Midden- en Zuid-Amerika

Midden- en Zuid-Amerika

Met oog voor de wereld

 • Jeu de boules met buskruit in Colombia: Tejo!

  Jeu de boules met buskruit in Colombia: Tejo!

  Ieder land heeft wel een nationale sport of nationaal spel dat alleen in het eigen land wordt gespeeld. In Colombia is dit Tejo: een soort jeu de boules met buskruit!

  Lees meer

 • De gletsjers van Patagonië

  De gletsjers van Patagonië

  Het Patagonisch ijsmassief. Als je op reis gaat naar Argentinië dan ga je ze vast zien!

  Lees meer

 • De vele gezichten van Buenos Aires

  De vele gezichten van Buenos Aires

  Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, is met recht een stad met vele gezichten. In één city tour van vier uur kun je ze allemaal zien. En na de eerste indrukken kun je deze later op vele manieren verder inkleuren, door lekker rond te zwerven in deze comfortabele metropool van 10 miljoen mensen.

  Lees meer

 • Het werelderfgoed van Cartagena

  Het werelderfgoed van Cartagena

  Cartagena is niet alleen de mooiste koloniale stad van de Cariben, maar ook een stad waar al dwalend door het eeuwenoude stadscentrum, omringd door imposante forten en massieve stadsmuren met kanonnen, haar turbulente geschiedenis tot leven komt. Niet voor niets verklaarde Unesco in 1984 de koloniale stad en haar vestingwerken tot Werelderfgoed.

  Lees meer

 • De man die een wereldwonder bezat

  de ontdekking van Chichén Itzá Door Antonie Jonges Edward Thompson, geboren in 1857 te Worcester, Massachusetts, is al jong mateloos gefascineerd door verhalen over mysterieuze Mayaruïnes in Mexico die in het destijds gevaarlijke Yucatán liggen. In 1885 krijgt hij als Amerikaans consul in Mexico de kans Yucatán uitgebreid te onderzoeken. Hoewel de lokale onderdrukte Mayabevolking sinds 1847 in een...

  Lees meer

Vorige <
1
...
...
...
Terug naar boven