Wandel en fiets de wereld rond met Djoser

Wandel en fiets de wereld rond met Djoser

Beleef onze bestemmingen nog intenser met een actieve reis in of buiten Europa


Door Zinzi Zegers

Op wandel- of fietsreis met Djoser beleef je een uniek avontuur. Je komt op plekken waar je met een bus, jeep of auto nooit zou komen. Je reist net even verder: misschien niet in afstand, maar beslist wel in ervaring. Onderweg heb je alle tijd het landschap in je op te nemen, lokale gerechten te proeven en een praatje te maken met toevallige voorbijgangers. Tijdens een geweldige reis ben je ook nog eens acties bezig. Daag jezelf uit en reis met reisgenoten die net zo van wandelen en fietsen houden als jij!


HOE ZIET EEN WANDEL- OF FIETSREIS MET DJOSER ERUIT?

Onze wandel- en fietsreizen doen naast highlights vooral ook prachtige stukken platteland aan, weg van het massatoerisme, midden in de natuur. Je wordt meegenomen door een enthousiaste reisbegeleider en/of lokale gids, wiens passie het is om jou de mooiste plekken te laten zien tijdens gevarieerde wandel- of fietstochten. We wandelen en fietsen vooral ook om te kijken: naar groene rijstterrassen, grillige kustlijnen en het leven van alledag. Om zoveel mogelijk tijd en energie te hebben om te genieten van je omgeving, zorgt Djoser voor bagagevervoer, comfortabele accommodaties en met zorg samengestelde routes.


HOE ZWAAR ZIJN ONZE WANDEL- EN FIETSREIZEN?


Het merendeel van onze wandel- en fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die graag actief bezig is en een normale gezondheid en conditie heeft. Om je een inkijkje te geven in de zwaarte van onze reizen hebben we onze wandel- en fietsvakanties ingedeeld in verschillende categorieën. Uiteraard blijft dit een inschatting: met tegenwind kan een fietstocht onverwachts toch wat zwaarder worden.WAT NEEM JE MEE OP DJOSER FIETSREIS?

 • Een fietshelm, fietsbroek met zeemleren kruis, regenkleding en eventueel fietshandschoenen en een fietsshirt
 • Een bidon (handig en duurzaam tegelijk) met een waterfilter als je buiten Europa reist
 • Zonnebrandcrème, anti-muggenspray, een pet en een goed gevulde EHBO- kit met ORS en spiergel
 • Als je er een hebt, een ‘action cam’FIETSEN DOOR HET TROPISCHE CUBA

Cuba, het land van Fidel, Oldtimers, rum en verrassend genoeg: de fiets. In de jaren 80 kregen miljoenen Cubanen fietsen uit China cadeau om de benzinecrisis te omzeilen. En nu, anno 2020, fietsen we met Djoser over lege landwegen door tabaksvelden en bossen vol palmbomen. Ook fietsen op Cuba? Neem deel aan onze 18-daagse fietsreis door dit unieke en revolutionaire land.


NIVEAU VAN ONZE WANDELREIZEN

Onze wandelreizen zijn gemarkeerd met schoentjes. Eén schoentje betekent dat je vooral wandelt om te kijken; de paden zijn goed onderhouden en de wandelingen overbruggen slechts kleine hoogteverschillen. Twee schoentjes staat voor wandelingen van zo’n drie à vijf uur door heuvelachtig of bergachtig gebied. Voor wandelvakanties met drie schoentjes dien je te oefenen. Reken op uitdagende tochten door de bergen, die tot acht uur kunnen duren en waarvoor je een goede wandelconditie nodig hebt.


NIVEAU VAN ONZE FIETSREIZEN

Onze fietsreizen hebben we ingedeeld aan de hand van fietsjes. Eén fietsje staat voor een fietsvakantie over vlak of licht heuvelachtig terrein. Drie fietsjes geeft aan dat de tochten pittig zijn met vaak aardige klimmetjes en steile afdalingen. Op steeds meer fietsreizen kun je ook kiezen voor een e-bike. In onze brochure en op onze website kun je zien bij welke fietsreizen dit het geval is. In ieder geval maken we gebruik van sportieve fietsen of mountainbikes.WAT NEEM JE MEE OP DJOSER WANDELREIS?

 • Goede wandel- en/of bergschoenen en slippers of sandalen om je voeten rust te gunnen na de wandelingen
 • Regenkleding, een pet of hoed en eventueel wandelstokken (zeker fijn bij steile afdalingen)
 • Een klein medicijntasje: denk ook aan een zonnebrand, kniebanden, spiergel en een tekenpincet
 • Wandelsokken, blarenpleisters en een drinkflesDE RUIGE NATUUR VAN DE LAGOA DO FOGO, AZOREN

We lopen door het surrealistische landschap van de Pico do Barrosa op São Miguel. Het groen, de rotsen en het heldere water: deze plek is in alle opzichten bijzonder. Het kratermeer Lagoa do Fogo op 550m hoogte is de kers op de taart op onze vier uur lange wandeling door cederbossen en grasland. Ook wandelen op deze paradijselijke eilandgroep? De 14-daagse Azoren wandelreis laat je de mooiste plekken zien van de vulkanische archipel.HANDIGE APPS VOOR OP WANDEL- OF FIETSREIS

 • Maps.me voor offline kaarten van zelfs de meest afgelegen gebieden!
 • Strava om je routes bij te houden en precies te weten hoeveel kilometers je hebt afgelegd
 • Polarsteps om onderweg meteen de mooiste foto’s en verhalen met thuisblijvers te delen
 • Viewranger is ideaal ter ondersteuning van wandelroutes


Bekijk al onze wandel- en fietsreizen.