Tasjkent - Ster van het Oosten

Tasjkent - Ster van het Oosten

Tasjkent, de Oezbeekse hoofdstad, is druk bezig een plaatsje op de toeristische wereldkaart te veroveren met de gastvrijheid van Oezbeekse mensen. Deze stad, symbool voor Oezbekistan, verwelkomt reizigers vanuit alle hoeken van de wereld met felle zon en de strakblauwe luchten, groene parken en prachtige gebouwen.

Als je voor het eerst in Tasjkent bent, vergeet dan niet een ritje te maken met de metro. Het is de enige metro in Centraal-Azië! Daarnaast is elk metrostation een uniek kunstwerk: Elk station heeft zijn authentieke ontwerp.

Om de schoonheid van Tasjkent te kunnen overzien, moet je zeker een bezoek brengen aan de tv-toren. Deze toren van 375 meter neemt een eervolle elfde plaats onder alle tv-torens in de wereld in. Je kunt van het panorama van de stad genieten vanaf het observatiedek of door de ramen van het gezellige restaurant op 100 meter boven de grond, terwijl je je tegoed doet aan culinaire hoogstandjes.
 
Om een beetje inzicht te krijgen in het leven van de gemiddelde Oezbeek, kan een bezoek aan de bazaar niet ontbreken. De meest opvallende is Chorsu. Verkopers scharen zich er onder de hoofdkoepel en prijzen hun koopwaren aan aan potentiële kopers. Je kunt hier van alles kopen: Van oriëntaalse snoepjes tot aromatische kruiden.

Maar Tasjkent heeft nog veel meer te bieden aan nieuwsgierige bezoekers. Absolute aanraders zijn Independence Square, Amir Temur Square, het nabijgelegen Museum van Timurids, waterpark Tasjkentlend, de dierentuin, de botanische tuinen ...

Tja, eigenlijk is er te veel om op te noemen wat Tasjkent allemaal te bieden heeft, dat je het maar het beste zelf kunt komen bekijken.