Swing mee door Santiago de Cuba: de rumhoofdstad van Cuba

Swing mee door Santiago de Cuba: de rumhoofdstad van Cuba


Felgekleurde en pastelgetinte gebouwen werpen een schaduw over de smalle straatjes van Santiago de Cuba. Swingende salsamuziek vult de straten. In de café’s vloeit de rum rijkelijk.

In Santiago de Cuba vind je namelijk de allereerste fabriek van het bekende rummerk Bacardi. Het bedrijf opende in 1868 haar deuren. Anderhalve eeuw later is de rumfabriek nog altijd in gebruik, maar helaas niet toegankelijk voor reizigers. In de aangrenzende bar kun je uiteraard wel een glaasje rum proeven.

Parque Céspedes: het hart van Santiago de Cuba
Cathedral de Nuestra Señora de la Asunció Santiago de Cuba Rum valt in de vroege ochtend misschien nog iets te zwaar op de maag. Laten we onze wandeling door Santiago de Cuba daarom beginnen aan het Parque Céspedes in het hart van de stad. Al sinds het begin van de zestiende eeuw siert een kathedraal dit plein. Het bouwwerk liep in de loop der jaren heel wat schade op door piratenaanvallen en aardbevingen. De huidige Cathedral de Nuestra Señora de la Asunción staat echter al sinds 1922 trots overeind.

Na het bezoek aan de kathedraal slenter je verder door de smalle, steile straatjes die vanuit het Parque Céspedes in alle richtingen de stad invloeien. Loop langs de pastelgekleurde huizen naar het Museo de Ambiente Histórico Cubana. Dit voormalige woonhuis van Diego Velázquez, de eerste gouverneur van Cuba, is het oudste gebouw van het hele eiland en is omgetoverd tot een museum.

Castillo del Morre
Castillo del Morro CubaOok kun je een bezoekje brengen aan het Castillo del Morro. Dit fort ligt zo’n acht kilometer buiten het stadscentrum. Het fort werd oorspronkelijk gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten, maar diende later ook als gevangenis en huisvest tegenwoordig een museum.

Je bezoekt het Castille del Morro echter vooral vanwege het spectaculaire uitzicht. Zorg dat je aan het einde van de dag bij het fort bent voor een prachtige zonsondergang. Terwijl de zon langzaam achter het water wegzakt, werpt zij een oranjerode gloed over het fort. Vervolgens sluit je de dag af in het populaire muziekcafé Casa de la Trova in het centrum van Santiago de Cuba. Eindelijk is het tijd voor dat glaasje rum waar we al de hele dag naar uitkijken!

Bekijk onze rondreizen door Cuba!