Bekijk de Rondreis Saoedi-Arabië, 12 dagen van Djoser

Rondreis Saoedi-Arabië 12 dagen

Vanaf € 4.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Steden als Jeddah en Riyadh, prachtige woestijnlandschappen, groene oases en spectaculaire archeologische vindplaatsen als Mada'in Saleh nabij Al Ula vormen aantrekkelijke trekpleisters voor de eerste ondernemende bezoekers.

Daarom Djoser

 • Bezoek verschillende UNESCO werelderfgoederen zoals Al-Hijr of Mada’in Saleh
 • Vier tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Avontuurlijke woestijnsafari’s met terreinwagens
 • Verblijf in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Verblijf in spectaculair gelegen woestijnkamp inclusief maaltijden
 • In de voetsporen van Lawrence of Arabia
 • Unieke rondreis door een gesloten land

Route en kaart

Routekaart Rondreis Saoedi-Arabië, 12 dagen
 1. Amsterdam - Riyadh
 2. Aankomst Riyadh
 3. Riyadh, excursie Tuwaiq gebergte & Diriyah
 4. Riyadh – vlucht naar Tabuk
 5. Tabuk – excursie Al Disah kloof – Al Ula
 6. Al Ula, excursie Hejaz treinstation & Mada'in Saleh
 7. Al Ula, excursie naar Harrah, Al Ula soek en de Olifantsrots
 8. Al Ula – Madenah – vlucht Jeddah – vlucht Abha
 9. Abha – excursie per terreinwagen Rejal Alma
 10. Abha – vlucht naar Jeddah
 11. Jeddah – vlucht naar Amsterdam
 12. Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Riyadh

Dag 1. Amsterdam - Riyadh
Dag 2. Riyadh, excursie Musmak fort, soek en Faisaliahtoren

Ons bezoek aan Saoedi-Arabië start in de hoofdstad Riyadh. We verblijven hier in een centraal gelegen hotel. Naast een Nederlandse reisbegeleider is er een lokale gids aanwezig die je van alles kan vertellen over de achtergronden, bezienswaardigheden en do and don’ts van dit gesloten land. In het oog springt de futuristische moderne architectuur. Oliedollars hebben hier een aantal spectaculaire wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond doen schieten. Onze stadsverkenning start bij het nationale King Abdulaziz museum. Hier maak je kennis met de spectaculaire vondsten die er gedaan zijn bij de meest belangrijke archeologische site van het land, Mada’in Saleh. Deze plek bezoeken we aan het einde van de reis. Tevens word je geïnformeerd over het leven van de meest bekende inwoner van het land, de profeet Mohammed.

We nemen vervolgens een kijkje bij het uit leem opgetrokken Musmak-fort. Het fort ligt centraal en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Het voormalige dorp Al Direyah is de oorspronkelijke woonplaats van de familie Saud, de stichters en heersers van het land. Het dorp is inmiddels opgeslokt door het snel groeiende Riyahd en ligt tegenwoordig in een buitenwijk. Vanwege het historisch belang is het op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst en wordt het momenteel gerestaureerd. We bezichtigen het dorp op een afstand vanuit het bezoekerscentrum. We sluiten de dag af met een bezoek aan de indrukwekkende Faisaliah-toren. Vanaf de bovensten verdieping van dit futuristische gebouw, heb je een spectaculair uitzicht over de hele stad.

Tuwaiq gebergte & Tabuk

Dag 3 Riyadh, excursie Tuwaiq gebergte & Diriyah
Dag 4 Riyadh – vlucht naar Tabuk
Dag 5 Tabuk - Al Disah kloff - Al Ula

Al Disha vallei 2 Saoedi-ArabieWe verlaten het drukke Riyadh voor een vlucht (2 uur) naar Tabuk. We overnachten in een hotel in Tabuk, eens een belangrijke stop op de Hajez-spoorlijn. Het historische Tabuk-kasteel is gerenoveerd en tegenwoordig een museum. De volgende dag rijden met terreinwagens de indrukwekkende Dishah-kloof in. Deze is onderdeel van het Prince Mohammed bin Salman nationaal reservaat. In de vruchtbare vallei wordt sinds oudsher landbouw bedreven. Hier en daar zijn nog sporen van Grieken en Nabateeërs te bespeuren. Bergpieken rijzen aan twee kanten op. In de canyon is het opvallend groen door de aanwezigheid van water. Na ons bezoek rijden we door naar Al Ulla.


