Bekijk de Rondreis Rusland, 8 dagen van Djoser

Rondreis Rusland 8 dagen

Twee wereldsteden in één week

Denkend aan Moskou kent Het Kremlin en het Rode Plein met de Basiliuskathedraal zijn de beroemdste bezienswaardigheden. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Het is een bruisende stad in beweging waar 'the Rich and the Famous' zich graag laten zien. Sint-Petersburg wordt ook wel 'Venster op Europa' genoemd. Peter de Grote heeft deze stad naar Amsterdams model gebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de Hermitage niet ontbreken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 8 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou, het centrum van de macht: Kremlin
 3. Moskou
 4. Moskou - nachttrein naar Sint-Petersburg
 5. aankomst Sint-Petersburg
 6. Sint-Petersburg, de Hermitage en Petrus-en-Paulusvesting
 7. Sint-Petersburg
 8. Sint-Petersburg - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

De wereldstad Moskou

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou, stadswandeling naar het centrum van de macht: Kremlin

Rusland Kremlin Moskou Djoser Met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam komen we in de middag aan in het centrum van de Russische macht: Moskou. Het oude deel van de Russische hoofdstad herinnert aan een rijk verleden en laat zien dat het huidige Moskou zijn rijkdom nog steeds heel graag tentoonstelt. Historische gebouwen en pleinen zoals het indrukwekkende Kremlin en de Sint-Basiliuskathedraal met zijn sprookjesachtige torentjes laten dit zien. Naast het Kremlin liggen de GUM- en TSUM-warenhuizen waar de Versace, Armani en Gucci je verwelkomen.

Een middagje zelf winkelen of dwalen door de indrukwekkende galerijen van het GUM warenhuis en je vergapen aan het winkelende publiek is zeker de moeite waard. Het GUM was ten tijde van de Sovjet Unie bezit van het volk en een van de weinige plaatsen waar producten altijd voorradig waren. Het mausoleum van Lenin met het geconserveerde lichaam van de leider van de Russische Revolutie ligt er vlakbij op het Rode Plein.


Paleizen van het volk: het metrostelsel en de musea

Dag 3 Moskou
Dag 4 Moskou - nachttrein naar Sint-Petersburg

Rusland Moskou metrostelsel Gorki Park Djoser Een ander indrukwekkend bezit van het volk is het metrostelsel. Moskou is een grote en uitgestrekte stad, maar door het uitgebreide en uitstekende metronet goed te bereizen. Het reizen met de metro op zich is al een belevenis. Het eerste metrostation, Sokolniki, is geopend in 1935 en brengt de reizigers naar Park Kultury. Aan het einde van deze lijn ligt het Gorki Park. Vooral op zondag is dit een heerlijke plek waar je kan zien hoe de Russen zich in hun vrije tijd vermaken. Het groene park met zijn statige fonteinen, waterorgel en draaimolens stamt uit de Sovjettijd. Er tegenover is een tuin met beelden van gevallen Sovjethelden die hun plaatsen op de centrale pleinen van Moskou hebben moeten opgeven.

In de verscheidene musea in Moskou bevindt zich kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum, met veel werken van beroemde 19e-eeuwse impressionisten. Of de Tretjakow-galerijen, met een compleet overzicht van Russische schilderkunst: van eeuwenoude iconen tot de abstracte kunst van Kandinsky en Malevich. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek meer dan waard. Op de begraafplaats vinden we de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs. Het Winzavod is een oude fabriekshal waar nu een aantal galeries hun deuren hebben geopend. Dit is een plek waar ook hippe concept stores en leuke cafés hun deuren hebben geopend. Een beeld dat we niet bij Rusland verwachten wellicht?

Rusland Arbad markt Djoser Flaneren in de vrije uurtjes kun je op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Je vindt hier veel typisch Russische waren, zoals iconen en houten matriosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland uit de twintigste eeuw, van Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). Op de Arbat komt heel Moskou samen, van oligarchen strak in pak tot sjokkende baboesjka's met vale hoofddoekjes.

