Bekijk de Rondreis Tunesië, 12 dagen van Djoser

Rondreis Tunesië 12 dagen

Romeinse handelssteden en Sahara

Ontdek antieke handelssteden, maak een spectaculaire jeeptocht, zwerf rond over drukke souks en steek de zoutvlakte van Chott el Djerid over. In twaalf dagen zie je de culturele hoogtepunten, ontdek je onverwachte natuur en leg je contact met de vriendelijk plaatselijke bevolking. Bij Djoser heeft Tunesië veel meer te bieden dan zon, zee en strand. 
 

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Tunesië, 12 dagen
 1. Amsterdam - Tunis
 2. Tunis - Sidi Bou Said, excursie Carthago
 3. Tunis - Dougga - Bula Regia - El Kef
 4. El Kef - Makhtar - Kairouan
 5. Kairouan - Sbeitla - Tozeur
 6. Tozeur, excursie Tamerza - Chebika
 7. Tozeur - Chott el Jerid - Douz
 8. Douz - Matmata - Tataouine
 9. Tataouine - Djerba
 10. Djerba - Sfax - El Jem - Monastir
 11. Monastir - Sousse - Hammamet
 12. Hammamet - Tunis - Amsterdam

Reisbeschrijving

De nieuwe én oude hoofdstad, Tunis & Carthago

Dag 1 Amsterdam  - Tunis
Dag 2 Tunis - Sidi Bou Said, excursie Carthago

Soiuk in TunisDirect na de landing in Tunis ervaar je al de gezellige Noord-Afrikaanse drukte op straat. We verkennen de volgende dag de medina van deze historische stad. In de levendige souks is van alles te koop. Het Bardomuseum is gevestigd in het voormalige buitenverblijf van de Bey, een machtige gouverneur die regeerde als een autonome vorst. Alleen het rijkversierde pand is al de moeite waard! Binnen zie je prachtig bewaarde mozaïekvloeren uit onder andere de antieke stad Dougga, een plek die we later tijdens de reis bezoeken.

Carthago ThunesiëNa de lunch bezoeken we Carthago, de vroegere hoofdstad, vanwaar Hannibal zijn oorlogen tegen Rome begon. De stad is maar liefst vier keer met de grond gelijk gemaakt. Vanaf de Byrsaheuvel zie je de ruïnes aan je voeten liggen, met het beroemde amfitheater en de grootste Romeinse baden ter wereld. We eindigen onze verkenningstocht in het dorp Sidi Bou Said. Dit dorp voelt door haar veel blauw en witte schilderwerk een beetje Grieks aan. In de theehuizen, met uitzicht op de Middellandse Zee, nippen kunstenaars en de elite aan een glaasjes muntthee en bespreken de actualiteit van alledag.

Het oude Romeinse Dougga

Dag 3 Tunis - Dougga - Bula Regia - El Kef
Dag 4 El Kef - Makhtar - Kairouan

We laten Tunis achter ons en reizen naar El Kef. Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende overblijfselen van de Romeinse stad Dougga. Deze archeologische site is overigens UNESCO werelderfgoed. De goed bewaard gebleven overblijfselen zijn mooi gelegen op een plateau. De stad bevat naast restanten van Romeinse tempels, badhuizen en een theater sporen van Punische en Berberse invloeden. Bula Regia werd bij het Romeinse rijk ingelijfd door Scipio Africanus. Ondanks dat de stad deels verwoest werd door een aardbeving behoren de hier gevonden mozaïeken tot de mooiste van heel Noord-Afrika.

Aangekomen in El Kef is er tijd om op eigen gelegenheid het voormalige fort te bezoeken en uit te kijken over een vruchtbare lappendeken van durum- en gerstvelden. Dwalend door de smalle straatjes kom je langs het plaatselijke berbermuseum en de mysterieuze basilica.

