Wit-Rusland

Rondreis Wit-Rusland 9 dagen

Het bijzondere Wit-Rusland herinnert niet alleen aan een recent Sovjet-verleden, maar ook aan glorieuze tijden waarin Litouwen en Polen de scepter zwaaiden in centraal Europa. In steden als Minsk, Vitebsk en Brest verwijst het straatbeeld voornamelijk naar het Russische verleden, terwijl in Njasvizj en Mir de imposante kastelen verder teruggaan in de tijd. Tussen de steden door reizen we door de tijd naar een landelijk verleden waar eenvoud centraal staat.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Wit-Rusland, 9 dagen
 1. Amsterdam - Minsk
 2. Minsk
 3. Minsk - Kathyn - Vitebsk
 4. Vitebsk
 5. Vitebsk - Polotsk - Berezinski nationaal park
 6. Berezinski NP - Grodno
 7. Grodno - Augustov kanaal - Brest
 8. Brest - Kasteel Mir - Nesjvizj
 9. Nesjvizj - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Minsk

Dag 1 Amsterdam - Minsk
Dag 2 Minsk
Dag 3 Minsk - Kathyn - Vitebsk

Nationale Bibliotheek Minsk Wit-Rusland DjoserWit-Rusland is een land met een roerige geschiedenis, en overal waar we reizen komen we die tegen. Te beginnen in Minsk, de hoofdstad van de sinds augustus 1991 zelfstandige republiek. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad bijna volledig met de grond gelijk gemaakt, waarna het als een grootzinnig Sovjetproject werd herbouwd.

De stad strekt zich uit langs de oevers van de oude Svisloch-rivier, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Hoewel Minsk een moderne stad is, is ook het Sovjeterfgoed nog bijna overal zichtbaar, volgens velen is het toppunt van de Stalinistische bouwstijl in Minsk te vinden. Overal vanuit de voormalige Sovjet-Unie komen mensen naar Minsk om iets van de oude en vertrouwde sfeer te voelen. Of om zich te verbazen bij een aantal van de bijzondere bouwwerken. Denk aan de imposante Nationale Bibliotheek en het indrukwekkende Eiland van Tranen.

Kerk Minsk Wit-Rusland DjoserIn het Nationale Kunstmuseum vinden we Russische, Wit-Russische en Europese kunst vanaf de 14e eeuw tot het heden. In de wijk Troitskoe Predmestye, waar vroeger de kerk van de heilige drie-eenheid heeft gestaan, komt het middeleeuwse Minsk tot leven. De wijk is in de jaren ‘80 van de vorige eeuw herbouwd en is inmiddels een levendige wijk met veel cafés en restaurants.

Om de sfeer van het leven in de stad te proeven is het zeker een aanrader om de centrale markt te bezoeken. De metro brengt je hier eenvoudig naar toe. Ze zeggen dat op een markt de ware aard van een volk naar boven komt, en dit lijkt in Wit-Rusland te betekenen dat de mensen zeer beleefd, opgeruimd en vooral ontzettend vriendelijk zijn. Geen schreeuwende menigte zoals in veel andere landen het geval is, maar een uitermate beschaafde bedoening.

Vanaf de Wit-Russische hoofdstad rijden we naar Vitebsk. Maar voordat we daar aankomen stoppen we bij het Khatyn-monument. In 1943 werd het dorp Khatyn volledig platgebrand door de nazi-collaborateurs. Vrijwel alle inwoners van het dorp kwamen hierbij om het leven. Uiteindelijk waren er slechts acht overlevenden. Het monument herdenkt de vele andere dorpen van Wit-Rusland die tijdens de oorlog hetzelfde lot hebben ondergaan.

Vitebsk en Grodno


Dag 4 Vitebsk
Dag 5 Vitebsk - Polotsk - Berezinski nationaal park
Dag 6 Berezinski NP - Grodno 

Uitzicht Vitebsk Wit-RuslandVitebsk is de geboortestad van de Joodse schilder Marc Chagall: in 1887 zag hij hier het levenslicht. De schilder is onder andere bekend vanwege de prachtig glas-in-lood ramen in Frankrijk, en natuurlijk zijn fantasierijke schilderijen waarin Vitebsk en zijn Joodse achtergrond altijd een rol spelen. De stad Vitebsk werd gesticht in de 11e eeuw en bezit een rijk historisch verleden. Evenals Minsk viel de oblast (provincie) Vitebsk onder Litouws en vervolgens Pools bewind – en ook Vitebsk heeft veel geleden in de Tweede Wereldoorlog. Een groot deel van historische gebouwen zijn vernietigd. Alleen een aantal 18e-eeuwse gebouwen staan nog overeind, waaronder het voormalig stadhuis, het gouverneurspaleis, de Sint-Barbarakerk en de Sint-Michaelkerk.

