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wijn-exporterend bedrijf, maar heeft zijn knusse charme zeker niet verloren.

Wie aan het einde van de reis nog een beetje ontspanning of dynamiek zoekt wordt op zijn wenken bediend in de veelzijdige stad Chisinau voordat we terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Moldavië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Vertrekdata 2023

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 mei - 13 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.095,-

Start - einde
10 jun - 17 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.095,-

Start - einde
22 jul - 29 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.295,-

Start - einde
16 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.095,-

Vertrekdata 2024

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 mei - 11 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.095,-

Start - einde
08 jun - 15 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.095,-

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Stadswandeling Chisinau o.l.v. lokale Engelssprekende gids
 • Excursie Gagaoezië 
 • Excursie Comrat
 • Excursie Cricova
 • Bezoek Clisova Noua
 • Onderweg naar Burcuta bezoeken we Orhei Vechi
 • Bezoek fort van Soroca
 • Stadstour Tiraspol
 • Bezoek Benderfort
 • Bezoek Noul Neamt klooster

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij twee of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Chisinau bij te boeken. Hier verblijf je in een middenklasse hotel op basis van logies. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs van een éénpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Moldavië & Transnistrië, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 7,9

 • Deze reis is de absolute aanrader. Moldavië, Transnistrië en haar inwoners zijn fantastisch. Hoogtepunten zijn zeker de wijnkelders van Cricova, Gagaöezie, Tiraspol en de brandyfabriek (proeverij!) aldaar en de vrije wandeldag in Butuceni. Blijvende herinneringen aan dit prachtige land!

  9,0

 • Veelzijdige reis: steden, dorpjes met gelegenheid er zelf op uit te gaan. Wandelingen in stad en op platteland. Transnistrië is bijzondere ervaring onder het toeziend oog van Lenin. Wijnkelders van Cricova zijn eindeloos net als de proeverij....

  8,0

 • Op zoek naar een andere reiservaring? ‘Ver weg’ en toch dichtbij? Bijzondere geschiedenis, verschillende culturele invloeden. Landelijk, vriendelijk, rustig. Moldavië! Een uniek land

  8,0

 • Een fijne reis, op ontdekking in een voor mij totaal onbekend gebied. Prima accommodatie, goede reisleiding, mooie natuur en lekkere wijn!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Omdat het toerisme in Moldavië nog niet erg ontwikkeld is, verblijven we op sommige plaatsen in kleinschalige accommodaties, terwijl in de grotere steden de Russische stijl domineert.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Chisinau Hotel Dacia
Burcuta Codru Complex
Soroca Hotel Central Soroca
Tiraspol Hotel Russia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

 • Moldavie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Tiraspol Russia Twin Slaapkamer Moldavie

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Tiraspol Russia Ontbijt Moldavie

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Chisinau hotel Dacia Slaapkamer Moldavie

  In Chisinau verblijven we in een hotel in de oude Sovjet-stijl.

 • Chisinau Dacia Restaurant Moldavie

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00 - 08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Chisinau

  Vertrek

  12:50 - 15:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Chisinau - Wenen

  Vertrek

  13:30 - 14:10

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20 - 22:15

Tijdverschil: In Moldavië is het 1 uur later. 
 

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van airconditioning en verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.
 

 • Austrian Airlines vliegtuig
 • Moldavië Djoser busvervoer

  We reizen in een comfortabele touringcar met airconditioning.

 • Djoser moldavië busvervoer

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Stadswandeling Chisinau o.l.v. lokale Engelssprekende gids
 • Excursie Gagaoezië 
 • Excursie Comrat
 • Excursie Cricova
 • Bezoek Clisova Noua
 • Onderweg naar Burcuta bezoeken we Orhei Vechi
 • Bezoek fort van Soroca
 • Stadstour Tiraspol
 • Bezoek Benderfort
 • Bezoek Noul Neamt klooster

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag de wijnkelders ontdekken, terwijl de ander liever meer tijd in een van de vele kerken of klooster door zou willen brengen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Moldavië en Transnistrië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling Chisinau o.l.v. lokale Engelssprekende gids, die je o.a. meeneemt naar dé hoofdstraat Stefan cel Mare, de Centrale Kathedraal, het Parlementsgebouw en het gang van de literaire klassiekers in het stadspark.
 • Excursie vanuit Chisinau naar Gagaoezië en Comrat waar een overwegend Turkse bevolking woont.
 • Excursie Cricova, de bekendste wijnkelder van Moldavië.
 • Bezoek Clisova Noua, in een van de straatjes in dit dorp ligt een klein museum, waar een zestal dames iedere dag druk kleding en kleden aan het weven zijn.
 • Bezoek aan het openluchtmuseum Orhei Vechi en de dorpen Butuceni en Tribujeni.
 • Bezoek het fort van Soroca en de zigeunergemeenschap.
 • Bezoek aan Transnistrië waarbij tijdens een stadstour van Tiraspol het monument van Lenin, Suvorov en Ekaterina II wordt bezocht.
 • Bezoek aan het Benderfort net over de grens met Transnistrië.
 • Bezoek aan het Noul Neamt-klooster. Dit klooster wordt bewoond door monniken die zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn

  Eventuele optionele bezoeken tijdens de reis:

 • Optioneel bezoek familie wijnhuis van Asconi. Het kleine familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wijn-exporterend bedrijf, maar heeft zijn knusse charme zeker niet verloren. M.u.v. reis gepland op 05-05-2021 door gewijzigde route

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Moldavië. Een Nederlandse identiteitskaart is niet geldig voor deze reis.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor Moldavië is geen visum nodig
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Moldavië wordt er betaald met de Moldavische Leu. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in de grote plaatsen.
Contant: euro’s.
Creditcards worden door grotere banken geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Naast restaurants met de bekende Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraalwater is vrijwel overal verkrijgbaar.

Bezoek ook de lokale restaurants, de zogenaamde stolovnayas waren voorheen de staatsrestaurants, waar je een goedkope maaltijd kon krijgen. Inmiddels zijn deze niet meer in het bezit van de staat, maar de goedkope en lokale maaltijden worden nog steeds geserveerd. Probeer bijvoorbeeld bietensoep - borsh, gevulde pannenkoekjes - blini, of gevulde deegwaar - piroshka.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Chisinau bij te boeken. Hier verblijf je in een middenklasse hotel op basis van logies. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs van een éénpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In deze landen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Maak kennis met onze reisbegeleiders.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in Moldavië?

Djoser maakt gebruik van een goede, sfeervolle middenklasse hotels in Moldavië met eigen douche en toilet. In de steden zijn hotels veelal in de typische Sovjet-stijl gebouwd. Op andere plaatsen verblijven we ook in pensions waar de ontvangst en inrichting warm is.

Hoe is het vervoer in Moldavië?

In Moldavië wordt er gebruik gemaakt van een comfortabele bus met airconditioning.

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Ja, de gehele reis word je begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.

Is een visum voor Moldavië noodzakelijk?

Nee, er is geen visum nodig voor een verblijf in Moldavië (Nederlandse & Belgische nationaliteit en voor een verblijf korter dan 90 dagen).

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Moldavië te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan worden hiervoor extra kosten à € 50,- per persoon berekend.

Kun je in Moldavië veilig eten?

In Moldavië kun je veilig eten. De kwaliteit van het eten is in tegenstelling tot de prijs hoog. Je kunt in dit land erg goedkoop eten. De bediening kan af en toe langzaam zijn, maar de kwaliteit van het eten maakt dit goed.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Moldavië

Bekijk alle reisblogs over Moldavië