Al Ula - Mada'in Saleh

Dag 6. Al Ula, excursie Hejaz treinstation & Mada'in Saleh

Al Ula vormt de toegangspoort tot de wereldberoemde archeologische site van Mada’in Saleh. We overnachten hier in de woestijn in een prachtige gelegen tentenkamp. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en sanitair. Alle maaltijden zijn tijdens het verblijf inbegrepen.
We bekijken het historische treinstation van de fameuze Al Hejaz-spoorlijn. In de Eerste Wereldoorlog was de spoorlijn verschillende keren doelwit van Arabische stammen. De verhalen rondom Lawrence of Arabia komen hier vanzelf tot leven.

Met een bus (en aparte gids) verkennen we op dag 6 de omgeving en maken uitstapjes naar o.a. de Al Ula oase, de oude Al Ula lemestad en de verlaten spookstad Khuraibah. Deze verlaten spookstad bestaat uit een labyrint van lemen huizen en nauwe steegjes. Er wordt verondersteld dat de profeet Mohammed zelf hier nog heeft rondgedwaald. Vanwege de fragiele staat van veel duizend jaar oude huizen mag deze bijzondere plek alleen op afstand worden bekeken. Om de stad te beschermen bouwden de inwoners een fort. Vanaf de hoog gelegen restanten heb je een fantastisch overzicht op de vallei en de omringende woestijn.


Al Ula- Mada'in Saleh Saoedi-ArabieNa de lunch verkennen we verder de Al Ula-vallei en de omgeving van Mada’in Saleh, de belangrijkste en spectaculaire archeologische vindplaats van het land. Deze Nabateese nederzetting werd, net als Petra in Jordanië, door de Romeinen in 106 na christus geannexeerd. Het bestaan ervan was bijna in de vergetelheid geraakt, aangezien de stad grotendeels onder het woestijnzand was verdwenen. Geïnspireerd door de ontdekking van Petra door Johann Ludwig Burckhardt, nam de Engelse reiziger Charles Montagu Doughty in 1876 deel aan een karavaan op weg naar een versterkt Ottomaans fort nabij Mada’in Saleh. Hij beschrijft de ontdekking van enkele mooi gedecoreerde graftombes in zijn boek Arabia Deserta. Het is nauwelijks voor te stellen dat in deze onherbergzame omgeving eens een stad floreerde. Mada’in Saleh is tegenwoordig verlaten en van de stad is weinig opgegraven. Ronduit indrukwekkend is echter de imposante necropolis met rijk versierde in de rotsen uitgehakte graven. Er zijn meer dan 130 tombes in kaart gebracht. We nemen een kijkje bij de meeste bijzondere. Enkele meeste tombes dragen boven de ingang inscripties van de overledenen. Door het uitzonderlijke droge klimaat zijn de tombes verbazingwekkend goed bewaard gebleven.

In de nabijgelegen oase Dedan zijn door archeologen de resten blootgelegd van een gefortificeerde stad. In de 2e tot 6e eeuw voor Christus regeerde vanuit hier de koningen van Dedan over een uitgestrekt rijk. De doden werden begraven in ondiepe tombes die in de rotswand werden uitgehakt. De ingang van de leeuwentombe wordt geflankeerd door twee abstracte leeuwenfiguren.

Al Ula

Dag 7. Al Ula, excursie naar Harrah, Al Ula soek en de Olifantsrots
Dag 8. Al Ula -Maadenah - vlucht (via Jeddah) naar Abha

De volgende dag verkennen we met terreinwagens Harrah, vanwaar we een mooi uitzicht op Al Ula hebben. We bezoeken de traditionele soek en de imposante olifantsrots. Zelfs zonder enige vorm van fantasie is te zien waar deze rotsformatie zijn naam aan ontleent. De volgende ochtend reizen we per bus naar de luchthaven van Madenah. Onderweg kunnen we genieten van de omgeving en is er voldoende gelegenheid om foto-stops te maken. Twee binnenlandse vluchten brengen ons vervolgens naar Abha. Abha ligt in de vruchtbare bergen in het zuidwesten van het land.