Grote Moskee Kairouan TunesieWe reizen verder naar Kairouan. Een korte stop in Makhtar biedt van deze archeologische site een mooie blik op de omgeving. Kairouan behoort met Mekka en Jeruzalem tot één van de belangrijkste steden van de islam. De medina is nog geheel ommuurd en uitsluitend via stadspoorten toegankelijk. De middeleeuwse moskee is ook voor niet-moslims de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Geniet hier van de chaos in de souk: drukke steegjes met muildieren, pluimvee en mensen die met uitbundige gebaren en stemverheffing hun aankopen doen. Oefen zelf het afdingen eens op de lokale zoetigheid, keramiek, tapijten, koperwerk of bewerkt leer.

Bezoek de Tunesische watervallen nabij Temerza & Chebika

Dag 5 Kairouan - Sbeitla - Tozeur
Dag 6 Tozeur, excursie naar Tamerza & Chebika
Tozeur woestijn Tunesië

We reizen zuidwaarts naar de palmoase van Tozeur, gelegen aan de rand van de zoutvlakte Chott el-Jerid. Vlakbij de vestingstad Sbeitla liggen de fraaie Romeinse ruïnes van Sufetual. De goed bewaard gebleven tempels op het forum en de triomfboog van Antonius Pius zijn ontzettend imposant. In de oase van Tozeur groeien verschillende vruchten als bananen, granaatappels, vijgen maar vooral smakelijke dadels. De geometrische patronen die je in de Arabische wereld overal in mozaïek, tegels of schilderingen aantreft, worden in Tozeur toegepast in de bakstenen bouwstijl. Deze traditionele gebouwen tref je vooral aan in Ouled el Hadef, het oude stadsdeel.

De volgende ochtend vertrekken we met terreinwagens naar de watervallen in de nauwe kloof bij Chebika, uitzichten over groene oases en de ruige bergpieken bij Tamerza zijn zeer indrukwekkend en maken het een onvgergetelijke dag. In de namiddag gaan we weer terug naar Tozeur en kan je een bezoek brengen aan het eco-museum, Eden Palm of lekker de stad verkennen.

Over de zoutvlakte naar de poort van de woestijn, Douz

Dag 7 Tozeur - Chott el Jerid - Douz
Dag 8 Douz - Matamata - Tataouine

Sahara TunesiëOnder voorbehoud van de dienstregeling is het mogelijk om deze ochtend deel te nemen aan een treinrit met de ‘Lizard Rouge’. Vanuit Metlaoui volgt deze trein een spectaculair traject door de kloof van Selja. Op sommige uitzichtpunten wordt kort gestopt. Via een weg die de zoutvlakte doorsnijdt reizen af naar Douz, ook wel 'de poort van de woestijn' genaamd. Douz is een oase met een half miljoen palmbomen van origine een nomadendorp waar diverse ambachten worden uitgeoefend. Wie wil kan vanuit Douz een tochtje per kameel door de zandduinen van de Sahara maken. 

MatmataDe desolate omgeving van Matmata is bekend geworden door de opnames van de Star Wars films in de ondergrondse grotwoningen. Sommige daarvan worden nog bewoond. Op weg naar Tatouine zien we verschillende oude ksour, versterkte opslagplaatsen die later ook door Berbers werden bewoond. De meeste zijn inmiddels in verval geraakt, maar de ksar Ouled Soltane is opvallend goed bewaard gebleven. In de namiddag bereiken we de woestijnstad Tataouine.

De handels -en havenplaats met het prachtige amfitheather El Djem

Dag 9 Tataouine - Djerba
Dag 10 Djerba - Sfax - El Jem - Monastir 

MonastirWe verlaten de woestijn en gaan terug naar de kust. Het stadje Djerba is prachtig gelegen op een schiereiland, en beschikt daarom over een aantal mooie stranden. Bovendien is het de plek van de grootste Joodse gemeenschap op het Afrikaanse continent. We bezoeken de traditionele markt in Hout Souk en bezoeken de El Ghribasynagoge in Hara Seghirea. Veel ambachten, waaronder pottenbakkerij, zijn op het eiland goed bewaard gebleven.