Dat de bevolking van Vitebsk sterk en weerbaar is, bewijst het feit dat de stad na de Russische revolutie uitgroeide tot een kunstcentrum met wereldwijde connecties, die nog altijd bestaan. In het geboortehuis van Marc Chagall is inmiddels een klein museum gevestigd dat een bezoekje meer dan waard is. Samen met Kazimir Malevich, wiens werken de beste Russische musea sieren, stichtte Chagall in Vitebsk een kunstacademie. Tegenwoordig is het een museum voor moderne kunst met een collectie van internationale allure.

Kerk Polotsk Wit-Rusland Onze volgende stop is het oude Polotsk, één van de weinige steden in Wit-Rusland waar de pre-Sovjetgeschiedenis goed bewaard is gebleven. Het is dan ook de oudste stad van Wit-Rusland. Na een wandeling door het aangename en mooie centrum rijden we door naar het Berezinsky nationaal park. Het Berezinsky NP heeft een unieke flora en fauna, met bijzondere vogelsoorten en een grote populatie zoogdieren zoals wolven, elanden en bizons.

Langs karakteristieke houten dorpjes rijden we door groene velden en uitgestrekte berkenbossen naar Grodno, op de grens met Polen. Gelukkig heeft ook deze gezellige stad, in tegenstelling tot de rest van het land, de oorlog redelijk goed doorstaan. Veel historische gebouwen zijn nog helemaal intact. Het is ook de perfecte plek om eens kennis te maken met de gastvrije bevolking in een typisch Wit-Russisch restaurantje of barretje. Daarnaast is het een stad met vele mooie kerken, een oud en een nieuw kasteel en het imposante Sovetskaya-plein.

Het Heldenfort en twee kastelen

Dag 7 Grodno - Augustov-kanaal - Brest
Dag 8 Brest - Kasteel Mir - Nasjvizj
Dag 9 Nasjvizj - Minsk - Amsterdam

Brest Wit-RuslandWe laten het charmante Grodno achter ons en gaan op weg naar Brest. Onderweg maken we een stop bij een gerestaureerd deel van het 19e-eeuwse Augustov-kanaal. Deze grensoverschrijdende waterweg verbindt zeven natuurlijke meren en elf rivieren en we kunnen er een ontspannend boottochtje maken. Zo zie je het kanaal vanuit een heel ander perspectief. Brest ligt vrijwel tegen de Poolse grens aan en staat voornamelijk bekend om zijn status als Heldenstad. Die titel verdiende het in 1941: in dat jaar bood de stad zes weken lang dapper weerstand tegen de oprukkende legers van Nazi Duitsland. Uiteindelijk bleek de tegenstander toch te groot en viel het in handen van de nazi’s. Slechts zeven joden overleefden. Het Fort van Brest dateert uit de 19e eeuw en staat symbool voor die strijd in de jaren ’40. Om de symbolische waarde extra kracht bij te zetten is hier er een immens monument bijgebouwd zoals alleen de Sovjets dat konden.

Mir kasteel Wit-RuslandDe kastelen van Nasjvizj en Mir zijn indrukwekkende bouwwerken uit de 16e eeuw en zijn beide eeuwenlang eigendom geweest van de invloedrijke Radziwill-familie. Deze Litouwse familie was in het bezit van meer dan 20 kastelen in Polen, Litouwen en Wit-Rusland. Veel familieleden hebben invloedrijke functies betrokken in de politiek en de kunstwereld. In de Corpus Christi Kerk van Nasjvizj ligt de graftombe van de familie. Het is na het familiegraf Habsburgers en het vorstenhuis Bourbon de grootste van Europa. Terug in Minsk vliegen we naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 apr - 25 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

22 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

19 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

24 jul - 01 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

04 sep - 12 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

21 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

04 jun - 12 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Bezoek aan het Berezinski nationaal park
 • Bezoek aan de gedenkplaats Kathyn
 • Excursie naar het Augustov Kanaal
 • Bezoek aan Kasteel Mir
 • Bezoek aan Kasteel Nasjvizj
 • Excursie naar het Heldenfort in Brest

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 102,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Minsk is bij te boeken.

De prijs in Minsk is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 75,-. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn recentelijk gebouwd of gerenoveerd en liggen veelal op loopafstand van de binnensteden. In de miljoenenstad Minsk ligt de metro op loopafstand en is het centrum 20 minuten verwijderd van de accommodatie. In Nasjvizj wanen we ons koning te rijk tijdens het verblijf in het Palace Hotel dat zich daadwerkelijk op het terrein van het kasteel bevindt, de kamers zijn netjes en sober en dit is zeker een bijzondere ervaring!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Minsk Tourist Hotel
Vitebsk Luchesa Hotel
Nasjvizj Palace Hotel
Brest Belarus Hotel
Grodno Hotel Neman

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 102,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Wit-rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Wit-Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser

  De meeste hotels liggen op loopafstand van de binnensteden

 • Wit-Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Wit-Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser

  We verblijven in het bijzondere Palace Hotel

 • Hotel Wit-Rusland overnachting accommodatie Djoser
 • Wit-Rusland hotel accommodatie Djoser overnachting

  De hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Wit-Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Hotel accommodatie overnachting Wit-Rusland Djoser
 • Hotel accommodatie Djoser overnachting

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Minsk

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  12:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Minsk - Wenen

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  14:25

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  19:15


In Wit-Rusland is het één uur later. 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bus. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een leuk plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De wegen in Wit-Rusland zijn goed en de reisdagen zijn dan ook niet al te lang.

