Rusland

Rondreis Rusland

Langs de Wolga en over de steppen

16 dagen

Tijdens deze bijzondere reis door Rusland reizen we van Sint-Petersburg, de culturele hoofdstad van Rusland in de delta van de Neva-rivier, naar het exotische Astrachan in de Wolgadelta,hoofdstad van de kaviaarproductie. Tussendoor maken we kennis met het rijke culturele erfgoed van Rusland, van kathedralen en vestingen in Nizjni Novgorod en Kazan tot imposante sovjetmonumenten in Volgograd.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 16 dagen
 1. Amsterdam - St. Petersburg
 2. St. Petersburg
 3. St. Petersburg - nachttrein naar Vologda
 4. aankomst Vologda
 5. Vologda - Jaroslavl
 6. Jaroslavl - Nizjni Novgorod
 7. Nizjni Novgorod - nachttrein naar Kazan
 8. aankomst Kazan
 9. Kazan - nachttrein naar Samara
 10. aankomst Samara
 11. Samara - nachttrein naar Volgograd
 12. aankomst Volgograd
 13. Volgograd - trein naar Astrachan
 14. Astrachan, boottocht door Wolgadelta
 15. Astrachan - Moskou
 16. Moskou - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

 St. Petersburg

1.  Amsterdam - St. Petersburg
2.  St. Petersburg
3.  St. Petersburg - nachttrein naar Vologda

St. Petersburg RuslandSt. Petersburg is misschien wel de mooiste stad van Rusland en één van de belangrijkste culturele en wetenschappelijke centra van het land. Deze ‘poort naar het westen’ werd in de 18e eeuw gesticht door tsaar Peter de Grote, die vond dat ook Rusland een ‘Europese stad’verdiende. Het resultaat is een overdonderende verzameling barokke monumenten, tuinen en herenpanden. Aan de oevers van de Neva ligt het Winterpaleis, de vroegere residentie van de tsaren. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen het grootste museum ter wereld: de Hermitage. 

Vologda, Jaroslavl en Nizjni Novgorod

4.  aankomst Vologda
5.  Vologda - Jaroslavl
6.  Jaroslavl - Nizjni Novgorod
7.  Nizjni Novgorod - nachttrein naar Kazan

Vologda Kremlin RuslandNa een rit met de nachttrein komen we aan in Vologda. Naast een Kremlin (een vesting),klooster en kathedraal zijn er veel bijzondere musea te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het 'kant-museum' (het handwerk, niet de filosoof) of het 'museum van de vergetendingen'? Bovenal is Vologda een erg aangename provinciestad waar je in de groene lanen goed kennismaakt met het Russische leven buiten de grote steden. Onderweg naar Jaroslavl doen we de oude handelsstad Kostroma aan. De twee grote winkelarcades in het oude stadscentrum getuigen van de vroegere glorie van de marktstad. Nog elke dag wordt hier een levendige markt opgetuigd, waar van alles te kopen is. Het centrum van Jaroslavl ademt een luchtige en rustige sfeer waar we na aankomst ruim van kunnen genieten. Het hoogtepunt is de kathedraal van Ilya Proroka, waar ontelbaar veel fresco’s het hele Bijbelverhaal vertellen.

Daar waar veel grote steden in Rusland planmatig zijn gebouwd bij de aanleg van de Trans-Siberische spoorlijn, reizen wij langs vooral langs oude handelssteden. Zo ook Nizjni Novgorod, dat vanwege zijn strategische ligging een rijk verleden kent. We zijn daar getuige van bij een bezoek aan het Kremlin. De rijkelijk versierde kerken en kathedralen torenen hoog boven de Wolga uit.

Kazan en Samara 

8.  aankomst Kazan
9.  Kazan - nachttrein naar Samara 
10.  aankomst Samara
11.  Samara - nachttrein naar Volgograd

Man markt Kazan RuslandIn Kazan merk je duidelijk dat Rusland gedeeltelijk in Azië ligt. In 'het Istanboel van Rusland' wonen behalve etnische Russen vooral Tataren, die afstammen van Dzjengis Khans hordes. In het witgepleisterde Kremlin vind je behalve de gebruikelijke paleizen en kerken ook de grootste moskee van het land. De promenade van Samara is met name bij zonnig weer bijzonder gezellig, met ongedwongen gedruis rond de vele bars en muzikanten die zorgen voor een knusse ambiance. We bezoeken de bunker van Stalin, een gigantisch complex uit de tweede wereldoorlog, waar de dictator waarschijnlijk nooit gebruik van heeft gemaakt. 

Volgograd 

12.  aankomst Volgograd 
13.  Volgograd - Astrachan 

Volgograd RuslandIn de loop van de ochtend komen we aan in Volgograd, dat tussen 1925 en 1961 bekend stond als Stalingrad. De stad is berucht om de bloedige veldslag uit de Tweede Wereld oorlog. Het was een keerpunt van de oorlog, waardoor de stad het symbool werd in de wederopstanding van het Rode Leger en het begin van het einde voor het Duitse rijk. Veel bezienswaardig heden en musea in de stad herinneren aan de gevoerde slag, waarvan het enorme beeld 'Het Moederland Roept'  van 85 meter hoog met kop en schouders het imposantst is. 'Avonds reizen we per trein naar Astrachan, waar we dezelfde avond nog aankomen.