Sfax, een levendige handels- en havenplaats, heeft net als Djerba zijn authenticiteit goed bewaard. In deze op één na grootste stad van Tunesië met een medina met fraaie ommuurde stadsmuren kun je op zoek naar leuke souvenirs. Onderweg naar Tunis maken we een stop bij het imposante, goed bewaard gebleven amfitheater El Djem waar in de Romeinse oudheid 35.000 mensen naar de spelen kwamen kijken. In de namiddag bereiken we de populaire badplaats Monastir, de geboortestad van oud president Habib Bourguiba. De stad heeft een sfeervolle ommuurde medina. Wandel tegen de avond naar het indrukwekkende mausoleum van de Bourguiba familie of het aan de kust gelegen fort. 

Bezoek de imposante forten van Sousse

Dag 11 Monastir - Sousse - Hammamet
Dag 12 Hammamet - Tunis - Amsterdam

We volgen de kust naar SousseSousse fort. De ommuurde medina staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dwaal door de straatjes en bezoek de imposante ribat, een van de forten die op verschillende plekken langs de kust zijn gebouwd. Vanaf de Tour Khalef heb je een mooi uitzicht over de stad. Bij aankomst in Hammamet kan je nog even ontspannen in het zwembad van het hotel, voordat je de volgende dag terugvliegt vanuit Tunis naar Amsterdam.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe ‘vrijheid-blijheid’ houdt in dat de reisdagen, de woestijntocht en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief, zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Tunesië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus voorzien van airconditioning
 • Excursie met terreinwagens naar Tamerza en Chebika
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Bezoek aan Carthago en Sidi Bou Said
 • Excursie Matmata met de typische ondergrondse woningen
 • Ontdek de opgravingen van Sbeitla
 • Wandeling door de archeologische site van Maktar
 • Bezoek aan de medina van Sfax
 • Bezoek aan de medina van Sousse
 • Excursie naar het imposante amfitheater van El Djem
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Tunesië verblijven we in comfortabele, schone hotels. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

 Tunis Hotel Carlton
 Kairouan Hotel La Kasbah
 Douz El Mouradi
 Tataouine Sangho Privilege
Monastir El Mouradi Skanes
Hammamet El Mouradi


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Zeer vriendelijke ontvangst
 • Hotel La Kabash in Kairouan

  Ervaar het echte vakantie gevoel onder de palmbomen hier in Kairouan

 • Sangho Privilege Tataouine

  Schone nette kamers met warme uitstraling

 • Hotel in Monastir Mouradi skanes

  Vele hotels waar we verblijven hebben een verkoelend zwembad

 • Carlton hotel Tunis

  Het ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief

Vliegreis

Alitalia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Amsterdam - Rome

  Vertrek

  11:55

  Aankomst

  14:10

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Rome - Tunis

  Vertrek

  16:40

  Aankomst

  16:55

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Tunis - Rome

  Vertrek

  10:30

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Rome - Amsterdam

  Vertrek

  14:05

  Aankomst

  16:35


Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. In onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alitalia is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Italië met haar thuisbasis in Rome. Het cabinepersoneel is zeer vriendelijk en probeert de reis zo aangenaam mogelijk maken. De vloot is  zeer modern, bestaande uit diverse Airbus toestellen en de Boeing 777-200. Deze vliegtuigen bieden comfortabele stoelen, die (tijdens lange afstanden) voorzien zijn van een uitgebreid inflight entertainment systeem. Wil je de gehele vlucht online blijven dan kun je gemakkelijk WiFi aanschaffen met je creditcard. Aan boord kun je genieten van een heerlijke Italiaanse pasta of een kip of vleesmaaltijd. Daarnaast krijg je een snack en kun je kiezen uit een breed assortiment drankjes.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Tunesië maken we gebruik van een voor ons gereserveerde bus met chauffeur. De bus is ruim en voorzien van airconditioning. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor een foto of een kopje koffie of thee. Voor het bezoek aan Chebika en Tamerza maken we gebruik van terreinwagens.

