Overzicht Verenigde Arabische Emiraten rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Verenigde Arabische Emiraten

Landinformatie Verenigde Arabische Emiraten

Landinformatie Verenigde Arabische Emiraten

 • Hoofdstad: Abu Dhabi
 • Andere bekende stad: Dubai
 • Inwoners: 11,2 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: dirham
 • Beste reistijd: november tot en met maart
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 83.600 km²
 • Geografie: De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven kleine staatjes, de emiraten, die ieder een emir aan het hoofd hebben. Deze leiders werken samen en besturen samen het hele land. De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan Saudi-Arabië en Oman en bestaan grotendeels uit woestijn. In de grond is olie te vinden. Het land heeft de op zes na grootste voorraad van olie.
   

> Rondreizen Verenigde Arabische Emiraten

Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten

Beste Reistijd Verenigde Arabische Emiraten

Oman en Dubai hebben aangenaam warme winters. In de zomer is het ook in het binnenland van Oman en in de berggebieden goed toeven. De zomers aan de kust zijn zeer warm.

> Rondreizen Verenigde Arabische Emiraten

Bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten

Bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah. De V.A.E. staan bekend als één van de best ontwikkelde landen ter wereld. De economie draait grotendeels op de winning van aardolie en aardgas. De grote steden staan bekend om hun grote winkelcentra en indrukwekkende skyline met vele wolkenkrabbers, waaronder het grootste bouwwerk ter wereld; de Burj Khalifa (818 meter). Het landschap maakt deel uit van de grootste zandwoestijn ter wereld, de Rub al-Khali-woestijn (het Lege Kwartier).

Abu Dhabi
Abu Dhabi moskeeSinds dat Dubai een stormachtige groei heeft doorgemaakt wilde Abu Dhabi ook dit toeristische en bekendheidssucces. Het is een zeer interessante stad met een - nog veel meer dan Dubai - Arabische sfeer en cultuur. Zo staat de grootste moskee van het land er, de gigantische Sheikh Zayed Moskee. Deze moskee heeft plaats voor maar liefst 40.000 moskeegangers en bezit het grootste tapijt ter wereld. Maar er is ook het Ferrari World, een themapark geheel gewijd aan Ferrari. Ook vind je hier het duurste racecircuit van de wereld, met daarlangs de meest luxueuze jachten. Langs de kust ligt de Corniche Boulevard, deze loopt langs het langgerekte strand waar je heerlijk kan flaneren of uitrusten op één van de vele terrasjes. Verder ligt in Abu Dhabi nog het Heritage Village, waar het oude Abu Dhabi door blijft leven.

Dubai

Burj Khalifa DubaiDubai is sinds de laatste twee decennia één van ’s werelds bekendste steden en dat is niet voor niets. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Dubai. Van skiën in de woestijn tot op de hoogste wolkenkrabber ter wereld staan. De Burj Khalifa is met een totale hoogte van 828 meter zeer nadrukkelijk aanwezig in Dubai, maar met de snelste passagierslift ter wereld ben je zo boven. Hiernaast ligt het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall, met meer dan 1200 winkels, een indoor ijsbaan, een skipiste en het grootste indooraquarium ter wereld. Maar je vindt in oud Dubai (Deira) ook typisch Arabische dingen, zoals de goud souk, de kruiden souk en de Dubai Creek met de traditionele boten. De drie palmeilanden van Dubai zijn een modern wereldwonder. Een prachtig project waarbij men door middel van het aanleggen van kunstmatige eilanden de kustlijn van Dubai enorm vergroot heeft. Palm Jumeirah is het eerste project en heeft als grote publiekstrekker het op de kop gelegen Atlantis The Palm Hotel en het bijbehorende Aquaventure waterpark. De andere twee palmprojecten, Palm Jebel Ali en Palm Deira, zijn nog volop in ontwikkeling. Verder opent binnenkort de grootste luchthaven ter wereld en heeft Dubai een uitstekend metronetwerk van maar liefst 70 kilometer.

Sharjah
Sharja Verenigde Arabische EmiratenSharjah ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de meest conservatieve deelstaat. Sharjah is geen glitter en glamour bestemming zoals Dubai, maar overgooit je met cultuur. De hoofdstad van het gelijknamige Emiraat is sinds 1998 Unesco werelderfgoed en door hen bestempeld als de Arabische culturele hoofdstad. De universiteit van Sharjah vind je aan de rand van de stad Sharjah, welke in 1997 werd opgericht. Het gebouw is in typisch oosterse stijl gebouwd en wordt nog steeds geregeerd vanuit de streng Islamitische tradities en waarden. Er is daarom een scheiding tussen de mannencampus en de vrouwencampus.

Ras Al Khaimah       
Ras Al Khaimah Ras Al-Khaimah ligt in het noorden van de V.A.E. en grenst aan Oman. Het meest groene en meest noordelijke emiraat van de V.A.E. Het emiraat is de enige van de zeven die zowel stukken groen, stukken woestijn, bergen als mangroven tot haar grondgebied kan rekenen. De oude stad van Ras Al-Khaimah is zeker een bezoekje waard. Je vindt er zowel moderne als oude winkeltjes en ook zijn er nog verschillende traditionele werkplaatsen te ontdekken.

> Rondreizen Verenigde Arabische Emiraten