Abha

Dag 9. Abha, excursie Real Alma

Huizen Abha Saoedi-Arabie
Abha, de hoofdstad van de provincie Asir ligt in de vruchtbare bergen in het zuidwesten van het land. Vanwege haar hoge ligging en aangename klimaat is het een populaire bestemming voor Saoedische toeristen. De stad wordt opgedeeld in vier verschillende wijken met een mix van typische traditionele en moderne architectuur. We bezoeken de lokale markt en nemen een kijkje bij de restanten van het Shada-paleis, een uit leem opgetrokken fort, waarvan nu nog slechts een toren van over is. Per terreinwagen bereiken we de berg Al Soodah, gelegen in het gelijknamige natuurgebied even buiten de stad. Je wordt hier verrast door een fantastische uitzicht op de omliggende bergen. Het dorp Rijal Alma is van oudsher gelegen op een kruispunt van belangrijke handels- en pelgrimsroutes. Goederen uit Afrika en Azië vonden hier hun weg naar het achterland. Bijzonder is de typische architectuur van de verstrekte torenwoningen, zoals we die ook uit Jemen kennen. De uit natuursteen opgetrokken huizen hebben witte vensters en dakranden.


Jeddah

Dag 10. Abha - vlucht naar Jeddah
Dag 11. Jeddah - vlucht naar Amsterdam
Dag 12. aankomst Amsterdam

Straat Jeddah Saoedi-Arabie
Jeddah is de belangrijkste handelsstad van het Saoedische koninkrijk en de plek waar de meeste pelgrims op weg naar Mekka de eerste voet aan wal zetten. Na de opening van het Suezkanaal ging het de stad economisch voor de wind. In het oude centrum bouwden kooplieden in de 19e eeuw mooie torenwoningen van koraalsteen verfraaid met kunstig bewerkte houten afgesloten balkonnetjes. Vanaf hier konden de vrouwen ongezien het straatleven bespieden. Tegenwoordig worden veel van deze mooie huizen met hulp van UNESCO gerestaureerd. Het Nassifhuis is hier een goed voorbeeld van. Het internationale karakter van de stad heeft ook een wat liberale wind doen waaien. Op de Alawi-souk en op de vismarkt worden de zwarte abaya’s langzamerhand verdrongen door kleurige exemplaren, waaruit soms een plukje haar zichtbaar is. Slenterend over de moderne boulevard langs de Rode Zee word je ’s avonds aangestaard door de families die hier flaneren. De koning Fahd-fontein is ’s nachts verlicht en spuit water circa 200 meter de lucht in. Een imposant gezicht.

Royal Jordanian

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 feb - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
24 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
13 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
09 nov - 20 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
07 dec - 18 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 22 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
15 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.895,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per terreinwagen op dag 3, 5,7 & 9
 • Binnenlandse vlucht van Riyahd naar Tabouk
 • Binnenlandse vlucht van Madenah - Jeddah
 • Binnenlandse vlucht van Jeddah - Abha
 • Binnenlandse vlucht van Abha - Jeddah
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engels sprekende lokale gids
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Verblijf in tentenkamp Al Ula inclusief 3 x diner
 • Kennismakingsexcursie in Riyadh
 • Bezoek aan Direyah en de Faisaltoren
 • Stadwandeling in Jeddah
 • Al Ula, excursie naar Mada’in Saleh
 • Al Ula, bezoek aan Hajez-spoor
 • Al Ula, bezoek aan Olifantenrots
 • Bezoek aan de Disah-vallei

Exclusief

Reis en annuleringsverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Riyhad aan het begin van je reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar het reisgezelschap later arriveert.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

In Riyahd, Jeddah, Abha en Tabuk verblijven we in comfortabele hotels. De hotels op enkele van deze plaatsen maken deel uit van bekende internationale hotelketens en zijn centraal gelegen ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. De kamers beschikken over een eigen douche en toilet, airconditioning, wifi en andere faciliteiten. Tijdens het verblijf in Al Ula wordt er overnacht in een tentenkamp in de woestijn. De grote tenten zijn voorzien van comfortabele bedden, vloerkleden, verlichting, airconditioning en sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Riyadh Hilton Garden Inn Olya
Jeddah Vivid By Radisson
Abha Garden Millennium
Tabuk Holiday Inn
Al Ula Sahary Resort
Al Ula Madakhil Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

 • In de steden zijn de hotels voorzien van een zwembad.

 • Het entree van het Movenpickhotel in Jeddah.

 • Madakil camp nabij Al Ula is spectaculair gelegen.

Vliegreis

Royal Jordanian

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amsterdam - Amman

  Vertrek

  15:05 - 21:40

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amman - Riyadh

  Vertrek

  23:50 - 02:10*

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Jeddah - Amman

  Vertrek

  07:45 - 09:55

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amman - Amsterdam

  Vertrek

  10:45 - 14:05

* aankomst volgende dag

Het is in Saoedi Arabië 2 uur later dan in Nederland.

