Overzicht Noord-Amerika en Oceanië rondreizen van Djoser

Familyreizen naar de Verenigde Staten

De reis naar het westen van de Verenigde Staten is al jarenlang een topper in het aanbod van Djoser Family. Vanaf dit jaar laten we je ook het oosten van dit immens grote land zien. Hieronder lees je alles over beide reizen.

Junior Verenigde Staten West 21 dagen

Wil je graag op avontuur door het Wilde Westen? Dan is dit je kans! Het is wel iets minder wild geworden, maar de natuur is er nog altijd even indrukwekkend. We bezoeken de wereldberoemde Grand Canyon en Bryce Canyon maar ook de schitterende natuur in Zion, Yosemite en Monument Valley. In Yosemite zie je watervallen van loodrechte bergwanden naar beneden storten.

Hier groeit ook de grootste boom ter wereld: de reuzensequoia. In Zion kun je prachtig wandelen, maar ook ‘tuben’ op een grote binnenband. In Monument Valley kun je wandelen langs de schitterende rotsformaties die je vast wel herkent uit een film, want hier zijn veel films opgenomen. Uiteraard houden we er rekening mee dat het om een juniorreis gaat en verblijven we een aantal dagen aan Lake Powell, waar je lekker kunt zwemmen. Je ziet op deze reis niet alleen de indrukwekkende natuur. We starten de reis in het gezellige San Francisco met de Golden Gate Bridge en de leuke oude haven Fisherman’s Wharf, waar je de boot kunt nemen naar het beruchte gevangeniseiland Alcatraz. Wie wil kan een gokje wagen in de wereldberoemde gokstad Las Vegas. Je ziet hier de Eiffeltoren, de piramides en zelfs heel Rome! We eindigen in Los Angeles, waar je Hollywood kunt bezoeken of decors uit beroemde films kunt zien in Universal Studio’s. Aan het einde van de reis rusten we heerlijk uit op het strand van Santa Monica.

Overnachtingen: in San Francisco, Las Vegas en Santa Monica overnachten we in hotels. In de overige plaatsen kamperen we. In de uitgestrekte natuurgebieden slaan we zelf onze tenten op, vaak in de nationale parken.

Vervoer: we reizen met eigen ‘minivans’, zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. We rijden met één of twee minivans per groep.

Maaltijden: de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen zijn bij de reissom inbegrepen.

Route: San Francisco, Yosemite NP, Mono Lake, Death Valley, Las Vegas, Zion NP, Bryce Canyon NP, Arches NP (Moab), Monument Valley, Lake Powell, Grand Canyon, Seligman, Kingman, Los Angeles, Santa Monica.

Data: 4, 18 en 29 juli, 1 en 8 augustus

Prijs: v.a. € 2395,- (kinderen t/m 11 jaar v.a. € 2145,-)

Junior Verenigde Staten Oost 21 dagen

Eén van de hoogtepunten van deze reis is je verblijf in New York. De ‘city that never sleeps’ heeft enorm veel te bieden. Een boottocht naar het beroemde Vrijheidsbeeld en Ellis Island mag natuurlijk niet ontbreken, evenals een wandeling over de Brooklynbridge, waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Of ga je toch liever naar Wallstreet en winkelen op 5th Avenue? New York is niet de enige wereldstad die we bezoeken. De reis start in Chicago, beroemd vanwege zijn torenhoge wolkenkrabbers. In de hoofdstad Washington heb je de tijd om het Capitool en het Witte Huis, nu de officiële residentie van president Obama, te bezichtigen. In Boston, een belangrijk centrum voor geschiedenis, cultuur en onderwijs, kun je de wereldberoemde Harvard University bezoeken. We wisselen de grote steden af met een aantal oude koloniale plaatsen, zoals Stockbridge, en nemen een kijkje bij de ‘Old Order Amish’ die in de omgeving van Lancaster leven.
Een spectaculair natuurverschijnsel zien we bij de Niagara Falls, de bekendste watervallen van Noord-Amerika, waar maar liefst 1,5 miljoen liter water per seconde naar beneden dendert! Mooie natuur vind je ook bij Lake Erie, Finger Lakes en Lake George. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. Ongeveer halverwege de reis verblijven we een aantal dagen op Cape Cod met zijn prachtige, kilometerslange stranden.

Overnachtingen: in Chicago, Boston, New York, Washington en bij de Niagara Falls overnachten we in hotels. In de overige plaatsen kamperen we op mooie plekken.

Vervoer: we reizen met eigen ‘minivans’, zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. We rijden met één of twee minivans per groep.

Maaltijden: maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen zijn bij de reissom inbegrepen.

Route: Chicago, Lake Erie, Niagara Falls, Finger Lakes, Lake George, Stockbridge, Boston, Cape Cod, Newport, New York, Lancaster, Washington.

Data: 3, 10, 17 en 31 juli, 7 augustus

Prijs: v.a. € 2595,- (kinderen t/m 11 jaar v.a. € 2295,-)