Midden-Oosten
Met oog voor de wereld
Filter reisblogsGeselecteerde filters:
-
Wereldwijd Wereldwonderen afvinken
Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om concrete doelen te hebben.
-
Kiespijn in Marrakech
Djemaa al Fna, het centrale plein van Marrakech is de levensader van de stad. Muziek, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansgroepen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het op dit plein tegen: zoals de kiezentrekkers.
-
Iedereen vraagt iedereen altijd te eten
Mezze is een levenskunst: Eten en genieten doe je samen in Libanon ‘Iedereen vraagt iedereen altijd te eten’
-
-
-
Reisverslag Iran 14 dagen
Waarom Iran? Het vroegere Perzië heeft een eeuwenoude geschiedenis en wordt met recht de bakermat van onze geschiedenis genoemd.
-
-
Lady Hester Stanhope; Een waanzinnig dappere dame
Lady Hester Stanhope was een opzienbarende persoonlijkheid, al helemaal in haar tijd, waarin dames werden gezien als kwetsbare, weifelende schepsels. Stanhope lapte sociale conventies aan haar laars, was onverschrokken en doelgericht. Dat werd al duidelijk toen Stanhope hoofd was van het huishouden van haar oom, William Pitt, premier van Groot Brittannië. Aangezien Pitt zelf ongetrouwd was, trad Stanhope bij officiële gelegenheden op als zijn gezel. Ze was niet buitengewoon knap (waar Stanhope overigens geheel anders over dacht, want bescheidenheid was haar onbekend) maar ze was zo innemend en gevat dat menig man voor haar viel.
-
De Tempels aan de Nijl; Kom Ombo, Edfu & Esna
Tussen de jaren 305 en 50 voor Christus werd Egypte bestuurd de Ptolemeïsche dynastie. Dit waren geen Egyptische farao’s, maar Griekse overheersers die meegekomen waren met Alexander de Grote. Om zich populair te maken bij het Egyptische volk bouwden deze Griekse farao’s de meest fantastische tempels langs de Nijl. Die staan er nog altijd, als stille getuigen van één van de boeiendste periodes in Egyptes lange geschiedenis.
-