Royal Jordanian is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Vanuit de hoofdstad Amman wordt er gevlogen naar ongeveer 55 bestemmingen wereldwijd. Royal Jordanian is lid van de Oneworld alliantie, samen met onder andere Qatar en British Airlines. Aan boord word je hartelijk ontvangen door het vriendelijke cabinepersoneel die je tijdens de vliegreis uitstekend verzorgt. De stoelen zijn comfortabel, met voldoende beenruimte. Het uitgebreide inflight entertainment systeem heeft voldoende keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht ontvang je een heerlijke maaltijd met een drankje naar keuze.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Ter plaatse reizen we met een comfortabele grote bus welke is voorzien van airconditioning. Dit vervoer wordt in de meeste gevallen gebruikt voor transfers van en naar luchthavens en het traject Al Ula naar Madenah (dag 8). De grote afstanden worden overbrugd met vier binnenlandse vluchten. Deze worden uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij Saudia.

Op dag 3,5,7 en 9 maken we in de woestijngebieden rondom Al Ula en rondom Abha  gebruik van comfortabele terreinwagens. In elke auto nemen drie deelnemers plaats. Een naast de chauffeur en twee op de achterbank.

 • Royal Jordanian vliegtuig
 • Saoedie Arabie -bus

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Vanuit Al Ula verkennen we de woestijn met terreinwagens

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per terreinwagen op dag 3, 5,7 & 9
 • Binnenlandse vlucht van Riyahd naar Tabouk
 • Binnenlandse vlucht van Madenah - Jeddah
 • Binnenlandse vlucht van Jeddah - Abha
 • Binnenlandse vlucht van Abha - Jeddah
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engels sprekende lokale gids
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Verblijf in tentenkamp Al Ula inclusief 3 x diner
 • Kennismakingsexcursie in Riyadh
 • Bezoek aan Direyah en de Faisaltoren
 • Stadwandeling in Jeddah
 • Al Ula, excursie naar Mada’in Saleh
 • Al Ula, bezoek aan Hajez-spoor
 • Al Ula, bezoek aan Olifantenrots
 • Bezoek aan de Disah-vallei

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de oude souks op zoek naar mooie souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een kopje koffie of thee, het dagelijks leven gade te slaan.

In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Saoudi-Arabië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Riyadh: kennismakings excursie met bezoek aan het nationaal- en Abdulaziz museum, bezoek Musmak-fort (bezichting uitsluitend buitenzijde, momenteel gesloten voor renovatie) en het Murabba-paleis.
 • Riyadh: bezoek aan Direyah en de Faisaltoren (entreegelden inbegrepen).
 • Abha: excursie naar het 'hangende' dorp Haballah per kabelbaan (inbegrepen)
 • Jeddah: stadswandeling met bezoek aan het historische centrum, Nassif huis (entree inbegrepen), de Alawi-souk en vismarkt.
 • Al Ula: bezoek aan de olifantenrots. Vervoer en entreegeld inbegrepen
 • Al Ula: bezoek aan het dorp Khuraibah en de Leeuwentombe.
 • Al Ula: bezoek aan de tombes van Mada’in Saleh.
 • Al Ula: bezoek aan het historische spoorwegstation Hajez.
 • Al Ula: bezoek aan Disah-vallei

Reisdocumenten

• E-ticket. Meer informatie ontvang je 2 weken voor vertrek.
• Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Amman en waarin minimaal twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.
E-visum voor Saoedi-Arabië. De kosten bedragen USD $ 118,-.


Geldzaken

Saoedi-Arabië hanteert de Saoedische riyal (SR). Deze valuta is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn verschillende pinautomaten.
Contant: dollars en euro’s zijn bij alle grote hotels of wisselkantoren in te wisselen.
Creditcards: op veel plaatsen kan je hiermee afrekenen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 450,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 75,-.

Maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. Tijdens het verblijf in het afgelegen tentenkamp in Al Ula zijn tevens 3 keer het diner in begrepen. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider zal in samenspraak met de lokale gids de restaurants selecteren. De regel dat in restaurants en cafés mannen en vrouwen in gescheiden ruimtes de maaltijd moeten gebruiken is recent versoepeld, maar nog niet overal van kracht.

De lokale traditionele keuken is eenvoudig en kent afhankelijk van de regio enkele verschillende gerechten. Kofta, shawarama en kebab kent vele smakelijke variaties en wordt meestal geserveerd met rijst. Kapsa is een populair gerecht. Daarnaast wordt er veel kip, lam, geit, kameel en in de kusstrook vis geserveerd. In grote hotels worden ook Europese gerechten bereid.