Het is een leuke avondbesteding om naar een concert, balletuitvoering of opera te gaan. Alleen al de aankleding van de voorstellingen is de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat het theaterseizoen ook in Rusland in de zomer stil ligt en dat het publiek net gekleed gaat. Iets toegankelijker is een Russisch circus, dat de hele zomer doorspeelt. In de wintermaanden kan je gaan schaatsen op het Rode Plein of in het VDNK park.


Sint-Petersburg: Venster naar Europa

Dag 5 aankomst Sint-Petersburg
Dag 6 Sint-Petersburg, de Hermitage & de Petrus-en-Paulusvesting

We reizen met een typische Russische nachttrein naar Sint-Petersburg, waar we onze stedelijke ontdekkingsreis gaan voortzetten. Op de nachttrein worden we verwelkomd door onze Provodnika, die ervoor zorg draagt dat de coupe schoon en netjes is. Daarnaast heeft zij, en soms hij, er ook nog een winkeltje naast waar flesjes water en fris en kleine versnaperingen worden aangeboden.

Sint-Petersburg is zonder meer de mooiste stad in Rusland. De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we in veel stadspaleizen weerspiegeld. Sint-Petersburg werd in de 18e eeuw gesticht op bevel van tsaar Peter de Grote, die het tot zijn venster op Europa wilde maken. Het is dan ook niet voor niets dat veel inwoners van deze stad vinden dat Rusland eigenlijk twee hoofdsteden heeft.

Rusland Sint-petersburg stad Djoser Aan de brede boulevard Nevski Prospekt zijn grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen. Dit deel van de stad wordt op Amsterdamse wijze doorsneden met grachten, die worden omzoomd door fraaie paleizen van de oude aristocratie. Peter de Grote heeft zijn ontwerp van de stad gemaakt naar Amsterdams model. Hij verbleef zelf enige tijd in Zaandam om op een scheepswerf te werken en de fijne kneepjes van de Hollandse bouw te leren. Aan de Neva ligt het Winterpaleis, vroeger woonplaats van de tsarenfamilie. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen het grootste museum ter wereld, de Hermitage.

Aan de overzijde van de machtige Neva zie je de Petrus-en-Paulusvesting, in 1703 de bakermat voor de stad. In de kerk liggen de 18e- en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie. Het fort is in de tsarentijd ook als gevangenis gebruikt. Verderop ligt het houten huisje van tsaar Peter en de legendarische pantserkruiser Aurora.


Oud en ook Nieuw Sint-Petersburg

Dag 7 Sint-Petersburg
Dag 8 Sint-Petersburg - Amsterdam

Naast alle rijkdommen en kunstschatten uit een ver verleden, is er ook veel nieuwe kunst te bewonderen. Etagi Loft is gevestigd in een oude fabriek en jonge kunstenaars hebben hier een plaats gevonden om hun creativiteit te laten zien. Er is een heerlijk terras op het dak van de fabriek van waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Het is dan ook aan te raden een wandeltour over de daken van Sint-Petersburg te maken. Vrijwel alle huizen zijn even hoog en dat betekent dat je een weids uitzicht hebt op een andere Russische wereld van bovenaf. De bewoners zitten boven een boek te lezen of een biertje te drinken en verliefde stelletjes zoeken er hun toevlucht. Zeker de moeite waard!

Rusland Smolny-Kathedraal Djoser Andere markante punten die je niet mag missen zijn de Smolny-kathedraal en het Alexander Newski-klooster, met de begraafplaats voor beroemde schrijvers en componisten. Het Mariinski-theater is het toneel voor opera en ballet. Het Kirov-ensemble dat hier danst wordt hoger ingeschat dan het Moskouse Bolsjoi. Op dit toneel dansten rond 1900 Pawlowa en Nijinski, later ook Barisjnikov en Noerejev. Een van de beste manieren om Sint-Petersburg te leren kennen is op de fiets. Huur een fiets en ontdek zo de verschillende wijken om de bekende grachtengordel van de stad. In de zomer is een nachtelijke fietstocht aan te raden: het is wat rustiger op de weg en de sfeer die ontstaat in de schemering als de nacht op zijn donkerst is, is werkelijk magisch.

