Fietsreis

Fietsreis

Met oog voor de wereld

 • Mijn fietsreis in de Baltische staten, een reisimpressie

  Mijn fietsreis in de Baltische staten, een reisimpressie

  Onlangs heb ik met Djoser een fietsreis door de Baltische staten gemaakt, en ik kan zeggen dat me dat geweldig goed is bevallen! Het is een ideale manier om lekker actief bezig te zijn en om ook nog voldoende tijd te hebben om cultuur op te snuiven.Door reisbegeleider Wim StruijkDuinen, bossen en dorpenDe fietstochten die we maakten waren niet al te lang, ongeveer 3 a 4 uur per dag, en gingen altij...

  Lees meer

 • Wandel en fiets de wereld rond met Djoser

  Op wandel- of fietsreis met Djoser beleef je een uniek avontuur. Je komt op plekken waar je met een bus, jeep of auto nooit zou komen. Je reist net even verder: misschien niet in afstand, maar beslist wel in ervaring. Onderweg heb je alle tijd het landschap in je op te nemen, lokale gerechten te proeven en een praatje te maken met toevallige voorbijgangers. Tijdens een geweldige reis ben je ook nog eens acties bezig. Daag jezelf uit en reis met reisgenoten die net zo van wandelen en fietsen houden als jij!

  Lees meer

 • Cuba fietsreis in maart

  Cuba fietsreis in maart

  De Cuba reis was erg tof, de groep was erg leuk en het land heel bijzonder. We hebben nog steeds en groepsapp, en fietsen of wandelen met de hele groep hier in Nederland nog wel eens. Leuk als je zo toch nog contact blijft houden, met de groep waarmee je op pad bent geweest.

  Lees meer

 • Verandering op Cuba: Hoop, mythe of waarheid?

  Verandering op Cuba: Hoop, mythe of waarheid?

  Met het uittreden van de Castro's lijkt Cuba langzaam te gaan veranderen. Maar hoe hangt de vlag er echt bij in de straten van Havana? Reisbegeleidster Zinzi Zegers peilt de stemming.

  Lees meer

 • Grenzeloze gastvrijheid op het Cubaanse platteland

  Grenzeloze gastvrijheid op het Cubaanse platteland

  Ze omhelst me. Voor ik het weet landen twee plakkerige zoenen op mijn wangen. ‘Wat fijn dat je er bent,’ roept ze op dramatische toon die in menig Hollywood film niet zou misstaan.

  Lees meer

 • Ontmoetingen op Cuba

  Ontmoetingen op Cuba

  Twee enthousiaste fietsers, Roman en David namen hun schrijfblok en fototoestel mee en gingen met Djoser naar Cuba. Tijdens de 18-daagse fietsreis door valleien en dorpjes knoopte Roman praatjes aan met de lokale bevolking en maakte David de mooiste opnames. Hieronder kun je genieten van bijzondere ontmoetingen en de bijbehorende foto’s.

  Lees meer

 • Op de fiets terug in de tijd

  Op de fiets terug in de tijd

  Op de fiets door Cuba weet je het al snel: Laat alles varen, in Cuba gelden andere wetten dan in het aangeharkte Nederland. Karin Anema maakte een reis terug in de tijd en beseft dat dit wellicht de laatste kans is om Fidel Castro’s Cuba zelf te ervaren.beeld en tekst | Karin Anema Cuba  Tijdens het fietsen over de lange Malecón van Havana bevangt me een gevoel van opwinding. Oldtimers, aftandse bu...

  Lees meer

 • Fragmenten uit een reisdagboek: Fietsreis Vietnam & Cambodja

  Fragmenten uit een reisdagboek: Fietsreis Vietnam & Cambodja

  Dag 3 Slapen in een homestay Vandaag de eerste fietsdag. We rijden langs een van de vele riviertjes en door dorpjes. Door de bevolking worden we uitbundig begroet, overal klinkt ‘hellooo!’

  Lees meer

Terug naar boven