De nationale drank is koffie. Het drinken van koffie is een sociale aangelegenheid en het aanbieden ervan een teken van gastvrijheid. De yoghurtdrank ‘laban’ is populair en gedurende ramadan wordt ‘Sobia’, een frisdrank gemaakt van dadelpalmsap en specerijen vaak gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet lekker. We raden je daarom aan om mineraalwater uit flessen te drinken. Alcoholische dranken zijn in het land niet verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor een bezoek aan Saoedi-Arabië wordt aanbevolen je te laten inenten tegen:

- DTP, vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio
- Hepatitis A
- In het grensgebied met Jemen komt malaria voor

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging in Riyhad aan het begin van je reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar het reisgezelschap later arriveert.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Een groot deel van het Arabische schiereiland is bedekt met de Grote Arabische Woestijn. Midden in het zuidelijkste gedeelte ligt Rub al Khali, het ‘Lege Kwartier’ een van de meest onherbergzame woestijngebieden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Saoedi Arabië een typisch woestijn klimaat heeft, met droge hete zomers en milde winters waar weinig neerslag valt. In het grensgebied met Jemen genereert het Asirgebergte meer neerslag en deze regio is dan ook opvallende groener dan de rest van het land.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Saoedi Arabië?

• Djoser organiseert al ruim 35 jaar verre, avontuurlijke reizen.
• Alle entreegelden inbegrepen
• Verblijf in comfortabele hotels met ontbijt
• Bezoek aan de bekendste archeologische site Mada’in Saleh nabij Al Ula
• In de voetsporen van Lawrence of Arabia bezoek je de restanten van de fameuze Hajez spoorlijn.
• Verschillende excursies met terreinwagens in spectaculaire woestijngebieden
• Overnachting in prachtig gelegen woestijnkamp waarbij de maaltijden zijn inbegrepen
• Korte reisafstanden door vier binnenlandse vluchten
• Ervaren Nederlandse reisbegeleiding gedurende hele reis
• Lokale Engels sprekende Saoedische gids met veel kennis van het land.

Wat is de beste reistijd voor Saoedi Arabië?

Saoedi Arabië kent een typische woestijnklimaat. In de zomermaanden kan het kwik makkelijk de 40 graden overstijgen. De beste periode om te reizen is dan ook in najaar, de winter en het vroege voorjaar. Daarnaast is het handig om niet tijdens de Ramadan of de Hajj periode op reis te gaan. De door ons geplande data vallen hiermee niet samen.

De Ramadan is in 2023 22 maart tot 20 april. De Ramadan vindt in 2024 van 10 maart tot 9 april plaats.

Waarom starten de reizen pas in oktober 2020?

Het ministerie van toerisme in Saoedie Arabie is gebieden voor westerse toeristen aan het ontsluiten. De bekenste bezienswaardigheid van het land, de spectaculaire Nabateese graftombes van de stad Mada'in Saleh nabij Al Ula, worden per 20 oktober 2020 pas voor het publiek open gesteld. Onze vertrekdata zijn hierop afgestemd.

Voor wie is deze reis geschikt?

Iedereen met een normale conditie en ‘open mind’ is welkom deel te nemen aan deze reis. Houd in gedachten dat het koninkrijk voorheen nooit westerse toeristen toestond. Saoedi Arabië is niet gewend aan niet-religieus of niet zakelijk toerisme. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel, maar verwacht geen hoog servicelevel. De Saoedische maatschappij ondergaat momenteel een aantal fundamentele ontwikkelingen onder het bewind van de nieuwe kroonprins. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer nieuwe regels van kracht worden. Alleenreizende vrouwen zijn welkom. Van zowel heren als dames wordt verwacht conservatieve kleding te dragen. Het dragen van de abaya voor vrouwelijke reizigers en het bedekken van het hoofd is waarschijnlijk niet noodzakelijk. Helemaal duidelijk op het moment van deze publicatie is dit nog niet.

Welke reisdocumenten zijn er nodig?

Voor deze reis dien je te beschikken over een paspoort dat na vertrek uit Amman nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor deelnemers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit is er voor Saoedie Arabie een e-visum benodigd dat makkelijk via een website kan worden aangevraagd. Tevens is er een visum voor Jordanie nodig. Dit groepsvisum wordt door ons verzorg. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

NB: Let er op dat een ieder met een paspoort dat aanwijzingen vertoond van een bezoek aan Israel, inclusief stempels van grensposten van Jordanie en Egypte, wordt de toegang tot Saoedie Arabie ontzegd.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video