Op korte afstand buiten de stad liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die op verschillende excursies bezocht kunnen worden. In het tsarendorp Poesjkin staat het schitterende paleis van Catharina de Grote met alle pracht en praal van de Russische 18e eeuw. Vanaf de Hermitage kun je met een snelboot naar Petrodvorets varen. Hier liet Peter de Grote naar voorbeeld van Versailles een paleis bouwen met in de tuin een groot complex van watervallen en fonteinen, die uiteindelijk in de Finse Golf uitstromen. Na een paar dagen van oude en nieuwe cultuur op te snuiven reizen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je zo maar eens een andere straat inslaat of gewoon op een bankje in het park gaat zitten, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 apr - 29 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

13 mei - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

21 mei - 28 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

10 jun - 17 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

02 sep - 09 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.245,-

Start - einde

16 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.245,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 apr - 28 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

12 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.245,-

Start - einde

19 mei - 26 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.245,-

Start - einde

09 jun - 16 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.245,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vervoer per nachttrein van Moskou naar Sint-Petersburg
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Stadswandeling Moskou
 • Wandeling over de Nevski Prospekt
 • Bezoek aan de Hermitage
 • Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting

Exclusief

Overige maaltijden, visum, ruimbagage KLM, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Ibis Hotel Dynamo
Sint-Petersburg Hotel Admiralteyskaya

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Rusland hotel kamer accommodatie overnachting Djoser
 • Ibis Moskou Dynamo Rusland

  We overnachten in zowel moderne als typisch Russische accommodaties.

 • Rusland hotel kamer accommodatie overnachting Djoser
 • Gostevoy Fond hotel restaurant St. Petersburg Rusland Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

 • Gostevoy Fond hotel kamer St. Petersburg Rusland
 • Hotel Admiralteyskaya Sint-Petersburg Rusland

  Vanuit de accommodaties kun je lopend en/of met het openbaar vervoer de bezienswaardigheden bezoeken.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Sint Petersburg - Amsterdam

  Vertrek

  17:50

  Aankomst

  19:45


Tijdsverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met de nachttrein van Moskou naar Sint-Petersburg. Dit is het perfecte vervoermiddel in dit enorme land. Binnen de steden Moskou en Sint-Petersburg zijn metro, tram en taxi handige vervoersmiddelen.

 • Rusland Moskou metrostration
 • Rusland KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen met KLM rechtstreeks naar Moskou en vanuit Sint-Petersburg weer terug.

 • Rusland openbaar vervoer vervoersmiddel nacht trein Djoser
 • Rusland Moskou metro station pracht en praal

  De metrostations van Moskou waren in de Sovjettijd 'paleizen voor het volk' met veel pracht en praal.

 • Rusland nachttrein ticket controle

  We reizen met de nachttrein van Moskou naar Sint-Petersburg.

 • Rusland Nachttrein
 • Bus Rusland RU zijkant Djoser

  De reizen worden uitgevoerd met comfortabele bussen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vervoer per nachttrein van Moskou naar Sint-Petersburg
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Stadswandeling Moskou
 • Wandeling over de Nevski Prospekt
 • Bezoek aan de Hermitage
 • Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of dwaalt over het Rode Plein. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek aan het Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin.
 • Wandeling over de Nevski Prospekt, aan deze brede boulevard liggen grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen.
 • Bezoek aan de Hermitage, het grootste museum ter wereld dat gevestigd is in het Winterpaleis, vroeger de woonplaats van de tsarenfamilie.
 • Bezoek Petrus-en-Paulusvesting, in de kerk liggen de 18e- en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie.

Gedurende de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Voorbeelden van optionele excursies zijn:

 • Op korte afstand van Sint-Petersburg liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden tijdens een excursie.
 • Bezoeken van een dans- of balletvoorstelling in een van de vele theaters die Moskou en Sint-Petersburg rijk zijn.
 • Bezoek aan het Russische Vodka museum waar niet alleen over het proces van wodka maken wordt verteld, maar waar de rol van vodka door de geschiedenis heen wordt uitgelegd en wat deze traditie betekent voor de Russen.
 • Het Cosmonautisch Museum in Moskou.
 • Bunker 42, ofwel Stalin's Bunker, geeft een interessante kijk in de tijden van de Koude Oorlog.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de Roebel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou en Sint-Petersburg.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards: zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants bijgekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter, maar er zijn zeker voldoende mogelijkheden. In de grote hotels en restaurants worden de bekende Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert bestaat meestal uit cake, ijs en fruit.

