Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Cuba?

Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Cuba?


Het voltage in Cuba is 110 en 220 volt, wat ander is dan de 230 volt die in Nederland gebruikt wordt.
 

Heb ik een omvormer nodig in Cuba?

Nee, je hebt geen omvormer nodig in Cuba. Hoewel het voltage verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. zorgt er voor dat het voltage omgezet wordt en je apparatuur zonder problemen opgeladen kan worden.

De frequentie van de stroom in Cuba is 60 Hz. In Nederland is het 50 Hz. Het verschil van 10 Hz dat van toepassing is heeft geen effect op de apparatuur. Alleen als je een reiswekker op netstroom hebt kan dit voor problemen met de juiste tijdaangeving zorgen.

Hoewel de ervaring leert dat apparatuur zonder problemen zal werken kun je ook op de oplader kijken. Als erop op de oplader iets van 100-240 V~50-60 Hz staat, dan kun je er vanuit gaan dat het werkt.
 

Heb ik een reisstekker nodig in Cuba?

Ja, je hebt een reisstekker nodig in Cuba. In Nederland worden Type C stekkers gebruikt met twee ronde pinnen. In Cuba worden verschillende stekkers gebruikt:
 

  • Type A met twee platte pinnen. Deze stekkers zijn het zelfde als in de Verenigde Staten.
  • Type B met twee platte én een ronde stekker.
  • Type C, het zelfde als in Nederland.
  • Type L met drie ronde pinnen. Hier werkt een Type C stekker ook mee.


Je kunt specifieke reisstekkers meenemen met bijvoorbeeld een eenvoudige overgang van ronde naar platte pinnen of een wereldstekker die voor meer landen en stekkertypes te gebruiken is.

Reisstekker JapanType B stekkerWereldstekker

Bekijk onze reizen door Cuba.