 • Lufthansa vliegtuig
 • Wit-Rusland Djoser bus vervoersmiddel

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Bezoek aan het Berezinski nationaal park
 • Bezoek aan de gedenkplaats Kathyn
 • Excursie naar het Augustov Kanaal
 • Bezoek aan Kasteel Mir
 • Bezoek aan Kasteel Nasjvizj
 • Excursie naar het Heldenfort in Brest

Excursies

Stadhuis Grodno Wit-RuslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag over straat op zoek naar leuke winkeltjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of bezoekt een van de boerenmarkten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 9-daagse reis door Wit-Rusland zijn de volgende excursies inclusief:

 • Bezoek aan de historische en charmante stad Polotsk
 • Een bezoek aan de indrukwekkende gedenkplaats Kathyn, verworven symbool van genocide
 • Bezoek aan het Nasjvizj kasteel ten zuiden van Minsk en tegelijk een bezoek aan het museumcomplex
 • Het bijzondere Mir kasteel in het leuke gelijknamige plaatsje
 • Het Heldenfort in Brest
 • Een bezoek aan het Biosfeerreservaat Berezinski


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, zoals:

 • Stadswandelingen met een lokale gids in alle steden
 • Ontdek het oude woonhuis en het museum van Marc Chagall Museum in Vitebsk

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn. 
 • Visum voor Wit-Rusland is niet vereist voor een verblijf van maximaal 30 dagen, mits aankomst op internationale luchthaven van Minsk, zoals bij deze reis. 

Geldzaken

In Wit-Rusland betaal je met de Wit-Russische roebel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen. In alle te bezoeken steden zjin geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,- pp.
 

Maaltijden

Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxueus. In de grote hotels en restaurants worden o.a. de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels.

Maaltijden in Wit-Rusland zijn vooral stevig. Er wordt veel met aardappelen gekookt en ook worden er pannenkoekjes van gemaakt die soms wel en soms niet gevuld zijn. Ook de welbekende pannenkoekjes, blini's, worden hier veel gegeten. Dit is een typisch gerecht uit Oost-Europa. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar en uiteraard is de Russische bietensoep zeker de moeite waard. Verder is het belangrijkste ingrediënt in de Wit-Russische keuken de paddenstoel. De maaltijden zijn daarnaast goed gekruid met o.a. knoflook. Andere specialiteiten zijn ‘mokanka’, een maaltijdsalade, en meelballetjes, ook wel ‘kletski’ of ‘galushki’.

Qua drank kan Wit-Rusland zich meten aan buurlanden Rusland en Polen: de wodka vloeit rijkelijk, maar probeer ook eens het pittige kruidendrankje ‘Belovezhskaya Bitter’. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker.

Gezondheid

Voor deze reis zijn geen vaccinaties verplicht, maar worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. 

De hygiënische omstandigheden kunnen op enkele plekken minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is altijd verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is in principe overal veilig om te drinken, maar smaakt niet altijd even goed en mineraalwater is voor een klein bedrag te koop.

In de bos- en waterrijke gebieden is het aan te raden een goede muggenolie mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Minsk is bij te boeken.

De prijs in Minsk is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 75,-. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Wit-Rusland heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. De reizen vinden plaats in de periode van april tot en met eind september. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C. Het oerlandschap kenmerkt zich door zijn ongerepte natuur met veel naaldbossen en heldere meren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen, een andere keer is het gebruik van een lokale bus of tram noodzakelijk. Sommige hotels bevinden zich in oudere sfeerrijke gebouwen, anderen dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Nasjvizj verblijven we in een prachtig paleizen complex en kunnen we proeven van het leven als royalty. 

Is het ontbijt inclusief?

Hoe reizen we door Wit-Rusland?

Gaat er een Nederlandse of lokale reisbegeleider mee?

Wat is de beste reistijd?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Kan ik onderweg pinnen?

Wat is het voltage?

Hoe groot zijn de groepen?

Is er overal wifi aanwezig?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Minsk: hét perfecte voorbeeld van de Sovjet stedenbouw
 • Bijzondere reis door een turbulente geschiedenis en rijke hedendaagse cultuur
 • Bezoek aan het ongerepte Berezinsky natuurpark
 • Verblijf in Vitebsk, geboorteplaats schilder Marc Chagall
 • Bezoek Kastelen Nasjvizj en Mir - UNESCO erfgoed
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Wit-Rusland

Het weer in Wit-Rusland

16°C

Terug naar boven