Stolovaya Rusland Eten BuffetOok is het een leuke ervaring om te lunchen of dineren in een stolovaya, een typisch Russisch buffetrestaurant, waar je kunt zien wat je besteld. De service is snel, het eten smaakvol en er worden geen hoge prijzen berekend. De Russen zelf bezoeken ook vaak stolovaya’s.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater in Moskou is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg en de overige plaatsen is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessen water gebruiken.

Uiteraard is ook de tweede nationale drank, vodka, volop verkrijgbaar. In het Russisch lijken de woorden water en wodka op elkaar: voda en vodka. Wees dus voorzichtig met de bestelling. Er zijn veel verschillende soorten wodka verkrijgbaar van verschillende kwaliteiten. Uiteraard mag een glaasje van deze nationale drank en trots niet ontbreken tijdens deze reis.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In het deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Het wordt in ieder geval niet compleet donker.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de hotels in Rusland?

We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels in de typisch Russische sfeer. De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet. De hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt.

Hoe reizen we in Rusland?

Kan ik tijdens de treinreis een privé cabine huren?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Mag ik fotograferen in Rusland?

Wat is de beste reistijd?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Rusland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Het was een super reis! met een leuke groep en zeer bekwame reisbegeleider. Laat je verrassen door al het moois wat Rusland heeft te bieden, met zijn vriendelijke mensen en prachtige gebouwen met bijhorende geschiedenis.

  9,0

  9,0
 • Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede reisbegeleiding & organisatie. Vrijheid is pluspunt. Ik heb Rusland leren kennen vanuit een heel ander perspectief dan het beeld dat de media ons voorschotelt. Moskou & Sint-Petersburg zijn een must-see. Op naar de volgende reis :)

  9,0

  9,0
 • Goed

  9,0

  9,0
 • Het was een adem benemende introductie met vaste activiteiten met daar tussendoor ook genoeg gelegenheid om er zelf op uit trekken. Mede mogelijk gemaakt door Emiel onze reisleider die uitstekend de groep aan voelde en goede kennis had over de bezienswaardigheden en het openbaar vervoer. Groet Udo

  9,0

  9,0
 • Moskou interessant en mooi maar St. Petersburg slaat echt alles. Prachtige stad met schitterende paleizen en kathedralen. Toppunt is de hermitage. De blaren op mijn voeten gelopen maar het was meer dan de moeite waard.

  10,0

  10,0
 • Een zeer indrukwekkende reis, Moskou en Sint Petersburg zijn totaal verschillende steden maar beide zeker de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Het was een prachtige reis, vooral Sint-Petersburg met een bezoek aan het Hermitage.

  9,0

  9,0
 • Moskou en Sint-Petersburg hebben erg veel indruk op mij gemaakt. Prachtige gebouwen en overal kunst!

  8,0

  8,0
 • Het was een indrukwekkende reis met nog veel zichtbare invloeden van de Sovjet-Unie. Wij hebben genoten.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Stedentrip naar de hoogtepunten van Rusland
 • Ontdek ook de onbekende parels van Moskou & Sint-Petersburg
 • Hotelovernachtingen met ontbijt 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Het was een super reis! met een leuke groep en zeer bekwame...
Het was een super reis! met een leuke groep en zeer bekwame reisbegeleider. Laat je verrassen door al het moois wat Rusland heeft te bieden, met zijn vriendelijke mensen en prachtige gebouwen met bijhorende geschiedenis.

Leonie - 9,0
Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede...
Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede reisbegeleiding & organisatie. Vrijheid is pluspunt. Ik heb Rusland leren kennen vanuit een heel ander perspectief dan het beeld dat de media ons voorschotelt. Moskou & Sint-Petersburg zijn een must-see. Op naar de volgende reis :)

Timothy M. - 9,0
Goed

Dick E. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

6°C

Terug naar boven