 • Alitalia Vliegtuig
 • Bus

  Onze bussen zijn voorzien van comfortabele stoelen en airconditioning

 • Bus op boot
 • Jeeptocht

  Vanuit Tozeur rijden we met terreinwagens de Sahara in

 • Jeeps
 • Trein Lizzard Rouge

  De Lizzard Rouge voert langs een indrukwekkend woestijnlandschap

 • Trein binnenkant

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus voorzien van airconditioning
 • Excursie met terreinwagens naar Tamerza en Chebika
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Bezoek aan Carthago en Sidi Bou Said
 • Excursie Matmata met de typische ondergrondse woningen
 • Ontdek de opgravingen van Sbeitla
 • Wandeling door de archeologische site van Maktar
 • Bezoek aan de medina van Sfax
 • Bezoek aan de medina van Sousse
 • Excursie naar het imposante amfitheater van El Djem
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Excursies

Tunesië strandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de oude medina van Tunis, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Tunesië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen: 

 • Vanuit Tunis gaan we naar Sidi Bou Said, van waaruit je de beroemde Punische hoofdstad Carthago kunt bezoeken
 • Onderweg naar El Kef stoppen we bij de plaats Dougga om een voormalig Romeins Theater te bezichtigen en de volgende dag kun je de ruines van Makthar bezoeken
 • Bezoek aan de indrukwekkende romeinse ruines van Sufetual nabij Sbeitla
 • Vanuit Tozeur bezoeken we met terreinwagens het ruige berggebied bij Tamerza en Chebika
 • Bezoek aan de grotwoningen bij Matmata
 • Ontdek de plaats El Djem, waar vroeger de stad Thysdrus lag en waar nu nog een prachtig amfitheater te bezichtigen is
 • Stadswandeling door Sousse


Verder worden er nog diverse andere mogelijkheden.

 • Een kamelensafari maken
 • Het Eco Museum 'Eden Palm' in Tozeur bezoeken
 • Treinrit met de Lizard Rouge door de kloof van Selja (onder voorbehoud van de dienstregeling)

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, minimaal geldig tot vertrek uit Tunesië
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Tunesie betaal je met de Tunische dinar. Voor de actuele koers kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle kustplaatsen
Contant: euro’s
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Entreegelden variëren omgerekend van € 7,50 tot € 15,- per bezienswaardigheid.

Het is in Tunesië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35-.

Maaltijden

Ontbijt is bij de reis inbegrepen. Zo blijft er eveneens voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Tunesische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie.

Het leidingwater in Tunesië is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
 

Gezondheid

Voor Tunesië worden vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Tunesië is een relatief klein land, maar heeft toch zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken: de kuststrook in het noorden en oosten van het land, groenere berg- en landbouwgebieden in het westen en midden en natuurlijk de Sahara in het zuiden.

De zomers in Tunesië zijn ronduit warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar ligt de temperatuur in Tunis rond 20°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door Tunesië?

Hoe reis je met Djoser door Tunesië?
We beschikken voor deze reis over een eigen ruime comfortable bus voorzien van airconditioning. Voor ons bezoek aan Chebika en Tameraza maken we gebruik van terreinwagens.
 

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Heb ik een visum nodig voor Tunesië?

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Wat is het voltage in Tunesië?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Jeepsafari naar Tamerza en Chebika inbegrepen
 • Bezoek aan fascinerende Romeinse handelssteden
 • Dwaal door eeuwenoude medina's
 • Ontdek uitgestrekte zoutvlaktes en de zandduinen van de Sahara
 • Ontdek de opgravingen van Sbeitla
 • Bezoek aan de medina van Sfax
 • Bezoek aan de medina van Sousse
 • Excursie Matmata met de typische ondergrondse woningen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Het weer in Tunesië

Het weer in Tunesië

28°C

Terug naar boven