Astrachan

14.  Astrachan, boottocht door Wolgadelta
15.  Astrachan - Moskou
16.  Moskou - Amsterdam 

Wolgadelta RuslandNa een overnachting in ons hotel hebben we tijd voor de de laatste bestemming van onze bijzondere reis door Rusland: Astrachan, gelegen aan de monding van de Wolga en aan de kust van de Kaspische zee. De stad kent een zeer turbulente geschiedenis en is onder andere in handen geweest van de oosterse krijgsheer Timoer Lenk, Ivan de Verschrikkelijke en verschillende federaties Kozakken. Deze samenkomst van verschillende volkeren tekent nog altijd het straatbeeld, waar je behalve Orthodoxe kerken verschillende moskeeën en synagogen ziet. We maken samen met een lokale gids een boottour door de uitgebreide rivierdelta. Dit natuurpark is overal in Rusland bekend om de bijzondere moerasnatuur en de vele vissoorten. We proeven dit aanbod tijdens een lunch in een lokaal vissersdorp. Hier aan het einde van de Wolga nemen we afscheid van Rusland en zijn machtige rivieren. 

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Moskou, waar we nog één nacht verblijven, voordat we terug vliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Rusland immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.
Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

23 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.445,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen van de luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per trein en bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Wolga-tour, inclusief vervoer, lokale gids, boottocht over de delta en lunch.
 • Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 158,-. 

Het is niet mogelijk een eenpersoonsoupé te boeken in de nachttreinen. 

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Sint-Petersburg en Moskou bij te boeken.

In Sint-Petersburg en Moskou kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt.

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

St. Petersburg Admiralteyskaya
Jaroslavl Ibis Yaroslavl Center Hotel
Nizhny Novgorod Ibis Nizhny Novgorod
Kazan Ibis Kazan
Volgograd Park Inn Radisson
Astrachan Azimut Astrakhan Hotel
Moskou Ibis Moscow Dynamo

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 158,-. 

Het is niet mogelijk een eenpersoonsoupé te boeken in de nachttreinen. 

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Sint Petersburg

  Vertrek

  09:20

  Aankomst

  13:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Moskou Sheremetyevo - Amsterdam

  Vertrek

  17:00

  Aankomst

  19:30


Tijdverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De meeste trajecten worden per nachttrein afgelegd. We overnachten in een 4-persoonscoupé en komen uitgerust aan in de stad van bestemming. De overige trajecten worden per comfortabele bus afgelegd. In de steden Kazan, Nizjni Novgorod, Moskou en Sint-Petersburg zijn taxi, metro en tram handige vervoermiddelen. Van Astrachan vliegen we per binnenlandse vlucht naar Moskou. 

 • KLM vliegtuig
 • Bus Rusland
 • Bus Rusland
 • Trein station Rusland
 • Trein station Rusland

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen van de luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per trein en bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Wolga-tour, inclusief vervoer, lokale gids, boottocht over de delta en lunch.
 • Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of verdwaalt in dorp of stad om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Kazan, met grootste moskee van Rusland
 • Verblijf en bezoek Jaroslavl in de Gouden Ring; historische regio in Rusland
 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin
 • Wandeling over de beroemde Nevski Prospekt, de Hermitage en op korte afstand van de stad liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden
 • Verken de delta van de Wolga-rivier in Astrachan en ontdek het "zwarte goud" (kaviaar).

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de roebel. Voor de actuele koers kijk op oanda.com.

Pinnen: kan in alle grote steden.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants. 

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Op het platteland van Rusland is het leven vrij goedkoop. In Moskou en Sint-Petersburg, echter, ligt het prijsniveau hoog.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt, na hotelovernachtingen, inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants bijgekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs.

Tijdens de tour in de Wolga-delra is de lunch inbegrepen. 

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater in Moskou is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In de overige plaatsen kun je het beste flessen water gebruiken.

Uiteraard is ook de tweede nationale drank, vodka, volop verkrijgbaar. In het Russisch lijken de woorden water en wodka op elkaar: voda en vodka. Wees dus voorzichtig met de bestelling.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Sint-Petersburg en Moskou bij te boeken.

In Sint-Petersburg en Moskou kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In een groot deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met droge, warme zomers en zeer koude winters. Vanaf mei kun je overdag al genieten van aangename temperaturen met mooie heldere dagen. In het voor- en najaar schommelt de temperatuur overdag tussen 10° en 20°C en moet je verder rekening houden met koude nachten. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een buitje.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Is het ontbijt inclusief?

Tijdens deze reis is het ontbijt bij alle hotelovernachtingen inclusief.

Hoe reis je met Djoser door Rusland?

Kan ik tijdens de treinreis een privé cabine huren?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Wat is de beste reistijd?

Wat is het voltage in Rusland?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik in Rusland tijdens de reis e-mailen of bellen?

Mag ik in Rusland fotograferen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Verken Astrachan, de hoofdstad van 'het zwarte goud' (kaviaar)
 • Verblijf in het tolerante Kazan aan de oevers van de Wolga
 • Bezoek en overnachting historische steden als Vologda, Jaroslavl en Nizjni Novgorod
 • Ontdek de turbulente geschiedenis van Volgograd, beter bekend als het vroegere Stalingrad
 • Ervaar de hoogtepunten Sint-Petersburg en Moskou
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
Terug naar boven